Новости
Последние статьи и обзоры
AIDA64 тепер може відстежувати Hotspot-температуру відеокарт GeForce RTX 50-ї серії
-
powerpizza
Member
Гоям дали возможность посмотреть на то,что от них куртка спрятал,неловко вышло ,а почему спрятали а потому шо там выше 100с 
-
bombeybox
Member
На активних ГПУ форумах і назбирали.leif: ↑ 16.07.2026 21:35Де це вже назбирали статистику,
Всі бомж-версії відеокарт, де можна було збільшувати паверліміт до 400w у 5080 (я конкретно за неї говорю, бо в мене така) - показують сотку по хотспоту при упорі в цей паверліміт (гра з пат-трейсінгом), в мене, наприклад, теж така ситуація, ядро/ пам'ять собі гріється на 70, а хотспот 100... І якби цей показник був відомий відразу на етапі рев'ю - я б наприклад ніколи не взяв цю СО.
-
leif
Member
цікавоbombeybox: ↑ 16.07.2026 23:18На активних ГПУ форумах і назбирали.
30 градусів дельта у тебе? ніфіга собі! такого у нас ще ніхто не демонстрував на скрінах.
якщо що, я цікаві досліди зі своєю картою викладав вчора:
viewtopic.php?p=4159948#p4159948
це навіть з підвищеним вольтажем, ну і з розгоном пам'яті +3000 і ядра в АБ
в КП2077 з PT та ж дельта і температури
-
20Eugen04
Junior
CapFrameX + RTSS. Якщо Вам потрібно саме з хотспотом на RTX 5000 - не підкажу.kak_tak: ↑ 16.07.2026 16:31 Подскажите, у кого-то получилось вывести данные в оверлее RTSS и чтобы источник был не msi afterburner (не пользуюсь им)?
-
erkins007
Member
При ядре в 65 хотспот 69.
Как и ожидалось у нормальных карт с нормальным охлаждением не будет никаких проблем с ним. Нвидиа убрала его потому что их фаундерсы это горячее поделие из трёх кусков мусора. Даже какие-то палиты будут куда лучше по качеству.
Как и ожидалось у нормальных карт с нормальным охлаждением не будет никаких проблем с ним. Нвидиа убрала его потому что их фаундерсы это горячее поделие из трёх кусков мусора. Даже какие-то палиты будут куда лучше по качеству.
-
man1242
Member
Що в тебе по цифрах у фурмарку вийшло ? Ос, андер теж вкажи.bombeybox: ↑ 16.07.2026 21:15Це практично половина 5080 чи 5090 на ринку, а не просто "деякі користувачі". Половина систем охолодження для цих ГПУ виявилась маркетинговим мотлохом.leif: ↑ 16.07.2026 16:12Мав на увазі тих у кого 20+ вилізло і до 107 градусів долізла темпа,
Кажуть, PTM7950 трохи рятує ситуацію.
- спойлер
- в мене при кімнатній 72 градуси та хоспот 87-88 у фурмарку на 360ват, оберти кастом робив, 1300 при + 24 у кімнаті було
-
Striker
Member
А що вона дає та дельта? От в мене на 9070 XT з випарною камерою при споживанні 340 Вт температура ГП 64, хотспот 88, пам'ять 88. Якщо знизити на -15% споживання, то при 287 Вт температура ГП 62, хотспот 82 і пам'ять 86. При 240 Вт ГП 61, хотспот 77 і пам'ять 84. І шо?
-
man1242
Member
ну та сама інвідіа якщо брати за приклад 5080 FE використовує СО максимально ефективно, до тротлінгу хоспоту тільки починає крутитися вентелятори щоб бути у межах 100 градусів що дозволяє карті без тротлінгу працювати на максимальному рівні ефективності.Striker: ↑ 17.07.2026 08:02 А що вона дає та дельта? От в мене на 9070 XT з випарною камерою при споживанні 340 Вт температура ГП 64, хотспот 88, пам'ять 88. Якщо знизити на -15% споживання, то при 287 Вт температура ГП 62, хотспот 82 і пам'ять 86. При 240 Вт ГП 61, хотспот 77 і пам'ять 84. І шо?
