Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт
прикольно коли туман виглядає як туман :) власне нічого погано в моушн блюрі або ДОФ не бачу, якщо вони адекватно реалізовані
Yaroslav
Member

Повідомлення

Геральт
Я не знаю хто там чого наївся :-/ А робити висновки на якихось скрінах, не маючи на руках обладнання якось не зовсім серйозно.
Я врубаю dlss quality навіть там, де картка тягне 4К нативне з ТАА, бо знову ж таки, дрібні деталі пропрацьовані краще, гілки там усіляки, сітка.

6900/6700 за свої гроші гаоні варіанти, особливо якщо раніше брав :up:
odessitmws
Member

Повідомлення

Yaroslav: 16.11.2024 16:10dlss quality навіть там, де картка тягне 4К нативне з ТАА, бо знову ж таки, дрібні деталі пропрацьовані краще, гілки там усіляки, сітка.
Им ничего не докажешь пока у них на руках не будет 4к монитора, они будут транслировать свое единственно правильное мнение исходя из опыта фулшд и 2к или вообще насмотревшись на фср :D
Yaroslav
Member

Повідомлення

odessitmws
Так і є :dontknow:
Demmel
Member

Повідомлення

Может быть такое, что проц fx4300 уже не тянет RX580 8Gb и пк немного фризит из за этого даже при серфинге в хроме?
Монитор 144 Гц, на карте биос сток и последние драйвера.

Или нужно грешить на карту?
Геральт
Member

Повідомлення

Demmel
Що значить "вже не тягне"? Тягнув і перестав? То скоріш програмне щось (вінда/хром). Ну або HDD забитий/фрагментований.
EddieDean
Member

Повідомлення

Demmel: 16.11.2024 22:36Может быть такое, что проц fx4300 уже не тянет RX580 8Gb и пк немного фризит из за этого даже при серфинге в хроме?
Монитор 144 Гц, на карте биос сток и последние драйвера.
Думаю як варіант треба по перше почистити комп від пилюки, по друге знести вінду і поставити чисту і по третє дійсно зродити діагностику дисків.
Demmel
Member

Повідомлення

Спасибо.Сейчас будем пробовать.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Yaroslav: 16.11.2024 00:03 Геральт
Бігло проглянув пару сторінок, без образ, але ти просто якусь дичину несеш.
До чого оці всі теоритичні розмови, якщо в користуванні не маєш 4К-моніку та DLSS-відяхи?

Як на мене з 4К-моніком, DLSS-quality дійсно виглядає чіткіше. У випадку з FHD - моном, DLSS вже виглядає так собі, мало вихідних даних.
Дуже круто вигдядає 8К (7680*4320) через DSR з DLSS навіть performance - але відяха вже не завжди тягне. В твоєму випадку непогано виглядатиме 5120*2880 (або scale 200% де наявний в іграх) :up: Проміжні варіанти - фігня.
odessitmws: 16.11.2024 17:01
Yaroslav: 16.11.2024 16:10dlss quality навіть там, де картка тягне 4К нативне з ТАА, бо знову ж таки, дрібні деталі пропрацьовані краще, гілки там усіляки, сітка.
Им ничего не докажешь пока у них на руках не будет 4к монитора, они будут транслировать свое единственно правильное мнение исходя из опыта фулшд и 2к или вообще насмотревшись на фср :D
Розслабтесь, нема сенсу йому навіть намагатись щось доводити.
Він просто брехло, який в очі не бачив ні RTX ні DLSS, але свято впевнений, що воно погане, бо в нього релігія така.
Сам він в кращому випадку бачив хіба що хрінові реалізації FSR і тепер погану якість і мило саме FSR намагається екстраполювати на всі технології масштабування з ШІ незалежно від виробника, якості реалізації, якості імплементації, роздільної здатності і т.д.

