Разгон памяти

Обсуждение оперативной памяти
Ответить
Автор
Member

feniks_tm: 31.12.2025 23:17Ну так нагугліть результати людей, а не малюйте результати в голові на основі 9950
Це як раз ви цим займаєтесь, а я на основі результатів інших людей з забугорних ресурсів :)
feniks_tm
Member

RoMiLiUs: 31.12.2025 23:18 Це як раз ви цим займаєтесь, а я на основі результатів інших людей з забугорних ресурсів :)
З розгоном по ECLK до 5.6? Приземліться може трохи... 1.15 більш ніж хороший результат для 9800 на 5.4 і у відсотковому відношенні профіт навіть більше ніж мав би бути відносно сток 5.2 на моєму.
Последний раз редактировалось feniks_tm 31.12.2025 23:25, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

RoMiLiUs: 31.12.2025 23:18 інших людей з забугорних ресурсів
і шо там у цих людей набенчилось в цьому тесті з 9800х3d@pbo під АІО + m-die? в середньому
RoMiLiUs
Member

feniks_tm: 31.12.2025 23:23З розгоном по ECLK до 5.6
Це практично не реально, якщо в когось так і поїхало, то це "помилка вижившого".
feniks_tm: 31.12.2025 23:23Приземліться може трохи... 1.15 більш ніж хороший результат для 9800 на 5.4 і у відсутковому відношенні профіт навіть більше ніж мав би бути відносно сток 5.2 на моєму.
добре-добре, не кіп'ятись так, гарячій парєнь.
Моя думка була взагалі про інше.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 31.12.2025 23:26, всего редактировалось 1 раз.
RoMiLiUs
Member

leif: 31.12.2025 23:25і шо там у цих людей набенчилось в цьому тесті з 9800х3d@pbo під АІО + m-die? в середньому
Ну це реально треба знову шерстити купу сторінок на oc.net, попадеться на очі - скину. В районі 1.23+/- бачив, але не пам'ятаю як налаштована пам'ять була. Тому і кинулось в очі ваші результати. Я ж не роблю скріни всіх чужих результатів :)

Як вище зазначив, спробую вимкнути один CCD і протестувати в себе заради цікавості.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 31.12.2025 23:30, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

а з ютубом взагалі 1.18, але це якісь чіти, то ж не будемо :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
RoMiLiUs: 31.12.2025 23:29Я ж не роблю скріни всіх чужих результатів
зрозуміло, але на щось же треба спиратись крім 9950, щоб стверджувати:
RoMiLiUs: 31.12.2025 21:00Шось якось мало для 9800х3д
ось я і питаю: "мало відносно чого?"

цікаво, що буде з одним відключеним CCD
Последний раз редактировалось leif 31.12.2025 23:34, всего редактировалось 1 раз.
feniks_tm
Member

RoMiLiUs: 31.12.2025 23:25 добре-добре, не кіп'ятись так, гарячій парєнь.
Моя думка була взагалі про інше.
Так а про що? Ти уже двічі намагаєшся мені доказати, що все фігня і 9800 має малювати стільки ж папуг як 3/4 9950X3D :rotate: Посилаєшся на забугорні ресурси, але не даєш жодних скрінів чи посилань. Звісно я підігріваюсь на цьому :lamer:
RoMiLiUs
Member

feniks_tm: 31.12.2025 23:34Ти уже двічі намагаєшся мені доказати, що все фігня і 9800 має малювати стільки ж папуг як 3/4 9950X3D
Де я казав що "все фігня", і про 3/4?

