Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
snapdragon999
Member

Повідомлення

Добрый день ,у кого мониторы LG MP58 или 68 ,какой лучше брать ?))самсунги чето поднадоели
Spaceman
Member

Повідомлення

68й. В 58-м матрицы другие, хуже по цветовому охвату. Но это касается 27". У других, впрочем, может быть аналогично.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Spaceman:68й. В 58-м матрицы другие, хуже по цветовому охвату. Но это касается 27". У других, впрочем, может быть аналогично.
матрица хоть от лыжи или могут чужую поставить ?
Damien256
Member

Повідомлення

Додам відгук про EIZO EV2450.
Враження дуже позитивні. Якість відчувається у всьому - від корпусу і до кабелів - обдивився все ледь не з лупою - немає до чого приколупатись. Дуже зручне регулювання по висоті, поворот вліво-вправо, щоб нахилити - потрібно прикласти чимале зусилля. На столі стоїть як влитий - ніякого хитання.
По зображенню:
1. Биті пікселі - немає;
2. Зображення з коробки. Налаштований так, що нічого крім яскравості не змінював - поставив ICC Profile, ребут - профіт! Запустив Atrise Lutcurve - проклацав по всім закладкам/параметрам - на відміну від старого TN не побачив потреби взагалі нічого змінювати в налаштуваннях кольору/відтінку/гамми/тд.
2а. Реалістичність колорів - додам ще такий пункт, оскільки перше враження від зображення можна порівняти з переглядом якісної поліграфії - художнього альбому, книг про природу (знаєте, такі дорогі гарні величезні книги з глянцевого паперу). Спочатку складалось враження, що зображення якесь тьмяне, доки не відкрив фотографії з місць, де бував сам і лишились враження від побаченого. Так от, виявилось, що весь цей час мій TN асер мене нагло дурив, показуючи нереальні вирви-очі кольори, а я думав що це максимум на що здатні ЖКД :D
3. Засвіти. Більше всього переживав за засвіти - і так, вони є, щоправда побачити їх зміг тільки вночі вимкнувши світло. Увімкнув чорний фон на весь екран і дивлюсь: в двох кутках (зліва зверху, справа внизу) - реально видно висвітлення фону, при чому у верхньому кутку засвіт змінюється від легкого натиску. Коли ж взяв телефон, те що він мені нафоткав - взагалі ужос-ужос :insane: : на фото якийсь синій відтінок, справа внизу засвіт на фото не має нічого спільного з реальністю :-/ , зверху - більш менш схоже. Прийшов до висновку, що телефоном нереально передати фактичну картину. Але фотку все ж викладаю.
спойлер
Зображення
Що ж стосується слабкого освітлення, при якому зазвичай працюю ввечері (настільна тепла світлодіодна лампа) - ніяких засвітів не бачу взагалі. Для чистоти експерименту увімкнув темне відео - не напрягає, то ж вирішив не заморочуватись, бо не факт, що приїде кращий екземпляр.
4. Рівномірність колірної температури - на висоті. На будь яких кольорах фону - рівна заливка, без переходів в якісь відтінки.
спойлер
Зображення Зображення Зображення Зображення
5. Глоу - відсутній, або я його не бачу. При погляді під кутом лише потроху зменшується контрастність, ніяких зміщень в якийсь колір, ніякого висвітлення.
6. Швидкість матриці - побігав в Crysis 3 - ніякої різниці з 5мс TN не відчув взагалі, що по DP, що по DVI :up:

Ну і пару приємних плюшек: автоматичне регулювання яскравості в залежності від зовнішнього освітлення (є сенсор); сам переходить в режим сну, коли відходиш від моніка (теж якийсь термосенсор) - щоправда, час від часу монітор думав що я відійшов і вимикався - треба ще налаштувати, поки вимкнув. Є фірмова утілітка, яка дозволяє все налаштувати як і в меню монітора + ще купа всього (потрібно підключити USB) - окремі профілі для різних програм, зміна колірної температури в залежності від часу доби :rolleyes: , щось там ще...
Гарантію дали якусь дивну, але велику - 49 місяців :D
В пудсумку - він вартує своїх 8,5 кгрн, перші враження дуже позитивні.
Alexey1977
Member

Повідомлення

Damien256:EIZO EV2450
ничего особенного в нем что бы отдавать за него 500$ тут или на 20% в Польше нет,
за эту сумму есть масса неплохих вариантов на 27" 2560х1440 и можно на 4к присматриваться.
походу переплата за шильдик от EIZO и все.
Damien256
Member

Повідомлення

Alexey1977:
ничего особенного в нем что бы отдавать за него 500$ тут или на 20% в Польше нет,
за эту сумму есть масса неплохих вариантов на 27" 2560х1440 и можно на 4к присматриваться.
Згоден, нічого особливого - просто якісний монітор з хорошою картинкою. Тільки не 500$, а ~320$, і я не відчуваю, що переплатив.
Spaceman
Member

Повідомлення

Alexey1977:
Ага, вот начинается. Вы посмотрите на эту "массу неплохих вариантов", а потом поговорим :)
Damien256
Member

Повідомлення

Spaceman, особливо сподобалось
за эту сумму :lol: ... 27" 2560х1440 и можно на 4к
snapdragon999
Member

Повідомлення

Damien256:Spaceman, особливо сподобалось
за эту сумму :lol: ... 27" 2560х1440 и можно на 4к
та взял бы лыжу тоже самое было по картинке ,кроме убогого корпуса ,но им же не в футбол играть ,поставил и стоит .За такие бабки еще с засветами какими то ,не уважение
Alexey1977
Member

