Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

GPU той самий. Метод комутації різний.
radical
Member

Повідомлення

До речі, у сапфіра цих карт було, щонайменше, дві ревізії, с синьою та коричневою кришкою СО, там навіть біоси були різні, хоча я шив примусово у коричневу біос від синьої
spoglyadach
Member

Повідомлення

Да це просто дізігєн різний, сумніваюсь що там були якісь принципові зміни в дизайні PCB але це треба класти дві плати на стіл та порівнювати :spy:
radical
Member

Повідомлення

Різний-не різний, але біоси по ID відрізнялись і шитися не захотіли добровільно. На фото в об'яві, до речі, була карта з кришкою в коричневих тонах.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ніхто не заважає свапнути на цих відяхах весь охлад або кожух\турбіну. Я сам особисто міняв цілком охлад на такій, бо в знайомого посипались лопасті турбінки. Тыльки вже не пригадаю міняв окремо турбіну чи просто пересадку всього робив

Відправлено через 34 хвилини 37 секунд:
ApostolCV: 19.11.2024 15:00 GPU той самий. Метод комутації різний.
Ну так комутація через отой чіп-комутатор відбувається. А звичайну 3850 під псіе можна робочу купити гривнів за 200, а бувало що і дешевше траплялись мені. А що багато в кого був вдалий досвід заміни чіпа-комутатора, бо я приблизно знаю кіко буде коштувати дати завдання тіпам з нормального сервісу що б вони перекатали його. Хоча мабуть 95% не дивлячись на прайс за послугу дуже вірогідно пошлють подалі, бо нафіга воно їм треба колупатись в цьому металобрухті і будуть праві :up:
Zakarul
Member

Повідомлення

а дюрон 950 за 900грн не хотите? ээ, почему? пока не поздно, надо брать.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/protses ... VKUJw.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ах ти совбака, я вчора в обране спеціально додав що б сюди запостити, а ти мене випердив взяв, ну...
Продаван побачив такий актив, завтра поставить тищу гривнів, беріть пока не забрали там же ЗОЛОТО на ньому :eek:
radical
Member

Повідомлення

а шо, на дуроні 900 втричі більше золота, ніж на 700?

AMD Duron 950 (D950AUT1B) 900 грн.
AMD Duron 700 (D700AUT1B) 300 грн.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Можливо він через кількість сколів кристалу перестав працювати, тому тільки 300, ну або це той що весь у термопасті. Думаю тут складна схема ціноутворення якась задіяна, треба писати продавцю але я не буду єслі шо

Відправлено через 5 годин 10 хвилин 6 секунд:
Ну що, всі ми цього чекали і ось цей день настав, Джон Ібей викатив у продаж ту саму правильну 3dfx Voodoo яку варту купувать, не з якогось там смітника чи звалища, а оріджинал фьорст овнер. Запасаємось попкорнами і слідкуємо за епічним запеклим побоїщем з горами лежачих на землі долорів
спойлер
https://www.ebay.com/itm/335684106628?_ ... &recoPos=1
Васильович
Member

Повідомлення

Ех, от якось ніколи не мав справ з Duron'ами :(
Мій перший камінець від AMD був вже Sempron (хоч і на Socket A).
spoglyadach
Member

Повідомлення

В мене був Duron Morgan 1Ghz не скажу що це прям файний варіант у 2001 році але вже що зібрали ойтішнєкі яких порадили по знайомству. В ті часи канєшно був золотий вік всяких енікей довбограїв, можна було прокручувать потужні схеми
Васильович
Member

Повідомлення

spoglyadach: 20.11.2024 17:33В ті часи канєшно був золотий вік всяких енікей довбограїв
Повністю погоджуюся.
Одногрупнику "шарящі" знайомі його батьків в 2001 підігнали Celeron 800 MHz/128 Mb RAM/20 Gb HDD/Riva TNT2/15" CRT Samtron десь за $1K :rolleyes:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я канєшно теж за пару років з отим всим розібрався і ще довго енікеїв, але в мене всігда всьо чесно було, чіткий прайс за годину роботи і погналі :-/
В моїх сбірках були всякі там біг тайфуни, відяхи гігабайт з залманськими охладами, а не отєто всьо
radical
Member

Повідомлення

1ГГц Морган, мабуть, і на 133 шину вставав без маніпуляцій з містками?
Керамічні дурони, пам'ятаю, не те, щоби розганялися сильно, треба було замальовувати містки і множник знижати.

