kairo: ↑
27.06.2026 23:27
Геральт
Відьмак 3, шедевральна гра, але боївка там проста. Я її перепройшов пару років назад на макс складності, взагалі нічого складного. Боївка КСД специфічна, але мені особисто сподобалась, щось нове, а не банальне заклікування.
Ви не той синонім підібрали. Не банальна і дебільна - це трохи різні речі

. Не треба вигадувати велисопед, якщо він вже давно чудово їздить.
В Відьмак 3 не складно боївка, але нормальна і вона є.
В KCD боїв майже немає, одна біганина по карті, а бої - коли натрапив по дорозі на засідку і вирішив лишитись, щоб назбирати луту з трупів. Але до того якщо на тебе нападає більше ніж один бандит, то з такою боївкою в тебе шансів небагато.
Коли грати не зручно, то це НЕ оригінально, це НЕ зручно.
Відправлено через 19 хвилин :
AlexWest: ↑
27.06.2026 23:34
Геральт
По цьому зробив висновок, що не грав:
Ви як і цей Геральт. Вам подобається драйв і швидкість, то нащо йшли в KCD? Там же по трейлерах видно, що бойовка приземлена і не про ефектність. Не розумію цих людей. Я не йду в Соулси, бо бачу, що не моє.
Я з Геральтом вперше в думці зійшовся

.
KCD гра вище середнього і явно не рівня топових ігор.
А як я міг пройти мимо, якщо RPG це мій улюблений жанр, а всі фанати KCD аж пищать, що це краща RPG

.
Як ще мені не грати в "кращу" гру мого улюбленого жанру

?
Питання ж не в нудній біганині, а вона нудна

. Питання в реалізації.
Поганий заплутаний інтерфейс, слабка система прокачки навичок, повторювані анімації дій, які ти виконуєш тисячі разів (збирання трав, алхімія, точіння меча тощо) вони бісять разом з купою маніпуляцій для приготування зілля. Я вчора півночі збирав трави і варив зілля. Чому не можна прибрати анімацію збору після перших десяти разів, а маніпуляція варіння після першого приготувпння нового зілля???
Чому я маю модами доводити гру до грабельного стану? А як на PS в це грати, де модів немає?
Це ж той самий соулс лайк з метою задовбати тебе. Лише там задовбують задраними спеками босів в сотні разів вищими за твої, а тут задовбують нудьгою і монотонністю однакових дій з тисячами повторень.
Виконання завдань таке саме. Воно немає сенсу, бо за виконання квестів ти зазвичай нічого не отримуєш окрім міфічного підвищення репутації і дрібних кишенькових грошей.
А квести, навіть другорядні якісь завдання, будуються на купі дрібних підзавдань за принципом збігай в купу місць на різних кінцях мапи, головне щоб ти задовбався

.
Чому завдання не можуть виконуватись навколи тієї місцевості, де ти його отримав? Чому часто точки завдання розташовані так, щоб тобі довше було добиратись від найближчої точки швидкого переміщення?
Чому в RPG грі для ПК не можна зробити нормальних збережень і для цього треба ставити мод?