Продажі Kingdom Come: Deliverance II сягнули шести мільйонів копій, гра отримала знижку 60%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest
От де я казав, що не грав KCD2? Ти знову щось своє додумуєш. Не пройшов. Але пограв достатньо. Ті ж яйця, тільки в профіль.
Ок, чому соулси... Тому що є норм бойовка ->бойовка не дуже -> соулси -> і на самому дні бойовка KCD.

Ну, якщо знайдеш гонки, які натягують на GOTY (бо ж там не тільки гонка, а гарні краєвиди, цікаві завдання, машинку можна кастомізувати...), але в яких жоден суперник тобі конкуренцію не може скласти через нітро, яке вмикається 1 кнопкою і яке безмежне по запасу, то так, можеш скодити і довести який то нудний жанр яка то нудна гонка. Тобі запропонують не користуватись тим нітро, як справжньому джентельменові. Саме для того розробники його в обидві частини гри й додали :D Та й взагалі, те нітро ще спробуй включи. Подужати вхідний тренінг на самому початку гри може не тільки лиш кожен
8lack
Junior

Повідомлення

В3 це хороша гра, зі своїми приколами та нюансами, але вона не про хардкор чи його подобу у вигляді складної бойової системи, а про пророблений світ та гарну історію.
Гадаю, ні для кого з тих хто в неї грав не секрет що робить здається, клавіша Alt, за замовчуванням. А власне дозволяє ухилитись за один раз, та опинитись за півкілометра від супротивника за кілька разів (а там вже далі хілитись/знімати інтоксикацію/заново обмазуватись чим завгодно). Багато хто так і грає: тупо заклікав-відскочив, іноді прожав якийсь знак для специфічного супротивника, і наприклад в фізичному білді цим все й обмежується. Тобто навіть стандартні перекати не завжди потрібні, один лиш Alt вас виручить у багатьох ситуаціях.
А, вибачаюсь, ще гранати забув, без більшості яких в принципі можна обійтись, якщо звісно не проти дуже специфічного противника битись, типу магічного створіння.

В ККД я такої штуки, яка допоможе не здохнути у переважній більшості ситуацій навіть проти зграї опонентів не помічав. А у В3 скакати можна хоч від цілої армії, якщо гра не обмежує локаційно - головне не занадто нагліти під час заклікування, щоб не пропустити зайвий удар вилами в спину. А від того ж вищезгаданого грифона можна тупо перекотитись вбік для різноманітності, благо що момент коли він на вас налітає може не побачити тільки людина з дуже "специфічною" реакцією. Власне от так от можна всю гру "довідстрибуватись" до потрібного білда і сета зброї)

Та і в соулсах, які ставлять нижче "не дуже бойовки", так пострибати не вийде новачку, ті ж самі parry з різною/проти різної зброї, та бекстаби - не завжди тривіальна ситуація.

П.С.: фраза Ередіна про "фінти та піруети", яку гравці мабуть теж чули, то як раз і є такий собі тонкий тролінг на цю тему.
lividum
Member

Повідомлення

AlexWest
Я уже слишком старый для такого "реализма" :lol: Мне боевка тут по эффективности и эффектности напоминает размахивание резиновым дилдаком. Никакого ощущения дистанции. Корявые и медленные анимации. Это да, очень самобытно. Не спорю. :D Я не знаю, что в вашем понимании пресс Х ту вин. Игры серии соулс и ведьмака я такими не считаю. Там есть разнообразие, есть динамика. А здесь какая-то вялая тягомотина. Вызывающая лишь раздражение. Речь, напомню, идет о первой части. Про вторую ничего не знаю. :dontknow:
Vladys77
Member

Повідомлення

Я теж цей банер бачив.

Але KCD2 не позбулася проблем KCD1.
Дурнувата боївка, дурнувата алхімія з безглуздим набером однотипних дій, які треба повторювати сотні разів. Та сама пласка трава залишилась :D

Звісно перед початком гри якщо накрутити купу модів, то її можна довести до більш-менш грабельного стану.

Проте я ще не граючи в KCD2 не розділяв захопливих відгуків фанатів про найкращу гру.
Найкраща гра, як я і всім пояснював до того, це Експедиція 33. А KCD2 це гра на 7/10 і від першої відрізняється лише покращеною графікою.

Добре що є незалежні інді студії, які роблять якісь нові ігри і потім перетворюються на повноцінні студії. Наприклад CDPR вже пройшла шлях від інді до розробника ААА ігор. А War Horse лише на шляху до цього. І можливо їхня третя гра стане повноцінною ААА грою.

