Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

orange_deer: 10.05.2026 11:54ви взагалі не розумієте про що говорите. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
dense matrix multiplication - це не будь-яка програма яка завантажить всі ядра. це екстремальний тип навантаження що заставляє і процесор і гпу працювати на межі своїх можливостей.
напевне це для вас як щось божествене. А якщо програміст чи сам напише, чи готову бібліотеку використає і буде матриці перемножувати - це що відразу стало як екстремальне навантаження? Може є якісь перестороги від Епл чи від розробників бібліотеки що не можна?
чи експер ніфіга не знає і тільки маячню писати може?
orange_deer: 10.05.2026 11:54 і що з того? це тільки показує що пасивного охолодження не вистачає
кому не вистачає? я вчора працював, при чому дуже інтенсивно - десь до 200 табів в Хром, ФФ, Опера, офіс, і ще багато чого - опрацював купу інформації. Проц був завантажений десь 25% в середньому. Так корпус навіть теплим не став.

Може експерт скаже конкурента на х86 з пасивним охолодженням? Чи як завжди?
orange_deer: 10.05.2026 11:54ви схоже не розумієте що для кремнієвого кристалу температура вища за 100-105°C призводить до безповоротної деградації
ну напевне ви як експерт дійдете до висновку що в такому разі М проци мають масово виходяти з ладу в ейрах. Може статистику знайдете?
чи як завжди? якщо що - працюють без проблем з моменту 2020 року. Брак - звичайно що є, але менше ніж у х86, які горять навіть з активним охолодженням.
orange_deer
Member

yuriy_dd
стільки слів видали, а сенсу в них нуль.
1) про dense matrix multiplication - ви знову демонструєте повне нерозуміння щодо того наскільки сильне навантаження ця операція створює на ЦПУ+ГПУ і чому вона забирає 100% ресурсів моментально (а також досягає максимальних теоретичних TFLOPS заліза). перемножувати щільні матриці на домашніх ПК ніхто в здоровому глузді не буде, за винятком тих які зібрані як домашні AI Workstations.
і так, це екстремальне навантаження, бо
a) computational complexity O(n^3)
b) у тому відео чітко видно що всі ядра працюють на 100%, і навіть при максимальних RPM ядра нагріваються до 100-105°C, а в деякі моменти було і 108-109°C
c) автор відео, яке ви надіслали цілком правильно каже:
I'm keeping the benchmark time intentionally short because this calculation very quickly overwhelms the studio's cooling solution.

2) про T junction max
a) по-перше, ви не розумієте цього поняття, почитайте що тут пише наприклад: https://techweb.rohm.com/trend/glossary/17292/
і це співпадає зі словами автора відео, про навантаження на M4 Max:
I've intentionally made the benchmark time run short as I don't think this much power on the M4 Max is particularly healthy for it.
b) по-друге, ви чітко сказали:
yuriy_dd: 09.05.2026 16:32 в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд, і все одно нічого екстремального. Все в межах специфікацій від виробника, за які він несе гарантію
але коли я надіслав посилання на специфікації чипа M4 Max де чітко вказано T junction max = 100°C - ви мені про те що у ейр вони гріються і нічого страшного. нехай, але це не відповідає специфікаціям про які ви говорили
c) по-третє, ваша логіка про гріються і все норм - це помилка вижившого. деградація чипа відбувається навіть при секундних перегрівах вище 100 градусів а також має накопичувальний ефект. ви її не помічаєте бо не проводите регулярних замірів продуктивності у важких задачах до та після перегріву.

отже, за вчора ви наочно показали що yuriy_dd брехло, яке цього не визнає. потім ви показали що той самий yuriy_dd впертий невіглас, який навіть не може прогуглити про речі, в яких не розбирається, але кричить про свою експертизу (наочна ілюстрація ефекту Данінга-Крюгера).
я більше не бачу сенсу про що небудь з вами говорити, тому завершую цю розмову.
наступні питання задавайте гугл пошуку, або ШІ чатботам
yuriy_dd
Member

