шось ти десь не те купив
Новости
Последние статьи и обзоры
Цього року китайська CXMT практично наздожене Micron за обсягом виробництва пам’яті DRAM
-
S0N1C
Member
Scoffer
шось ти десь не те купив
шось ти десь не те купив
-
Volodymyr1985
Member
А у мене чеські крани вже 5+ років, навіть картриджі не міняв, хоча за умовами покупки передбачена безкоштовна заміна. Теж мені порівняння, в Європі далеко не один виробник сантехніки, те що ти якесь лайно купив, не означає, що там суцільне лайно. І з Китаєм та сама історія, дуже різна якість там буває, і здебільшого дуже так собі, хоча і не заперечуємо, що і якісний товар у них є але тоді і ціна ''європейська'' теж.Scoffer: ↑ 14.07.2026 15:55Не знаю про які ти там європейські стандарти віщаєш, а у мене щира нікчемська сантехніка потемніла, а тим часом раковина від дніпрокераміки в техприміщенні білосніжна незважаючи на те що ллється туди ну дуже всяке.Georgin: ↑ 14.07.2026 14:57Та й взагалі зараз настрої у Європі сильно перемкнуло на підвищєну економію, тому й побутові речі китайського виробництва йдуть непогано. Вони не дуже надійні та якісні але дешеві і відповідають мінімальним стандартам для присутності на європейських ринках.
Куплю я ще раз нікчемську кераміку тим паче за дорого? Та от думається що ні. Отак і європейці не хотять юзати свої місцеві товари бо вони лайно по якості, і тим паче по ціна/якість.
Всралась твоя європа. Подобається це тобі чи ні значення не має, реальність від того не зміниться. Змирись з цим.
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
І крани німецькі теж гівняні, і 3х років не постояли. Сподіваюсь не доведеться замінювати вбудований бачок бо це капець буде.
-
Scoffer
Member
S0N1C
grohe
окрім ванни, там теж щось нікчемське але я забув шо, не суть, ванна теж так собі якщо що, посередня
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
grohe
окрім ванни, там теж щось нікчемське але я забув шо, не суть, ванна теж так собі якщо що, посередня
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Ну да, всього-то світовий топ сантехніки.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:07те що ти якесь лайно купив
-
yurius_r
Member
Та хоч так. Мільярд євро для ЄС це взагалі не грошіlw_007: ↑ 14.07.2026 15:51Ага, може всього якийсь мільярд євро і 3-4 роки на будівництво фабрики
PS. і то з однією літографічною лінією
-
Volodymyr1985
Member
Ну тут два варіанти. Або ніякий це не топ, або справа в умовах експлуатації і догляду. Бо топ, чи не топ, треба ще вміти користуватись і доглядати. В когось і не топ може гарно виглядати і служити довгі роки.Scoffer: ↑ 14.07.2026 16:11 S0N1C
grohe
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:Ну да, всього-то світовий топ сантехніки.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:07те що ти якесь лайно купив![]()
Он в мого сусіда Черрі Амулет, якому вже під 20 років. Золоті руки в чоловіка. І залізне терпіння
-
yariksom
Member
Коли я тут писав давніше про те, що Китай готується стати одним із монополістів з виготовлення та продажу пам'яті то зловив купи негативу, а коли нещодавно писав то декотрі навіть "плюсик" ставили (дві людини), тепер всі раптово прозріли тут 
-
Scoffer
Member
Тобто умови експлуатації дніпрокераміки, в котру ллється все що стрьомно лити в інші, а догляд обмежується "витерти тряпочкою" явно легші, я правильно зрозумів?)Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:24або справа в умовах експлуатації і догляду
-
Volodymyr1985
Member
Ні, не правильно. Правильно це не лити що завгодно на ''топ кераміку'' і правильно її доглядати, а не ''витерти тряпочкою''.Scoffer: ↑ 14.07.2026 16:34Тобто умови експлуатації дніпрокераміки, в котру ллється все що стрьомно лити в інші, а догляд обмежується "витерти тряпочкою" явно легші, я правильно зрозумів?)Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:24або справа в умовах експлуатації і догляду
І взагалі, я говорив про крани, бо з керамікою в мене ніколи проблем не було, ні з нашою, ні з імпортною, тому я навіть не знаю, що там можуть бути якісь проблеми
-
Scoffer
Member
Правильно це почати читати всі літери. Повторюю, в тех приміщенні стоїть дешманська сантехніка. Встановлена рівно в той же день що і інші по хаті. Так от дешман як був білосніжним, так і залишився, хоча за ним ніхто особливо не доглядав. Розумієш шо таке тех приміщення? А грохе стала тьмянішою. На фоні першої доволі таки помітно. Особливо враховуючи що друга коштувала раз в 10 дорожче першої. Це щодо кераміки.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:52Ні, не правильно.
