Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

чудовий аналіз що вже сталось з індустрією ноутів після виходу ніо за 600:

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
але що мене особисто вбило - це ось це:

Изображение

we’re now living in a timeline where APPLE gives you twice as much ram and storage as the competition, and for less money too…

оригінал: https://x.com/app_settings/status/2057128897955971311
Filabatya
Member

картинка від консультанта Ельдорадо наче)))
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 19.05.2026 13:42 На ейрі м4 13 та ейрі м4 15 мінімальна яскравість однакова? :rotate:
порівняв - в принципі однакова, візуально не відрізняється
dext
Member

yuriy_dd: 21.05.2026 23:28 уявлення маю.
не маєте, доведено: бо не знаєте як працює L1 навіть у вашому "емейзінгу"
я би сказав що це повязано з розміром даних і розмірами кешів.
:facepalm:
може інша архітектура. Хай перекомпілюють під нову і знову буде працювати.
чудовий приклад: ви купили річ, а яблуко її робить obsolete/непрацюючою просто тому, що може - канонічний приклад маргиналізації

фінт з перекомпіляцією/претензіями до авторів в цьому випадку не працює хоча б тому, що авторів фізично може не залишитись, а залишається лише політика "емейзінга", де ваша власність - нічого не варта для яблука
а яким чином обмеження МакОС - стосується архітектури АРМ?
жодний з "емейзінгу" не працює на іншій ОС, окрім 1) закритої 2) пропрієтарної 3) максимально огороженої ОС від яблука
І поміняти ОС - ви не зможете на кожному х86 ноуті
це виключення, ніж правило, бо апаратна складова на x86 відповідає стандартам UEFI/PCIE та іншим, на відміну від повністью закритих поробок від яблука
що? де я казав що я щось продаю? я купив для себе і особисто користуюсь. Можу комусь порадити.
продаєте 8ГБ бомж-"емейзінг", на якому окрім браузера з однією вкладкою нічого не запустити
що це міняє? що дає користувачу що приставка на архітектурі х86? він там що х86 софт зможе запустити?
а те що всі смарти на АРМ - то що робити? на що це впливає? пора відмовлятись від х86?
ще раз: люди купують приставки на x86, щоб пограти в топові AAA-тайтли, яких немає на емейзінгу і ARM - про що це говорить?
ще раз - ви не бачите що як Віндовс вирішила - так і є
ні, бо на x86 є альтернативні ОС (linux), на відміну від вашої пропрієтарної, абсолютно закритої поробки
тут в паралельній темі ronemun якраз про це написав, копіюю його коментар:
це не стосується теми HT, не маневруйте, і він написав маячню, якщо буде бажання - легко і його розмотаю, якщо захочу B-)
yuriy_dd
Member

dext: 24.05.2026 20:17не маєте, доведено: бо не знаєте як працює L1 навіть у вашому "емейзінгу"
щось буде про структуру кешу М проців? (це на додачу до 8+ каналів памяті)
dext: 24.05.2026 20:17чудовий приклад: ви купили річ, а яблуко її робить obsolete/непрацюючою просто тому, що може - канонічний приклад маргиналізації
з софтом так не працює, софт має підтримуватись
dext: 24.05.2026 20:17фінт з перекомпіляцією/претензіями до авторів в цьому випадку не працює хоча б тому, що авторів фізично може не залишитись
це ваша проблема що ви покладаєтесь на софт який залежить від конкретних людей. Я думаю про керування ризиками ви й не чули
dext: 24.05.2026 20:17 а яким чином обмеження МакОС - стосується архітектури АРМ?
жодний з "емейзінгу" не працює на іншій ОС
до речі багато чого просто 1 в 1 з лінукс. І софт з Віндовс працює ще десь - лише тому що написали емулятори. Бо люди хочуть піти з Віндовс. Відповідно йти з МакОС - не дуже є попит
dext: 24.05.2026 20:17продаєте 8ГБ бомж-"емейзінг"
де я продаю таку? ось наприклад Майкрософт буде продавати по 1300. Купите? Якщо що - у Епл таке по 600
dext: 24.05.2026 20:17ще раз: люди купують приставки на x86, щоб пограти в топові AAA-тайтли, яких немає на емейзінгу і ARM - про що це говорить?
про те що наявність х86 не рятує що треба купувати приставку. У користувачів мак - так само. Невже ви самі цього не бачите?
dext: 24.05.2026 20:17 ще раз - ви не бачите що як Віндовс вирішила - так і є
ні, бо на x86 є альтернативні ОС (linux)
але якщо людям потрібна Віндовс - то вони не зможуть з неї перейти. І наявність проф софта під Лінукс сильно менше ніж під МакОС
dext: 24.05.2026 20:17 це не стосується теми HT, не маневруйте, і він написав маячню, якщо буде бажання - легко і його розмотаю, якщо захочу B-)
ви зі мною нічого не можете зробити, а він в цій сфері явно більше знає ніж я
sensey
Member