orange_deer: 10.05.2026 14:331) про dense matrix multiplication - ви знову демонструєте повне нерозуміння щодо того наскільки сильне навантаження
це може зробити будь який користувач, чи програміст, навіть ви. Нічого особливого
orange_deer: 10.05.2026 14:33перемножувати щільні матриці
а якщо звичайно заповнені матриці множити?
orange_deer: 10.05.2026 14:33е чітко вказано T junction max = 100°C
і що? виробник зробив і сам регулює
orange_deer: 10.05.2026 14:33c) по-третє, ваша логіка про гріються і все норм - це помилка вижившого
то що масового виходу з ладу - не буде?
orange_deer: 10.05.2026 14:33 я більше не бачу сенсу про що небудь з вами говорити, тому завершую цю розмову.
без проблем - заблокуйте мене і не заходьте в цю тему - тут вас ображають і виставляють посміховиськом
orange_deer
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 14:56
наочнішої ілюстрації того що цей ідіот так і не зрозумів значення терміну щільні (dense) матриці і в чому складність алгоритмів їх множення і не знайдеш :lol:
який же клоун :lol: :lol: :lol:
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 13:30
orange_deer: 10.05.2026 11:54 і що з того? це тільки показує що пасивного охолодження не вистачає
кому не вистачає? я вчора працював, при чому дуже інтенсивно - десь до 200 табів в Хром, ФФ, Опера, офіс, і ще багато чого - опрацював купу інформації. Проц був завантажений десь 25% в середньому. Так корпус навіть теплим не став.

Може експерт скаже конкурента на х86 з пасивним охолодженням? Чи як завжди?
АХАХАХАХА ТА Я В МАЙНКРАФТІ БІЛЬШЕ ЗАВАНТАЖУЮ СВОЮ СИСТЕМУ
І В КС2
МОВЧУ ВЖЕ ПРО THE FINALS, РЕНДЕРИНГ В DAVINCI RESOLVE І КАЛЕ В TRUCKERSMP КОЛИ В ТЕБЕ 10 ФПС БО ETS2 НЕ ОПТИМІЗОВУВАЛИ ПІД 300 ВАНТАЖІВОК В ОДНОМУ МІСТІ
AntonyKandaurov
Member

Звичайно, заблокувати можна але тема протухне і юрець поскаче в інші гілки зі своїм нравоучєнієм бо тут ніхто не буде відповідати. Але звісно блокування тут не є повним, повідомлення заблокованого можна читати тож він все читає, але тримає марку неспілкування бо його ображають ( по суті вказуючи йому що він сліпошар і дурень ) . Але нехай.
yuriy_dd
Member

orange_deer: 10.05.2026 15:39наочнішої ілюстрації того що цей ідіот
це вже образи, доказ що інших аргументів у вас нема, буває, скажіть аж злить
orange_deer: 10.05.2026 15:39так і не зрозумів значення терміну щільні (dense) матриці і в чому складність алгоритмів їх множення
може в проці є спец інструкції для роботи з такими матрицями?
може знаєте як подібні речі працюють на х86?
пс: та в кого я питаю, ви ноль, і навіть і не усвідомлюєте цього
Gold_Star
Member

Пане Юрію, це про вас
спойлер
orange_deer
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 17:10 пс: та в кого я питаю, ви ноль, і навіть і не усвідомлюєте цього
:laugh: :laugh: :laugh:
іронічно, що це каже та сама людина яка спробувала зіскочити з теми обчислювальної складності множення щільних матриць на "звичайно заповнені матриці". ось тут:
спойлер
і все би добре, але тим самим цей профан на імя Юрій підтвердив свій абсолютний "брак знань" в цій темі. бо такого поняття як "звичайно заповнені матриці" просто не існує в матричній термінології.
є доволі чіткий поділ: щільні (dense) матриці - ті у яких більшість елементів ненульові; та розріджені (sparse) матриці - ті у яких більшість елементів нульові. і це далеко не треба шукати, це перший абзац сторінки вікіпедії на цю тему: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 1%86%D1%8F
але навіть такі прості речі виявились не під силу нашому Прометею :weep:

тому коли Юрія називають ідіотом/клоуном/дурнем це не образа - це просто констатація факту. шкода правда сам Юрій цього не зможе усвідомити. але що зробиш:
yuriy_dd: 09.05.2026 17:09 так буває - коли знань замало щоб зрозуміти що знань нема
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 17:10це вже образи, доказ що інших аргументів у вас нема, буває, скажіть аж злить
спойлер
Колись він сам дійсно потрапив в таку ситуацію коли над ним знущались що в нього бракує знань і він злився, може й до бійки дійшло. І тоді хлопчик юрась дав собі клятву що він отримає знання і всім скаже що у них немає знань. Ось і маємо.
yuriy_dd
Member

orange_deer: 10.05.2026 18:30бо такого поняття як "звичайно заповнені матриці" просто не існує в матричній термінології
якщо ви не розумієте - то проц може або множити числа, або вектори (SIMD)
яка різниця для проца з якою матрицею він працює? якщо він просто множить де операнди не нуль - це вже екстремально?
orange_deer
Member

AntonyKandaurov: 10.05.2026 18:34 Колись він сам дійсно потрапив в таку ситуацію коли над ним знущались що в нього бракує знань і він злився, може й до бійки дійшло. І тоді хлопчик юрась дав собі клятву що він отримає знання і всім скаже що у них немає знань. Ось і маємо.
це якась справжня нерозказана історія? :laugh:
чи так, припущення? :rotate:
AntonyKandaurov
Member

orange_deer
Історія з голови але така поведінка юри говорить про те що він сам мав подібну проблему. Звідки він знає яка реакція у людини на те що вона не може комусь щось довести?
yuriy_dd
Member

orange_deer: 10.05.2026 18:30і це далеко не треба шукати, це перший абзац сторінки вікіпедії на цю тему
ще раз - для проца чим відрізняється що множити?

