Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shvlr
Member

Повідомлення

Shvlr: 12.06.2024 06:59 Колектив, а ніхто не знає як перешити файер-про старих серій в Радеон ХД?
Цікавить десь час 4670, бо в мене є саме такий серверверний, та виглядає він дуже гарно)
Чому я таке дурне питання задаю-то
Ось відос на хіспанській

Але, наскільки я розумію, то фігня.
Якщо біос навіть заведеться, то девайс ід буде від файер-про.
Про софт-страпи, на відміну від нВ, про АМД я не чув.
На схемах страпи для ід оверрайду також не зустрічаються.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Shvlr: 12.06.2024 18:02 Але, наскільки я розумію, то фігня.
Не факт. Старими картами не цікавився. Але точно знаю, що Radeon Pro V (що під віртуалізацію) та Instinct на чіпах Vega 64/VII шʼються в Radeon Pro WX (звичайні карти). Скоріш за все вони б прошились і в звичайні Радеони, просто цього ніхто не робив.
NecroKitchen
Member

Повідомлення

spoglyadach: 08.06.2024 14:10 P.S: таке є цікаве питаннячко до спільноти, хто грав у STALKER SOC коли він тільки вийшов, на якому конфігу грали?
Celeron 2.0 "Northwood" + мамка Canyon (OEM DFI) на i845 + 768MB DDR + GeForce 6200 AGP + ЭЛТ монитор :mad:

Так, це були важкі часи... Ну ви знаєте, "мінімалки", 800х600
Shvlr
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 12.06.2024 18:17
Shvlr: 12.06.2024 18:02 Але, наскільки я розумію, то фігня.
Не факт. Старими картами не цікавився. Але точно знаю, що Radeon Pro V (що під віртуалізацію) та Instinct на чіпах Vega 64/VII шʼються в Radeon Pro WX (звичайні карти). Скоріш за все вони б прошились і в звичайні Радеони, просто цього ніхто не робив.
Можешь накидати моар подробиць, або посилання на тематичний тред (можно англійською)?
Я не дуже розумію як переписується хардваре_ід чипа на потрібний, щоб драйвери признали карту за свою.
Для нВ - то софт_страпи, що йдуть до псі_ід. Там бінарна арифметика з останнім байтом ід, та потрібен сумісний з дошкою біос від цільовоі карти.

А тут що, в сумісному біосі міняєшь ід на хардварний, щоб біос завівся взагалі, та він сам підмінить біти?
На 9600 в своі роки ми двигали резистори на чипі.

ПС. В мене firepro v5700
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/f ... v5700.c858
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm, дякую... Дуже корисна інформація для роздумів. Єдиний косяк як боротися якщо ця падлюка впаяня🤔
  • Не пам'ятаю чи я задавав питання у цій гілці але хто експериментував з запуском Dempsey Xeon-iв на 775 платах? Особливо нюанс нестандартної для десктопів 667MHz FSB.
  • Я в свій час качав мікрокоди під демпсеї з GiHub . Схоже що назва мікрокоду та ревізія схожі на тіж що потребують Преслери
  • В назві мікрокодів є назва платформи і от тут питання до якої платформи , що відноситься
Зображення
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Shvlr: 12.06.2024 18:37 Можешь накидати моар подробиць, або посилання на тематичний тред (можно англійською)?
Я не дуже розумію як переписується хардваре_ід чипа на потрібний, щоб драйвери признали карту за свою.
Для нВ - то софт_страпи, що йдуть до псі_ід. Там бінарна арифметика з останнім байтом ід, та потрібен сумісний з дошкою біос від цільовоі карти.
Ось що перше нагуглив.
Але це далеко не єдине, що находив. В часи майнингу було в мене кілька двоголових V340. Думав їх перешити у WX’и, щоб мати змогу твікати під ефір (з PRO V HiveOS не міг нічого зробити). Але не ризикнув, бо такого ніхто не робив.
mklm
Member

Повідомлення

Пан Mykolay3ack колупав зіони. якщо не помиляюсь - dempsey теж. сам маю 2 шт 5050 (166fsb) але не маю на них часу та мамки
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

