Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
З підставкою під зап'ястя ерго цілком комфортна і з черрі профілем, принаймні дружина не скаржиться на висоту. перед тим як передавати клаву остаточно я, звичайно, давав спробувати конфіги на нетривалі тести протягом яких на висоту капів скарг не надходило. А без підставки ergo неюзабельна, які кейкапи не постав.

та і естетичний аспект теж має значення, жінка не фанат sa- подібних профілів. Показував їй різні, думав, може сподобаються PBS, але ні.

Відправлено через 1 годину 9 хвилин 15 секунд:
до речі, доволі неочікувано для мене, яблучна фірмова FN (Globe Key)-клавіша не біндиться за домопогою VIA. можна зробити через перепрошивку, але мені стало в облом і я просто перепризначив цю клавішу на капс в самій мак осі (інструментами самої macos можна перепризначати лише модіфаєри між собою) і так воно працює на нео ерго, все одно капс не потрібен. але, насправді, це дивно, адже користувачів маків не так мало, особливо в штатах, і тут таке недопрацювання. а раптом людині капс потрібен, і що тоді робити? :laugh:
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 07.01.2025 15:19Але я знайшов для вас справжній геймерський варіант
Йой! А я вже думав, що про мене всі забули, та й не заглядаю. Взяв що було: https://monitory.com.ua/ua/p2126962544- ... -1000.html але в іншому магазині.

Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
Ну раз Ви тут, то ще запитаю: чи ніхто не пробував таке, перероблене під USB: https://www.keyboardco.com/keyboard/usa ... ge-usb.asp (Конкретно це вже перероблене, але там щось про схожість...) Але щоб "залізо" було те, оригінальне. Років із 30 йому? Колись дуже давно була в мене така. Скоріше ще давніша, бо важка така була. В неї ще роз'єм був раза в 3 товстіший за PS/2. Не думав, що колись захочу на неї повернутись.

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
leif: 07.01.2025 15:19Ціна трохи кусається (663грн)
То Ви в них мабуть постійний клієнт, бо мені пише: грн.1,033.54
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 15.01.2025 23:13А я вже думав, що про мене всі забули
ну ось, і вийшло навпаки -- ви забули про нас :(
VovaII: 15.01.2025 23:13але в іншому магазині.
а чому в іншому магазині? там було дешевше?

і як клавіатура в іграх? вже протестували, наскільки пробіл геймерський?
VovaII: 15.01.2025 23:13Ну раз Ви тут, то ще запитаю: чи ніхто не пробував таке
я не пробував, бо знаю, що таким користуватись не стану.
VovaII: 15.01.2025 23:13Але щоб "залізо" було те, оригінальне. Років із 30 йому?
купити можна як оригінальні клавіатури 90х років, так і сучасні інтерпретації. любителі таких клавіатур існують в достатній кількості, що з одного боку спрощує доступність і сучасних версій і оригіналів, але з іншого боку на ціни така популярність впливає відповідно. задешево у нас знайти буде непросто (можете глянути на ОЛХ :gigi: ), в штатах трохи легше, але все одного треба витратити на це час.
VovaII: 15.01.2025 23:13То Ви в них мабуть постійний клієнт, бо мені пише: грн.1,033.54
так, всі свої клавіатури там і купив. geon'и, iron, bias, тільки там купую.

