Vlaad13: ↑
05.05.2025 10:58
luckygamerks: ↑
05.05.2025 00:17
Цікаво, а дочого тут це? І повідомлення про 580?
Ви в кожні темі, аби щось ляпнути, я бачу ви, як взяли 4070 та платформу ам5, так відразу стали компьютерним експертом? Все також дивитесь руснявих техноблогерів?
Ви весь час кажете що 5000 покоління погане а 4000 нормальне, виходить 5070ті яка = 4080супер тільки коштує 43к, протиріччя ніде не знайшли?
Я купив райзен за 7500 бо ціна зарішала, потім можно було купити 13600кф за 6000 але тоді таких пропозицій не було.
Інколи русняві техноблогери норм контент викладать - а чим поганий їх перегляд?
Я привів приклад з 4070 і про 4000 покоління, і казав, що воно не мало значного росту, але в цілому вийшло збалансоване. Другими словами, сказав, що ви зробили вибір більш менш правильний і вчасно. Хоча 4070 супер вийшла веселіше ніж 4070, не вистачало їй лише 16 гб памяті. Зараз зявляться ті хто скаже, що їй 12 достатньо і сам чип не потягне.

Хоча для тих хто розглядав бу 6800xt за 12 тисяч взагалі була імба.
В цілому малось на у вазі, що пару років тому на 4000 було в рази більше сенсу оновлюватися після 3000, ніж на 5000 після 4000 зараз. Я думаю більшість як би знала якою буде 5000 лінійка, оновилимь би ще рік, а то і два назад.
Так ми трохи звикли до часів коли нові покоління майже подвоювало продуктивність і так ми знаємо, що прогрес сповільнюється, є обмеження та інше, проце я теж вище писав.
Але ж якщо в 5070tiта више ще якийсь прогрес є, то все, що нижче це плювок в покупця.
Тепер про 4070ti та 4080 super.
Я те ж дивлясь огляди, як і усі тут. Є відверто паршиві канали, а є достатньо професійні.
Що особисто я бачу навіть після оновлення драйверів?
1) Чимало проектів в яких 5070ti рівна 4080 super, але і не мало проектів де вона відверто таки зливає, іноді відчутно зливає 4080 super.
2) У тих проектах де вони все ж таки рівні по фпс, споживання енергії у 4070ti звісно менше, а в тих проектах де вона зливає в кращому випадку виходить 1 к 1 при співвідношені ватт/фпс. Так, що те ж не все так однозначно.
3) Яка була ціна 4080 super в літку того року? Набагато вище 43? Наприкоад розетка продавала palit 4070 super JetStream за 47 були і краші акції та ціни, в той же час принайні 4080 super на сьогодні в цілому продуктивніша. Я ж написав, якщо завдяки драйверам, вони підтягнути продуктивність, ще, то звісно буде добре.
Так, що особисто я на сьогодні не бачу, що б 5070ti була рівною 4080 super.
Відносно цін, ми і так бачимо, що вони вже майже стабілізувалася і якщо не буде значного скачку валюти, то сильно вверх і вниз вони вже не підуть, хоча надія є.
Тому в цілому 5070ti не рівна 4080 super, ціна за майже аналогічний період відрізнялася не дуже.
Тому в чому протиріччя?
Звісно ж у людей зараз як завжди залишились 3 варіанти:
1) Купувати актуальне покоління, бо так воно звісно ж краще попереднього, правда на міліметри.
2) Купувати бу попереднього покоління, але дивлячись на ціни на барахолкпх вже таки, краще брати знов ж таки нове покоління, бо люди намагаються продавати попередню лінійку по ціні актуальної.
3) Знов таки чекати. Але якщо у когось умовна 3000 серія, за виключенням 3050, то може і не ає сенсу дуже пипатись, а ось старіші карти можливо є сенс міняти, бо не відомо, що буде завтра.