Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, примітивне, це розмова про десктоп була. Я ж кажу - перетрудилось.
-
LVladislavchik
Member
Мені 100 км на трасі на швидких зарядках обходяться ~300-380грн з кліматом на круізі 110-130км/год, 380грн це прям якщо квт по 24грн і розхід 16квт/100км, що доволі рідкоyuriy_dd: ↑ 28.05.2026 16:51якщо ви будете заряджатись на швидких зарядках - то собівартість км буде вища ніж скажімо у ДВС. У мене машини на трасі десь 6л/100км
Звичайний дизель на окко зараз 89,90, а пульс взагалі 92,90, тобто 100км при споживанні 6л/100км тобі обходяться ~540-560грн і це в тебе механіка і швидкість 80-90 чи й менше, у військових багато таких машин і вони підтвердять мої слова, а хоч швидше їхати то готуйся додатково платити, бо аеродинаміка цеглини.
А тепер давай змоделюємо що мені умовно треба зі Львову в Київ, це 550км з заокругленням в більшу сторону, в мене запас 350-400км, нехай по мінімуму 350км я можу проїхати, зарядившись до цього дома по 30-38грн/100км, решту 200 хай буде по максимуму по 380грн, на відстань 550км я витрачу максимум 893грн
А тепер тобі треба зі Львову в Київ, зі споживанням 6л/100км спалиш 33л дизелю або 2966,7грн якщо це буде звичайний дизель з окко по 89,9грн і не забувай що твоя швидкість буде всього 80-90км/год, щоб з таким споживанням тобі банально наблизитися до мого найбільшого споживання на трасі і найвищої ціни на швидких зарядках треба щоб дизель був максимум по 64грн
Ти хоч декілька класів сільської школи закінчив чи тебе відразу в механізатори перевели?
-
Filabatya
Member
LVladislavchik
завжди віднімайте 5грн від стелли, це або талони, або акції в додатку, до подорожчання дп дизель на трасі їв вдвічі менше електрокара на швидкісних, нічну зарядку дома всерівно ніщо не переплюне, крім велосипеда)
завжди віднімайте 5грн від стелли, це або талони, або акції в додатку, до подорожчання дп дизель на трасі їв вдвічі менше електрокара на швидкісних, нічну зарядку дома всерівно ніщо не переплюне, крім велосипеда)
-
LVladislavchik
Member
Filabatya
А рік назад швидка зарядка була по 15 максимум
Тут насправді все в енергоефективність впирається, в пасфайндера аеродинаміка целини + вага + повний привід, в мене ж аеродинамічний хотхетч + на ~15% менше ваги
Ну і я ж порахував витрати електро по максимуму, щоб з розходом 6л отримати мої витрати то це треба дизель по 64, а я ж тож можу чітерити типу більшу половину дистанції за рахунок нічного тарифу проїхати
А рік назад швидка зарядка була по 15 максимум
Тут насправді все в енергоефективність впирається, в пасфайндера аеродинаміка целини + вага + повний привід, в мене ж аеродинамічний хотхетч + на ~15% менше ваги
Ну і я ж порахував витрати електро по максимуму, щоб з розходом 6л отримати мої витрати то це треба дизель по 64, а я ж тож можу чітерити типу більшу половину дистанції за рахунок нічного тарифу проїхати
-
AntonyKandaurov
Member
Який приклад така і відповідь - як я зрозумів це юсб тому всі питання до конгломерату юсб та тих хто оце діло випустив. І та кількість користувачів які це купили - це дуже мало, тож можна цим знехтувати. Ось коли в тебе всі флешки юсб 2.0 перестануть робити тоді вий, а свій приклад можеш просто віднести на смітник.yuriy_dd: ↑ 28.05.2026 20:58програмно-апаратної сумісності х86 - нема на даному простому прикладі. Користувачі обмануті, змушені купувати нове.
А ви це ще й захищаєте.
