Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
ShaggY
Member

Повідомлення

Сьогодні вночі проставив адвансед, поки що нічого(
Alexsandr
Member

Повідомлення

А можно как-то автоматизировать ловлю больших заданий в 7-й версии. ПОд винду ещё ни одной бигжабы не словил. Под линь сами лезут.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Ловити БЖ у Віндовсі очевидно не дають самі професора. Хіба підміняти параметри у запиті (у мережевому трафіку). Але навіщо БЖ у віндовсі, якщо у Ліні на 15-25% більша швидкість.

автоматизація: див скрипт на форумі TSC Russia на overclockers.ru. Див останні сторінки (його розробили тільки не давно). Там все доступно описано.
Але мені здається, що він створений під 6 клієнт (журнал і інші). Якщо вивчити скрипт то можна і під 7 кієнт переробити. Або склепати свій по його ідеях.
Алгоритм (на мою думку):
1. Перевіряєм номер задачі (незавершеної, ознак цього достатньо).
2. а. Якщо задача не зі списку бажаних (або зі списку не бажаних), то зупиняєм клієнт, стираєм Work, підміняєм або редагуєм config на необхідні параметри (якщо параметри змінювати не тре - то крок пропускаєм). Запускаєм клієнт (напряму чи як службу) і йдем в п.1.
. .б. Якщо задача зі списку бажаних (або не зі списку не бажаних) - залишаєм, при умові якщо кількість потоків меньше або рівне можливостям нашого проца. Якщо ні - то п.2.а.
3. Запускаєм клієнт (напряму чи як службу).
4. Слідкуєм за закінченням і здачею задачі (подій які цьому відподають є куча). Далі п.1.

у п.2.а можливо після знищення небажаної задачі необхідно буде вставити паузу перед запуском клієнта, щоб збились підключення до не бажаного сервера, з якого небажана задача прийшла. Я замітив, що часто одні і тіж небажані задачі ідуть поки клієнт підключений до сервака з задачами.
Також, якщо зловити бажану задачу не вдається (лічильник невдач), тре залишити спроби і розвязувати те що є.

Добавлено через 29 минут 3 секунды:
ShaggY
- Сьогодні вночі проставив адвансед, поки що нічого

1. клієнт 7-й?
2. а вручну зловити (тобто самому знищити стару задачу (зупинити клієнт і почистити Work), і знову клієнт запустити. Скрипт нема що робити. 70хх задачі у 2,5 рази триваліші за 80хх
3. Класні не тільки 70хх, а і 10084 і 10090

Добавлено через 5 минут 11 секунд:
SergeyR
у твоїх нових задач який № і ППД (або TPF)? а також ОС, клієнт і його параметри. Залізо (кількість потоків і частота) без змін?
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
7-й один раз почистив, на більше немає часу(
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

ronemun
6994 1мин ппд 130к FahMon ver. 2.399.4
6099 3мин ппд 103к Bonus Point Calculator
6965 1мин ппд 140к FahMon ver. 2.399.4
7153 1мин ппд 146к FahMon ver. 2.399.4

ОС Ubunty 10.04 fah6.34 -smp 24 -bigabv
Xeon 2x5650@3910 6x2Gb ddr3-1600 8-8-8-24
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

SergeyR :beer:
думаю, задачі 7 клієнта можуть дати більше (7027, 7023, 10090). Жал що 8011 загнулась

Добавлено через 2 часа 5 минут 54 секунды:
я взяв список 77 останніх задач, які виконав відеоклієнт 6,41r2 на Нвідії 250, bigadv. З них 57 шт №№ 5765-5772 (353 очка, ППД 5500-5800) і 20шт №10505 (451 очок, ППД 7500-7800).
10505 іде у співвідношенні 1/4. (мало, тре скрипт фільтрації прикрутити).
Alexsandr
Member

Повідомлення

опять мучаю кубунту, скачал 7-й клиент, установил вроде бы. ага оно не установилось или установилось в первый раз, сейчас пишет что не может мстартанут при установке.
нашел шел скрипт, его запускать или нет, сам он не запускается.

Добавлено через 34 минуты 56 секунд:
Что подправить в строке sh #!\root\etc\init.d\fachclient ?
что-то запускается, но что не понятно, похоже не клиент.
подозреваю что запускается редактор или что-то типа того скриптов. но как запустить клиент 7-й? Куда он делся?
Шаженла
Member

Повідомлення

Я вот думал почему ядро a3 слетало 2 раза за последние 24 часа. Оказывается видеокарта очень хорошо кушает что аж питание процессора проседает до уровня на котором он нестабильно работает :banghead:
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

надо еще 6к и мы 196 :popcorn: :yes:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

є 196 :rotate:

Добавлено через 41 минуту 29 секунд:
7008 і 7009 задачі виправились - час ТPF не падає в 2-3 рази. Тепер 70хх глючних не помічаю
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
не ловляться вони в мене(((
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Як не ловляться. В мене 16 кілєнтів на них, тільки що 7 з них зловили. Вручну - завжди, за винятком коротких періодів коли валять тільки 80хх. Автоматом десь тільки третина.
Треба скрипт для автоматичної фільтрації зліпити, як тільки час звільниться.
ShaggY
Member

