ASUS вивела на український ринок геймпад ROG Raikiri II Pro PC з низькими затримками

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Hagen
Junior

Повідомлення

den888: ↑ 30.09.2026 16:51
Hagen: ↑ 30.09.2026 16:31

Будь ласка, ось для прикладу Flydigy Apex 5
Має адаптивні тригери котрі можна настроювати під свій смак.
Має чимало зручних додаткових кнопок.
Всі кнопки механічні а не мембранні.
Курки теж механічні.
Всі кнопки можна переналаштувати на будь що інше. Включаючи клаву. Можна навіть макроси там прописувати свої які забажаєш. І навіть можна забіндити імітацію маус кліка.
Має гіроскоп (для кого той потрібен).
Має якусь просто неймовірну вбудовану батарею. Заявлено 20-30годин безперервної гри. Сам стільки звісно не грав, але після 6годинних сесій дивився залишок заряду - і там був індикатор не сильно далекий від фула. І до цього гіперзарядка, коли поклав на докстанцію - і він буквально за лічені секунди заряджається на фул. Звучить трохи фантастично, але кажу що маю по факту використання.
Має можливість регулювання тугості стіків - окремо кожного.
Має можливість назберігати собі різних профілів з різними настройками стіків, кнопок і тд та переключати їх в один клік.
Має шикарну док станцію.
Має стіки з холл ефектом (не тмр правда але теж дуже швидкі)
Швидкість відклику навіть по безпроводу всього кілька мс (не памятаю точні цифри, там щось в районі 3-5 вроді, гуглити лінь).
А ну і так він безпровідний, хоча може і по проводу і по блутусу і по вайфаю і по донглу.
Сама збірка якісна, нічого не скрипить, не люфтить, не хитається, за рік нічого не здеградувало. Нічого не заглючувало, нічого не відключалось. Ні в одній грі не було проблем з конектом чи ще чимось.

І це те що одразу на думку прийшло. Певно щось пропустив.
ох щіт ))) кому крім вас це реально потрібно? якась док станція, якісь додаткові кнопки, в геймаді? Іх і так достатньо, геймад-клавіатура якась виходить? Курки адаптивін, це типу соні придумали, китайці злизали, взагалі нікому не потрібні, так чисто попробувати і забути. Курки або працюють, або не працюють. Якісь профілі, навіщо?! Батарея.... сіла дістав шнурок і сидиш на ньому, в xbox міняються два panasonic aa акумулятори, вставляються інші і грається ще місяць. По збірці якраз в xbox взагалі ніяких питань, ще з минулого покоління, хоть би хни, років 8 мабуть, а може й 10.
Я не кажу що прямо всім і прямо все це потрібно.
Але ж ви запитали мене що є в китайця чого нема в хбоксового. От я вам і відповів.
Reinmar
Member

Повідомлення

den888: ↑ 30.09.2026 15:45а що там китаєць вміє такого, шо не вміє xbox геймад,
Все не вміє, це навіть смішно: акум, стіки з холом, курки з холом, механічні d-pad та кнопки, частота опитування від 1000 проти 125 у бокса, курки з перемикачами режимів, додаткові програмовані кнопки. Тільки частину цього може запропонувати Elite контролер за 150$, але про його якість, нижче за базовий, ходять вже легенди
Vladys77
Member

Повідомлення

Hagen: ↑ 30.09.2026 14:14
Enjthesilence: ↑ 30.09.2026 14:01

якраз придивляюсь геймпад, що порадиш?
Погоджусь з попереднім оратором. Теж можу порадити Flydigy Apex. В мене 5тий в користуванні майже рік. Ним задоволений. Для сінгл ігр саме те. Зараз виходить 6та версія, але там є зміни в курках і поки рано її рекомендувати.
А якщо ви більше по мультиплеєрним іграм - то можливо вам більше Vader 5 від тих же Flydigy може бути цікавим. Він і дешевший.
А в мене і Raikiri є, і Apex 5. Тому можу порівнювати напряму. Звичайний Railiri в порівнянні з Apex 5 - фуфло :gigi: А ціна майже однакова.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
phobosse: ↑ 30.09.2026 14:54
konb999: ↑ 30.09.2026 14:36А на винде исключительно за боксовский с родным адаптером, он создан под винду без никаких костылей!
не соглашусь. перешел с боксовского на 8bitdo ultimate 2c и очень дооволен. по форме он практически копия бокса, но как минимум имеет встроенный аккум.проблем с играми и эмуляторами ни разу не возникало
Він менший. І комусь може не підійти через компактні розміри, в кого руки великі.
decepticon4891
Junior

