На RX 6700 XT 12GB можна і пересидіти)) Тим більше, що FSR 4 підвезли.yariksom: ↑ 31.07.2026 17:57Почекаємо ще два, не вперше!
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD знову підвищить ціни на комплекти з GPU та пам’яті вже наступного місяця
-
kairo
Member
-
afhpwnd
Member
Проходимо ігри на ютюбіPrescott: ↑ 31.07.2026 14:19 Та пофиг, играем на чем есть, мир не остановился.
-
yariksom
Member
Я не пробував ще, старпер, ностальгія вдрючила, граю ігри до 20го поки, хочу почати Кінгдом 2, руки недойшли.kairo: ↑ 31.07.2026 18:03На RX 6700 XT 12GB можна і пересидіти)) Тим більше, що FSR 4 підвезли.
-
Kullerok
Member
Тут ты правVladys77: ↑ 31.07.2026 17:27Хіба що дурні гроші давати нікуди. Знаю кілька фондів куди можна задонатити.kairo: ↑ 31.07.2026 16:14
Не бачу сенсу чогось чекати, якщо апгрейд назрів. Найближчий рік точно нічого не покращиться.
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:В дядька Гуанга смачної ціни не було... І вже не будеKullerok: ↑ 31.07.2026 15:25 Ну чё ждуны все успели купить поделку бабы Лизы? По вкусной цене. А то на этом всё. Есть вероятность что уже не дождётесь![]()
![]()
![]()
![]()
-
Fulkrum
Member
Та насправді вже десь всі десять, бо пам'ятаю продавав свою RX470 вдвічi дорожче за MSRP і купував 1050ті бо всі кинулися майнити повально. З тих пір все чекаю коли ціни на відухи впадуть щоб купити собі топ картуRobostyle: ↑ 31.07.2026 14:36Так-то уже шесть лет беспрерывного ахтунга
-
joe23
Member
да я тоже так думаю ,моей 5070ти надолго хватитPrescott: ↑ 31.07.2026 14:19 Та пофиг, играем на чем есть, мир не остановился.
-
yariksom
Member
Дуже надовго, вкрай розігнали 5070, додали відбірні чипи і нароситли все, що могли.joe23: ↑ 31.07.2026 21:07да я тоже так думаю ,моей 5070ти надолго хватит
Але дай їй довгих літ і здоров'я сам Гордон Мур!
І моїй нехай відсипить чутка
-
daesz
Member
Геральт
ета другоє, правда?
Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
ета другоє, правда?
Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
yariksom: ↑ 31.07.2026 22:13 вкрай розігнали 5070, додали відбірні чипи і нароситли все, що могли.
- спойлер
- https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... 5070.c4218
GPU Name GB205
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... 0-ti.c4243
GPU Name GB203
- спойлер
-
-
yariksom
Member
Буду скоро гроші великі заробляти коучінгом, пояснювати молоді, що брати краще - CD-R чи CD-RW, мільйонером стану 
-
Kassatka
Member
А от Уніан навпаки сьогодні випустив масштабну статтю, що лавочка от-от схлопнеться.
Піраміда ШІ та чипів завалюється. Це передвісник масштабної фінансової кризи
Типу, що зараз у липні 2026-го були звіти технокорпорацій, де звітували зокрема про практичний результат ШІ. І в результаті шалені витрати й нерентабельність. Ринок акцій відразу відповів значним падінням у таких корпорацій - аж до 25%. Хедж-фонди розпродували акцій і переключалися на альтернативи чіпам та ШІ, щоб інвестувати.
А раптом ще кілька таких провальних квартальних звітів і все швидко посиплеться лавиною? Тож я б не виключав варіанту, що ШІ-бум не за горами може перетворитися на тимчасове ШІ-провалля. А це призведе з одного боку до масштабної світової економічної кризи. З іншого боку багато заліза тимчасово різко впаде в ціні, ну десь приблизно схоже до 2022-2023 роках.
Тож є великі шанси, що через пару років плюс-мінус рік я дочекаюся вінчестерів 24 Тб по 25-27 тис., а не по 50 тис., а якщо б/в з датацентрів, то і ще дешевше... А то вже з напрягом знаходжу на диску місце, куди фотки с полуничкою у високій розподільчій здатності скачувати.
Последний раз редактировалось Kassatka 01.08.2026 04:16, всего редактировалось 4 раза.
-
Filabatya
Member
Kassatka
То все фігня, відуха прийшла?
То все фігня, відуха прийшла?
-
Kassatka
Member
Прийшла, здається все чудово. Моделька XFX Radeon RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 Black Edition. У FurMark GPU до 64 градусів, хотспот до 79 градусів, VRAM до 88 градусів при 28 градусах у кімнаті та відкритому корпусу. Ігри всі у 8K витягує, навіть з середнім трасуванням буває, VRAM скрізь вистачає, не артефачить. На ніч залишаю апскейлити за допомогою Topaz Video AI відео з полуничкою з 720p у 4K - щоб переконатися, що при кількох годинах роботи не збойне. Дали гарантію на 3 дні, щоб переконатися, що все добре.
