Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

taras_cs: 21.01.2026 13:51є над чим поміркувати, посиджу на вихідних за ресьорчем.
поки ви думаєте Туф хтось купив , мабув хтось тут , бо я написав , він там висів 2 дні :D
taras_cs
Member

Yurius: 21.01.2026 14:12поки ви думаєте Туф хтось купив , мабув хтось тут , бо я написав , він там висів 2 дні
Не страшно, Red Devil RX 9070 XT Special Edition ще три штуки є, ціна норм, наче.
vsx
Member

taras_cs
Да вони всі з Тайваню :lol:
Аціо
Member

taras_cs: 21.01.2026 14:07
Аціо: 21.01.2026 13:52 taras_cs
Ну як казав хлопець що продає карти сотнями з вторинного, та перевіряє карти тисячами на рік, дроселі можуть вібрувати у самої кращої та не вібрувати у самої дешевої в серії будь якого виробника це напевно дійсно рандом.
Але вірогідність залежить від моделі, судячи з усього
Ну якщо вірити людині яку згадував, він казав що ні, просто більш масові продукти згадають частіше - через їх розповсюдженість, кількість. А якщо порахувати наприклад що на 1000 Сапфір Пульс придбано 100 Асус Таф, то і згадають останніх в 10 разів менше. І так до справи Пульс, Пьюр та Нітро за компонентами майже не відрізняються, там буквально різниця контролер РГБ та у Нітро інша трохи розводка живлення через х16 роз'єм живлення, так що так Пульс це не дешевий варіант, хоч і Таф непогані але частіше на пам'яті Самсунг - 3-4 градуси холодніше та 3-5% повільніше. Лише раджу мати на увазі що у Пульс три ітерації - сама краща на мій погляд Pulse G OC.
taras_cs: 21.01.2026 14:50

Не страшно, Red Devil RX 9070 XT Special Edition ще три штуки є, ціна норм, наче.
От РД цікавий дійсно варіант, лише щоб вліз бо якщо не помиляюсь 36см довжина.
Nouriel
Member

Yurius: 21.01.2026 13:15Гігабайт Юд 850вт
недавно була ситуація шо з цим бж відокарта глючила))
taras_cs: 21.01.2026 12:45Температури в неї зовсім не "прайм", але хоч на котушки немає скарг.
а які ж там температури?
taras_cs: 21.01.2026 12:45Зустрічав доволі багато коментарів в магазинах, що в Sapphire 9070 XT Pure/Pulse шумні котушки.
вперше чую таке, з тих шо я знаю і купили їх не жалілись
taras_cs: 21.01.2026 13:51Це той самий сегмент, що й Red Devil - обидва виробники з Тайваню, є над чим поміркувати, посиджу на вихідних за ресьорчем.
ну тоді уже і бюджетні будуть по 40к+)))
taras_cs
Member

Аціо: 21.01.2026 18:43І так до справи Пульс, Пьюр та Нітро за компонентами майже не відрізняються, там буквально різниця контролер РГБ та у Нітро інша трохи розводка живлення через х16 роз'єм живлення, так що так Пульс це не дешевий варіант
Pulse важить 1213 g
An 8+3 phase VRM powers the GPU.

Nitro+ важить 1585 g
A 10+3 phase VRM powers the GPU.
Плюс підсвіточка

Температури при однаковому шумі (нормалізація)
Изображение

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Nouriel: 21.01.2026 19:26а які ж там температури?
Ось, дивіться. всі карти видають такий самий рівень шуму (нормалізація)
Изображение

Відправлено через 14 хвилин 36 секунд:
Аціо: 21.01.2026 18:43От РД цікавий дійсно варіант, лише щоб вліз бо якщо не помиляюсь 36см довжина.
Там смішні 34 см, в мене такий кейз.
Изображение

Але щоб комфортно закрити скло із моєю RX 6800 Nitro+ мені довелося купувати кутові перехідники для живлення. Цей параметр (висота) мене більше турбує.

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Изображение
Filabatya
Member

taras_cs
а чому не на край, а між 2 і 3 вентильом? збираю інфу для доленосної установки :laugh:
taras_cs
Member

Filabatya: 21.01.2026 21:55а чому не на край, а між 2 і 3 вентильом?
Спитайте виробника. Як на мене, місце незручне, Nitro+ зручніше набагато
Изображение
skripan
Junior

знакомый шизит у меня :gigi:
Вложения
photo_2026-01-22_00-52-19.jpg
photo_2026-01-22_00-12-40.jpg
photo_2026-01-22_00-18-08.jpg
Nouriel
Member

taras_cs: 21.01.2026 21:43Ось, дивіться. всі карти видають такий самий рівень шуму (нормалізація)
тобто нижче 60, при граничних 100, і за різницю в пару градусів, які абсолютно нічого не вирішують і ні на шо не впливають треба переплачувати 5 тищ? :lol: :lol: :lol:
Аціо
Member

taras_cs
Так там радіатор більше, металевий кожух, та тому вага +300 у радіатора.
За це вказував що охолодження у Нітро краще.
Тільки я по фазам не зрозумів, може я щось плутаю, а ле у Нітро було 16 фаз, у Пульс 14+.
Там та зайва 1-2 фаза якраз на РГБ йде + розгін якщо потрібен, на зайві 20 чи 40мГц. Все одно в них лок на 3530-3570 частот відповідно, може мод БІОС лишень крутити якщо ви з азотом будете гратись, тоді так має сенс.
спойлер
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... tro/5.html
спойлер
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... lse/5.html

А зрозумів ви не за фізичні фази. Так тоді 8+3 та 10+3.
Вибачаюсь одразу не зрозумів, але там у обох MP87993 50А це що під пів кВт крутити, ну якщо з азотом то так важливо.
vsx
Member