Вчора проходив один квест і згадав ще одну фінську здається перспективну студію з грою The Alters.
Ти виконуєш квест і щоб ти не робив, а позитивного варіанту вирішення немає. Бо розробники для додавання драматизму заскриптували завдання лише на негативний результат. В цьому і відмінність дорослих студій, від тих, що ще шукають свою нішу. Результати ваших дій можуть бути і негативні, але мають бути і інші варіанти, як мінімум з меншим негативним наслідком чи можливістю виправити ситуацію пізніше.

І загальних таких дрібниць від незручності інтерфейсу та керування, до нескінченної біганини для виконання якогось дрібного квеста, все це ще недоробки через гамаганея бути не такими як всі і вигадати щось дебільне/оригінальне на зразок чьолки в iPhone :gigi: замість полірування до ідеалу того ще вже відоме і добре працює.

В KCD1 так вже під кінець задовбали ті квести, що думав може вже пркинути, але ж хотілось дізнатись кінцівку сюжету.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт
Відьмак 3, шедевральна гра, але боївка там проста. Я її перепройшов пару років назад на макс складності, взагалі нічого складного. Боївка КСД специфічна, але мені особисто сподобалась, щось нове, а не банальне заклікування.
Vladys77
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 27.06.2026 12:08 Кстати да, вторая часть однозначно РПГ года, настолько проработанную и качественную игру редко вижу.
Не згоден, як і всі ігрові премії року. Ми ж всі вже знаєму яка гра найкраща гра року :gigi:

І нааіть у вузькому сегменті RPG у Expedition 33 краща та гдибша прогресія, не кажучі про сюдет, який тебе захоплює з перших 10 хв.
В KCD1 мені знадобилось більше 20 годин, щоб гра мене якось почала затягувати :D

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Sailor Popeye: 27.06.2026 12:36 Нічого KD не отримав, бо всі носились з Expedition 33. Чехи ще і щедріші, бо віддають по хорошій знижці гру, коли франузи зробили тільки -20%
Експедіція на релізі була безкоштовна в Game Pass. То хто щедріший :gigi: ?

І носились з Експедицією не дарма. Бо це гра аід невеликої студії, яка виглядала як відполірований ААА проєкт. А KCD2 це лише KCD1 з покрпщеною графікою. А от KCD1 виглядає як недоробленна гра амбітної інді студії :D
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт
По цьому зробив висновок, що не грав:
Геральт: 27.06.2026 22:08 може зможеш меня пройняти, я візьму по знижці 2 частину і побіжу насолоджуватись (але це не точно)
Тоді останнє питання: всі, хто лишив позитивні відгуки, огляди-рекомендації, нагороди і т.д. не бачили, що бойовка там поломана і не працює, бо якийсь магічний прийом всіх перемагає з першої спроби і робиться дуже легко? Вони всі тупі і сліпі?

Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
lividum: 27.06.2026 23:21 AlexWest
Я уже слишком старый для такого "реализма" :lol: Мне боевка тут по эффективности и эффектности напоминает размахивание резиновым дилдаком. Никакого ощущения дистанции. Корявые и медленные анимации. Это да, очень самобытно. Не спорю. :D Я не знаю, что в вашем понимании пресс Х ту вин. Игры серии соулс и ведьмака я такими не считаю. Там есть разнообразие, есть динамика. А здесь какая-то вялая тягомотина. Вызывающая лишь раздражение. Речь, напомню, идет о первой части. Про вторую ничего не знаю. :dontknow:
Ви як і цей Геральт. Вам подобається драйв і швидкість, то нащо йшли в KCD? Там же по трейлерах видно, що бойовка приземлена і не про ефектність. Не розумію цих людей. Я не йду в Соулси, бо бачу, що не моє.
lividum
Member

Повідомлення

AlexWest: 27.06.2026 23:34Вам подобається драйв і швидкість, то нащо йшли в KCD? Там же по трейлерах видно, що бойовка приземлена і не про ефектність.
Да не смотрел я трейлеры. Я их вообще стараюсь не смотреть, чтоб спойлеров не видеть. Все сам пробую. Просто такая боевка оказалась для меня неожиданностью и у меня подгорело. Хотел хорошую историю и на тебе. Не судьба теперь.
Vladys77
Member

Повідомлення

kairo: 27.06.2026 23:27 Геральт
Відьмак 3, шедевральна гра, але боївка там проста. Я її перепройшов пару років назад на макс складності, взагалі нічого складного. Боївка КСД специфічна, але мені особисто сподобалась, щось нове, а не банальне заклікування.
Ви не той синонім підібрали. Не банальна і дебільна - це трохи різні речі :laugh: . Не треба вигадувати велисопед, якщо він вже давно чудово їздить.

