COVID-19 | Коронавирус 2020

Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Из-за распространения в Европе китайского коронавируса в Украине введен карантин по всей стране.

Его действие начнется с четверга, 12 марта 2020 года

- закрытие учебных заведений;

- запрещение массовых собраний более 200 человек. Это касается и спортивных мероприятий (которые могут проходить без зрителей) и культурных мероприятий;

- закрытие авиасообщения с некоторыми странами.
Истерим и сеем панику в комментариях ниже.

Hotspur:но пока все скорее очень неплохо чем очень плохо
(с)
Востаннє редагувалось 02.10.2020 17:46 користувачем gehka3, всього редагувалось 1 раз.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Uliss:
Pathfinder: Так а зачем вообще та медицина. Ну пусть люди сами от болячек лечаться. :lol: Если лечиться от гриппа то смертность 0.2 процента а так пусть будет 0.8. На фоне миллионов - капля в море. Странно а чего все за смертность в ДТП пекуться там же тоже на уровне статистической погрешности?
не, ты не совсем понял мой вопрос.
смотри - твой посыл в том, что в швеции мол впятеро больше смертей чем у соседей с более жесткими ограничениями и поэтому ее пример достоин осуждения.
я тебе резонно замечаю, что в числах это на уровне статистической погрешности, и 50 и 250 смертей на 1 млн - мизер.
поэтому и спрашиваю, на основании чего ты полагаешь, что швеция пошла неправильным путем? а если бы у соседей умерло от короны, например, 10 человек на миллион, а в швеции - 50, разница тоже была бы в 5 раз, и что? это тоже было бы основанием для осуждения?
вопрос в том каким критерием ты руководствуешься. Если отбросить вот это несколько манипулятивное "смертей больше в 5 раз". почему ты не допускаешь, что именно примером швеции стоило бы руководствоваться многим другим странам или хотя бы рассмотреть его как вариант.
1. Не стоит нам вообще ориентироваться на Швецию. Вот абсолютно. Не тот уровень ни жизни, ни государства, ни общества. На сколько я понял. всеже ограничения в Швеции есть, но они рекомендованные, а не обязательные. У нас даже ПДД, наруение которых чревато не то что сломанным железом а и жизнями соблюдают от силы 50-60%.
2 Учитывая даже таку статистику уже понятно что путь Швеции не правильный, а как еще оценить статистику когда она настолько хуже?
3 А вот на сколько нужно "закручивать" карантинные меру уже другой вопрос. И судя по нашему "карантину" можно было обойтись ношемнием масок. соблюдением дистанции и закрытием массовых заведений.
Вот фотка с привоза -
спойлер
Зображення
есть ли смысл в таком режиме?
Graveworm
Member

Повідомлення

очень опасное место в плане коронавируса
Ужас какой :rolleyes:
Hells Angels:были смерти от пневмонии.
С конца декабря где-то
Zzzz
Member

Повідомлення

Hotspur:
Alexey1977:Стрижка в дорогом салоне опять таки 100грн, в Германии с меня содрали 25евро, хотя тут сам виноват, можно и за 15-17 найти было.
у нас не в дорогом баксов 30 в Киеве. в дорогих не разу не был не скажу. 100 гривен - ну если в 2007 году то да.
живу в печерском районе. Дёшевая стрижка в дешевом салоне, тупо под машинку -200, с ножницами -250. В барбершоп даже заходить боюсь.
За что - не понимаю. как говорится, сходил в этот ваш барбишоп, не понял за что 7 к отдал.
Самый дешёвый который я находил, был на подоле, 450грн за стрижку. Но там хоть понятно за что, коньяка налили, постригли хорошо :gigi:
кстати, о коронке за 250 посмеялся от души :laugh:
у нас просто приём у терапевта стоит от 400-500грн, если это честная клиника :-/
mgerchik
Member

Повідомлення

Zzzz:
Hotspur: у нас не в дорогом баксов 30 в Киеве. в дорогих не разу не был не скажу. 100 гривен - ну если в 2007 году то да.
живу в печерском районе. Дёшевая стрижка в дешевом салоне, тупо под машинку -200, с ножницами -250. В барбершоп даже заходить боюсь.
За что - не понимаю. как говорится, сходил в этот ваш барбишоп, не понял за что 7 к отдал.
Самый дешёвый который я находил, был на подоле, 450грн за стрижку. Но там хоть понятно за что, коньяка налили, постригли хорошо :gigi:
у нас просто приём у терапевта стоит от 400-500грн, если это честная клиника :-/
а можно поинтересоваться в какой вы барбершоп ходили? 7к цена не адекватная в принципе (хоть на печерске, хоть в милане, хоть в коморке у папы римского :gigi: )
вот цены одних из самых популярных барбершопов (сам ходил туда).
спойлер
lumberjack.png
chop.png
тут важно не столько место, сколько мастер. хорошего мастера найти можно, но не просто. и когда я нахожу, то хожу за ним.
В последний раз ездил к своему мастеру аж на конечную скоростного трамвая (живя на лукьяновке), а начинала она ближе, пока она не уволилась.
сейчас нашел хорошего мастера рядом с домой (5 минут). начинал с 70 грн, сейчас у нее 150 уже.
не знаю, может печерск такой "богатый" район, но не весь Киев печерск) надо же хоть иногда с района выезжать))))
Востаннє редагувалось 03.05.2020 20:47 користувачем mgerchik, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

