Новини
Останні статті і огляди
SSD. Налаштування, оптимизація, вирішення проблем
-
Allex...
Member
Востаннє редагувалось 16.12.2010 03:42 користувачем almazmusic, всього редагувалось 1 раз.
-
Shpoker
Member
c нормальной памятью и скорости б были нормальные))DDt: ↑ 27.11.2025 11:07имеем скорость уровня ХДД
-
Bomchik
Member
Щось подібне я думав. Ну в мене були думки про те, що якось пов'язано щ вільним місцем. Дякую, що пояснили.
А що можете сказати про те, що є затупи при вході в папку? Пару днів тому лазив по музиці і прям часто бувало, що підвисало вікно, при вході не показувало вміст пару секунд.
А що можете сказати про те, що є затупи при вході в папку? Пару днів тому лазив по музиці і прям часто бувало, що підвисало вікно, при вході не показувало вміст пару секунд.
- спойлер
-
Shpoker
Member
Bomchik
а можно в нормальном виде рав значения (function - advanced feature - raw values - 10 [Dec])? а то в "10 [DEC] 1 byte" с этими пробелами вообще не понимаю как читать. (но вообще смущает немного АА)
но вообще - погуглил картинки бенчмарков - 105 МБ/cек для него типично)), медленнее чем хдд короче)
а можно в нормальном виде рав значения (function - advanced feature - raw values - 10 [Dec])? а то в "10 [DEC] 1 byte" с этими пробелами вообще не понимаю как читать. (но вообще смущает немного АА)
но вообще - погуглил картинки бенчмарков - 105 МБ/cек для него типично)), медленнее чем хдд короче)
-
Bomchik
Member
Shpoker
Враховуючи сценарії використання ссд, я такі швидкості ніколи не бачу. Це зараз я намагаюсь зрозуміти, що з ним, то ганяв файли по 11Гб з одного сдд на інший і тільки при записі. На те він і бюджетний ссд. Мене просто почали хвилювати затупи в папках. Чи це така проблема з старими файлами, які роками лежать на цьому ссд і нікуди не переносяться чи що...не розумію.
Враховуючи сценарії використання ссд, я такі швидкості ніколи не бачу. Це зараз я намагаюсь зрозуміти, що з ним, то ганяв файли по 11Гб з одного сдд на інший і тільки при записі. На те він і бюджетний ссд. Мене просто почали хвилювати затупи в папках. Чи це така проблема з старими файлами, які роками лежать на цьому ссд і нікуди не переносяться чи що...не розумію.
- спойлер
-
Shpoker
Member
Bomchik
так он сыпаться начал, от того и затупы мертвые появились. Гарантия если есть - можно попробовать его добить (а может и залечить временно, тут не угадаешь)
так он сыпаться начал, от того и затупы мертвые появились. Гарантия если есть - можно попробовать его добить (а может и залечить временно, тут не угадаешь)
-
Bomchik
Member
Shpoker
А який показник показує, що почав сипатись?
Ще є такий смарт, з рідної програми.
А який показник показує, що почав сипатись?
Ще є такий смарт, з рідної програми.
- спойлер
-
Shpoker
Member
Bomchik
(параметр АА)
ага! так веселее, Early Bad - то что на заводе нашли битое, Later Bad - то что у юзера посыпалось, чего их CDI в одну кучу смешал - вопрос интересный.
значит не сыпется, можешь его попробовать бэкапнуть куда-то, потом секур ерейз, и вернуть данные на место. может прошивка затянула с обновлением ячеек и теперь оно тупит пытаясь их вычитать
(параметр АА)
ага! так веселее, Early Bad - то что на заводе нашли битое, Later Bad - то что у юзера посыпалось, чего их CDI в одну кучу смешал - вопрос интересный.
значит не сыпется, можешь его попробовать бэкапнуть куда-то, потом секур ерейз, и вернуть данные на место. может прошивка затянула с обновлением ячеек и теперь оно тупит пытаясь их вычитать
-
Bomchik
Member
І знову, я теж про це думав. Але поки лише копіюював окремі папки на інший диск, вдилаяв старі і повертав назад з копії. Але краще буде весь диск копіювати, потерти його і тоді все по новому закинути. Дякую за допомогу. Буду пробувати 
А як краще потерти? Просто в менеджері дисків знищити розділ чи прям ерейз зробити в програмі від Phison?
А як краще потерти? Просто в менеджері дисків знищити розділ чи прям ерейз зробити в програмі від Phison?
-
Shpoker
Member
Bomchik
прям секур ерейз в физонском поделии
но опять же, от падения скорости до 100мб/сек после исчерпания слц буфера это не спасет
прям секур ерейз в физонском поделии
но опять же, от падения скорости до 100мб/сек после исчерпания слц буфера это не спасет
-
Bomchik
Member
Про швидкість я зрозумів. В мене на цьому диску суто музика, фильми, инсталятори. Мене тривожили ці затупи на папках(не одразу показувало вміст). Зробив ерейз і нічого не змінилося. Взяв повитягував живлення, сата кабель і потикав туда сюда. Поки лажу по папкам з музикою і таких затупів немає. Але поки пройшло хвилин 10. Потрібно більше часу. Таке враження, що десь не проходив сигнал чи що щось типу того...може окислились контакти. Але це чисто припущення.