Суккк тему пора перейменувати в деградація юри дд. Причому давно, навіщо цей флуд тема одного користувача?
dext
Member

yuriy_dd: 24.05.2026 20:36 щось буде про структуру кешу М проців? (це на додачу до 8+ каналів памяті)
достатньо того, що ви не знаєте як працює L1 взагалі, навіть у вашому "емейзінгу", і у коді що ви тут викладали
з софтом так не працює, софт має підтримуватись
на x86 - працює, бо є суміснітсь, на "емейзінгу" - не працює, тож ваші $$$+ відправляються у смітник, так :yes:
це ваша проблема
ні, це проблема користувачів, які:
1) вже заплатили кошти
2) ісуючу власність яких яблуко помножило на 0 (бо просто може)
до речі багато чого просто 1 в 1 з лінукс. І софт з Віндовс працює ще десь - лише тому що написали емулятори. Бо люди хочуть піти з Віндовс. Відповідно йти з МакОС - не дуже є попит
99.5% софту із windows чудово працює на сучаних windows 10/11
де я продаю таку?
у висерах про Нео, вочевидь
про те що наявність х86 не рятує що треба купувати приставку. У користувачів мак - так само. Невже ви самі цього не бачите?
маячня: якщо у вас є ПК то купувати консоль немає сенсу, якщо це не ексклюзив для консолі. якщо у вас "емейзінг" поробка, то консоль це фактична необхідність, щоби просто пограти і не бути маргіналом у порівнянні з іншими
але якщо людям потрібна Віндовс - то вони не зможуть з неї перейти. І наявність проф софта під Лінукс сильно менше ніж під МакОС
це що за потік свідомості? під лінукс багато альтернативного софту, в т.ч. програматорів, на відміну від огороженго "емейзінгу", в деяких випадках (Vulkan/OpenCL) продуктивність навіть вища за windows
ви зі мною нічого не можете зробити, а він в цій сфері явно більше знає ніж я
"дурень думкою багатіє" :yes:
yuriy_dd
Member

dext: 24.05.2026 21:3299.5% софту із windows чудово працює на сучаних windows 10/11
у мене багато софт - просто перестали працювати. Навіть наприклад проф зовнішня звукова карта - тобто вона працює, але іноді глючить, що користуватись не можливо. Була досить дорога.
dext: 24.05.2026 21:32 де я продаю таку?
у висерах про Нео, вочевидь
є тести, є оглядачі які тестують досить великими навантаженням. Ви ж не маєте, і судити лише по 8 Гб рам
а те що Майкрософт буде продавати Сурфейс 8/256 за 1300 - ви просто проковтнути і слова проти не скажете.
dext: 24.05.2026 21:32маячня: якщо у вас є ПК то купувати консоль немає сенсу
ключеве - купують
dext: 24.05.2026 21:32якщо у вас "емейзінг" поробка, то консоль це фактична необхідність
я нікого не знаю хто грає, окрім підлітків
dext: 24.05.2026 21:32це що за потік свідомості? під лінукс багато альтернативного софту, в т.ч. програматорів
що за потік натягування на глобус. Програматори треба якщо може 0.01% користувачів. Купіть собі старезний ноут на х86 і собі тіштесь
dext
Member