Ключове, що треба розуміти про якість DLSS - це те, що навіть оцей найбільш відбитий хейтер нвідії і неадекватний фанатик радеонів в реальному сліпому експерименті (де не вийде збрехати і маніпулювати) не зміг розрізнити скріни в нативі та DLSS.
Геральт
Member

Повідомлення

А я вже сумувати почав. :)
Це ж той самий fantomrulezz який зі скрінами хімічив. Там "моя менш деталізована" на 800% за твою(на 400%)

Один з масштабом махлює, інший туманом і блуром картинку паскудить. Але обоє свято вірять, що DLSS краще нативу. :popcorn:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 17.11.2024 14:38А я вже сумувати почав.
Я думав, ти занадто зайнятий, щоб сумувати.
Дрібні злодюжки вони ж такі, в них купа справ, то там 100 гривень треба вкрасти, то там 200.
Там крадений акаунт купити, там активацію з краденої карти, там спіратяти гру, яка в підписці є.
Романтика!

Ну може хоч наекономиш та нарешті накопичиш на нормальну відеокарту і зможеш все-таки побачити ті мерзенні богопротивні dlss та rtx своїми очами.
От тоді ти нарешті перестанеш приносити нам замість пруфів мильні скріншоти з ютуба та розповідати, що мило і аліасінг на твоїх низкополігональних скрінах то божа роса.

Зробиш нарешті свої власні скріни в 4K з DLSS Quality, порівняєш їх зі своїм 4K нативом і аргументовано доведеш, що от прям всі ці десятки форумчан, реальні власники зелених карт та 4К моніторів, які тут викладали свої скріни - от вони всі точно були у змові і сиділи цілими днями фотошопили ці сотні викладених скріншотів, щоб ото лише тебе правовірного вірянина в свою бісовську зелену віру обернути.
Але ти був сильний у своїх переконаннях і не дав похитнути віру в святу АМД і Лізу пророка її.

Ой, я і забув, а вам взагалі можна карти нвідії хоч в руках потримати? Чи у вас в секті через це мабуть анафемі піддають?
Ти її спробуй перед цим святою водою окропити і три намаза зробити.
Якщо що, молитися треба в ту сторону світу, де Техас, там Ліза Су живе.
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz
*позіхає*. По темі є щось? Бо я на 2му абзаці трохи заснув, звиняй.
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 17.11.2024 14:38 Один з масштабом махлює, інший туманом і блуром картинку паскудить. Але обоє свято вірять, що DLSS краще нативу. :popcorn:
зліва мій мильний длсс 4к, справа ваш чіткий натив 2к :D
спойлер
Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

oversteve
Угу, 200% vs 300% :popcorn:
спойлер
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 17.11.2024 16:57 oversteve
спойлер
Зображення
3840/2560 = 1,5 = 300/200 :teacher:

п.с. чи ви якось інакше хотіли порівнювати якість вашого скріна 2к і мого 4к? :think:
Геральт
Member

Повідомлення

oversteve
Ні, саме так і треба порівнювати :gigi: .
Адже збільшення 200% так само милить як і 300%, це всі знають. Питання тільки, як оригінали порівнювати. Адже там 1до1. Ото заковика.
Може складете компанію fantomrulezz. Хоча він пішов ще далі і порівнював 400% vs 800%.
Саме кумедне, що навіть так в мене чіткіша картинка (див. вище)
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 17.11.2024 17:10 oversteve
Ні, саме так і треба порівнювати :gigi: .
Адже збільшення 200% так само милить як і 300%, це всі знають. Питання тільки, як оригінали порівнювати. Адже там 1до1. Ото заковика.
Може складете компанію fantomrulezz. Хоча він пішов ще далі і порівнював 400% vs 800%.
а коли ви на своєму 2к моніторі на весь екран розгортаєте 4к скрін, то там який зум? 100%? :D
ми ж говорили про 4к і 2к зображення на одній діагоналі - так і порівнювати :dontknow:
Геральт: 17.11.2024 17:10 Саме кумедне, що навіть так в мене чіткіша картинка (див. вище)
візьміть будь ласка скрін зі схожими до ваших налаштуваннями без блуру і аберацій із цього посту
viewtopic.php?f=5&t=4663&p=3881517#p3881517
Геральт
Member

Повідомлення

oversteve
Та і порівнюйте собі на одній діагоналі. Розгортаєте мій скрін на весь екран (100%) і свій (100%). Я, відповідно так само. Або збільшуємо з однаковим масштабом. А збільшувати мій на 150%, а свій лишати без змін, ну..це таке собі.
І я взяв той скрін, з якого ви запропонували "почати порівняння". То ж ваш скрін, правда?І що не так з блуром? Якщо ви його запропонували, то, очевидно, ви з такою якістю і граєте. Вона вас цілком влаштовує.
Ну, але як вже так вам хочеться, то беріть мій, свій (без блуру і аберацій), з однаковим масштабом і порівнюйте. А й так знаю, де буде чіткіше )