-
WWQ
Member
У меня тоже примерно такая дельта, в начале, если бублик покрутить долго то дельта растет примерно до 9 градусов... когда гарантийка кончится переведу на жм, думаю станет еще лучше...erkins007: ↑ 17.07.2026 02:09При ядре в 65 хотспот 69
-
Pride91
Member
Я б сказав, але оверлокери тепер не технічний форум, а контора дизлайків, нікому не цікаво якесь там роз'яснення, форум субкультури флуду та хейту..S0N1C: ↑ 16.07.2026 23:09 звідкі відомо шо хотспот саме на контролері пам"яті?
-
Геральт
Member
...написав форумчанин з клоунадою в профіліPride91: ↑ 17.07.2026 12:47 форум субкультури флуду та хейту..
Як тротлінг частоти GPU та чудова теорія про "серце контролера" пояснює?
BTW, Colorful RTX 5080 reaches nearly 100°C hotspot, support recommends inspection
-
Pride91
Member
Кожен може вивчити це питання самостійно, прикинь ти пояснюєш людям щось, а вони не згодні... Геніально, я б так в університеті викладачу розказував, що не згоден з принципом роботи транзистора чи то теплоємністю і теплопровідністю кремнію.. або будь ще з чим не згоден.. люди тупо думають що датчик який вони бачать в Аіда64, це фізично існуючий ртутний градусник на ділянці чипу... Хоча насправді це просто розсип контрольних теплових діодів в схемі у вигляді p-n переходу, який є умовно точним, а умовно тому що, він точно покаже який є нагрів, якщо він є, але в той же час він може дати покази нагріву, якого насправді не існує, коли зміна опору і напруги викликані навантаженням.. і приховали той хотспот, щоб гуманітарії не нашифрували собі проблеми, якої насправді не існує.Геральт: ↑ 17.07.2026 12:59...написав форумчанин з клоунадою в профіліPride91: ↑ 17.07.2026 12:47 форум субкультури флуду та хейту..![]()
Як тротлінг частоти GPU та чудова теорія про "серце контролера" пояснює?
BTW, Colorful RTX 5080 reaches nearly 100°C hotspot, support recommends inspection
-
leif
Member
Pride91
тебе ж про інше питали, а саме про контролер пам'яті. він то до чого?
Відправлено через 51 секунду:
тебе ж про інше питали, а саме про контролер пам'яті. він то до чого?
Відправлено через 51 секунду:
ось це поясниPride91: ↑ 16.07.2026 23:05Хотспот і буде жарити, бо це котроллер пам'яті, gddr7 на секундочку але покази датчика завищені, це суто температура "в серці" контролера
-
Геральт
Member
Pride91
Супер. То як ця теорія про нагрів, якого може й нема (до речі, про розсип датчиків я згоден) корелює з тротлінгом при високих показах "ртутного градусника" та ще й в "серці контролера"? І що сталось на переході RTX4000/5000, що думка гуманітаріїв раптом стала хвилювати корпорацію?
Супер. То як ця теорія про нагрів, якого може й нема (до речі, про розсип датчиків я згоден) корелює з тротлінгом при високих показах "ртутного градусника" та ще й в "серці контролера"? І що сталось на переході RTX4000/5000, що думка гуманітаріїв раптом стала хвилювати корпорацію?
-
mertvei
Member
erkins007
Это asus , нормальный,я после повального брака ,4 серии от зелёных ,от asus их в жизни ,не возьму,что угодно но не Асус .У них вся 4 серия через месяца три ,грелась хот спот 110 вентиляторы в небеса,они использовали там во всех картах и в топ тоже,дермо пасту и термо прокладки и не разберёшь ,карту пока на гарантии,один выход слать на сервис.
Это asus , нормальный,я после повального брака ,4 серии от зелёных ,от asus их в жизни ,не возьму,что угодно но не Асус .У них вся 4 серия через месяца три ,грелась хот спот 110 вентиляторы в небеса,они использовали там во всех картах и в топ тоже,дермо пасту и термо прокладки и не разберёшь ,карту пока на гарантии,один выход слать на сервис.
-
leif
Member
mertvei
краще пошукати інші джерела інфи. те що пише цей фахівець це "лише в розважальних цілях"
краще пошукати інші джерела інфи. те що пише цей фахівець це "лише в розважальних цілях"