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
є така думка що пасфайндера забрала виконавча а той корч що зараз їздить 6 на 100 то вже щось інше і можливо на бензинчикуLVladislavchik: ↑ 28.05.2026 22:31відразу в механізатори
Відправлено через 2 хвилини :
в мене теж Мено Риган жере 6 на 100 95го бенза коли їде 100 кмг на круїзі по трасі але це ще не так вигідно як електричка яку зарядили вдома на нічному тарифі
-
dext
Member
не змінюйте тему: мова йшла про програмну сумісність на x86 - яка на емейзінгу відсутня як клас, бо яблуко просто за бажанням викинуло тисячі програм, придбаних користувачами.yuriy_dd: ↑ 28.05.2026 20:58 програмно-апаратної сумісності х86 - нема на даному простому прикладі. Користувачі обмануті, змушені купувати нове.
А ви це ще й захищаєте.
ви купили USB-періферію яка не забезпечує backward-compatibility згідно стандарту USB, це проблема періферії, її виробника, і ваша відповідно
як це емейзінг тріснув сам по собі?я вже писав - екран тріс, не знаю як сталось
не буде, а гальмує, доведеноє задачі де буде гальмувати.
є такі, визнаю, я от спорожнити гаманецьЄ задачі де ніо буде швидшим за будь який х86 - навіть за 400 ватний гроб від мережі.
ви ігноруєте реальні сценарії, де ваша поробка візуально гальмує (відкриття веб сайтів)ви волієте ігнорувати не приємну правду.
це не відміняє того, що 8ГБ в 2026-му це одноразове сміття без запасу на майбутнє, що ARM, що x86.нема жодного х86 на 8 Гб який би працював скоріше за ніо. Може бути що в продаж повернустся і 4 Гб на х86
ваш аргумент що треба купувати найкраще сміття, мій аргумент - таке сміття не треба купувати взагалі, розумієте різницю?
-
Filabatya
Member
2 гіга лишиться, 6 забере система на старті, просто емейзінг. Якраз в моно на 20 платежів за 40к взяти цю вундервафлю на 512 гіг і ходити блатувати 
-
yuriy_dd
Member
відповіді на питання не буде взагалі? сам відповів - на х86 - десь 100, на АРМ - 5. Це в 20 разів краще. А ще й багато каналів. Все для швидкості роботи.RoMiLiUs: ↑ 28.05.2026 21:46 а фанати х86 - знають яке значення latency для памяті на х86? сумніваюсь, вони взагалі дуже мало що знають
Ти взагалі в цьому нуль. Повний. Я впевнений що ти взагалі не розумієш зміст слова латентність в технічному сенсі. А ось в інших сенсах - ти цілком латентний
я вам дав приклади десктопу на АРМБарбарис: ↑ 28.05.2026 22:22примітивне, це розмова про десктоп була
розхід буває і по 20 кВт, зарядка і по 30 грн. Те що зараз паливо подорожчало - це трохи змінило на користь електричок. Але все одно для більшості людей вони не підходять. І є багато де нема швидких зарядок. Але це не заважає вам купити електричку. Як і обрати та купити АРМ - незважаючи на всі проблеми що тут х86 фанати пишуть.LVladislavchik: ↑ 28.05.2026 22:31Мені 100 км на трасі на швидких зарядках обходяться ~300-380грн з кліматом на круізі 110-130км/год, 380грн це прям якщо квт по 24грн і розхід 16квт/100км, що доволі рідко
може. Але як це стосується АРМ?dext: ↑ 29.05.2026 07:55бо яблуко просто за бажанням викинуло тисячі програм, придбаних користувачами.
вже визнали факт що на х86 теж є проблеми сумісності? А карта - то хоч хороша?dext: ↑ 29.05.2026 07:55ви купили USB-періферію яка не забезпечує backward-compatibility згідно стандарту USB, це проблема періферії, її виробника, і ваша відповідно
моя дружина багато років була на ейр М1 8 Гб - і все успішно могла робити. І далі би робила, якби не тріс екран.dext: ↑ 29.05.2026 07:55це не відміняє того, що 8ГБ в 2026-му це одноразове сміття без запасу на майбутнє, що ARM, що x86.
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
LVladislavchik
до речі маю бажання даунгрейд на ейр на Секвою. А на міні навпаки перейти на Тахо
-
Барбарис
Member
yuriy_dd,
Ти навів приклад огризків обмежених, не ганьбись. Злився, то хоч мовчи вже.
Ти навів приклад огризків обмежених, не ганьбись. Злився, то хоч мовчи вже.