В Відьмак 3 не складно боївка, але нормальна і вона є.
В KCD боїв майже немає, одна біганина по карті, а бої - коли натрапив по дорозі на засідку і вирішив лишитись, щоб назбирати луту з трупів. Але до того якщо на тебе нападає більше ніж один бандит, то з такою боївкою в тебе шансів небагато.

Коли грати не зручно, то це НЕ оригінально, це НЕ зручно.

Відправлено через 19 хвилин :
AlexWest: 27.06.2026 23:34 Геральт
По цьому зробив висновок, що не грав:
Ви як і цей Геральт. Вам подобається драйв і швидкість, то нащо йшли в KCD? Там же по трейлерах видно, що бойовка приземлена і не про ефектність. Не розумію цих людей. Я не йду в Соулси, бо бачу, що не моє.
Я з Геральтом вперше в думці зійшовся :laugh: .
KCD гра вище середнього і явно не рівня топових ігор.

А як я міг пройти мимо, якщо RPG це мій улюблений жанр, а всі фанати KCD аж пищать, що це краща RPG :D .
Як ще мені не грати в "кращу" гру мого улюбленого жанру :D ?

Питання ж не в нудній біганині, а вона нудна :D . Питання в реалізації.
Поганий заплутаний інтерфейс, слабка система прокачки навичок, повторювані анімації дій, які ти виконуєш тисячі разів (збирання трав, алхімія, точіння меча тощо) вони бісять разом з купою маніпуляцій для приготування зілля. Я вчора півночі збирав трави і варив зілля. Чому не можна прибрати анімацію збору після перших десяти разів, а маніпуляція варіння після першого приготувпння нового зілля???

Чому я маю модами доводити гру до грабельного стану? А як на PS в це грати, де модів немає?

Це ж той самий соулс лайк з метою задовбати тебе. Лише там задовбують задраними спеками босів в сотні разів вищими за твої, а тут задовбують нудьгою і монотонністю однакових дій з тисячами повторень.

Виконання завдань таке саме. Воно немає сенсу, бо за виконання квестів ти зазвичай нічого не отримуєш окрім міфічного підвищення репутації і дрібних кишенькових грошей.
А квести, навіть другорядні якісь завдання, будуються на купі дрібних підзавдань за принципом збігай в купу місць на різних кінцях мапи, головне щоб ти задовбався :D.
Чому завдання не можуть виконуватись навколи тієї місцевості, де ти його отримав? Чому часто точки завдання розташовані так, щоб тобі довше було добиратись від найближчої точки швидкого переміщення?
Чому в RPG грі для ПК не можна зробити нормальних збережень і для цього треба ставити мод?
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest: 27.06.2026 23:34 Тоді останнє питання: всі, хто лишив позитивні відгуки, огляди-рекомендації, нагороди і т.д. не бачили, що бойовка там поломана і не працює, бо якийсь магічний прийом всіх перемагає з першої спроби і робиться дуже легко? Вони всі тупі і сліпі?
Тупі - не знаю, сліпі...скоріше засліплені. Бо ж бойовка невід'ємна і дуже важлива частини будь-якої аРПГ сучасної. Ми ж не в мин. столітті, з текстовими РПГ. І от для когось ця нікчемна бойовка нівелюється (засліплюється) сюжетом, сайд квестами, ще там чимось. Вони-то розуміють, що бойовка ніяка, опускають очі долу і скромно це називають "самобутня". Система збережень також самобутня, як і система шв. переміщень. Там багато чого самобутнього. Маркери (відсутні), карта (практично useless), прокачка (непотріб), стелс (з очима на потилиці), броньовані кущі (крізь які коняка не пролазить), неймовірні фіз кондиції коваля (який в гору піднятись не може і ламає ніжні кісточки коли з ґанку одразу на землю випадко ступить, замість сходів), тонни безглуздих механік заради механік. І т.д. Але Бог з ним, з тим всім самобутнім. Вернемось до бойовки. Легка/складна, як і цікава/нудна це, звісно, - суб'єктивщина. А от кількість смертей на гру цілком собі об'єктивний показник. І за цим показником вона поступиться дуже багатьом аРПГ. Тому ні, ніяка вона не хардкорна чи сомобутня, а просто дерев'яна і нудна.
Відповісти