yuriy_dd: 24.05.2026 21:56 у мене багато софт - просто перестали працювати. Навіть наприклад проф зовнішня звукова карта - тобто вона працює, але іноді глючить, що користуватись не можливо. Була досить дорога.
ОС та модель, будь ласка
є тести, є оглядачі які тестують досить великими навантаженням
з майже миттєвим тротлінгом до 100 градусів?
по-перше, це про шизу яблука щодо охолодження
по-друге, жодним чином не відміняє денегеративність 8ГБ RAM у 2026-му (це також стосується і ноутів на x86)
ключеве - купують
але x86, та не поробки на ARM :yes:
я нікого не знаю хто грає, окрім підлітків
маргінал, який невідомо де провів останні 30 років, про що з вами говорити? :-/
що за потік натягування на глобус. Програматори треба якщо може 0.01% користувачів. Купіть собі старезний ноут на х86 і собі тіштесь
це щодо ваших претензій щодо windows, де linux покриває 80%+ потреб, де ваш емезнінг добре якщо покриває 1%, не маючи жодної сумісності окрім
1) закритих
2) пропрієтарних
3) одноразових
поробок від яблука
yuriy_dd
Member

dext: 24.05.2026 22:10ОС та модель, будь ласка
хіба завтра зможу глянути. Я згадав в чому була проблема - карта хоче порт USB2.0, а в мене на новому компі лише USB3.0
довелось купувати Focusrite SCARLETT
якщо захочете - я можу навіть продати
dext: 24.05.2026 22:10з майже миттєвим тротлінгом до 100 градусів?
мені все одно яка там темп, як і всім іншим користувачам. Це просто цифра, яку Епл могла просто не показувати
ви ж не знаєте яка темп проца у вашому смарті
dext: 24.05.2026 22:10по-друге, жодним чином не відміняє денегеративність 8ГБ RAM у 2026-му
ну ви ж не пробували макос з 8 Гб. Як ви можете судите те що не пробували?
наприклад мені зараз довелось віддати свої 2 х 16 Гб памяті дочці, а собі забрав її 2 х 8 Гб - це на ноуті (я думав що в неї 2 х 16, а там лише 2 х 8, але їй важливіше, а купувати зараз РАМ - це дуже не розумно). І я сьогодні вже стикнувся що не вистачає памяті на мої задачі - помилку вибило. Але на М4 я запускаю більше - і там в принципі проблем нема. Якщо що - в мене зараз 5 ноутів, і на всіх різні задачі.
dext: 24.05.2026 22:10маргінал, який невідомо де провів останні 30 років, про що з вами говорити?
особисто мені цікаві задачі обробки / збереження великих масивів даних - скажімо сотні Гб. Я роблю свої бінарні структури які мені дозволяють пришвидшити певні задачі які я робив на PostgreSQL у млн разів. А також зменшити розмір даних на диску, та к-ть I/O, так що диск тепер справляється з 10-20 разів більшими навантаженнями. Диски у мене Data Center Edition з обємами запису і по 20 ТБ на добу. Готовий розглянути комерційну співпрацю - мені це просто подобається, і виглядає що ніхто так більше не вміє.
RoMiLiUs
Member

Навіщо ви кормите цього малороса-перевертня?
AntonyKandaurov
Member

RoMiLiUs: 24.05.2026 22:53 Навіщо ви кормите цього малороса-перевертня?
Хтось намагається тримати його в загончику бо відсутність активу тут спонукає Дудчака йти проповідувати своє арм-вчення по інших темах :laugh:
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 24.05.2026 22:53Навіщо ви
тягне сюди зайти? щось по темі може скажете? ну наприклад яка автономність вашого х86 ноута? може він раптом у вас на свіжих х86 процах які демонструють 43 год ютюба?