Стосовно скрінів - я написав вище. Спокійніше) Втрапить знов на очі - скину :)
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 31.12.2025 23:42, всего редактировалось 1 раз.
feniks_tm
Member

RoMiLiUs: 31.12.2025 23:29 Ну це реально треба знову шерстити купу сторінок на oc.net
Ось один з останніх скрінів звідти на 9800X3D, навіть 1 не набралось :rotate:
спойлер
Изображение
RoMiLiUs
Member

Бггг, до нового року 10 хвилин, а ми сидимо результатами VT3 міряємось :)

Я в себе спробую провести тест з вимкненим CCD1 на частоті 6400 і 8200. Буде цікаво порівняти.
Але все-таки на повну репрезентативність це не буде претендувати, бо 9950x3d з вимкненим один CCD це не в повній мірі еквівалент 9800x3d. Емуляція:) Але буде цікаво порівняти
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 31.12.2025 23:54, всего редактировалось 2 раза.
RoMiLiUs
Member

З Новим Роком, камради :)
feniks_tm
Member

feniks_tm: 31.12.2025 16:29 Мій тільки 1.05 малює, цікаво це так +200МГц по процу роляють чи таки небінарна оператива.
Заради цікавості накинув PBO +200 і результати фактично ніяк не змінились відносно стоку (ті самі 1.05-1.07), тепер стає ще цікавіше :rotate:
leif в чому твій секрет :gigi:?

Таки дійсно схоже на те, що небінарка значно швидше в кранчері, але не можу знайти логічного пояснення цьому :rotate:

Помітив, що попри FMAX 5450, у VT3 все одно буститься лише до ~5200, не упираючись у жоден з лімітів. Можливо мамка за замовчуванням накидає офсет на AVX навантаження.
leif
Member

feniks_tm: 02.01.2026 16:58leif в чому твій секрет
спойлер
Изображение
а, якщо серйозно, то ніяких спец твіків і фінтів я не робив, нічого такого, що могло би це пояснити, адже все налаштовував по найзвичайнішому сценарію. за рахунок чого розбіжність пояснити не можу.
feniks_tm: 02.01.2026 16:58небінарка значно швидше в кранчері
чому? як саме це працює? в якихось ще навантаженнях така пам'ять має перевагу? це вже мало б бути добряче зафіксовано/виявлено, я просто не слідкував, як можна зрозуміти з моїх останніх постів в топіку :D
feniks_tm
Member

leif
Ну, інші пояснення знайти важко, звідки взялось 10% профіту)) Ну, хіба 32Гб мало для "розкриття патанцевалу" в VT3 :gigi: Треба збирати статистику :rotate:
leif
Member

Denvys5,
маєш якісь думки з цього приводу?
Denvys5
Member

leif
feniks_tm
Заповнення пам'яті і фон в ОС може впливати на результат.
Поясню: ви тестуєте з авто-заповненням пам'яті самим тестом. В leif залишається більше пам'яті просто за фактом того що в нього більше пам'яті в абсолютних величинах. Тест заповнює пам'ять до певного рівня (десь 78% від всього об'єму). Відповідно, більше вільної пам'яті залишаєтся для ОС, меньше свопу, краще перформанс.
feniks_tm: 02.01.2026 16:58Таки дійсно схоже на те, що небінарка значно швидше в кранчері
Нє, оце точно нє і ні до чого, і ніяк до процесу не дотичне. За цією логікою, 24гбіт мікрон та самс теж мають себе показувати.

Моя початкова теорія:
спойлер
Моя теорія - для 8 ядерного проца 32гб мало для ефективної роботи стрестесту як бенчмарку.
спойлер
Изображение

VT3 - 2.21Gb/thread
Якщо виділити меньше пам'яті - перформанс буде гірше, бо тест змінюється

А тому, перформанс не порівнюваний один до одного
leif
Member

Denvys5
ага, я не досліджував тему, офк, але мені видається це найлогічнішим поясненням розбіжності результатів
e1zy
Junior

Доброго дня, хтось розганяв micron d-die?
Robostyle
Member

Кто-то (богач с кучей китов памяти) собирал статистику долгожительства китов 1.45В - 1.5В РАМы? Закралась мысля даунвольтить свой набор от греха поодаль...
leif
Member

Robostyle
Так температура ж впливає в першу чергу, як тут збирати стату?

Один буде тримати 1.5 під водою а інший 1.4в в якомусь душному гарячому кейсі, як це зводити в межах однієї стати?

А взагалі імхо, що не відрізняється від ддр4 де за умови грамотного дотримання температурного режиму все жило собі на досить високих вольтажах довгими роками.

У себе тримаю на 1.45в, температури дозволяють з запасом.
Ответить