mgerchik
Я в бриттях не експерт, багато років з щетиною шарюсь, королівське бриття за 350 це що там роблять такого щоб завтра не довелось знову за 350 йти бритись?)
Zzzz
Member

Повідомлення

mgerchik про 7к, это мем такой :D
Я в lumberjack ходил.
mgerchik
Member

Повідомлення

Scoffer
ну счет стрижки не подскажу, стригся в шопе всего один раз, чисто попробовать, и на самом деле получилось очень хорошо, но 650 (стрижка+борода) меня жаба давит отдавать каждый месяц (зарастаю быстро).
Да и бороду я там делаю раз в несколько месяцев, так сказать навести порядок, а потом я сам поддерживаю контуры и т.д. (благо машинка и т.д. имеется). ну или просто когда лень самому)))

Zzzz
ааа, сорян тогда) думал реально 7 тысяч стоило))
Zzzz
Member

Повідомлення

mgerchik я ж не депутат :gigi:
Hells Angels
Member

Повідомлення

Graveworm:С конца декабря где-то
да то понятно что оно где то раньше, вопрос лишь в том сколько от этого умерли и выздоровели, как и чем лечили.
Scoffer
Member

Повідомлення

От щодо раніше - не факт. Всі "експерти" в один голос трублять, що те що раніше, то не воно було, а щось інше.
Hotspur
Member

Повідомлення

Hells Angels:да то понятно что оно где то раньше, вопрос лишь в том сколько от этого умерли и выздоровели, как и чем лечили.
КТ делали ? если нет то все бабушкины сказки. пневмониями болеют разными

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Scoffer:От щодо раніше - не факт. Всі "експерти" в один голос трублять, що те що раніше, то не воно було, а щось інше.
конечно. нет не 1 КТ не 1 теста на что угодно, пол темы рассказов о том как переболели пневмонией. дичь у людей в головах
Zzzz
Member

Повідомлення

кстати, продукты заметно так подорожали. Яйца были по 15-20грн, стали 25-30.
Alexey1977
Member

Повідомлення

Zzzz:живу в печерском районе. Дёшевая стрижка в дешевом салоне, тупо под машинку -200, с ножницами -250. В барбершоп даже заходить боюсь.
Ну не все в Кукуево живут :D есть города и попроще.
По коронке я просто написал про стоимость ее поставить на место а не всю работу с нуля.
leif
Member

Повідомлення

Ситуація в Європі щодо поширення Covid-19 дуже змінилася. Можливо, вона вас здивує. І точно вам не сподобається.

Щоб краще оцінювати динаміку поширення в умовах тривалої пандемії, ВООЗ почав публікувати кількість нових випадків за останні 7 днів та приріст загальної кількості випадків за останніх 7 днів (у порівнянні з попередніми 7 днями).

Вимірюючи у такий спосіб можна бачити, чи спалах “розгорається”, просто “горить” або ж “тліє” і скоро закінчиться.

У таблицях - сьогоднішній стан справ у Європі за цими показниками (а повний дашборд тут https://bit.ly/2SwAIeT):

- Як і очікувалося, пандемія у Європі пересунулася на схід.
- Центром спалаху є Росія, наздоганяє Білорусь.
- Україна - у п’ятірці лідерів у Європі за приростом нових випадків.
- Забудьте про Італію, Іспанію, Німеччину. Вони уже виходять з пандемії.
- Дві країни Західної Європи, де спалахи ще відносно активні - Великобританія та Швеція. Перша ввела карантин пізніше за інші країни Західної Європи, друга - взагалі не вводила.

Щодо п'ятірки лідерів на сьогодні: Росія, Білорусь, Казахстан, Україна, Вірменія. Я не дуже добре знаю ситуацію у Казахстані та Вірменії. Ситуацію в Росії (яка ввела карантин запізно і у дивній формі) та Білорусі (взагалі не вводить карантин) можна було передбачити.

А от як пояснити ситуацію в Україні?