пс: я вже не буду більше 1-го питання задавати, бо ваші мізки таке не переварюють, вони і на одне відповісти не здатні
kabostebeztak
Member

orange_deer: 10.05.2026 18:30
yuriy_dd: 10.05.2026 17:10 пс: та в кого я питаю, ви ноль, і навіть і не усвідомлюєте цього
:laugh: :laugh: :laugh:
іронічно, що це каже та сама людина яка спробувала зіскочити з теми обчислювальної складності множення щільних матриць на "звичайно заповнені матриці". ось тут:
спойлер
і все би добре, але тим самим цей профан на імя Юрій підтвердив свій абсолютний "брак знань" в цій темі. бо такого поняття як "звичайно заповнені матриці" просто не існує в матричній термінології.
є доволі чіткий поділ: щільні (dense) матриці - ті у яких більшість елементів ненульові; та розріджені (sparse) матриці - ті у яких більшість елементів нульові. і це далеко не треба шукати, це перший абзац сторінки вікіпедії на цю тему: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 1%86%D1%8F
але навіть такі прості речі виявились не під силу нашому Прометею :weep:

тому коли Юрія називають ідіотом/клоуном/дурнем це не образа - це просто констатація факту. шкода правда сам Юрій цього не зможе усвідомити. але що зробиш:
yuriy_dd: 09.05.2026 17:09 так буває - коли знань замало щоб зрозуміти що знань нема
ось тому я не лізу в те, в чому не розбираюсь і 10 разів гуглю щоб не наговорити фігні.

Відправлено через 57 секунд:
AntonyKandaurov: 10.05.2026 18:34
yuriy_dd: 10.05.2026 17:10це вже образи, доказ що інших аргументів у вас нема, буває, скажіть аж злить
спойлер
Колись він сам дійсно потрапив в таку ситуацію коли над ним знущались що в нього бракує знань і він злився, може й до бійки дійшло. І тоді хлопчик юрась дав собі клятву що він отримає знання і всім скаже що у них немає знань. Ось і маємо.
ха, да тобі в марвел треба йти працювати!

Відправлено через 25 секунд:
Де відписатись від теми? Задовбало вже.

Відправлено через 33 секунди:
Знайшов. Дякую.
Вирубаю нахрін всі повідомлення з цієї теми
waryag
Member

kabostebeztak: 10.05.2026 21:48ха, да тобі в марвел треба йти працювати!
Не можна йому в марвел, там не люблять занадто розумних. От Юрі, мабуть, були б раді...
yuriy_dd
Member

Microsoft оплачує звіти про переваги ноутбуків з Windows над MacBook Neo
MacBook Neo від Apple став потрясінням для сегмента ноутбуків під керуванням Windows 11.
Справа зайшла настільки далеко, що Microsoft платить стороннім аналітикам за заспокійливі звіти та огляди, які доводять перевагу ноутбуків на базі Windows 11 над бюджетним MacBook Neo.
таки бояться
до речі - просто кайф працювати на макбуці, естетичне задоволення

https://itc.ua/ua/novini/microsoft-opla ... cbook-neo/
orange_deer
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 21:59 до речі - просто кайф працювати на макбуці, естетичне задоволення
pov: юрій працює за макбуком
спойлер
Изображение
kabostebeztak
Member

orange_deer: 10.05.2026 22:27
yuriy_dd: 10.05.2026 21:59 до речі - просто кайф працювати на макбуці, естетичне задоволення
pov: юрій працює за макбуком
спойлер
Изображение
маю зазначити що у мене від мого 2015 15 дюймів ретіна емейзінгу про схожі емоції
isusik63
Member

yuriy_dd: 10.05.2026 14:56 без проблем - заблокуйте мене і не заходьте в цю тему - тут вас ображають і виставляють посміховиськом
Юрий вы пытались завуалировано оскорбить человека , который фактами проводил вам по "губам"
Хотя по факту обижают и выставляют посмешищем (вы сами себя ) в вашей теме вас . :-/
Ответить