якби я був як місцеві - я би звичайно міг сказати що у вас нема грошей на нові дорогі, та й на дешеві макбуки теж нема - але я не як місцеві, і не буду так казати :lol: :lol:
pelia
Member

У більшості користувачів тут відеокарти дорожчі за макбук, а пан Юрій каже що грошей нема :rotate:
Filabatya
Member

Це що в підвалі без пісвіки взагалі дивитися той ютуб і радіти що 4.32грн зекономив :gigi:
yuriy_dd
Member

pelia: 25.05.2026 11:04У більшості користувачів тут відеокарти дорожчі за макбук
ну алкоголіки можуть хвалитись яка в них класна, дорога чи багато горілки/алкоголю
кожному своє, я не граю, мене не тягне, цікавить лише щодо швидкості проца - як ви розумієте для ігор більш важливий ГПУ
можна також про енерго-ефективність розмовляти
про алгоритми я так розумію не варто і починати, не та публіка
Filabatya: 25.05.2026 11:13Це що в підвалі без пісвіки взагалі дивитися той ютуб і радіти що 4.32грн зекономив :gigi:
автономності не маєте, ось і придумали про підвал. Але ви можете дати свої цифри автономності навіть у підвалі. Що все одно мало і не хочете ганьбитись? :weep: :weep:
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 25.05.2026 08:13тягне сюди зайти? щось по темі може скажете? ну наприклад яка автономність вашого х86 ноута? може він раптом у вас на свіжих х86 процах які демонструють 43 год ютюба?
Я бачу в тебе пам'ять як у рибки Гуппі. В мене 2 MacBook Pro 16". Один на М1 і один на М4. Я тобі про це тут писав декілька разів і пропонував мої тести, але ти ігноруєш незручні тести. Так шо офнись.
yuriy_dd: 25.05.2026 08:13якби я був як місцеві
Якби ти був як місцеві, то ти д подібної маччні не писав.

Я думаю, що треба зв'язатись з роботодавцем Юрія. Бо я бачу, що цей інтернет-герой думає, що може писати маячню роками в інтернеті без наслідків.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 25.05.2026 12:23, всего редактировалось 5 раз.
0F
Member

RoMiLiUs: 25.05.2026 12:17 Я думаю, що треба зв'язатись з роботодавцем Юрія.
Була така думка, але, думаю, мало сенсу, раз вони досі тримають цього профнепридатного клоуняру.
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 25.05.2026 12:17Я бачу в тебе пам'ять як у рибки Гуппі. В мене 2 MacBook Pro 16". Один на М1 і один на М4. Я тобі про це тут писав декілька разів і пропонував мої тести
вас багато, я один, захочете - повторите
RoMiLiUs: 25.05.2026 12:17але ти ігноруєш незручні тести
а ви мої? до речі вже 2-ий раз 8 год десь до 40% заряду. У вас подібне? може зможете порівняти з х86? бо я маю можливість порівняти.
RoMiLiUs: 25.05.2026 12:17 Якби ти був як місцеві, то ти д подібної маччні не писав.
що саме маячня?
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 25.05.2026 12:58а ви мої? до речі вже 2-ий раз 8 год десь до 40% заряду. У вас подібне?
Я не мастурбую на заряд і проценти, я просто користуюсь пристроєм. Коли треба - просто ставлю на зарядку. Все.
yuriy_dd: 25.05.2026 12:58що саме маячня?
Буквально кожен пост. Рафінована, 100% брехня, маніпуляція і маячня. Ти не надав ні одного пруфа своїм твердженням. Ні одного. А всі незручні питання ти просто ігноруєш. Тому гуляй, ти не вартий мого часу.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 25.05.2026 13:10, всего редактировалось 3 раза.
Ответить