Повідомлення

нажаль на 7-й клыэнт мені ще нічого такого не приходило( вже і бету поставив.. зараз тільки 80хх валять, вже вручну кікаю)
colapc
Member

Повідомлення

Поставил на 7 клиенте работу видео и проца сразу ,видео гонит 5768 при привычной скорости где-то 2.5 часа на задачу.А,CPU Клиент на задаче 7808 показывает приблизительно 2 дня на выполнение. Это нормально???? :insane: :(
Athlon 64 x2 7550,DDR2 3gb,GF 9600 gt. :insane: :weep:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

ShaggY
70хх і 100хх (10083-4, 10090) тре ловити в 7 клієнті не на beta, a advanced або bigadv. Ловити тре вручну (поки скрипт не зробили). Це просто - скидаєш непотрібні задачі і знов запускаєш. І так поки не піймаєш. В мене приходило після 1-2 скидань. Скидати так (кліки мишкою):
1. Configure-Slots-smp (2 рази)-Uniprocessor-OK-Save-Pause (слоті проца). Дочекайся зникнення статистики справа
2. Configure-Slots-Uniprocessor (2 рази)-CPU-OK-Save. Чекай нову задачу.
Якщо не прийде задача пысля 2-3 скидань, значить зараз не час - попробуй через 10хв

colapc
для проца задача 7808 дає низький ППД. дивись що я писав ShaggY
злови одну таку задачу і вирахуй тривалість кроку TPF з журналу у закладці Log (не переплутай даны проца ы выдеокарти). Хватає взяти меньше значення з 2-4 послідовних. ППД знайдеш у калькуляторі http://linuxforge.net/bonuscalc2.php" target="_blank.
Потім зупини слот відеокарти повністю (Pause на слоті і дочекайся поки повністю зникне статистика справа). і вирахуй ППД проца на тій же задачі (вибирай кроки, які починались після повної зупинки відеослота).
значення бажано викласти сюди для оцінки і рекомендацій.
Відразу кажу, що включений слот відеокарти серйозно зменшить ППД проца. Це через задачі для відеокарти № 57хх. Вони на ядрі А11, яке сильно грузить проц. Тому тре ловити задачі 762х на ядрі А15. Для твоєї відеокарти тре у 7 клієнті вписати у слоті gpu:
client-type=advanced
extra-core-args=-forcegpu nvidia_fermi

Зміни вводяться в дію аж при новій задачі, тому або дочекайся завершення старої, або стри її (тре зупинити клієнт і стерти папку відповідну задачі у папці Work, і заново запусти клієнт.
Востаннє редагувалось 18.01.2012 16:26 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
colapc
Member

Повідомлення

Пока не чего не прописывал ,но пришло задание на gpu -10503. :spy:

Добавлено через 22 минуты 13 секунд:
client-type=advanced
gpu=nvidia_fermi (здається так, якщо вискочить повідомлення про невірний параметр-напишеш тут, в себе перевірю як писати і відповім).
А,куда писать ? Слот gpu выдает окошко с cjnfigur folding slot - extra slot options :banghead: :banghead: :puzzle:
Кда это писать :puzzle:
Шаженла
Member

Повідомлення

Чо за :censoured:
Ядро опять упало. Если чистка CPU клиента не поможет то я даже не знаю на кого думать :lamer:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

client-type=advanced
означає що в Extra Slot Options внизу є кнопка Add
вискочить форма з 2 полями типу "величина"="значення".
client-type у вверхнє поле, advanced в нижнє.
так само другий параметр
extra-core-args=-forcegpu nvidia_fermi
Як я писав, параметри ввійдуть в дію тільки з новим завданням.
colapc
Member

Повідомлення

Сделал всё как ты написал,появился новый слот uniprocessor кроме имеюшихся gpu и smp 2.Так и должно бвть? :kbd:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Ні. Я мав на увазі, що для того щоб скинути задачу з smp слота, його ж тре переключити у uniprocessor і нажати Pause на тому ж слоті. Задача злетить через 3-5сек. Потім вертаєш назад (той же слот з Uniprocessor у smp). Це тому, що у 7 клієнті якщо переключити слот у інший тип, то його задача злітає
Хоча можна і іншим сособом - зупинити клієнт (але тоді зупиниться і відеослот), зайти в папку Work і стерти в ній папку з номером, який має твій слот (дивись список Folding Slots) і знову запустити клієнт.

Тому лишній слот uniprocessor стри.

Добавлено через 41 минуту 29 секунд:
мені не вдається заставити 7 клієнт отримувати задачі 762х (ядро А15 що мало грузить проц) для старих відеокарт (8-9 і 2 серії). extra-core-args=-forcegpu nvidia_fermi нічого не дає. Може в когось вже получилось, може тре інші параметри (підміна ID або виробника). Добре що в 6.41R2 клієнті все ловиться.

Взагалі, я рекокомендую клієнти проца і відеокарти розділяти - при зупинці одного не зупиняється інший. Для проца - краще 7 клієнт (задачі 70хх і 100хх), для відео - 6.41R2. Тоді для проца можливий запуск як служба, а для старих відеокарт доступні задачі, призначені для нових (762х)
Відповісти