Повідомлення

Zealoth: ↑ 30.09.2026 17:01 А надежные стики с завода поставить нельзя.
"Можно, а зачем?"© :rotate:
erkins007
Member

Повідомлення

decepticon4891: ↑ 30.09.2026 16:32Так для дуалсенс тоже можно включить принудительно эффекты сопротивления/вибрации на триггерах в любой игре, только они (триггеры) в этом случае перестают быть адаптивными
А у апекса не перестают. Есть возможность включить эмуляцию адаптива на основе слоя вибрации и во всех шутанах это работает идеально
den888
Member

Повідомлення

Hagen: ↑ 30.09.2026 17:08
den888: ↑ 30.09.2026 16:51
ох щіт ))) кому крім вас це реально потрібно? якась док станція, якісь додаткові кнопки, в геймаді? Іх і так достатньо, геймад-клавіатура якась виходить? Курки адаптивін, це типу соні придумали, китайці злизали, взагалі нікому не потрібні, так чисто попробувати і забути. Курки або працюють, або не працюють. Якісь профілі, навіщо?! Батарея.... сіла дістав шнурок і сидиш на ньому, в xbox міняються два panasonic aa акумулятори, вставляються інші і грається ще місяць. По збірці якраз в xbox взагалі ніяких питань, ще з минулого покоління, хоть би хни, років 8 мабуть, а може й 10.
Я не кажу що прямо всім і прямо все це потрібно.
Але ж ви запитали мене що є в китайця чого нема в хбоксового. От я вам і відповів.
Так а в чому логіка, пропонувати китайську поробку, якщо вона наділена функціями, які не потрібні 99% користувачів? Платити більше і знати, що ти тримаєш в руках чисто китайській треш. Ви що професійний гравець в MK чи FIFA, що там всі ці приколи потрібні? Зараз офтопну, є такий китайській автомобіль здається танк чи щось таке…вміє розвертатися на місці. Так в німецької трійки не має такої функції… але вона не потрібна від слова нікому, і як був цей танк трешом для фріків, дорожчим за Рено дастер так і буде далі.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Enjthesilence: ↑ 30.09.2026 14:01 якраз придивляюсь геймпад, що порадиш?
GameSir Super Nova T4n недавно брав, дуже кайфовий, має зарядну станцію, коштує в районі +-2к, софт для налаштувань всього і вся має (я на вільну кнопку собі Він+Таб виставив та верхні клавіші перебіндив додатково на задні)
А і забув головне, на геймпаді логотип півня) :gigi:
Nutbar
Member

Повідомлення

den888: ↑ 30.09.2026 19:49 Так а в чому логіка, пропонувати китайську поробку, якщо вона наділена функціями, які не потрібні 99% користувачів?
Але ж це не правда. Якщо порівнювати з дуалсенсом, то ще можна посперечатись - це дійсно сучасний фунціональний геймпад, але ж від хбоксу це зовсім порожнє неактуальне гі/но. Хоча і дуалсенс не ідеальний, як по якості комплектуючих, так і по застосуванню в вінді та іграх не з тою розкладкою, ергономіка ще дуже на любителя.

Apex 5 вирішує більшість питань, не бачу сенсу дивитись на щось крім нього, якщо є гроші - він гарно зібраний, є нормальний софт, є можливіть керування налаштуваннями з самого геймпаду (дуже знадобилось коли грав на маку у відрядженні). Якщо треба щось дешевше, то є хороші геймпади від того ж геймсіру чи 8бітдо. Оцей асус якось ні туди ні сюди, аудиторія не зрозуміла.
Востаннє редагувалось 30.09.2026 20:43 користувачем Nutbar, всього редагувалось 1 раз.
corban_jum
Member

Повідомлення

ASUS вивела на український ринок геймпад ROG Raikiri II Pro PC з затримками розвитку у тих, хто його придбає за 200 баксів
decepticon4891
Junior

Повідомлення

erkins007: ↑ 30.09.2026 19:46
decepticon4891: ↑ 30.09.2026 16:32Так для дуалсенс тоже можно включить принудительно эффекты сопротивления/вибрации на триггерах в любой игре, только они (триггеры) в этом случае перестают быть адаптивными
А у апекса не перестают. Есть возможность включить эмуляцию адаптива на основе слоя вибрации и во всех шутанах это работает идеально
Конечно перестают, описанное выше это обычная rumble transmission, на дуалсенс также работает, но к адаптивным триггерам отношения не имеет
oversteve
Member

