Та за нормальний комплект 6000-6400 вже і є 30к плюс мінус. За 23 той потяг вже пішовAlexWest: ↑ 01.10.2026 21:27 Нормальний комплект DDR5 32 ГБ вже вартує від 23000 грн. Якщо стане 30К+, плюну на ту затію. Бачу, доведеться таки брати 5800X3D.
Новини
Останні статті і огляди
Micron очікує подальшого зростання цін на пам’ять DRAM та NAND у найближчі роки
-
Impulse101
Member
-
Scoffer
Member
Це я про мінімальну текстову підписку аля розумний пошук)dead_rat: ↑ 01.10.2026 22:05Які сто баксів?
-
AlexWest
Member
Impulse101, в кожного свої критерії. Я поки бачу для себе за 23. Але якщо цей дурдом ще більше розпухне, то хай самі його купують.
-
starik_0
Member
та бояться нечего, заливать баблом дата центры будут до 28 года даже если не будет отдачи
-
dead_rat
Member
Відсоточки по кредитам йдуть вверх, все важче грошики знаходитиstarik_0: ↑ 01.10.2026 22:30 та бояться нечего, заливать баблом дата центры будут до 28 года даже если не будет отдачи
-
starik_0
Member
я думал они свои вливают а не кредитные
-
Scoffer
Member
starik_0
Які свої? Де вони мають їх взяти якщо всі аішечки в лютих мінусах?)
Які свої? Де вони мають їх взяти якщо всі аішечки в лютих мінусах?)
-
starik_0
Member
многие проекты убыточные поначалу и инвесторы это понимают. ИИ это не временная история а навсегда. возможно потом сократят бесплатные лимиты для сокращения расходов. я у нее спрашивал сколько в среднем тратится на каждого фри пользователя в месяц, там цифры от 1 квт до 10 квт, довольно жирно, это еще без учета на новое оборудование амортизацию и тд
Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
рекламу опять же уже начали прикручивать. ютубом тоже поначалу особо никто не пользовался. в гугл аи студио кстати можно играться с новыми версиями в том числе бесплатно и с неплохими лимитами
Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
рекламу опять же уже начали прикручивать. ютубом тоже поначалу особо никто не пользовался. в гугл аи студио кстати можно играться с новыми версиями в том числе бесплатно и с неплохими лимитами
-
dead_rat
Member
starik_0
Оракл зайняла у Софтбанка і інших банків приблизно 500 мільярдів на побудову датацентрів які пообіцяв арендувати ОпенАІ за 300 мільярдів. І це лише Ораклу.
Будівництво чи то спізнюється чи то стало, Оракл вимагпє форс мажор і відтермінування оплати боргів на три роки . Богри печуть, ОпенАІ збитковий.
Оракл зайняла у Софтбанка і інших банків приблизно 500 мільярдів на побудову датацентрів які пообіцяв арендувати ОпенАІ за 300 мільярдів. І це лише Ораклу.
Будівництво чи то спізнюється чи то стало, Оракл вимагпє форс мажор і відтермінування оплати боргів на три роки . Богри печуть, ОпенАІ збитковий.
-
Alexsandr
Member
Многие закрылись. особенно в прифронтовой зоне.harito: ↑ 01.10.2026 16:26 Всем покупателям компьютерного железа уже давно пофиг ! Хрен кто побежит сейчас покупать . Вот интерестно ,а как сейчас с выручкой наших компьютерных магазинах , во сколько раз выросла , тоже радуются наверное , как и производители памяти ?!![]()
-
Scoffer
Member
Не було ще таких проектів котрі одночасноstarik_0: ↑ 01.10.2026 23:34многие проекты убыточные поначалу
1. збиткові
2. бюджетом одного порядку з бюджетами цілих країн
3. повністю відсутнім бізнес-планом як зробити їх незбитковими, навіть теоретично
ха-ха-хаstarik_0: ↑ 01.10.2026 23:34инвесторы это понимают
-
Аціо
Member
Не просто кредитні, а перекредитовані вже 3й раз вливають.starik_0: ↑ 01.10.2026 23:17 я думал они свои вливают а не кредитные
Тобто це вже піраміда МмМ, а не як тут пишуть рожеві поні що це не майнінг,
так це не майнінг, навіть у майнінгу більше фундаменту та опори,
ШІ перетворився саме в МмМ де свої Мавроді розводять не мамонтів.
Ото ще буде "блага вість", коли людям прийдуть рахунки за генерацію картинок сумних жабок,Scoffer: ↑ 01.10.2026 23:44 Не було ще таких проектів котрі одночасно
1. збиткові
2. бюджетом одного порядку з бюджетами цілих країн
3. повністю відсутнім бізнес-планом як зробити їх незбитковими, навіть теоретично
1000000 баксів за одиницю, та пропозиції у рахунок боргу продати нирки їх та їх дітей.
Ну а чого соромитись, це ж бізнес і нічого особистого - як люблять казати вони ж самі зараз.
-
dead_rat
Member
План є, до 40Т боргу докинути ще 5, котрі вклали в АІ і закрити витрати на інфраструктуру. А лєпєстрічєство на інференс вже якось можливо відбити підписками по 500$Scoffer: ↑ 01.10.2026 23:44 3. повністю відсутнім бізнес-планом як зробити їх незбитковими, навіть теоретично
-
Аціо
Member
А якщо не будуть брати вимкнуть воду, газ та світло?dead_rat: ↑ 02.10.2026 00:13План є, до 40Т боргу докинути ще 5, котрі вклали в АІ і закрити витрати на інфраструктуру. А лєпєстрічєство на інференс вже якось можливо відбити підписками по 500$Scoffer: ↑ 01.10.2026 23:44 3. повністю відсутнім бізнес-планом як зробити їх незбитковими, навіть теоретично
Десь я вже чув за такий бізнес план, але не можу згадати.
-
dead_rat
Member
А куди ти дінешся? На роботі в глотку запхнуть і з твоєї ж зп оплатять.Аціо: ↑ 02.10.2026 00:24А якщо не будуть брати вимкнуть воду, газ та світло?dead_rat: ↑ 02.10.2026 00:13
План є, до 40Т боргу докинути ще 5, котрі вклали в АІ і закрити витрати на інфраструктуру. А лєпєстрічєство на інференс вже якось можливо відбити підписками по 500$
Десь я вже чув за такий бізнес план, але не можу згадати.
І газ відключать, бо на ньому працюють турбіни що живлять датацентр
-
МОНАХ
Member
► Тут який критерій вже не використовуй - скоро фізично боляче буде на ціни дивитись; моя KF564C32BBEK2-64, яку брав за 11800грн, на минулих вихідних була в мого ж постачальника 68000грн., прямо зараз - 75154грн. Абсурд такий, що - "знай я прикуп" і взявши б тоді два комплекти, продавши на сьогодні - відеокарта на сьогодні мені би вийшла бонусомAlexWest: ↑ 01.10.2026 22:30 Impulse101, в кожного свої критерії. Я поки бачу для себе за 23. Але якщо цей дурдом ще більше розпухне, то хай самі його купують.