-
Shpoker
Member
Bomchik
тогда б сыпало ошибками по параметру DA, потому это точно не контакты. диск какашка короче =(, мне жаль. (а не антивирь ли вендовый - корень зла? не пробовал его вырубить? бо если поможет - тогда исключения по маске бахнуть, вряд-ли в условный mp3 научились совать вируса)
тогда б сыпало ошибками по параметру DA, потому это точно не контакты. диск какашка короче =(, мне жаль. (а не антивирь ли вендовый - корень зла? не пробовал его вырубить? бо если поможет - тогда исключения по маске бахнуть, вряд-ли в условный mp3 научились совать вируса)
-
SVVAT
Member
Хлопці що це може бути за помилка Media Errors-8шт за 6700годин роботи?
- спойлер
-
SVVAT
Member
Ось Samsung Magician Smart теж все ок.
- спойлер
-
Lofkrad
Junior
Вітаю всіх, новачок на форумі, тому не кидайте помідори, з мого питання, може хтось ставкувався з моєю проблемою та підскаже що можно зробити.
Купив собі на просторах ОЛХ ssd mvne диск на 256гб, попроцював він десь з недільку і перестав працювати...
Я коли його купив перевіряв в програмі cristaldiskinfo, і він показував 99%, може хтось підскаже шо могло статися з ним? Бо його материнка не бачить, але сам чіп гріється капець як)
Купив собі на просторах ОЛХ ssd mvne диск на 256гб, попроцював він десь з недільку і перестав працювати...
Я коли його купив перевіряв в програмі cristaldiskinfo, і він показував 99%, може хтось підскаже шо могло статися з ним? Бо його материнка не бачить, але сам чіп гріється капець як)
-
QFlash
Member
Lofkrad
Скорше всього хана диску.
Скорше всього хана диску.
-
LESHIY_ODESSA
Member
Контролер сдох.Lofkrad: ↑ 06.03.2026 22:03 Я коли його купив перевіряв в програмі cristaldiskinfo, і він показував 99%, може хтось підскаже шо могло статися з ним?
-
Геральт
Member
Цікавить, чи хтось мав досвід користування HDD Power Control Switch SATA? Приблуда переключає (фізично) живлення між різними САТА дисками.
Щось типу цього: https://www.amazon.com/dp/B08P9BCTJ9/13 ... oding=UTF8
Щось типу цього: https://www.amazon.com/dp/B08P9BCTJ9/13 ... oding=UTF8
-
FarCry
Member
Ребята, вы не сталкивались с таким странным поведением SSD в относительно новом ноутбуке?
Все секторы просканировал, битых нет. Crystaldisk тоже выдаёт 100%. Но со скоростью твориться полная дичь.
Попробовал переустановить драйвера материнки и Intel IRST. Не помогло. Даже не знаю куда копать дальше...
Все секторы просканировал, битых нет. Crystaldisk тоже выдаёт 100%. Но со скоростью твориться полная дичь.
Попробовал переустановить драйвера материнки и Intel IRST. Не помогло. Даже не знаю куда копать дальше...
- спойлер
-
Shpoker
Member
FarCry
О, я сталкивался, при перегревах и на заезженых дисках, когда много ресурса уже выкатано. Смарт бы показал, а не только график, то что проги рисуют "идеал 100%" иногда оказывается не правдой
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
О, я сталкивался, при перегревах и на заезженых дисках, когда много ресурса уже выкатано. Смарт бы показал, а не только график, то что проги рисуют "идеал 100%" иногда оказывается не правдой
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
А в чем сакральный смысол этой железки? Вот смотрю-смотрю, а понять не могу. Нужно диск вытащить - отсоединяй питание и тащи. Не нужно - то и не трогай.Геральт: ↑ 08.03.2026 14:56Цікавить, чи хтось мав досвід користування HDD Power Control Switch SATA?
-
Alexsandr
Member
Только недавно SATA от самсунг так себя вел. Только еще и загрузку периодически терял. А по тестам здоровье под 80% и никаких симптомов плохих в смарт. Прошивками вытягивают наверное что бы здоровье было побольше. Я не видел еще ни одного сломаного SSD с уровнем здоровья хотя бы в 10%. Все хорошо, плавно понижается, а потом просто перестает нормально работать.FarCry: ↑ 15.04.2026 01:21 Ребята, вы не сталкивались с таким странным поведением SSD в относительно новом ноутбуке?
Все секторы просканировал, битых нет. Crystaldisk тоже выдаёт 100%. Но со скоростью твориться полная дичь.![]()