Україна впровадила карантин синхронно з країнами Західної Європи, причому наш карантин був один з найбільш жорстких. Проте не лише країни “старої” Європи, але й центральноєвропейські, а також Польща, Литва уже виходять з пандемії.

Як нещодавно сказав головний санітарний лікар, “карантин працює”. Але, як бачимо, він працює якось поганенько.

Проблема в тому, що не працює система тестування-виявлення-ізоляції. Карантин у Європі вводили в першу чергу для розгортання цієї системи.

Литва, наприклад, стала одною з найкращих у світі за цими параметрами. Польща робить у кілька разів більше тестів ніж Україна та розміщує на ізоляцію у кільканадцять разів більше людей. Країни Західної Європи роблять у десятки разів більше тестів та мають потужні системи виявлення та ізоляції.

Україні потрібно зрозуміти, що карантин сам по собі - не працює. Час припинити покладатися лише на нього і нарешті іти за рекомендаціями ВООЗ та досвідом сусідів із західного, а не східного боку.

Україна опинилася у непростій ситуації. Спалах в країні ще триває, він один з найактивніших у Європі. При цьому ми не знаємо його реального масштабу через низький рівень тестування. Карантин, який дотепер був єдиною надією уряду, більше не працює. З ним потрібно щось робити. Але і виходити з нього без налагодженого тестування та ізоляції - дуже ризиковано.
Власне, про що тут в темі неодноразово писали. карантин в нашому вигляді (без нормального тестування і т.д.) лише вбиває економіку, переносить невідворотне захворювання населення на пізніший термін і більше нічого не вирішує.
Карантин має сенс, коли за цей час готується медицина + розгортаються чіткі механізми тестування і ізоляції осередків.

А ті хто думає, що ми можемо сидіти на карантині пів року, а потім швиденько відновитись... як це краще сказати... моя кришталева куля пророкує, що восени ці люди і так будуть сильно здивовані навколишньою ситуацією. Економіка доволі інерційна штука і теперішній спад ще навіть не починав відчуватись.
Hotspur
Member

Повідомлення

leif:нарешті іти за рекомендаціями ВООЗ
их слушать не всегда надо. у них и маски не нужны. и самолеты с Китаем не опасны.
leif
Member

Повідомлення

Державний секретар США Майк Помпео заявив про наявність доказів того, що коронавірус походить з лабораторії в Ухані.
лінк на deutsche welle

тобто вірус природного походження, але витік, за даними американців, стався в лабораторії, тобто винні у всій заворусі саме китайці. не було б цього витоку — не було б пандемії (принаймні зараз), якщо я правильно зрозумів :spy:
Uliss
Member

Повідомлення

leif:Державний секретар США Майк Помпео заявив про наявність доказів того, що коронавірус походить з лабораторії в Ухані.
лінк на deutsche welle

тобто вірус природного походження, але витік, за даними американців, стався в лабораторії, тобто винні у всій заворусі саме китайці. не було б цього витоку — не було б пандемії (принаймні зараз), якщо я правильно зрозумів :spy:
тоже читал, а потом вспомнилась пробирка пауэлла и решил не забивать себе голову. но вообще уверен, кого-то попытаются назначить виновным
Hotspur
Member

Повідомлення

Государственный секретарь США Майк Помпео заявил, что существует «огромное» количество доказательств того, что источником коронавируса COVID-19 является Уханьский институт вирусологии. https://nv.ua/world/countries/koronavir ... 85899.html

Мое мнение - Штаты обгадились с вирусом, 3 месяца ничего не делали в отличие от Южной Кореи и Тайваня. А теперь ищут на кого спихнуть.
KimRomik
Member

Повідомлення

leif:
Ситуація в Європі щодо поширення Covid-19 дуже змінилася. Можливо, вона вас здивує. І точно вам не сподобається.

Щоб краще оцінювати динаміку поширення в умовах тривалої пандемії, ВООЗ почав публікувати кількість нових випадків за останні 7 днів та приріст загальної кількості випадків за останніх 7 днів (у порівнянні з попередніми 7 днями).

Вимірюючи у такий спосіб можна бачити, чи спалах “розгорається”, просто “горить” або ж “тліє” і скоро закінчиться.

У таблицях - сьогоднішній стан справ у Європі за цими показниками (а повний дашборд тут https://bit.ly/2SwAIeT):

- Як і очікувалося, пандемія у Європі пересунулася на схід.
- Центром спалаху є Росія, наздоганяє Білорусь.
- Україна - у п’ятірці лідерів у Європі за приростом нових випадків.
- Забудьте про Італію, Іспанію, Німеччину. Вони уже виходять з пандемії.
- Дві країни Західної Європи, де спалахи ще відносно активні - Великобританія та Швеція. Перша ввела карантин пізніше за інші країни Західної Європи, друга - взагалі не вводила.