А щодо кранів, то у мене вода річна, м'яка, а не мінералка зі скважини, і нормальні крани слугують мінімум по 10 років, а не здихають через 3.
-
Volodymyr1985
Member
Ну, значить ти невдаха. Вітаю. Я таких приколів ще ні в кого не бачив. Останній раз бачив потьм'янілу кераміку ще совкових часів.Scoffer: ↑ 14.07.2026 16:59Правильно це почати читати всі літери. Повторюю, в тех приміщенні стоїть дешманська сантехніка. Встановлена рівно в той же день що і інші по хаті. Так от дешман як був білосніжним, так і залишився, хоча за ним ніхто особливо не доглядав. Розумієш шо таке тех приміщення? А грохе стала тьмянішою. На фоні першої доволі таки помітно. Особливо враховуючи що друга коштувала раз в 10 дорожче першої. Це щодо кераміки.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 16:52Ні, не правильно.
А щодо кранів, то у мене вода річна, м'яка, а не мінералка зі скважини, і нормальні крани слугують мінімум по 10 років, а не здихають через 3.
А в тебе і кераміка потьм'яніла і крани здохли. Це якесь прокляття, напевно.
А де купляв? Бо я купляв в фірмовому магазині з 10річною гарантією. 5+ років все ок, далі подивимось
І взагалі, тут про нанотехнології, а нас кудись не туди понесло
-
Scoffer
Member
Щоб робити нанотехнології хай твоя європа спочатку навчиться робити раковини і унітази.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 17:09І взагалі, тут про нанотехнології, а нас кудись не туди понесло
І щодо нанотехнологій, то нагадую, що самий свіжий європейський техпроцес це 12/14нм на фабі GF. Тим часом китайців 5/7нм на власній літографії.
-
Volodymyr1985
Member
Ця Європа така сама моя, як і твоя. Чи ти в Китаї живеш? І нормальні там унітази, я не знаю, що в тебе пішло не так, може дійсно вода якась підозрілаScoffer: ↑ 14.07.2026 17:16Щоб робити нанотехнології хай твоя європа спочатку навчиться робити раковини і унітази.Volodymyr1985: ↑ 14.07.2026 17:09І взагалі, тут про нанотехнології, а нас кудись не туди понесло
І щодо нанотехнологій, то нагадую, що самий свіжий європейський техпроцес це 12/14нм на фабі GF. Тим часом китайців 5/7нм на власній літографії.
Ну а про літографію, це доволі цікава риторика, зважаючи, що топова літографія це якраз про Європу. Бо ніякого TSMC без Європи бути не може чи я не правий?
Чому вони не поспішають локальне виробництво передових чипів налагодити це інше питання, бо байки про дороговизну, це вже реально байки.
-
phobosse
Member
Китайська пам'ять ще не означає, що там китайські чипи. У мене в міні пк китаєць, але самі чипи там самсунговські.ДядяСаша: ↑ 14.07.2026 14:35Бачив вже повно планок пам'яті китайських. Хтось вже купував якісь, що може сказати, може тестив, розганяв?