-
LVladislavchik
Member
Звичайно буває і 20+ квт якщо брати не аеродинамічне чи архаїчне щось, на повному приводі теж буде до 20 наближатися, та й зимою буде 20 десь, ти не відкрив Америкуyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 08:25розхід буває і по 20 кВт, зарядка і по 30 грн. Те що зараз паливо подорожчало - це трохи змінило на користь електричок. Але все одно для більшості людей вони не підходять. І є багато де нема швидких зарядок. Але це не заважає вам купити електричку. Як і обрати та купити АРМ - незважаючи на всі проблеми що тут х86 фанати пишуть.
На рахунок цін на паливо, то я років 5 спостерігаю як усі кричать що електро на трасі дорожче як двз, але реальність в Україні трішки інша навіть якщо взагалі дома не заряджатися
Більшість більше бояться електричок через можливі дороговартісні поломки, але по усіх популярних авто є купа інфи по правильній експлуатації та слабких місцях, а ремонт дизельної апаратури деж недешеве задоволення якщо поганий дизель попався або не встиг зимовий залити, бензинові двигуни теж не відстають з прямим впорскуванням, пнвт, турбінами, теплонавантаженістю, ти ж вмієш в гугл чи знань не вистачає?
На рахунок швидких зарядок це повна брехня, по всій західній Україні + Житомирська та Київська обл. жодного разу не було проблем щоб я не міг десь зарядитися поки кави вип'ю, виключення це повні блекаути, але навіть на цей випадок в нас вже є автономні зарядки з сонячними панельками, крім того, в нас на ринку багато електричок з Європи, Штатів та Китаю і на зарядних станціях часто є усі ці штекери щоб можна було взагалі без перехідників заряджатися навіть на биткові чи китайському чудові, розширяй свій кругозір трошки помимо тракторів
Тому я не бачу якихось прям серйозних мінусів в покупці електрички, ну і ти ж не бачиш що я не хейчу арм, я хейчу конкретно макбук ейр і конкретно через автономність, яка виявилася не сильно кращою за мій колишній бук на допотопному по твоїм міркам і7 1360р, що заважало поставити в пару до енергоефективного проца енергоефективний дисплей або краще антиблікове покриття? Окремо є претензії по тротлінгу та нагріву, але я знав до покупки про це слабке місце і знав що термопрокладками фікситься
Последний раз редактировалось LVladislavchik 29.05.2026 10:16, всего редактировалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
це десктопи чи ні? обмежень у них менше ніж на ноутах.Барбарис: ↑ 29.05.2026 08:32Ти навів приклад огризків обмежених, не ганьбись. Злився, то хоч мовчи вже.
Щоб я замовчав - звернітся до адмінів конференції щоб заблокували. Або мене заблокуйте.
-
Alex Saraphin
Junior
достатньо накидати всією конфою негативних відгуків отут https://maps.app.goo.gl/D6fb1LtMBkTFhHGJ6yuriy_dd: ↑ 29.05.2026 10:12Щоб я замовчав
-
Барбарис
Member
На ноутах х86 пограти можна та кад єyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 10:12 обмежень у них менше ніж на ноутах.
-
yuriy_dd
Member
і як 5 років кричать що АРМ - це погано і х86 краще. Видається дуже подібно, навіть рівно 5 роківLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10то я років 5 спостерігаю як усі кричать що електро на трасі дорожче як двз
звичайно що я в курсі. Але люди користуються цим вже дуже давно (як і х86), і знають про потенційні проблеми і як їх вирішуватиLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10Більшість більше бояться електричок через можливі дороговартісні поломки, але по усіх популярних авто є купа інфи по правильній експлуатації та слабких місцях, а ремонт дизельної апаратури деж недешеве задоволення якщо поганий дизель попався або не встиг зимовий залити, бензинові двигуни теж не відстають з прямим впорскуванням, пнвт, турбінами, теплонавантаженістю, ти ж вмієш в гугл чи знань не вистачає?