Повідомлення

phobosse: ↑ 30.09.2026 14:54
konb999: ↑ 30.09.2026 14:36А на винде исключительно за боксовский с родным адаптером, он создан под винду без никаких костылей!
не соглашусь. перешел с боксовского на 8bitdo ultimate 2c и очень дооволен. по форме он практически копия бокса, но как минимум имеет встроенный аккум.проблем с играми и эмуляторами ни разу не возникало
для мене те, що боксовський пад на пальчиках навпаки великим + було - якщо пад сів, то не треба сидіти на проводі і чекати доки зарядиться, поміняв парочку енелупів і граєш далі, або якщо здохнуть акуми, то не треба нічого розкручувати і шукати підходящий акум на заміну
DuckRider
Member

Повідомлення

leif: ↑ 30.09.2026 15:52
Yurius: ↑ 30.09.2026 15:44різниця є на 1000гц в сінглах
логічно, 1000гц відчується і в сінглах у порівнянні з 125/250

дякую, гляну шо за звір Flydigi vader 5 pro, може і собі спробую
Про 1000гц тобі натринділи. Є в мене 8битпоганороби і дш4, дс. Нульова різниця у затримці по відчуттям
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: ↑ 30.09.2026 15:52
Yurius: ↑ 30.09.2026 15:44різниця є на 1000гц в сінглах
логічно, 1000гц відчується і в сінглах у порівнянні з 125/250
Дядьку, а можна вас попросити пройти тест на реакцію? Ви маєте просто розірвати кібер котлет
DuckRider
Member

Повідомлення

Zealoth: ↑ 30.09.2026 17:01
decepticon4891: ↑ 30.09.2026 16:32
Так для дуалсенс тоже можно включить принудительно эффекты сопротивления/вибрации на триггерах в любой игре, только они (триггеры) в этом случае перестают быть адаптивными
А надежные стики с завода поставить нельзя.
3 ревизия, уже 3 года без дрифта, в целом вопрос по дрифту решается буквально за пару сотен, а вот вопрос по плохим "вечным" стикам не решается, если там сидит на инженере какая-то макака, которая решила, что 60 позиций стика по оси хватит всем, как в первом 8бит ултимейт бт. И да, дуалсенс пережил 8бит, потому что та же китайская обезьяна поставила на тригеры мембраны, которые ссохлись и полопались, после чего полное вжатие тригера выдает 90% нажатия.

Сейчас эти же обезьяны, вроде как на магниты перешли, но, как известно из клавиатур, магниты исправно служат до первого падения, а потом велком на перекалибровку
erkins007
Member

Повідомлення

decepticon4891: ↑ 30.09.2026 20:50описанное выше это обычная rumble transmission
Нет, это именно что и сопротивление и отдача адаптивная. Не просто вибрация в курках
kot@work
Member

Повідомлення

який в цьому сенс? ну щоби... що? ну реально, що вам дасть 160 мксек затримки замість 1 мсек?

PS здається мені, "британські вчені" вже міряли затримку проходження електричних імпульсів через нервову систему та затримку м'язової реакції. Я вас дуже розчарую, але людська нервова система - ще той тормоз. 160 мксек вас точно не врятують

PPS поганому танцору балабеники заважають (с)
decepticon4891
Junior

Повідомлення

erkins007: ↑ 30.09.2026 21:35
decepticon4891: ↑ 30.09.2026 20:50описанное выше это обычная rumble transmission
Нет, это именно что и сопротивление и отдача адаптивная. Не просто вибрация в курках
Это просто трансляция вибрации на моторы триггеров (которые и реализуют эту отдачу), сама игра не в курсе что управляет моторами триггеров, соответственно термин "адаптивные триггеры" здесь неуместен. Если какая-то игра в будущем будет поддерживать контроллер апекс с его триггерами, то вопросов нет, но пока вот так
Melki
Member

Повідомлення

phobosse: ↑ 30.09.2026 16:35пару лет назад было довольно затруднительно купить оригинал в Украине.
я до войны покупал и геймпад и акум к нему, оригинал, даже гарантия через сайт была
сейчас снова купил такой-же - устраивает во всём
den888: ↑ 30.09.2026 16:51ох щіт ))) кому крім вас це реально потрібно? якась док станція, якісь додаткові кнопки, в геймаді?
:super: :super: :super:
Відповісти