Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
luckyksua
Junior
Доброго дня. Підскажіть будь-ласка, що ви думаєте про даний комплект Lenovo Legion KM300 RGB Gaming Combo UKR.
Так я розумію, що це не механічна, але ж на перший погляд не все так погано при акційній ціні.
Так я розумію, що це не механічна, але ж на перший погляд не все так погано при акційній ціні.
-
Melofon
Member
luckyksua
Ну за 999грн может и норм вариант, но что клавиатура что мышь естественно с неба звёзд не хватает, но и не самое дно как для мембранки, а вот по обычной цене в 3700 я бы никому не посоветовал, за эту цену уже можно взять норм механику и норм мышку с топ сенсором.
Ну за 999грн может и норм вариант, но что клавиатура что мышь естественно с неба звёзд не хватает, но и не самое дно как для мембранки, а вот по обычной цене в 3700 я бы никому не посоветовал, за эту цену уже можно взять норм механику и норм мышку с топ сенсором.
-
luckyksua
Junior
Ну так я ж і кажу, що по акційній ціні. Судячи з відгуків дуже навіть не погана. Клавіатуру хвалять, хоча це все суто субєктивне, відгуки дуже залежать від досвіду та від ціни за яку куплена річ.Melofon: ↑ 26.04.2024 12:48 luckyksua
-
Devijack
Member
Взагалі виникае пітання, чому мембранка стільки коштуе? Воно ж дешеве у всіх сенсах порівняно з механікою.
Отправлено спустя 5 часов 49 минут 5 секунд:
Мені цікаво на розетці в опісі до Rockfall 2 Optica
Чи там вона дійсно змашчена?)
Отправлено спустя 5 часов 49 минут 5 секунд:
Мені цікаво на розетці в опісі до Rockfall 2 Optica
дурять? Бо брав в іншому місці, нефіга не змашчено, на сайті хатор теж не знайшов про змазку. В оглядах теж нічого, та звучання точно таке як в мене. Проте в відгуках на розетці хвалять яка вона добре змажчена. Це якесь плацебо?Обновленные оптические переключатели Kailh Optical rev 2.0. смазаны на этапе производства.
-
Devijack
Member
Задав питання представнику хатора на розетці, він каже упс помилочка в описі. Проте каченята у відгуках радіють тому як воно змежчено. Я сам саме через них повівся, це капець. Там взагалі весело, одна баба хейтила пулер що він дряпає кейкапи але перевернути його розуму не вистачило, та видерала пулером для свічів. 
-
Kosdnepr
Member
Насправді це навіть плюс, тому що тепер ви зможете змазати світчі чим вам хочеться і як вам хочеться.Devijack: ↑ 27.04.2024 16:00 Я сам саме через них повівся
-
artko
Member
а доречі, порадьте чим мазати? розібрав один в себе, наче і не зовсім сухий, но щось туді.
-
Devijack
Member
Мене на критокс жаба задавила. Взяв кітайский смалець з алі. https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802KxEgvO з надписом keyboard grease
задав питання продацю що воно таке, отримав відповідь: "This product uses synthetic oil as base oil, lithium soap as thickener and add solid lubricant
Refined grease with antioxidants, corrosion resistance and other additives"
Змазка густовата, більше для стабів, нікуди не тече, як гель, тримає форму, щось таке бачив на шестернях коли принтер розбирав але мене повністю задовільнила, пропало відчуття пустої бовтанки сухого свіча, натискання не знаю як пояснити, тіж зусилля але більш м'яко, без лязгіту, наче відчуття ковзання якщо концентрувати увагу. У порівнянні сухий стаб відчувається більш вільно. В тестуванні десь місяць +\- нікуди нічого не ділось, п'ятен на поверхні не з'явилось, нічного не вислохло, короче працює за призначенням.
Є в мене зламані свічі, робив на них експеременти всім мастилом шо було в домі і рідкий силікон і машинне і навіть моторне. Розумію що воно не підходить, загадить все довколо та вб'є усе що можливо. Було цікаво тактильно, усе воно якийс супротив давало під певним кутом, наче пластик чіплявся та рухався зриваючись, не плавно. В результаті єффект зовсім не той.
задав питання продацю що воно таке, отримав відповідь: "This product uses synthetic oil as base oil, lithium soap as thickener and add solid lubricant
Refined grease with antioxidants, corrosion resistance and other additives"
Змазка густовата, більше для стабів, нікуди не тече, як гель, тримає форму, щось таке бачив на шестернях коли принтер розбирав але мене повністю задовільнила, пропало відчуття пустої бовтанки сухого свіча, натискання не знаю як пояснити, тіж зусилля але більш м'яко, без лязгіту, наче відчуття ковзання якщо концентрувати увагу. У порівнянні сухий стаб відчувається більш вільно. В тестуванні десь місяць +\- нікуди нічого не ділось, п'ятен на поверхні не з'явилось, нічного не вислохло, короче працює за призначенням.
Є в мене зламані свічі, робив на них експеременти всім мастилом шо було в домі і рідкий силікон і машинне і навіть моторне. Розумію що воно не підходить, загадить все довколо та вб'є усе що можливо. Було цікаво тактильно, усе воно якийс супротив давало під певним кутом, наче пластик чіплявся та рухався зриваючись, не плавно. В результаті єффект зовсім не той.
