Cooler Master пропонує захист для роз’єму 12V-2x6 із гарантією на випадок оплавлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

yariksom: 10.08.2026 21:07 Читав про жінку, яка пережила кілька авіакатастроф і почуває себе добре, інші в цих катастрофах не вижили.
то ви напевно і транспортом ніяким не користуєтесь, бо він іноді в аварії потрапляє :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
longaro: 10.08.2026 21:12 Ну Мне такое не надо , Я за то что бы сделать Г или П переходник а снаружи оформить белым оптикаемым корпусом с пласмассы или ваще металл , хрома накинуть + шильдик добавить ... А провод будет прямо вниз свисать всегда . Для разеров это надо по любому . Разьем видяхи-то ваще вверх торчит .
та загалом не дуже потрібно, бо провід гнеться і все ок без зайвих витрат, для сендвічів з рейзером воно не потрібно, там ітак мало місця без перехідника, знову ж таки простіше провід погнути і не паритись
Patruletz
Member

Повідомлення

yariksom: 10.08.2026 21:07Читав про жінку
коли всі вендори червоних карт перейдуть на 12vhpwr що будете робити? :gigi:
Lubon
Member

Повідомлення

Купив блок живлення нового взірця, і проблем немає. Fractal Design Ion 3 Gold 1000W Black (ATX12V 3.1, PCIe Gen 5) (FD-P-IA3G-100-EU) Так, ціна просто космос, але принаймні не згорить карта за 1,5 к вічно зелених :-/
Геральт
Active Member

Повідомлення

Patruletz: 10.08.2026 21:22
yariksom: 10.08.2026 21:07Читав про жінку
коли всі вендори червоних карт перейдуть на 12vhpwr що будете робити? :gigi:
Перейдемо на інтел :D
yariksom
Member

Повідомлення

oversteve: 10.08.2026 21:17то ви напевно і транспортом ніяким не користуєтесь, бо він іноді в аварії потрапляє
В інтернеті всі на ти.
Транспортом користуюся і бляха-муха навіть на найбезпечнішому з них - комунальному автобусі попав в аварію де жінка із заднього крісла вилетіла і збила мене з ніг (чуть хребет не переламала, але спину пошкодила), думаю фігова вдача просто і транспорт тут ні при чому :rotate:

А про те, що я писав, то мав на увазі знамениту помилку тих хто вижив :shuffle:

Отправлено спустя 4 минуты 18 секунд:
Lubon: 10.08.2026 21:56Перейдемо на інтел
Тоді вже на Moore Thread або на Lisuan, в тому майбутньому вони рулитимуть :idea:
Сidonix
Member

Повідомлення

А якщо його вставити самого в себе, він почне виробляти енергію???
oversteve
Member

Повідомлення

yariksom: 10.08.2026 22:37 А про те, що я писав, то мав на увазі знамениту помилку тих хто вижив :shuffle:
я розумію, власне з 12вхпвр той самий випадок, тільки навпаки - випадків прогару мало, але навколо кожного стільки медійного шуму, що у людей формується думка, що всі горять
Alexandro211
Junior

Повідомлення

Взяли б вже болти з гайками та просто прикрутили. Як це робиться в більшості з'єднань з таким струмом.
MessiaH
Member

Повідомлення

yariksom: 10.08.2026 21:07Ціна продуктивності на умовний долар не турбує?
нет, не интересует, я другую логику применяю, да 7900хтх будет дешевле, но с другой стороны, она ж тоже чего-то стоит, так вот ты тратишь на неё бабки и вроде дешевле стоит, но нихрена толком не тащит, а ведь можно было к деньгам, потраченным на 7900хтх добавить энную сумму и взять реально хорошую карту типа 4090 в то время. Я мыслю несколько иначе и не настолько богат, чтобы покупать всякие дешёвки. Между прочим разница в цене между 7900хтх и 4090 на момент покупки мною 4090 в 2022 году была панты, в районе то ли 150, то ли 200 баксов, а может и того меньше, не помню уже точно. Сам тогда юзал 6900хт и честно говоря был опечален, что 7900хтх вышла такой слабой и обходила 6900хт где-то на 30-40%, в то время как 4090 уделывала её в 2 раза. А самое прикольное было в том, что 6900хт я брал годом ранее в конце 2021 года ровно за ту цену, в какую в конце 2022 года мне обошлась 4090
waryag
Member

Повідомлення

Якщо при дотриманні умов експлуатації роз’єм 12V-2x6 все ж оплавиться, компанія обіцяє повну компенсацію.
Повну компенсацію за карту чи за перехідник? :spy:

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Sanьka: 10.08.2026 13:27Досі не можу зрозуміти, чого не зробити 12В-2х6 просто більшого січення :puzzle: . Від того що він на сантиметр стане більшим, ніхто не помре, зате 600Вт будуть нормально передаватись далі.
Проблема не одинична, але вперто тримаються за невдалий роз'єм.