ApostolCV
Моя тема на bios-mod.com:
спойлер
https://www.bios-mods.com/forum/showthr ... ?tid=39931
Результат розгону:
спойлер
https://hwbot.org/submission/5073525
На жаль плата продана, біос скоріш всього не збережений.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Mykolay3ack, судячи з того , що там описано , ця прога добавляє мікрокоди якщо плата бутиться з процом( хочу думаю ваш дамп від P5QC підійде під мою P5Q SE).
Мене більш цікавить докидка кодів через MMtool. :idea:
Чи йому подібним (авард).
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 12.06.2024 18:40 Не пам'ятаю чи я задавав питання у цій гілці але хто експериментував з запуском Dempsey Xeon-iв на 775 платах? Особливо нюанс нестандартної для десктопів 667MHz FSB.
так, щось наче колупав, але без особливого успіху. Використовував плати головним чином, на i865.

мікрокоди не є необхідною умовою для запуска.
їх, до речі, можна добавляти з дискети, без перепрошивки біосу
mklm
Member

Повідомлення

ApostolCV: 12.06.2024 21:28 Мене більш цікавить докидка кодів через MMtool. :idea:
Чи йому подібним (авард).
https://www.youtube.com/watch?v=1xjYvdNnaqk
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV: 12.06.2024 21:28 Чи йому подібним (авард).
Там все цікаво, потрібно інструкцію цілу писати
Та трішки в хекс редакторі покопирсатись
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm, дякую стосовно цього я в курсі там все просто. От тільки не пам'ятаю чи воно само підбирає checksum... Бо з цим завжди проблеми.

Shvlr, пам'ятаю , щось порпався через командну строку , спочатку витягував файли ти cpucode.bin з тіла біоса , потім добавляли. Та он ее пам'ятаю , що б був успіх аби воно потім влазило.
Та і пам'ятаю , що були біоси де не було окремого файлу cpucode.bin і вони були якось хитровлюблені в структуру біоса.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Member

Повідомлення

radical, саме так робив по гайдук звідси .
Shvlr
Member

Повідомлення

Nccpubin вставляється однією командою
Але витягається тільки хекс редактором

Відправлено через 5 годин 38 хвилин 10 секунд:
Shvlr: 13.06.2024 09:44 Nccpubin вставляється однією командою
Але витягається тільки хекс редактором
http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... &start=700
shevalier
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
а шо ви додавали у біос GA-MA785GT-UD3H і навіщо?
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 13.06.2024 15:27 Shvlr
а шо ви додавали у біос GA-MA785GT-UD3H і навіщо?
https://winraid.level1techs.com/t/bios- ... view/30247
AMD AHCI ROM v3.3.3.0+Raid ROM v3.2.1540.15+Realtek LAN v2.63+Agesa v3.7.2.0
Та оновлення мікрокодів для феном II х6

Доречі, якщо тут присутні програмісти, я пиляв якесь лайно по маніпуляціі модулями в Еварді.
Допиляти його не вийде, бо то рівень шкільного кола, але можливо буде розтащити на функціі.
Можу викласти лістінг на (типу) Сях )))
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
Я так розумію, Agesa v3.7.*.* це і є підтримка тубанів.
А для AMI таке можна зробити?
Shvlr
Member

Повідомлення

Незовсім.
Там в Еварді Агеса відповіда за початкову ініціалізацію ЦП.
Наскільки я розумію(пам'ятаю), модулі HTinit та MemInit не компресовані, та виконуються першими, можливо ще до бут-блоку.
Агеса йде десь поруч.
Потім завантажуються мікрокоди, котрі відповідають за "тонкі" налаштування ЦП.
Тюбани ця МП підтримувала з самого початку, мікрокоди - то про патчі безпеки та інше.
Також там оновлювалися цікаві модулі, а саме AHCI для кращоі підтримки SSD та мережевий модуль для Ріалтеку

Амі в мене не було до часів UEFI, про це ніскажу нічого.
Відповісти