-
Kosdnepr
Member
В світлі довоєнні часи накупив різних комплектуючих, нарешті через 4 роки дійшли руки зібрати клавіатуру
- фото

- конфіг
-
- база BM980 RGB від KPrepublic (pcb, плейт та корпус);
- світчі Aliaz 60g (змазані Christo-Lube MCG 111, пружини Super Lube, switch-films);
- стаби оригінальні черрі (без підрізання, змазані Krytox та Permatex, holee mod+, відбалансовані скоби, приклеєні силіконові демпфери на стем для приглушення "верхнього" удару);
- pbt-кейкапи черрі-профілю, клони GMK 9009;
- шумка всюди де можна (Комфорт BitoSoft), пластир.
- typing
-
Devijack
Member
Наткнувся в ютубі на клаву з нампадом ліворуч
чому такі не поширюють? Цеж "вау" як.
Мені праворуч місця невистачає, саме тому позбувся нампаду а ліворуч навпаки зайве є. Думаю звикнути можна досить швидно.
чому такі не поширюють? Цеж "вау" як.
Мені праворуч місця невистачає, саме тому позбувся нампаду а ліворуч навпаки зайве є. Думаю звикнути можна досить швидно.
-
Melofon
Member
Devijack
Давно такие делали, по крайней мере я такие видел в продаже очень давно, но не кейхроны а других брендов, для тех кому нужен тот нам-пад и больше места для мышки самое оно, но я уже давно от нам-пада отвык и мне норм и без него, а вот от эфок я отказаться ещё не могу.
Давно такие делали, по крайней мере я такие видел в продаже очень давно, но не кейхроны а других брендов, для тех кому нужен тот нам-пад и больше места для мышки самое оно, но я уже давно от нам-пада отвык и мне норм и без него, а вот от эфок я отказаться ещё не могу.
-
Kosdnepr
Member
Насправді ні. Нампад зліва дуже незручно, особливо для правші. Я разом з TKL-клавіатурою використовував окремий бездротовий нампад:Devijack: ↑ 01.05.2024 20:22Думаю звикнути можна досить швидно
- спойлер

-
Devijack
Member
Кому цікаво тайпінг HATOR Rockfall 2 Optica після того як змастив, проклеїв малярну стрічку та пластир на стабах. Нажаль на телефоні незрозумілий звук, гучність виствляйте оріентуючись на кліки мишкою на початку.
З пробілом якаст халепа, найгучніша клавіша аж чується якась порожнеча, хоча там наклейка у комплекті лежала типо шумоізоляція та силіконові вставки під ним, нічого його не рятує. На відео він гучніший чим є насправді, але помітно виділяється. Щодо шумопоглинаючого матеріалу там якась спінена пластинка, несказав би шо вона багато чогось поглинає. Між алюмінієвою пластиною та платою теж піна. Можливо є резон замінити на войлочну проставку з алі, а знизу замість піни нормальну шумку. Але задачі зробити безшумну клаву не стояло, лише приємній звук який буде задовільняти, без лязгіту та порожнечі. В цілому те що й хотілося.
- спойлер
З пробілом якаст халепа, найгучніша клавіша аж чується якась порожнеча, хоча там наклейка у комплекті лежала типо шумоізоляція та силіконові вставки під ним, нічого його не рятує. На відео він гучніший чим є насправді, але помітно виділяється. Щодо шумопоглинаючого матеріалу там якась спінена пластинка, несказав би шо вона багато чогось поглинає. Між алюмінієвою пластиною та платою теж піна. Можливо є резон замінити на войлочну проставку з алі, а знизу замість піни нормальну шумку. Але задачі зробити безшумну клаву не стояло, лише приємній звук який буде задовільняти, без лязгіту та порожнечі. В цілому те що й хотілося.
-
Melofon
Member
Devijack
У меня наоборот пробел это самая тихая клавиша
он у меня очень глухой, тогда как остальные клавиши скорее клацают а не кнокают, пробел у меня звучит так же как и у известных блогеров после того как они только замодили стабы со всеми фишками, поменяю переключатели на сайлент будет вообще пушка.
У меня наоборот пробел это самая тихая клавиша
-
Devijack
Member
Значить я десь помилився. Мож якось ще раз зоберу та щось туди підкладу. Взагалі, якщо клаву припідняти то стукіт пропадає, воно наче по столу сучить. Та ще цей алюмінієвий плейт більш гучний ніж був залізний на перщій версії. Доречі плата не змінилась, на ній навіть дата була принтом десь 20го року)
-
Melofon
Member
Devijack
У меня наоборот звук тайпинга чуть тише когда клава на всех сложенных ножках, а когда ножки поднять хоть маленькие хоть большие то звук не такой, чуть звонче, но у меня клава ещё и на коврике если что, он тоже свою роль играет не передавая (глушит) на стол вибрации.
У меня наоборот звук тайпинга чуть тише когда клава на всех сложенных ножках, а когда ножки поднять хоть маленькие хоть большие то звук не такой, чуть звонче, но у меня клава ещё и на коврике если что, он тоже свою роль играет не передавая (глушит) на стол вибрации.
-
Devijack
Member
Підклав три резинки під пробіл та вже не бісить гуркіт. Спеціально вимкнув комп, у повній тищі краще чутно + мікрофон по блище. Звук виставляти по клікам мищі спочатку.
-
MobileLord
Member
У кого есть клавы keychron с подсветкой rgb, там же можно на них чисто белую ставить?
-
exail99
Junior
Яку зараз можна взяти механіку в бюджеті 2-3к максимально тиху? 
-
MobileLord
Member
Keychron k3 v2.