але то були знижки для всіх, мабуть вже закінчились, чекайте наступного розпродажу. я бачив потім навіть дешевше цю модель, 500 грн чи шось таке. з геймерським розділеним пробілом :teacher:
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 16.01.2025 11:58ну ось, і вийшло навпаки -- ви забули про нас
Так тут розмови про такі високі матерії, що я зі своїми 300грн...
leif: 16.01.2025 11:58а чому в іншому магазині? там було дешевше?
— виявився той самий. Просто той в інтернеті, а цей виявився "за рогом" від роботи. Ще й працює до 20:00. — Не було можливості відмовитись.
leif: 16.01.2025 11:58і як клавіатура в іграх?
То не для ігр. То на роботу, бо на чорній якось погано символи видно. Та й переводити погляд із Ворду на чорну клавіатуру, — до вечора очі втомлюються.
leif: 16.01.2025 11:58я не пробував, бо знаю, що таким користуватись не стану.
Теж думаю, що не варто на неї витрачатись, то скоріш ностальгія та бажання згадати/розпитати як вона порівняно із сучасними "пласмасками"? Та що в мене була, якось відрізнялась від тих що на фото. І вагою кіла 1,5 була. Якщо не важче? — Пам'ятаю під клавішами були пружинки схожі як в кулькових ручках, із якогось блискучого пружного металу. Побіл трохи "розхитаний" був. Але тоді і іграшок не було, де він використовувався.
leif: 16.01.2025 11:58так, всі свої клавіатури там і купив. geon'и, iron, bias, тільки там купую.
А Ви не з Києва? Перепродали б мені за 800грн.? :beer:
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 16.01.2025 13:13Так тут розмови про такі високі матерії, що я зі своїми 300грн...
і тим не менш, я знайшов для вас клавіатуру саме таку, як ви хотіли ;)
VovaII: 16.01.2025 13:13на чорній якось погано символи видно. Та й переводити погляд із Ворду на чорну клавіатуру, — до вечора очі втомлюються.
а як щодо засвоїти сліпий 10-пальцевий набір? набагато швидше і зручніше.
VovaII: 16.01.2025 13:13Пам'ятаю під клавішами були пружинки
так, отакий принцип роботи у тих перемикачів (на сторінці є анімація):
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckling_spring
VovaII: 16.01.2025 13:13А Ви не з Києва? Перепродали б мені за 800грн.?
нє з Києва, але це не проблема. у мене просто немає такої клавіатури, як вам потрібно ¯\_(ツ)_/¯

додайте в закладки ту позицію на алі або періодично забивайте назву моделі в пошук, піймаєте знижку, за 500-600грн з безкоштовною доставкою в Україну точно візьмете, ну ще 200 грн на гравіювання доведеться витратити, якщо до того часу сліпий набір не засвоїте) у китайців там скоро свято, будуть якісь розпродажі.
Patruletz
Member

Повідомлення

leif: 16.01.2025 11:58то були знижки для всіх
то були знижки, бо своє зібрав за 149 баксів, а зараз вже за 179 :horror:
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 16.01.2025 14:09і тим не менш, я знайшов для вас клавіатуру саме таку, як ви хотіли
Так. І було дуже несподівано приємно! :beer:
leif: 16.01.2025 14:09а як щодо засвоїти сліпий 10-пальцевий набір? набагато швидше і зручніше.
Та ну...
leif: 16.01.2025 14:09так, отакий принцип роботи у тих перемикачів (на сторінці є анімація):
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckling_spring
Здається в мене була: Model F 'AT'. — Дивлюсь по фото.
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 16.01.2025 15:12Так. І було дуже несподівано приємно!
сподіваюсь, ви її придбаєте і відпишете по враженнях, як воно в іграшках з геймерським пробілом.
чому?
якщо ваша робота так чи інакше пов'язана з набором тексту на клавіатурі, повірте, час інвестований у освоєння і вдосоконалення навичок сліпого набору відіб'ється багаторазово.
VovaII: 16.01.2025 15:12Здається в мене була: Model F 'AT'. — Дивлюсь по фото.
знаю такого динозавра.
VovaII
Member

Повідомлення

leif: 16.01.2025 20:19знаю такого динозавра.
І як вона Вам, по різним аспектам?
leif
Member

Повідомлення

VovaII: 17.01.2025 10:42
leif: 16.01.2025 20:19знаю такого динозавра.
І як вона Вам, по різним аспектам?
- По звуку і відчуттях — на любителя. Є поціновувачі, які використовують model f або model m як daily driver. я до них не відношусь і не дуже розумію такий вибір, але всі люди різні, якщо комусь це в задоволення — чудово, які питання.

- По якості збірки/матеріалів/перемикачів — дивлячись з чим порівнювати.

- Зовнішній вигляд класний, як на мене.

- По ціні — те, що зазвичай нині продають це дорого і воно того не вартує, імхо.
leif
Member

Повідомлення

Знову ділєма вибора:
- матрікс 2.0адд, який має скоро з'явитись в Україні в одному відомому клавіатурному магазині. Новий. Дорого. Якщо продавець не передумає його виставляти на продаж.
- geon F1-8х og, той самий борд з якого починалась історія геону. Вони всі трохи покоцані, роки беруть своє, і теж дорогі, бо не продавались за межами Кореї. Зараз є пропозиція на досить непоганий колір і стан.
- geon F1-8x V2, найдешевша опція і підходять усі мої 7 пцб для глейру та f2-84, але звук трошечки гірше ніж у OG і це найбільш масовий борд серед усіх опцій.