це напевне ви ще не попадали коли всі зарядки зайняті і чергаLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10На рахунок швидких зарядок це повна брехня, по всій західній Україні + Житомирська та Київська обл. жодного разу не було проблем щоб я не міг десь зарядитися поки кави вип'ю
я каву пю 5 хв, і заправляюсь за стільки ж. Я дуже сумніваюсь що ви зарядитесь за 5 хвLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10жодного разу не було проблем щоб я не міг десь зарядитися поки кави вип'ю
і їхати і постійно думати - де наступна, чи я встигну, на скільки батарея сяде за ніч бо мороз, чи жара, чи ще щось
але сонця іноді нема.LVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10в нас вже є автономні зарядки з сонячними панельками
у мене є негативний досвід з електричками - знайомі мали, успішно їздили більше року, на 400+ км вистачало. Але раз залишили заряджатись в гаражі (як і всі інші рази), і все згоріло. І все що було в гаражі. Добре що гараз цегляний - так що інші не постраждали. Швиденько собі купили дизель і заріклись мати справу з електричками.
-
pelia
Member
Ну електричка це в цілому круто, але є декілька але:LVladislavchik: ↑ 29.05.2026 10:10Звичайно буває і 20+ квт якщо брати не аеродинамічне чи архаїчне щось, на повному приводі теж буде до 20 наближатися, та й зимою буде 20 десь, ти не відкрив Америкуyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 08:25розхід буває і по 20 кВт, зарядка і по 30 грн. Те що зараз паливо подорожчало - це трохи змінило на користь електричок. Але все одно для більшості людей вони не підходять. І є багато де нема швидких зарядок. Але це не заважає вам купити електричку. Як і обрати та купити АРМ - незважаючи на всі проблеми що тут х86 фанати пишуть.Але те ж саме і двз стосується, архаїчне, не аеродинамічне, повнопривідне більше споживає, по цінам теж може бути 30+ грн, тут теж нічого нового, але при покупці електрички можна зробити домашню зарядку і навіть з панельками заморочитися щоб в місті суттєво економити, а для траси можна купити окреме авто, ти ж 5шт х86-лайна купив для різних задач, а чо не додумався до покупки ще однієї автівки для міста? Бо добувати своя нафту явно сильно дорожче як побудувати свою СЕС
А так виходить що твоя економія на зарядках макбука не перекриває заправки пасфайндера, учись трошки думати головою
![]()
На рахунок цін на паливо, то я років 5 спостерігаю як усі кричать що електро на трасі дорожче як двз, але реальність в Україні трішки інша навіть якщо взагалі дома не заряджатися
Більшість більше бояться електричок через можливі дороговартісні поломки, але по усіх популярних авто є купа інфи по правильній експлуатації та слабких місцях, а ремонт дизельної апаратури деж недешеве задоволення якщо поганий дизель попався або не встиг зимовий залити, бензинові двигуни теж не відстають з прямим впорскуванням, пнвт, турбінами, теплонавантаженістю, ти ж вмієш в гугл чи знань не вистачає?![]()
На рахунок швидких зарядок це повна брехня, по всій західній Україні + Житомирська та Київська обл. жодного разу не було проблем щоб я не міг десь зарядитися поки кави вип'ю, виключення це повні блекаути, але навіть на цей випадок в нас вже є автономні зарядки з сонячними панельками, крім того, в нас на ринку багато електричок з Європи, Штатів та Китаю і на зарядних станціях часто є усі ці штекери щоб можна було взагалі без перехідників заряджатися навіть на биткові чи китайському чудові, розширяй свій кругозір трошки помимо тракторів![]()
Тому я не бачу якихось прям серйозних мінусів в покупці електрички, ну і ти ж не бачиш що я не хейчу арм, я хейчу конкретно макбук ейр і конкретно через автономність, яка виявилася не сильно кращою за мій колишній бук на допотопному по твоїм міркам і7 1360р, що заважало поставити в пару до енергоефективного проца енергоефективний дисплей або краще антиблікове покриття? Окремо є претензії по тротлінгу та нагріву, але я знав до покупки про це слабке місце і знав що термопрокладками фікситься![]()
- Що з нею буде через декілька років після покупки? Батареї не вічні, а їх заміна коштує ледве не як саме авто. Знаю декілька людей, через декілька років авто їде від сили 100км, а зимою ще гірше
- Що робити з ними всім тим людям, котрі паркуються під будинком і живуть на 10+ поверхах? Де їм заряджатися? Варіант з подовжувачем з 10 поверху виглядає дуже смішно
