SSD. Налаштування, оптимизація, вирішення проблем

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Allex...
Member

Повідомлення

Востаннє редагувалось 16.12.2010 03:42 користувачем almazmusic, всього редагувалось 1 раз.
Shpoker
Member

Повідомлення

DDt: 27.11.2025 11:07имеем скорость уровня ХДД
c нормальной памятью и скорости б были нормальные))
Bomchik
Member

Повідомлення

Щось подібне я думав. Ну в мене були думки про те, що якось пов'язано щ вільним місцем. Дякую, що пояснили.
А що можете сказати про те, що є затупи при вході в папку? Пару днів тому лазив по музиці і прям часто бувало, що підвисало вікно, при вході не показувало вміст пару секунд.
спойлер
Без імені.jpg
Shpoker
Member

Повідомлення

Bomchik
а можно в нормальном виде рав значения (function - advanced feature - raw values - 10 [Dec])? а то в "10 [DEC] 1 byte" с этими пробелами вообще не понимаю как читать. (но вообще смущает немного АА)

но вообще - погуглил картинки бенчмарков - 105 МБ/cек для него типично)), медленнее чем хдд короче)
Bomchik
Member

Повідомлення

Shpoker
Враховуючи сценарії використання ссд, я такі швидкості ніколи не бачу. Це зараз я намагаюсь зрозуміти, що з ним, то ганяв файли по 11Гб з одного сдд на інший і тільки при записі. На те він і бюджетний ссд. Мене просто почали хвилювати затупи в папках. Чи це така проблема з старими файлами, які роками лежать на цьому ссд і нікуди не переносяться чи що...не розумію.
спойлер
Без імені.jpg
Shpoker
Member

Повідомлення

Bomchik
так он сыпаться начал, от того и затупы мертвые появились. Гарантия если есть - можно попробовать его добить (а может и залечить временно, тут не угадаешь)
Bomchik
Member

Повідомлення

Shpoker
А який показник показує, що почав сипатись?
Ще є такий смарт, з рідної програми.
спойлер
Без імені.jpg
Shpoker
Member

Повідомлення

Bomchik

(параметр АА)
ага! так веселее, Early Bad - то что на заводе нашли битое, Later Bad - то что у юзера посыпалось, чего их CDI в одну кучу смешал - вопрос интересный.
значит не сыпется, можешь его попробовать бэкапнуть куда-то, потом секур ерейз, и вернуть данные на место. может прошивка затянула с обновлением ячеек и теперь оно тупит пытаясь их вычитать
Bomchik
Member

Повідомлення

І знову, я теж про це думав. Але поки лише копіюював окремі папки на інший диск, вдилаяв старі і повертав назад з копії. Але краще буде весь диск копіювати, потерти його і тоді все по новому закинути. Дякую за допомогу. Буду пробувати :up:
А як краще потерти? Просто в менеджері дисків знищити розділ чи прям ерейз зробити в програмі від Phison?
Shpoker
Member

Повідомлення

Bomchik
прям секур ерейз в физонском поделии
но опять же, от падения скорости до 100мб/сек после исчерпания слц буфера это не спасет
Bomchik
Member

Повідомлення

Про швидкість я зрозумів. В мене на цьому диску суто музика, фильми, инсталятори. Мене тривожили ці затупи на папках(не одразу показувало вміст). Зробив ерейз і нічого не змінилося. Взяв повитягував живлення, сата кабель і потикав туда сюда. Поки лажу по папкам з музикою і таких затупів немає. Але поки пройшло хвилин 10. Потрібно більше часу. Таке враження, що десь не проходив сигнал чи що щось типу того...може окислились контакти. Але це чисто припущення.
Shpoker
Member

Повідомлення

Bomchik
тогда б сыпало ошибками по параметру DA, потому это точно не контакты. диск какашка короче =(, мне жаль. (а не антивирь ли вендовый - корень зла? не пробовал его вырубить? бо если поможет - тогда исключения по маске бахнуть, вряд-ли в условный mp3 научились совать вируса)
SVVAT
Member

Повідомлення

Хлопці що це може бути за помилка Media Errors-8шт за 6700годин роботи?
спойлер
Снимок экрана (2).png
Та чи є привід хвилюватися?Ссд працює норм,кристал взагалі нічого не бачить.
SVVAT
Member

Повідомлення

Ось Samsung Magician Smart теж все ок.
спойлер
Снимок экрана (4).jpg
Lofkrad
Junior

Повідомлення

Вітаю всіх, новачок на форумі, тому не кидайте помідори, з мого питання, може хтось ставкувався з моєю проблемою та підскаже що можно зробити.
Купив собі на просторах ОЛХ ssd mvne диск на 256гб, попроцював він десь з недільку і перестав працювати...
Я коли його купив перевіряв в програмі cristaldiskinfo, і він показував 99%, може хтось підскаже шо могло статися з ним? Бо його материнка не бачить, але сам чіп гріється капець як)
QFlash
Member

Повідомлення

Lofkrad
Скорше всього хана диску.
LESHIY_ODESSA
Member

Повідомлення

Lofkrad: 06.03.2026 22:03 Я коли його купив перевіряв в програмі cristaldiskinfo, і він показував 99%, може хтось підскаже шо могло статися з ним?
Контролер сдох.
Геральт
Member

Повідомлення

Цікавить, чи хтось мав досвід користування HDD Power Control Switch SATA? Приблуда переключає (фізично) живлення між різними САТА дисками.
Щось типу цього: https://www.amazon.com/dp/B08P9BCTJ9/13 ... oding=UTF8
FarCry
Member

Повідомлення

Ребята, вы не сталкивались с таким странным поведением SSD в относительно новом ноутбуке?
Все секторы просканировал, битых нет. Crystaldisk тоже выдаёт 100%. Но со скоростью твориться полная дичь. :-/
Попробовал переустановить драйвера материнки и Intel IRST. Не помогло. Даже не знаю куда копать дальше...
спойлер
Зображення
Shpoker
Member

Повідомлення

FarCry
О, я сталкивался, при перегревах и на заезженых дисках, когда много ресурса уже выкатано. Смарт бы показал, а не только график, то что проги рисуют "идеал 100%" иногда оказывается не правдой

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Геральт: 08.03.2026 14:56Цікавить, чи хтось мав досвід користування HDD Power Control Switch SATA?
А в чем сакральный смысол этой железки? Вот смотрю-смотрю, а понять не могу. Нужно диск вытащить - отсоединяй питание и тащи. Не нужно - то и не трогай.
Alexsandr
Member

Повідомлення

FarCry: 15.04.2026 01:21 Ребята, вы не сталкивались с таким странным поведением SSD в относительно новом ноутбуке?
Все секторы просканировал, битых нет. Crystaldisk тоже выдаёт 100%. Но со скоростью твориться полная дичь. :-/
Только недавно SATA от самсунг так себя вел. Только еще и загрузку периодически терял. А по тестам здоровье под 80% и никаких симптомов плохих в смарт. Прошивками вытягивают наверное что бы здоровье было побольше. Я не видел еще ни одного сломаного SSD с уровнем здоровья хотя бы в 10%. Все хорошо, плавно понижается, а потом просто перестает нормально работать.
Відповісти