По ходу я вже достатньо опанував CapFrameX, щоб робити тести.
-
Vladys77
Member
Я теж так чекав лише з ATI Radeon HD 4870. І коли вона остаточно почала здихати заткнув дірку в корпусі також 1050TiFulkrum: ↑ 31.07.2026 20:09Та насправді вже десь всі десять, бо пам'ятаю продавав свою RX470 вдвічi дорожче за MSRP і купував 1050ті бо всі кинулися майнити повально. З тих пір все чекаю коли ціни на відухи впадуть щоб купити собі топ картуRobostyle: ↑ 31.07.2026 14:36Так-то уже шесть лет беспрерывного ахтунга![]()
Але два роки тому псіхонув і взяв нарешті нормальну відяху. Тому зараз не парюсь, в мене ще на роки всього вистачить
-
yariksom
Member
Для таких хитрих як ми можуть просто новий драйвер випустити який все кхєрам собачим спалитьVladys77: ↑ 01.08.2026 05:13Але два роки тому псіхонув і взяв нарешті нормальну відяху. Тому зараз не парюсь, в мене ще на роки всього вистачить
-
Барбарис
Member
Kassatka, навіщо? Ну от подивився раз, другий. Вже ж усе бачив, запам'ятав, приїлося, шукаєш нове. Навіщо це все зберігати?
-
Геральт
Active Member
Що "інше" ? І тоді і зараз писав, що мідлова карта має коштувати 500$. З врахуванням інфляції, нехай 600 (за норм виконання). А не оце ось усе.
-
yariksom
Member
Нас жаліти не треба, ми не пожалієм нікого!Геральт: ↑ 31.07.2026 13:55 Був просто оверпрайс, тепер буде дикий оверпрайс. Мідл за 1к.![]()
Почекунам мої співчуття (серйозно)
-
heidfeld
Member
Зачем вообще те видухи, чтобы играть в современное гуано?
Лучшие игры всех времен и народов:
NFSU 2, Герои 5, Quake 4, Космические рейнджеры 2: Доминаторы
идут даже на встройке. И не благодарите.
-
dead_rat
Member
Гог споганив рейнджерів, бо вони там з якимись калічними доповненнями які я не знайшов як відключити.heidfeld: ↑ 01.08.2026 10:56 Зачем вообще те видухи, чтобы играть в современное гуано?
І NFSU кращий за NFSU 2
А так згоден. За спасібо береться 574 чи 1066 і на фуллХд моніторі вибір якісних ігр просто нескінченний.
-
Mozdev
Member
В мене майже схожа ситуація, монітор фуллХд, міняти я його не буду доки з ладу не вийде, граю я не часто, але у гарні грайки, як старі так і нові, була ідея купити купти 5070, але в мене бюджет дуже обмежений з'їдають інші видатки, зокрема на лікування, та регулярний донат для окремих бригад( в мене там друзі служать, і я точно знаю на що кошти йдуть), тому наскріб на 5060 і мені її "за очі" вистачить, бп міняти не хочу, до того ж вона вкладається в ліміт у 150 ват, гальвано-розв'язку з окремим заземленням я вже майже зробив, дбж куплю трохи пізніше, ті "батареї" що в мене були до цього на випадок блекаутів, вже випрацювали свій ресурс.dead_rat: ↑ 01.08.2026 10:58Гог споганив рейнджерів, бо вони там з якимись калічними доповненнями які я не знайшов як відключити.heidfeld: ↑ 01.08.2026 10:56 Зачем вообще те видухи, чтобы играть в современное гуано?
І NFSU кращий за NFSU 2
А так згоден. За спасібо береться 574 чи 1066 і на фуллХд моніторі вибір якісних ігр просто нескінченний.
А взагалі ну як, доля розпорядися, я хочу повністю пройти та перепройти ось такий перелік грайок:
Baldur's Gate series, Icewind Dale: Enhanced Edition, Planescape: Torment, The Neverhood, Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura, Populous - The Beginning,
magic & mayhem 1, magic & mayhem: the art of magic, Neverwinter Nights, Neverwinter Nights 2, Dragon age Origins, Gothic 1,2,3, Dungeon Siege 1,2, Two Worlds 1,2,
Kingdoms of Amalur Reckoning, Avencast, Drakensang, The Divinity series, Divinity II: Developer's Cut, Sword Coast Legends, Baldur's Gate - Dark Alliance 1,2, Risen 1,2. Fable series,
Divinity - Original Sin 1,2, Baldur's Gate 3, Heroes of Might & Magic 3.
Окремо із більш менш сучасних Gothic 1 Remake, Hogwarts Legacy, Cyberpunk 2077, Enshrouded.