Поки ці 2 питання не будуть вирішені нормальною інфраструктурою і технологіями, я себе за кермом повної електрички не бачу, хоча друга проблема для мене взагалі не проблема, бо живу в приватному будинку
-
LVladislavchik
Member
Звичайно не попадав, бо є додатки щоб бронювати собі зарядку на певний час і взагалом є навіть великі станції де 10-20 місць для зарядкиyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24це напевне ви ще не попадали коли всі зарядки зайняті і черга
Ну тупе, я купив електричку і отримав економію навіть просто на швидких зарядках, при цьому , купив арм і НЕ отримав емейзінгу в рази, при цьому що 5 років з моменту випуску першого емейзінгу, чого епл не ставить енергоефективні дисплеї в пару до енергоефективних процесорів?yuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24і як 5 років кричать що АРМ - це погано і х86 краще. Видається дуже подібно, навіть рівно 5 років
Тобі на окко можуть хотдоги до кави впарювати 5хв і черги теж буваютьyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24я каву пю 5 хв, і заправляюсь за стільки ж. Я дуже сумніваюсь що ви зарядитесь за 5 хв
Точно, а коли дизель то не треба думати чи там справді арктичний дизель і чи не запарафіниться фільтр і скільки часу треба щоб в салоні було теплоyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24і їхати і постійно думати - де наступна, чи я встигну, на скільки батарея сяде за ніч бо мороз, чи жара, чи ще щось
Буває і пального немаyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24але сонця іноді нема.
І так і ні, є проблеми які важко діагностувати і люди по колу щось міняють чи ремонтують і воно взагалі не дає результату, це особливо стосується сучасних двигунівyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24звичайно що я в курсі. Але люди користуються цим вже дуже давно (як і х86), і знають про потенційні проблеми і як їх вирішувати
Ну то це мав би бути резонансний випадок і про це в новинах мали б писати, дасиш посилання на новину?yuriy_dd: ↑ 29.05.2026 11:24у мене є негативний досвід з електричками - знайомі мали, успішно їздили більше року, на 400+ км вистачало. Але раз залишили заряджатись в гаражі (як і всі інші рази), і все згоріло. І все що було в гаражі. Добре що гараз цегляний - так що інші не постраждали. Швиденько собі купили дизель і заріклись мати справу з електричками.
З іншої сторони, є унікуми, які 32 ампери вішають на звичайну розетку та стару проводку, є унікуми які магніти купують щоб обманути геркони в силових вилках замість того щоб силову розетку поставити, прикладів багато, дешева рибка - погана юшка, ти ж отработку не заливаєш в бак?
Ну і можна згадати багато випадків коли двз авто загорялися, бо хомут ослаб, патрубок/резинка лопнули і тд
Відправлено через 35 хвилин 22 секунди:
Якщо авто нове, то гарантія на батерейку є і доволі довга, 160 000км або 8 років дефолт у більшості виробників мінімум, на лонг ренжі дають більше, якщо авто б/в то перед купівлею дивитися сох, розбаланс, гуглити слабкі місця і тд, в корейців та опель ампер точно знаю що були відзивні компанії на рахунок батерей, можна купити авто 2018-2020 років, в якому по рекламації замінили батерейку на нову в 2022-2024 році і ще й з новою хімією з більшою ємністю, також корейці є Європи без проблем стають в нас на гарантію, проблеми з батерейками можуть бути хіба в ліфів (вжарені швидкими зарядками), реношки чув що морози слабо переносять, решта зараз ніби прогнозовано деградує.pelia: ↑ 29.05.2026 12:11- Що з нею буде через декілька років після покупки? Батареї не вічні, а їх заміна коштує ледве не як саме авто. Знаю декілька людей, через декілька років авто їде від сили 100км, а зимою ще гірше
Ну я живу в квартирі, в дворі доволі багато електричок, але бачив тільки як один рено кенгу з 2 поверху заряджали, і то швидше через те, що там банально нема швидкої зарядкиpelia: ↑ 29.05.2026 12:11Що робити з ними всім тим людям, котрі паркуються під будинком і живуть на 10+ поверхах? Де їм заряджатися? Варіант з подовжувачем з 10 поверху виглядає дуже смішно
А так є декілька варіантів, можна з осбб та обленерго погодити встановлення станції з заживленням від будинку, знаю багато місць де так зроблено, другий варіант це собі особисто можна прокласти кабель від лічильника та встановити особистий волбокс, звісно після погодження з осбб, ну і як вже казав, навіть чисто швидка зарядка економніша за двз, єдине що умовно ліф не дуже добре переносить часті швидкі зарядки через відчутність охолодження батереї, решта ніби не страждають таким.