Повідомлення

Damien256
я брал цену по хотлайну по этому монитору - 10000-12000грн, за эти деньги спокойно покупается 27" 2560x1440 :facepalm:
не у всех есть возможность кататься и выбирать за границу.
Spaceman
в ценовой категории 500$ тут или 320-350$ в Польше - думаю были и другие варианты.
EIZO собран на такой же LG AH-IPS как и другие, может он и лучше в чемто то, но по фото засветов я бы так и не сказал.

snapdragon999
отчасти верно сказано :D корпус у Lg конечно еще тот.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Damien256:
Alexey1977:
Згоден, нічого особливого - просто якісний монітор з хорошою картинкою. Тільки не 500$, а ~320$, і я не відчуваю, що переплатив.
Почти 2 цены lg MP68 )))кошмар ,ну за отсутствие глоу наверное это того стоило
Damien256
Member

Повідомлення

Alexey1977, а хто вам сказав що я за ним в Польщу їздив? У нас брав.
Я ж нікого не агітую - всі бігом купляти EIZO - це мій відгук, моє враження. А по засвітам - я ж і писав, те що на фото неадекватно відображає те що є в реальності. Хоча думав буде взагалі без засвітів :gigi: .

snapdragon999, ви думаєте я не маю куди гроші витратити? Звичайно ж в першу чергу орієнтувався на дьошево-сердіто (всілякі асери/бенки/іями/лижі). Не сподобалось нічого, от і питав порад тут - в підсумку дійшли до більш дорожчого. Якщо вже так хочеться попетросянити щодо вартості - та будь-ласка, купіть дві лижі і майте чистий спокій :)
snapdragon999
Member

Повідомлення

Damien256:Alexey1977,

snapdragon999, ви думаєте я не маю куди гроші витратити? Звичайно ж в першу чергу орієнтувався на дьошево-сердіто (всілякі асери/бенки/іями/лижі). Не сподобалось нічого, от і питав порад тут - в підсумку дійшли до більш дорожчого. Якщо вже так хочеться попетросянити щодо вартості - та будь-ласка, купіть дві лижі і майте чистий спокій :)
Если б не было засветов я б его тоже взял, а так не вижу смысла переплачивать за чуть лучший корпус, абсолютно никаких петросянств. Спасибо что написали отзыв, теперь наконец определился.
Damien256
Member

Повідомлення

snapdragon999 от і добре :beer:
tetadoari
Member

Повідомлення

Damien256:Звичайно ж в першу чергу орієнтувався на дьошево-сердіто (всілякі асери/бенки/іями/лижі). Не сподобалось нічого, от і питав порад тут - в підсумку дійшли до більш дорожчого.
Власне, по фото засвітів (та їх реальному сприйняттю очима), бачу віддзеркалений за горизонталлю свій Acer RT270 :)
Головне аби самому подобався і було відчуття задоволеності. Вітаю!
Spaceman
Member

Повідомлення

Alexey1977:Damien256
я брал цену по хотлайну по этому монитору - 10000-12000грн, за эти деньги спокойно покупается 27" 2560x1440 :facepalm:
не у всех есть возможность кататься и выбирать за границу.
Spaceman
в ценовой категории 500$ тут или 320-350$ в Польше - думаю были и другие варианты.
EIZO собран на такой же LG AH-IPS как и другие, может он и лучше в чемто то, но по фото засветов я бы так и не сказал.

snapdragon999
отчасти верно сказано :D корпус у Lg конечно еще тот.
Это всё хорошо до той поры, пока сами не поедете и не посмотрите своими глазами. Я тоже пару месяцев назад думал "та нафиг тот ейцо". А на деле оказалось, что у них самые ровные руки и косяки сведены к минимуму. 2К монитор за 10-12к будет диким адищем.
Alexey1977
Member

Повідомлення

Spaceman
согласен с вами, выбор и наличие - не всегда сходятся с сумой на руках и наоборот.
по факту своим Samsung 32" 2560x1440 доволен на все сто, засветов нет, все равномерно, колоршифт и прочие прелести AHVA меня не напрягают :)

tetadoari
думаю на EIZO в этом плане все же получше, так как на фото несколько страниц назад, на некоторых мониторах без слез не посмотришь - равномерность и засветы во всей своей красе :) .
Scoffer
Member

Повідомлення

Alexey1977: EIZO собран на такой же LG AH-IPS как и другие
Обговорювали вже - такій, але не такій. Матриці відібрані в про/біля-про моніторах, ну або просто вихідний контроль кращий. А те що модель співпадає - діло третє :)
snapdragon999
Member

Повідомлення

Был в магазине, наверное час рассматривал подключеный к ноуту монитор lg 23MP68VQ-P , крутил как мог настройки, мне показалось что картинка желтит(может ноут так выдает?) еще заметил что по сравнению с самсунгом 390 мало яркости, кто реально его юзал вы замечали такое?

или benq 2470HM лучше брать ? ,бюджет 5 штук
Keldon
Member

Повідомлення

snapdragon999:Был в магазине, наверное час рассматривал подключеный к ноуту монитор lg 23MP68VQ-P , крутил как мог настройки, мне показалось что картинка желтит(может ноут так выдает?)
Не может быть, у лыж наоборот белый белее белого :D
А в этих моделях возможно изменять настройки режимов ( чтение, фото, игры и т.д. ) или только одну - пользовательскую? Где то читал в отзывах что через программку можно задать авто загрузку разных настроек ( или только яркость и контраст?) под разные приложение - так ли это?
Відповісти