Мур пишет что производство 5060 прекращено до конца года. Если это правда то массовое производство всей 50 линейки остановлено.
SPEC1AL1ST
Member

vsx: 22.01.2026 16:17 Мур пишет что производство 5060 прекращено до конца года. Если это правда то массовое производство всей 50 линейки остановлено.
Переводят рельсы на производство божественной (по мнению Хуанга) 3060 :gigi:
man1242
Member

vsx: 22.01.2026 16:17 Мур пишет что производство 5060 прекращено до конца года. Если это правда то массовое производство всей 50 линейки остановлено.
Цей молодик по своїм же інсайдам сидить прямо зараз на рх9090хтх та 5080супер з пс6, більше вуха вішайте ;)

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Глянув огляд австралійців на длсс4.5 насправді очікував купу хейту а тут якось стримано вийшло :D мабуть запрошення на ces разом з лайнусом пом'якшило наратив у бік кожанки :laugh: Знову від себе додам що з перформанс модом навіть можливо грати на умовній 5060 у 2к :shuffle: особисто в мене у харайзені падіння фпс від пресету М у кваліті значно меншим ніж у них на відео :shuffle:
taras_cs
Member

Nouriel: 22.01.2026 01:39
taras_cs: 21.01.2026 21:43Ось, дивіться. всі карти видають такий самий рівень шуму (нормалізація)
тобто нижче 60, при граничних 100, і за різницю в пару градусів, які абсолютно нічого не вирішують і ні на шо не впливають треба переплачувати 5 тищ? :lol: :lol: :lol:
+підсвіточка
vsx
Member

man1242: 22.01.2026 20:32 особисто в мене у харайзені падіння фпс від пресету М у кваліті значно меншим ніж у них на відео :shuffle:
может потому что у них другая карта?
taras_cs
Member

Nouriel: 22.01.2026 01:39тобто нижче 60, при граничних 100, і за різницю в пару градусів, які абсолютно нічого не вирішують і ні на шо не впливають треба переплачувати 5 тищ?
Коли я купував мамку, обрав собі MSI не тому, що фанат цього бренду, а тому що за ті самі гроші вона пропонувала більшу товщину текстоліту та більше фаз живлення, ніж ASUS того ж діапазону.
Так само я впевнений, що за ті "5 тищ" різниці виробник подбав про різні дрібниці, типу якісніші друковані плати, кращі конденсатори / дроселі.

Можливо, ви чули, що на преміум товарах націнка в процентах нижча для виробника, ніж в бюджетних моделях (звісно, це не так для Apple). Я про це читав у інтерв'ю виробника навушників. Задля зниження ціни бюджеток вони йдуть на багато спрощень та економію на всьому, коли преміум продукти - це їх реклама, там якість має бути на висоті.
Nouriel
Member

taras_cs: 23.01.2026 11:50Коли я купував мамку, обрав собі MSI не тому, що фанат цього бренду, а тому що за ті самі гроші вона пропонувала більшу товщину текстоліту та більше фаз живлення, ніж ASUS того ж діапазону.
десь ти прощитався, бо у асрока за менші гроші так само фаз насипали і текстоліта, і не забудь напругу vsoc знизити бо при 1.3 проц довго не протяне :laugh: :laugh:
taras_cs: 23.01.2026 11:50Так само я впевнений, що за ті "5 тищ" різниці виробник подбав про різні дрібниці, типу якісніші друковані плати, кращі конденсатори / дроселі.
якісніше надруковані плати бо для дорожчих їх на лазерному принтері друкуюь :laugh: ну зрозуміло що в нітро кращий фрм бо там по дефолту 350вт шо дає вам пару % приросту продуктивності. там врм який і 400-450вт витримає, але який сенс цього? майже всі андервольтять відекарти бо це зменшує нагрів і впоживання без втрати фпс і який тоді сенс з такого врм?
я б ті 5к вклав би в додатковий ссд, який більше пригодиться ніж "красива карта з пісвіткою"
taras_cs: 23.01.2026 11:50Задля зниження ціни бюджеток вони йдуть на багато спрощень та економію на всьому, коли преміум продукти - це їх реклама, там якість має бути на висоті.
це не нвідія де дозволяють дешман типу вантуза чи паліт інфініті і тд. де при температурі під 80 вентилятор маслає 2000+ обертів :laugh:
навіть мій ріпер який має маленьке охолодження нормально справляється з температурами, при цьому має дефолтний шум.
Patruletz
Member

Nouriel: 23.01.2026 12:05дозволяють дешман типу вантуза
це й дешман має 3 роки гарантії, а коли є гарантія взагалі пофіг як буде поводити себе карта
taras_cs
Member

Nouriel: 23.01.2026 12:05десь ти прощитався, бо у асрока за менші гроші так само фаз насипали і текстоліта, і не забудь напругу vsoc знизити бо при 1.3 проц довго не протяне
В мене дві таких і вже більше року. Ввечері подивлюсь, що там з напругою.
Patruletz: 23.01.2026 12:20це й дешман має 3 роки гарантії, а коли є гарантія взагалі пофіг як буде поводити себе карта
Мені б вашу впевненість.
Коли згорів монітор Samsung - пощастило, що був сервісний центр в моєму місті, але ж вони повернули його робочим за місяць (!). Там ще перевізник списував на мене час, типу, я не запакував монітор, а він кожного дня до мене заходив забрати (насправді, все було готово з мого боку вже на другий день, а в нього були інші справи) і так цілий тиждень.

Але ж сервісу Sapphire поруч зі мною нема...
Ответить