Тоже ремейк прохожу)Earanak: ↑ 11.06.2026 09:35 Почитал вас тут, решил у себя посмотреть на MSI X870E Edge Ti (открытый стенд).
RTX 4090 Suprim лежит прям на радиаторе чипсета. Вольтажи PCH - дефолтные. Комнатная ~23c.
5 часов игры в Gothic 1 Remake, среднее потребление видяхи 350вт с скачками до 400вт.
Первый чипсет 50c Average, 53c Максимальная. Второй чипсет 60c Average, 63c Максимальная.
Много это или мало - без понятия. Все четыре M.2 слота заняты по х4 линии используют, игра с самого нижнего SSD игралась.
Да, игра не много весит но у игры агрессивный стриминг ассетов (в минимальных SATA SSD, в рекомендуемых указан NVME SSD).
Каких то задач которые бы могли чипсет грузить больше этого - у меня нету.
Сидеть гонять одновременно четыре SSD-бенчмарка - желания нету![]()
Новини
Останні статті і огляди
Чипсет Intel Z990 для плат під CPU Nova Lake-S може потребувати активного охолодження
-
Li
Member
-
Piter Cantrope
Member
Коли нічого не підключено, то буде десь до 40.Earanak: ↑ 11.06.2026 09:35 Почитал вас тут, решил у себя посмотреть на MSI X870E Edge Ti (открытый стенд).
60 градусів - вже видно, що йде якесь зчитування. Чим більше буде зчитування/запису, тим більше грітимуться чипсети. І в вашій материнці 2 nvme на процесорі, а 2 на чипсетах. А в моїй один був на процесорі, а 3 на чипсетах. Там більше тепла виділялось, особливо якщо був увімкнений торент. Плюс я ще активно користуюсь заднім usb-портом, який теж на чипсетних лініях, для перекидання файлів з камер.
Відеокарта та її споживання тут ролі не відіграє. Тільки ті девайси, які підключені до ліній чипсетів.
Словом, можливість добряче розігріти ті чипсети дуже навіть реальна. Може, Інтел хоче перестрахуватись від випадків, коли в людей в душному корпусі забиті всі слоти, особливо коли система стоїть на диску не вгорі на процесорних лініях, а внизу. І уникнути високих температур і відвалів. Багато хто ставить ОС на диск внизу, до речі, бо там його зручніше ставити і знімати, ніж вгорі біля відеокарти.
-
Earanak
Member
Ну так она тёплая в той области и перекрывает радиатор чипсета на ~85% его поверхности с зазором наверное миллиметра в 2-3.Piter Cantrope: ↑ 11.06.2026 12:42Відеокарта та її споживання тут ролі не відіграє.
Насколько она там влияет - я без понятия. В целом мне это не интересно, хотел просто глянуть че там по температурам, глянул.
-
MSiAventador
Member
Самий хитрожовтий, купив чи не єдину материнку з крутилятором на тому чипсеті і тепер цар царем.Sanьka: ↑ 10.06.2026 15:29 Предлагаю обсудить Чипсет Intel Z990 для плат під CPU Nova Lake-S може потребувати активного охолодження
Очікую перевзування синіх![]()
З і. Доречі х570 безпроблемно працює вже 6й рік. Вентиль (Дельта) безпроблемний.
Тому особисто я взагалі не бачу проблем. Як на мене краще нижча температура з вентилем ніж перегрів літом. Головне щоб вентилі були нормальної фірми.
-
Inqizitor2022
Member
Моя материнка отличная по температурам, все диски стоят по 4-8 Тб и всё отлично работает. 9800 х3Д без разгона стоит, температур не на проце выше 70 градусов не виделPiter Cantrope: ↑ 11.06.2026 12:42Коли нічого не підключено, то буде десь до 40.Earanak: ↑ 11.06.2026 09:35 Почитал вас тут, решил у себя посмотреть на MSI X870E Edge Ti (открытый стенд).
60 градусів - вже видно, що йде якесь зчитування. Чим більше буде зчитування/запису, тим більше грітимуться чипсети. І в вашій материнці 2 nvme на процесорі, а 2 на чипсетах. А в моїй один був на процесорі, а 3 на чипсетах. Там більше тепла виділялось, особливо якщо був увімкнений торент. Плюс я ще активно користуюсь заднім usb-портом, який теж на чипсетних лініях, для перекидання файлів з камер.
Відеокарта та її споживання тут ролі не відіграє. Тільки ті девайси, які підключені до ліній чипсетів.
Словом, можливість добряче розігріти ті чипсети дуже навіть реальна. Може, Інтел хоче перестрахуватись від випадків, коли в людей в душному корпусі забиті всі слоти, особливо коли система стоїть на диску не вгорі на процесорних лініях, а внизу. І уникнути високих температур і відвалів. Багато хто ставить ОС на диск внизу, до речі, бо там його зручніше ставити і знімати, ніж вгорі біля відеокарти.
-
Sashkotem
Member
Крім жужжалки на чіпсет потрібно ще додаткова жужжалка на фази живлення процесора і жжужалку на оперативку і буде джекпот!