Схиляюсь до матріксу, але щось якось не до кінця. Все таки геони звучать краще, але в той же час геонів у мене вже 2шт є, а матріксів нема...
:insane: :insane: :insane:

Шо його робить :dontknow:

З.і.
По можливості не підсідайте на клавіатури, страшна штука :horror:
artko
Member

Повідомлення

leif: 21.01.2025 19:29 Знову ділєма вибора:
Шо його робить :dontknow:
підкинути монетку? :)

p.s. з другої спроби вислав мені таки китаец keychron q3 he. теперь теж підстрибую в очікуванні )
leif
Member

Повідомлення

artko
не підкидаю монетку, не мій метод. шлях самурая це мучатись з вибором поки нарешті не викристалізується якесь рішення, яке сприймається як правильне і лише тоді настає душевний спокій) ну, або поки якийсь варіант не відпадає сам собою поки я занадто довго думаю :lol:

Вітаю з кейкроном! Як там, до речі, зараз з доставкою з алі? Вже все норм? Бо щось там бачив люди обговорювали в сабжевому топіку, скаржились на якісь трабли, але я не вникав сильно, ніби один якийсь перевізник почав тупити.
artko
Member

Повідомлення

leif
дякую, а якщо ще і сподобається :) лякають оглядачи, що там спеціфічний свіч від gateron, specially for keychron, але наче непоганий. Головне (як на мене) що с ПЗ дуже добре.

Щодо алі наче всі останні посилки до місяця доходили, деякі і за два тижні. В мене не так багато їх їде, щоб вивесті якісь залежності, у загальному не можу пожалітися.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 21.01.2025 19:29 Шо його робить :dontknow:
Може видихнути і нічого не брати?) Переключитись, наприклад, на мишки, взяти собі в гаму до space cadets отакого магнієвого stormbreaker-а
спойлер
Зображення
та його замодити. Намалювати кастомний коврик в ту ж тему.. Так пекельні борошна вибору на деякий час і відпустять :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
leif: 21.01.2025 19:43ніби один якийсь перевізник почав тупити.
Якщо доставку пропонує через CAINIAO_STANDART_HEAVY, то відразу відмовлятись. Womier з розпродажу 11.11 спочатку майже 3 тижні їхав до аеропорту, трекнувся там 1 грудня і все..
Пррблема з цим HEAVY масова і не тільки для України.
leif
Member

Повідомлення

artko
Той світч, що там використовують, по фотках і опису виглядає добре, та і це ж гатерон, у них все пристойно з якістю. Всі їхні світчі, що у мене є (ink v2, summertime, irene, pure sky, oil king, може ще щось не згадав) — класні в плані якості. Але, якщо нічого не плутаю, то там якийсь пропрієтарний формат, тобто купити якісь НЕ-геони на заміну тим гатам не вийде. В чому сенс такого ходу з боку кейкрон я щось не зроз.

З Алі вам видно пощастило не потрапити та того самого проблемного перевізника :)

Kosdnepr
Нічого не брати? :eek: :horror:

Ні, це точно не варіант. ще не достатньо клавіатур, ще стільки всього цікаво потицяти. експеримент "скільки потрібно купити клавіатур, щоб дружина почала погрожувати розлученням" має бути продовжено :yes:

Що стосується мишок, то мені направду ця тема на разі не виглядає так цікаво і доставяюче. Єдиний виняток це кіберкотлетна компонента, коли робляться під себе екстремально легкі миші, друкують корпуси на 3-д принтері і так далі. Але час, що я раніше міг виділити на змагальний мультиплеєр, нині повністю з'їдає клавіатурне хоббі, і тому друкувати мишки на 3-принтері якось не бачу сенсу.

Хоча стормбрейкер виглядає цілком привабливо, особливо по частині матеріалу, я щось не спокушаюсь до того рівня щоб захотіти купити. У мене є intellimouse pro, практично еталон ергономіки для мене досі, але дуже важка. є легка асус Keris II wl ace, з приємним (для мене) на дотик пластиком, непоганої зручної форми, легка і до того ж без отворів в корпусі, що естетично мені до вподоби.