А, до речі, про сокет А. На вогонсах є такий тред, типу "підібрав зі смітника"
Сьогодні брат віддав системник з монітором 17" CRT, принесли сусіди з магазина, сказали "все робоче", стояв у них у підсобці, напевне, до каси був підключений, бо шнурок з COM портом за ним теліпався.
Монітор віддав так, а у системник поліз, зняв кришку, типу щось і собі скрутити. Я йому і кажу: "нічого ти тут на знайдеш корисного для себе, бо це сокет А"
Конфіг не дивився, завтра гляну на роботі, як буде час, якраз світла не буде зранку, витягну на вулицю и витрясу пиляку.
Так, що встиг побачити, подивлюся завтра, чи вгадав
спойлер
Плата фіолетова ECS, здається, на VIA КТ600 або 400
Кулер Титан з пластиковою решіткою, я їх називав "глухих повезли"
Проц на 80% якийсь семпрон типу 2600+
ОЗУ, мабуть, щось типу 512МБ ДДР
Відео щось вузьке, вангую, що то радеон 9200 (а може і 440МХ 64біт, хоча скоріше радеон)
Гвинт схоже на самсунг, вангую 40, якщо звезло, то цілих 80
На привод не звернув уваги
Корпус з лейбою Спецвузавтоматики, це може бути оригинальна збірка))
БЖ Гемберд на 300 Ватт від дяді Ляо
Востаннє редагувалось 20.11.2024 18:07 користувачем radical, всього редагувалось 1 раз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так, працював з плашкою самсунга 256Мб на 133Мгц + я його пізніше погнав до 1150 здається, правда вручну бо Red Strom Overclocking не дуже файно себе показав. Але це вже було мабуть у 2003 році, до того рукався в стокових частотах, та й з відяхою Geforce 2 MX 400 мабуть більше не треба було

Відправлено через 35 секунд:
Шкода скріншотів ніяких не збереглось, поглянути б канєшно зараз на ото всьо свіжим поглядом B-)
mklm
Member

Повідомлення

в мене другий комп був на дуроні 1400 яблобред, працював увесь час на 170 шині, сток вкор. містки не колупав (можна було робити тбред анлокаючи л2 кашу)
radical
Member

Повідомлення

Колись був 1800 дурон, він на 166 шині запросто працював (а це 2250!)
І була купа семпронів-торобредів з множником 10, які на 200 шині навіть не запускались.
Zakarul
Member

Повідомлення

Duron практически топ проц в свое время. Стоил копейки, селероны, которые стоили дороже нагибал и уничтожал. Что еще надо?
KT133A мамка + обычно 128мб память + geforce 2 mx 400 32mb. Отличная сборка. МОжно было экономить и поставить riva tnt 2. Игралось прекрасно. По цене/производительность - лучшая сборка того времени. Потому что как сейчас помню, дюроны начинались от 35 уе. Селероны брали любители. Кто в теме, тот брал дюрон :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

mklm: 20.11.2024 19:15 в мене другий комп був на дуроні 1400 яблобред, працював увесь час на 170 шині, сток вкор. містки не колупав (можна було робити тбред анлокаючи л2 кашу)
Ну це вже наступна сходинка, тоді вже дюрони нормально розганялись на нормальних платах з ДРДР пам'яттю, ще й можливості анлоків. Я своєму доречі нічого пензликом не вимальовував, бо якби щось навернулось не факт що мені б купили нове :-/
Я і так поки охлад на глаціал теч міняв ледь не посивів, начитався всяких оверхацкерів і історій про сколотий кристал... але нормально поміняв, всьо було ціленьке, бо глаціалтеч робили саму топову скобу з нормальним прижимом і комфортним зачепом під палець :up:

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Доречі нещодавно задумався, якого фіга АМД відмовились від ТМ Duron, я розумію що вони йому на заміну викатили Семпрон і типу два брендінги для бюджеток мабуть забагато. Але Семпрон якось мені опше ніяк, може то пов'язано з моїми ностальгіями але воно навіть виглядає візуально не дуже
radical
Member

Повідомлення

Семпрон викотили тому, що з'явився Атлон64 754 і всі раніш топові Атлон ХР перейшли у категорію бюджетних і стали семпронами, щоб не було плутанини зі старими дуронами, останні з яких це обрізки АХР (керамічні не були обрізками, вони були з кешем L2 64К by design)
А потім вже сокет 462 остаточно зійшов зі сцени і з'явився 939, тож у категорію бюджетних перейшов сокет 754, семпрони стали клепати вже під нього, яких зробили набагато більше, ніж вийшло під нього атлонів. А от семпронів під 939 випустили досить небагато, я їх навіть у руках не тримав жодного разу.
Відповісти