Ви зараз "боретесь" за якість 4k нативу проти 2К нативу. А починалось з DLSS. :-/
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 17.11.2024 17:38 oversteve
Та і порівнюйте собі на одній діагоналі. Розгортаєте мій скрін на весь екран (100%) і свій (100%). Я, відповідно так само. Або збільшуємо з однаковим масштабом. А збільшувати мій на 150%, а свій лишати без змін, ну..це таке собі.
розгорніть свій скрін на весь екран, збільшість в 3 рази до 300%, потім розгорніть мій скрін у себе на весь екран, подивіться на % і збільшіть їх в 3 рази - ось цілком адекватне поірвняння, ми ж не піксель до пікселя порівнюєемо, на одній і тій самій діагоналі у 4к зображення буде в 1.5 рази більше пікселів ніж у 2к зображення в одному вимірі

Геральт: 17.11.2024 17:38 І я взяв той скрін, з якого ви запропонували "почати порівняння". То ж ваш скрін, правда?І що не так з блуром? Якщо ви його запропонували, то, очевидно, ви з такою якістю і граєте. Вона вас цілком влаштовує.
Ну, але як вже так вам хочеться, то беріть мій, свій (без блуру і аберацій), з однаковим масштабом і порівнюйте. А й так знаю, де буде чіткіше )
ви ж самі хотіли адекватне порівняння :think: то давайте вже на однакових налаштуваннях, а не ось це все, вам подобається/не подобається туман
Геральт: 17.11.2024 17:38 Ви зараз "боретесь" за якість 4k нативу проти 2К нативу. А починалось з DLSS. :-/
це 4к длсс, а не натив :teacher: і на останньому кропі я порівнював мій длсс 4к і ваш натив 2к
а починалося все з
oversteve: 15.11.2024 14:28 я порівнював 4к аспкейл на 27 4к морді із нативом 2к на 27 2к морді
Геральт: 15.11.2024 14:16 4к скейлений з 2к буде виглядати гірше за 4к натив на тій же діагоналі. Не дуже розумію, про що суперечка.
big_bang
Member

Повідомлення

AlexanderOnV: 14.11.2024 13:11 Вітаю, швидше за все на 2163 ст було подібне обговорення, але оновлю опитування. У кого які реальні враження від конкретних моделей конкретних виробників. Хочу оновитися до rx 6800 (xt), розглядаю б/в. Мав asus tuf 5700 xt - враження, що дороге гаряче лайно. Зараз кайфую від sapphire Nitro+ 6700 xt. Перший критерій - тиха і холодна. Які сапфіри пульс в цьому? Хто використовує Gigabyte, Asrock, xfx, power color, asus, поділіться враженнями.
Оновив 5700xt nitro на 6800xt asus tuf gaming
6800xt більш гаряча в любому випадку.
Працює в андервольті 1060mV з частотою 2450 та 2100 на пам'ять
Кулера максимум 60%
По гпу до 65, а гаряча точка до 78 градусів
Вийшло шось середнє між тишиною та продуктивністю

Також розганяв по чипу до 2600, але напрягала гаряча точка - 90-92 градуси, а в кадрах приріст до 2-5%
Пробував, також, занижувати частоти до штатних і гратися там з андервольтом - гаряча точка не вище 70 граадусів, а чіп 55-58.

Від себе можу радити це виконання

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
Геральт: 17.11.2024 16:57 oversteve
спойлер
Зображення
це звідки ?

Відправлено через 35 секунд:
Геральт: 16.11.2024 10:39 oversteve
Угу. От тільки там туман піднімається. І в залежності де та хмарка туману, за нею і буде більш розмите зображення. Зверніть увагу на масштаб. Зліва - 4к, справа - 2k.
спойлер
Зображення
Мій 2k тут:
спойлер
Зображення
Натив, ультра, блур/аберація вимкн.

Все, не морочте мені голову. Ваші скріни в милі. Це видно і зі збільшенням і без.
що за гра така нарядна ?
Закрито