-
S0N1C
Member
самсунговські ще не означає шо самсунговськіphobosse: ↑ 14.07.2026 17:37Китайська пам'ять ще не означає, що там китайські чипи. У мене в міні пк китаєць, але самі чипи там самсунговські.ДядяСаша: ↑ 14.07.2026 14:35Бачив вже повно планок пам'яті китайських. Хтось вже купував якісь, що може сказати, може тестив, розганяв?
китайці люблять перемарковувати чіпи, якщо на цьому можна заробити
вони перемарковують і продають кеш для тридцятирічних 486 мат. плат
-
ddO
Member
Саме цим вони і займаються. Під час криз (наприклад при коронавірусі) уряд дає доступ великим компанія до безвідсоткових (або із вкрай низькими відсотками) кредитів - і вони просто скуповують все, до чого тільки можуть дотягнутися - від великих компаній - до дрібних стартапів. Потім їх розганяють залишаючи собі ключових кадрів та інтелектуальну власність.Georgin: ↑ 14.07.2026 14:08 Західні компанії до такого не доходять.
Просто почитайте останні новини про Майкрософт, наприклад.
-
Georgin
Member
Це несерйозна аргументація. Ось тобі контраргумент такого ж рівня - у мене є стілець від Ikea (зроблений в Європі, виробник - Польща). Вже другий рік прекрасно себе "почуває", жодних проблем і поломок.Scoffer: ↑ 14.07.2026 15:55Не знаю про які ти там європейські стандарти віщаєш, а у мене щира нікчемська сантехніка потемніла, а тим часом раковина від дніпрокераміки в техприміщенні білосніжна незважаючи на те що ллється туди ну дуже всяке.Georgin: ↑ 14.07.2026 14:57Та й взагалі зараз настрої у Європі сильно перемкнуло на підвищєну економію, тому й побутові речі китайського виробництва йдуть непогано. Вони не дуже надійні та якісні але дешеві і відповідають мінімальним стандартам для присутності на європейських ринках.
Куплю я ще раз нікчемську кераміку тим паче за дорого? Та от думається що ні. Отак і європейці не хотять юзати свої місцеві товари бо вони лайно по якості, і тим паче по ціна/якість.
Всралась твоя європа. Подобається це тобі чи ні значення не має, реальність від того не зміниться. Змирись з цим.
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
І крани німецькі теж гівняні, і 3х років не постояли. Сподіваюсь не доведеться замінювати вбудований бачок бо це капець буде.
А щє в мене було 3 китайських офісних стільця різного цінового сегменту - жоден з них не прожив і півроку, у одного здох газліфт через 2 місяці, у інших двох відлетіли колеса і поручні.
Як ти там казав: "Всрався твій китай. Подобається це тобі чи ні значення не має, реальність від того не зміниться. Змирись з цим. Щоб робити нанотехнології нехай твій китай навчиться робити хоча б меблі"
Последний раз редактировалось Georgin 14.07.2026 17:48, всего редактировалось 2 раза.
-
daesz
Member
Тож місцеві експертиScoffer: ↑ 14.07.2026 11:20 Хто там що віщав про неконкурентоспроможність китайської електроніки?)
-
Stamb
Member
у мене теж grohe і нічого не потемніло за 5+ років, правда трохи фарба злізла на одному із кранів
-
VovaII
Member
lw_007
Ви забуваєте про таку штуку як масове виробництво. Штампувати однаковісіньких роботів на мега фабриці без світла(бо без людей) і при продажу закачувати потрібне ПО, — значно зручніше ніж робити тисячі спеціалізованих. Як мінімум, можна не вгадати які будуть користуватись попитом. А так — інше ПО залив і готово. При інтернет покупці, навіть участь людей не обов’язкова.Гуманоїдні ж коштують дорожче ніж спеціалізовані для тих самих задач
-
kabostebeztak
Member
Щоб вона взагалі була у разі третьої світової.hohlid19: ↑ 14.07.2026 11:12 EvhenS
Чтобы продукция стоила х100, а производительность фабрики была минимальной?![]()
А всього лиш треба було до нас відправити армію в 2022...