-
yuriy_dd
Member
ну пару років нова точно виживе. Проблема що сучасні батареї доволі важкі, а ЛФП - ще важчіpelia: ↑ 29.05.2026 12:11- Що з нею буде через декілька років після покупки?
так, зимою батарея має себе підігрівати, і ваш заряд втікає. Знаю що Тесла на морозі за 1-2 тижні стає трупом, що треба евакуацію у сервіс. Є купа відео з розрядженими теслами на зарядних станціях в СШАpelia: ↑ 29.05.2026 12:11а зимою ще гірше
ви прямо десь зараз купил, до подорожчання палива?LVladislavchik: ↑ 29.05.2026 13:40я купив електричку і отримав економію навіть просто на швидких зарядках
я на Окко не заправляюсьLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 13:40Тобі на окко
якщо дам - що це змінить? на брехні мене не ловилиLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 13:40Ну то це мав би бути резонансний випадок і про це в новинах мали б писати, дасиш посилання на новину?
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
до речі - я теж знаю - тепер проблема щоб там не паркувались, і власник буквально чергує щоб зайняти там місцеLVladislavchik: ↑ 29.05.2026 13:40А так є декілька варіантів, можна з осбб та обленерго погодити встановлення станції з заживленням від будинку, знаю багато місць де так зроблено
-
Барбарис
Member
-
LVladislavchik
Member
А пасфайндер ще важчий, якщо ти про підвіску, і нічого, бігають нормальноyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09ну пару років нова точно виживе. Проблема що сучасні батареї доволі важкі, а ЛФП - ще важчі
І також є купа відео, коли люди купують битки в штатах зимою і по півроку їх чекають, а потім показують що батерейка майже не сілаyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09так, зимою батарея має себе підігрівати, і ваш заряд втікає. Знаю що Тесла на морозі за 1-2 тижні стає трупом, що треба евакуацію у сервіс. Є купа відео з розрядженими теслами на зарядних станціях в США
Я катаю на різних електричках біля 5 років і на протязі цього терміну також на різних двз і порівнюю їхнє утримання, економія була завждиyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09ви прямо десь зараз купил, до подорожчання палива?
І арктичний дизель не заливаєш? А переживаєш за електрички в морозиyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09я на Окко не заправляюсь
Глянемо висновок експерта, електричка загорілася чи розетка поплавилася бо твій знайомий товстолобий, заодно і глянемо чи справді був такий випадокyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09якщо дам - що це змінить? на брехні мене не ловили
До речі, ці місця можна позначити як стоянку для електрокарів і в разі чого муніципалів викликати, а ще можна дружити з сусідамиyuriy_dd: ↑ 29.05.2026 15:09до речі - я теж знаю - тепер проблема щоб там не паркувались, і власник буквально чергує щоб зайняти там місце
Відправлено через 3 години 16 хвилин 42 секунди:
Барбарис
Це заради прогресу
-
yuriy_dd
Member
Відправлено через 2 години 37 хвилин 18 секунд:
зробив downgrade з Тахо на Секвою. Остання мені явно подобається більше. Оперативки на старті жере менше.
Буду тестувати автономність
Відправлено через 48 хвилин 20 секунд:
Microsoft вже викотила оновлення з режимом прискорення Windows 11
Профіль низької затримки короткочасно підвищує тактову частоту процесора під час звичайних дій користувачів. Підвищення може тривати від 1 до 3 секунд під час відкриття застосунків, спливаючих системних вікон, меню “Пуск” або контекстних меню. В Microsoft підкреслюють, що це звичайний метод для зниження інтерактивної затримки.
https://itc.ua/ua/novini/microsoft-vzhe ... indows-11/
Microsoft розуміє важливість одно-потоку і хоче його максимально пришвидшити. Всі перелічені навантаження - це одно-потік.
х86 фанати - як зрозуміли? прийом