Щодо п'ятірки лідерів на сьогодні: Росія, Білорусь, Казахстан, Україна, Вірменія. Я не дуже добре знаю ситуацію у Казахстані та Вірменії. Ситуацію в Росії (яка ввела карантин запізно і у дивній формі) та Білорусі (взагалі не вводить карантин) можна було передбачити.

А от як пояснити ситуацію в Україні?

Україна впровадила карантин синхронно з країнами Західної Європи, причому наш карантин був один з найбільш жорстких. Проте не лише країни “старої” Європи, але й центральноєвропейські, а також Польща, Литва уже виходять з пандемії.

Як нещодавно сказав головний санітарний лікар, “карантин працює”. Але, як бачимо, він працює якось поганенько.

Проблема в тому, що не працює система тестування-виявлення-ізоляції. Карантин у Європі вводили в першу чергу для розгортання цієї системи.

Литва, наприклад, стала одною з найкращих у світі за цими параметрами. Польща робить у кілька разів більше тестів ніж Україна та розміщує на ізоляцію у кільканадцять разів більше людей. Країни Західної Європи роблять у десятки разів більше тестів та мають потужні системи виявлення та ізоляції.

Україні потрібно зрозуміти, що карантин сам по собі - не працює. Час припинити покладатися лише на нього і нарешті іти за рекомендаціями ВООЗ та досвідом сусідів із західного, а не східного боку.

Україна опинилася у непростій ситуації. Спалах в країні ще триває, він один з найактивніших у Європі. При цьому ми не знаємо його реального масштабу через низький рівень тестування. Карантин, який дотепер був єдиною надією уряду, більше не працює. З ним потрібно щось робити. Але і виходити з нього без налагодженого тестування та ізоляції - дуже ризиковано.
Власне, про що тут в темі неодноразово писали. карантин в нашому вигляді (без нормального тестування і т.д.) лише вбиває економіку, переносить невідворотне захворювання населення на пізніший термін і більше нічого не вирішує.
Карантин має сенс, коли за цей час готується медицина + розгортаються чіткі механізми тестування і ізоляції осередків.

А ті хто думає, що ми можемо сидіти на карантині пів року, а потім швиденько відновитись... як це краще сказати... моя кришталева куля пророкує, що восени ці люди і так будуть сильно здивовані навколишньою ситуацією. Економіка доволі інерційна штука і теперішній спад ще навіть не починав відчуватись.
проблема в кол-ве тестов и мед.персонале, как итог низкая мощность
но самая главная проблема - в финансировании
_clawfinger_
Member

Повідомлення

leif:тобто вірус природного походження, але витік, за даними американців, стався в лабораторії, тобто винні у всій заворусі саме китайці. не було б цього витоку — не було б пандемії (принаймні зараз), якщо я правильно зрозумів
Не зовсім. Розслідування триває, на разі відкинули версію про те, що вірус штучного походження, версія про витік з ринку ще не одкинута й перевіряється. Це лише проміжний етап розслідування.

Стосовно перукарні...
Ну ви й буржуї... :lol:
Стригся всього за 50 грн, я ще перукарю за роботу накидав на чай/каву за гарну роботу. B-)
На разі чекаю машинку з Китаю й буду сам себе перед дзеркалом, якщо щось не так, то під кепкою не видно буде. :laugh: Якщо зовсім погано вийде, то взагалі під 0 забрию... :shuffle:

Стосовно Черкас.
Якщо відкинути піар мера про наїзд й зняття карантину. Більшість таки тримають магазини закритими не дивлячись заяви виконкома, та мера. Бо все таки 17К, це все таки 17К й без варіантів. Після того як копи пройшлися містом й ударно роздали всім адмінпротоколи. Всі закрились й чекають поки карантин не знімуть повністю. А мер й далі собі піариться по всім каналам, адже все таки в осені вибори, хочеться на другий термін пройти. :laugh:
За то тепер під роздачу попав Єпіцентр (мережа супермаркетів будматеріалами), особливо в Черкасах. Копи пресують, супермаркет за торгівлю під час карантину без обмежень. Меру й іншим підприємцям він надто муляє. Ну а після невдалого піару з Мрією одного Імператора з загальновідомого серіалу :lol: Тепер для мережі пішла чорна смуга цілком й капітально. Судячи з інсайду, на них спустять всіх собак. Подейкують, що навіть СБУ в справ. :insane:

Стосовно торгівлі під час карантину.
Розумні люди повісили на двері магазину аркуш з номером вайберу, чи телеграма. Торгують без проблем, більше того мені на цьому тижні принесли в скриньку з рекламою будматеріалів з безкоштовною доставкою на адрес. Замовити можна через вайбер, чи телеграм. Загалом, хто як може так й викручується.
Закрито