З.і. Я сам через заплановану зміну відяхи (надіюсь протягом пари міс) вже замовив собі БЖ стандарту 3.1 з запасом. Ну його нафіг, стрьомно юзати всякі перехідники.
Бо Хуангу хотілося один маленький красивий конектор. А зараз пізно здавати назад.
Firebrand
Member

Повідомлення

от придумали, так придумали, но главный шайтан, это конечно же куртка, от выродил инновацию, теперь на долгие годы обеспечил инженеров, в придумывании идей. :gigi:
denizen
Member

Повідомлення

Ще не обридло цю тему обговорювати? Сам собі придумав проблему, сам посміявся.
dext
Member

Повідомлення

leif: 10.08.2026 16:42
dext: 10.08.2026 16:28тому що це рішення не захищає старі ВК 40-серії, де роз'єм ще старого стандарту
тобто ви хочете сказати, що дербанер всіх обманув випустивши wireview в 2023 році саме для 4000 серії в версії з 12VHPWR (яка недавно і згоріла у юзера) ?? :eek: :eek:
спойлер
адже до 5000 ще треба було пару років почекати :laugh: :lol:
Роман Роман.... як ти міг :-/ скотиняка!
перша ітерація продукту (що 12pin, що wireview без вентилятора), доля бета-тестерів завжди однакова :yes:

проблема загалом не в розбалансі окремих дротів, хоча це є показником, а в завищеному загальному опорі самого конектора, де піни вигоряют тандемом через втрати + термальний розбіг, типова ситуація коли маркетологи перемагають інженерів
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.08.2026 10:04 проблема загалом не в розбалансі окремих дротів, хоча це є показником, а в завищеному загальному опорі самого конектора, де піни вигоряют тандемом через втрати + термальний розбіг, типова ситуація коли маркетологи перемагають інженерів
все там нормально з опором, мікрофіт на основі якого 12вхпвр розроблений існує більше 10 років, пропускає до 13А на контакт і ніхто на нього не жалівся, проблема в хайпі навколо малочисельних випадків і намаганні зрубати на ньому бабло
S0N1C
Member

Повідомлення

звідки вже 13А взялося?
§ Rated current up to 9.5 A per contact with all 12 power
contacts
ELECTRICAL PERFORMANCE
§ Low Level Contact Resistance:
§ PWR: 5 mΩ max.
§ Side Band: 10 mΩ max.
§ Insulation Resistance: 1000 MΩ min.
§ Voltage Rating: 12 V DC
§ Current Rating: 9.5 A (Power)/1 A (Signal)
§ Dielectric Withstand Voltage: 2200 V AC
§ Temperature Rise: 30 °C max.
https://cdn.amphenol-cs.com/media/wysiw ... 5_pcie.pdf

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
molex взагалі каже 9.2А
Current - Maximum per Contact 9.2A
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf
oversteve
Member

Повідомлення

S0N1C
мікрофіт, на основі якого цей роз'єм зроблений, і на який ні в кого не було скарг
S0N1C
Member

Повідомлення

ось тобі мікрофіт
Зображення
покажи де ти бачив 13А :shuffle:
oversteve
Member

Повідомлення

S0N1C: 11.08.2026 14:57 ось тобі мікрофіт
Зображення
покажи де ти бачив 13А :shuffle:
осьо
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf

п.с. я ніде не писав саме про 12 контактів, ясно, що для групи допустимий робочий струм з дельтою 30 буде троха меньше, але це не міняє того факту, що 1 контакт може працювати на 13А з дельтою 30, до фактичного прогару там струм десь 2х+ має бути
S0N1C
Member

Повідомлення

ну у нас не один контакт, і там навіть різниця є по типу з"єднання
спойлер
Зображення
https://www.molex.com/content/dam/molex ... TS-000.pdf
і це все в лабараторних умовах :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
і думаю дельта 30 там не просто так, бо мабуть з нагрівом також зростає спротив і як результат - ще більший нагрів - ще більший спростив і так поки не вигорить :popcorn:
oversteve
Member

Повідомлення

до речі колись була тема на рахунок того, що зелені стали витрачати дофіга бабла на РМА з виходом 40 серії, і там намагалися довости, що то не через кількість продажів, а через велику кількість проблем з роз'ємом, от заради цікавості вирішив глянути на РМА майдфекторі
ось по 4090 :horror:
спойлер
Зображення
а ось 7900хтх з православними роз'ємами :D
спойлер
Зображення
Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
S0N1C: 11.08.2026 15:42 ну у нас не один контакт, і там навіть різниця є по типу з"єднання
спойлер
Зображення
https://www.molex.com/content/dam/molex ... TS-000.pdf
і це все в лабараторних умовах :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
і думаю дельта 30 там не просто так, бо мабуть з нагрівом також зростає спротив і як результат - ще більший нагрів - ще більший спростив і так поки не вигорить :popcorn:
я це все прекрасно розумію, ви бачили той комент на який я відповідав? то гляньте будь ласка ще раз, мова про те, що самому роз'єму технологічно нічого не бракує і він спокійно може використовуватися і з більшими струмами в залежності від конфігурації
для бронзи з якої виготовляють контакти від температури опір не сильно змінюється
Відповісти