Зміна мишок, а у мене їх теж було деяка кількість, ніколи не викликала у мене стільки ж емоцій скільки викликають клавіатури. А хоббі потрібні такі, щоб реально чіпляли і захоплювали, інакше навіщо вони взагалі потрібні. У мене менталка на клавіатурах тримається :)

Що стосується естетики килимків і відповідності кольорових нас між мишкою-клавою-килимом, то це може бути непогано, мені подобається, але заради цього купувати окрему мишу, тим паче дорогу, я наразі не готовий, якби було трохи дешевше — можливо. Краще ці гроші кинути в якийсь бербоун)

Килимки мені найбільше подобаються з різних гмк-сетів, але поки не було шансів якийсь класний для себе купити. Як буде нагода — обов'язково нею скористаюсь.

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
Kosdnepr: 21.01.2025 21:15Якщо доставку пропонує через CAINIAO_STANDART_HEAVY, то відразу відмовлятись. Womier з розпродажу 11.11 спочатку майже 3 тижні їхав до аеропорту, трекнувся там 1 грудня і все..
халепа :(
А коли можна буде повернути кошти?
artko
Member

Повідомлення

leif: 21.01.2025 22:17 Той світч, що там використовують, по фотках і опису виглядає добре, та і це ж гатерон, у них все пристойно з якістю. Всі їхні світчі, що у мене є (ink v2, summertime, irene, pure sky, oil king, може ще щось не згадав) — класні в плані якості. Але, якщо нічого не плутаю, то там якийсь пропрієтарний формат, тобто купити якісь НЕ-геони на заміну тим гатам не вийде. В чому сенс такого ходу з боку кейкрон я щось не зроз.
не те що пропрієтарний, там знизу магніт відкритий, на інших бачив повністю закритий корпус. оглядачи кажуть ще наче по іншому полюси магниту розташовані. буде час та натхнення, візьму якісь інші свічи та перевірю, що там і як.
leif: 21.01.2025 22:17
Kosdnepr: 21.01.2025 21:15Якщо доставку пропонує через CAINIAO_STANDART_HEAVY, то відразу відмовлятись. Womier з розпродажу 11.11 спочатку майже 3 тижні їхав до аеропорту, трекнувся там 1 грудня і все..
халепа :(
А коли можна буде повернути кошти?
наче зазвичай гарантовано - після терміну захисту (60днів) раніше це як пощастить.
leif
Member

Повідомлення

artko: 22.01.2025 07:40
leif: 21.01.2025 22:17 Той світч, що там використовують, по фотках і опису виглядає добре, та і це ж гатерон, у них все пристойно з якістю. Всі їхні світчі, що у мене є (ink v2, summertime, irene, pure sky, oil king, може ще щось не згадав) — класні в плані якості. Але, якщо нічого не плутаю, то там якийсь пропрієтарний формат, тобто купити якісь НЕ-геони на заміну тим гатам не вийде. В чому сенс такого ходу з боку кейкрон я щось не зроз.
не те що пропрієтарний, там знизу магніт відкритий, на інших бачив повністю закритий корпус. оглядачи кажуть ще наче по іншому полюси магниту розташовані. буде час та натхнення, візьму якісь інші свічи та перевірю, що там і як.
В описі моделі на сайті кейкрону пишуть, що:
The Q3 HE is compatible exclusively with the Gateron Double-Rail Magnetic Switch. It does not support other magnetic switches
Навряд якісь ще запрацюють з існуючих.
artko
Member

Повідомлення

leif: 22.01.2025 12:54 В описі моделі на сайті кейкрону пишуть, що:
The Q3 HE is compatible exclusively with the Gateron Double-Rail Magnetic Switch. It does not support other magnetic switches
Навряд якісь ще запрацюють з існуючих.
в інших магніти немагнітні? :) аби влізло за геометрією, щодо реагування самої електроникі - це вже подивлюсь, то меньша проблема. тим більше що усі похідні тексти ПЗ у наявності, вже в себе зібрав, подивився.
як отримаю, зніму один свіч, поміряю розміри та помучаю китайців на алі, щодо схожих за розміром. там буде видно.
Відповісти