PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

Стім може, Епік може, головне щоб накопичувач міг швидкість прийняти :gigi:
Royter
Member

Повідомлення

Avenger80: 29.10.2025 08:32
Royter: 27.10.2025 14:50больше выбрать нечего местный оператор хочет 600грн за 600 мбит
а с другой - 5Гбит за 555грн. О перекосы какие... :)
Они даже говорят лучше чем водафоне домашний интернет.
Bender911
Member

Повідомлення

Прийшла реклама від Vodafone: https://www.vodafone.ua/home-internet#promo

Акційна ціна 125 грн/міс за 1 Гб/c (GPON), ще 90 каналів ТВ кому треба, ціна до кінця 2026 року. Виглядає дуже непогано.

Якби не було поточного GPON, точно спробував би.
Filabatya
Member

Повідомлення

То вже півроку є чи більше, теж би спробував, якби вони мене забули, бо плачу вдвічі більше :gigi:
maxud_b
Member

Повідомлення

Вже півтора роки користуюся місцевим Гпон 1Гбіт за 200 грн/міс за перший рік і 400 далі. Думав 100М чи 1Г - обрав 1Г і не пожалкував. Велика сім'я: 2 компа, 2 ноути і 5 телефонів ввечері досить непогано утилізують це все. Особливо помітно при збірці образів докера, бо з мобільного це був жах за ту ж ціну хоч і користувач був один. Щодо стабільності, то в селі бувають обриви в жнива і негоду, при відключеннях світла 12 годин працює, а потім акуми міняють в протязі години... За цей час лише 2 рази більше 5 годин не було і 10-15 разів до години. Так що задоволений.
Avenger80
Member

Повідомлення

maxud_b: 12.11.2025 11:16Щодо стабільності, то в селі бувають обриви в жнива і негоду, при відключеннях світла 12 годин працює, а потім акуми міняють в протязі години...
Т.е. получается не полностью энергонезависимый инет, если они аккумы где-то меняют (понятно, что питать надо, но я думал, что это как-то централизовано с помощью генератора). А как же когда пишут - 72 часа непрерывного инета? Т.е. смотря где получается.
Hotspur
Member

Повідомлення

maxud_b: 12.11.2025 11:16 при відключеннях світла 12 годин працює, а потім акуми міняють в протязі години... За цей час лише 2 рази більше 5 годин не було і 10-15 разів до години.
в мене 0 преривань за 2 роки :shuffle:
pawn
Member

Повідомлення

так, нада в Ланета якось десятку вициганити
maxud_b
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2025 11:38 Т.е. получается не полностью энергонезависимый инет, если они аккумы где-то меняют (понятно, что питать надо, но я думал, что это как-то централизовано с помощью генератора). А как же когда пишут - 72 часа непрерывного инета? Т.е. смотря где получается.
Генератор для малих сіл не вигідно, та й з його безпекою, обслуговуванням, розміщенням проблеми - корисна річ в господарстві особливо зараз. А так зарядка акумуляторів централізована, а оператори слідкують за рівнем заряду і міняють у разі потреби. А щодо перервань, сам бачив як комбайни рвуть кабеля чи стовпи зносять...
Hotspur
Member

Повідомлення

maxud_b: 12.11.2025 12:33сам бачив як комбайни рвуть кабеля чи стовпи зносять
і повстали машини :gigi:
maxud_b
Member

Повідомлення

Hotspur: 12.11.2025 13:49 і повстали машини :gigi:
В жнива люди працюють понаднормово, стомлюються і втрачають пильність на спеці. То гусак скиду зерна не прибрав, то кришку бункера не закрив, то на розвороті не зреагував.
Valdey377
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2025 11:38
maxud_b: 12.11.2025 11:16Щодо стабільності, то в селі бувають обриви в жнива і негоду, при відключеннях світла 12 годин працює, а потім акуми міняють в протязі години...
Т.е. получается не полностью энергонезависимый инет, если они аккумы где-то меняют (понятно, что питать надо, но я думал, что это как-то централизовано с помощью генератора). А как же когда пишут - 72 часа непрерывного инета? Т.е. смотря где получается.
больше 72 часов проверить не удалось на своем прове,но в прошлом году больше 2х суток ни одного обрыва не было,как они это делают не рассказывают

Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
maxud_b: 12.11.2025 11:16 Вже півтора роки користуюся місцевим Гпон 1Гбіт за 200 грн/міс за перший рік і 400 далі. Думав 100М чи 1Г - обрав 1Г і не пожалкував. Велика сім'я: 2 компа, 2 ноути і 5 телефонів ввечері досить непогано утилізують це все. Особливо помітно при збірці образів докера, бо з мобільного це був жах за ту ж ціну хоч і користувач був один. Щодо стабільності, то в селі бувають обриви в жнива і негоду, при відключеннях світла 12 годин працює, а потім акуми міняють в протязі години... За цей час лише 2 рази більше 5 годин не було і 10-15 разів до години. Так що задоволений.
Ну я плачу 600, за два года ни одного прерывания во кремя отключений не было, отключения были большесуток, один раз даже больше 2х, так же не было ни одного обрыва или какого-то фоорс- мажора, нет вру один раз был затык минут на 30, позвонил, тут же все восстановили, поэтому доволен
Royter
Member

Повідомлення

Интересно получается уже пару раз интернет от водафон пропадал, просто роутер пишет нет интернета и ону терминале все зеленное горело, думал даже иза отключений света в регионе но повторялось пару раз, пинг растущий иногда как будто киеве чето качают все абони водафон ди.
Royter
Member

Повідомлення

Аварійна ситуація з мережевим обладнанням/лінією (проблемний лист № 9376473), через які наша компанія надає Вам послуги, була успішно вирішена 10.12.2025 05:30:00.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності
Авария ночью была чето делали.
Royter
Member

Повідомлення

Alligator
Уже две недели как сменили сервер в водафоне на винницу хотя там они пока не зашли и пинг упал.
Но я писал обращение на почту и были тех работы после этого ночью.

Код: Виділити все

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                Alex.lan -    0 |    5 |    5 |    0 |    1 |    4 |    0 |
|     89-105-236-2.vin.static.vega-ua.net -    0 |    5 |    5 |    2 |    3 |    6 |    3 |
|                           88.214.127.56 -    0 |    5 |    5 |    3 |    5 |    9 |    9 |
|                    umc-10G-gw.ix.net.ua -    0 |    5 |    5 |    6 |    7 |    9 |    7 |
|                 cloudflare-gw.ix.net.ua -    0 |    5 |    5 |    6 |    8 |   14 |    7 |
|                         one.one.one.one -    0 |    5 |    5 |    6 |    6 |    9 |    6 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
TSMatvey
Member

Повідомлення

в мене Ланет (проста виата пара) півтора роки нормально тримав по 8 годин без світла, а це вже 4й день, як тільки зникає світло -то зникає інет. Підтримка обіцяє колись полагодити. При чому ситуація зі світлом краще, ніж була раніше (світло є мінімум 12 годин на добу). Хочеться вже якоїсь оптики, але чи заводять її в хрущовки ?
Bender911
Member

Повідомлення

TSMatvey: 28.12.2025 15:48 в мене Ланет (проста виата пара) півтора роки нормально тримав по 8 годин без світла, а це вже 4й день, як тільки зникає світло -то зникає інет. Підтримка обіцяє колись полагодити. При чому ситуація зі світлом краще, ніж була раніше (світло є мінімум 12 годин на добу). Хочеться вже якоїсь оптики, але чи заводять її в хрущовки ?
Хіба що шукати меншого провайдера, у якого ще немає міді в вашому будинку. Зазвичай заводять в першу чергу там, де багато квартир, відповідно хрущовки не в приорітеті. Але менші провайдери можуть бути не такі "зажирівші"
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

TSMatvey: 28.12.2025 15:48Хочеться вже якоїсь оптики, але чи заводять її в хрущовки ?
Тут справа не "хрущовка/не хрущовка", а в кількості бажаючих з конкретного дому. Якщо поряд(в радіусі+/-10-15км) десь вже є OLT голова, то, завести до вас оптику - це не проблема. Найшвидше поцікавитись через їх ФБ сторінку, вони вам скажуть.
Hotspur
Member

Повідомлення

TSMatvey: 28.12.2025 15:48 Хочеться вже якоїсь оптики, але чи заводять її в хрущовки ?
все заводять. треба щоб район удачний був
Royter
Member

Повідомлення

Вот началось пару месяцев как проблемы на оптика от местного оператора, временами пропадает связь оператор кц ниче не видит, предлагает платного спеца который ниче не сделает но деньгу возьмет и сам абонент виноват кроме дудоса.
Зображення
Відповісти