Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

arkadiilem0n: 20.05.2026 15:35От питання тепер є, а рекомендуючи турізмо, чи грав сам автор рекомендації в форзу 5 чи 6?
До дыр были затерты Forza Horizon 1,2 и 4. 3ю пропустил ибо после 2й части я устал играть в это. 4я часть была на новом движке, смена сезонов\погоды тоже кайфанул. В 5ю часть пытался играть несколько раз, но эта чепуха, когда тебе сходу насыпают кучу тачек, мне не зашла, мотивации играть было зиро та и карта мне не понравилась. Скипнул увы. Еще очень много часов наиграл в Forza Motorsport 3,4 и 6 с 7 частью. Как то так :)
erkins007
Member

Злой Гений: 20.05.2026 09:27а цена за премку в сравнении с 5 частью возросла в 2 раза, 4000 грн Карл
Ну так и курс гривны с выхода пятой части просел в два раза

Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
powerpizza: 20.05.2026 15:34 Освещение и тени в игре уровня форза 3,даже не 4,оптимизация норм,но графика как на 2026 ужас,взял гоунопасс,2й день не дает играть онлайн от слова вобще,дропает соединение каждые 10 секунд,5ка работает по сети нормально,поддержка мелкософт отправила писать разрабам игры,на сайте форза пост закрыли за 5 часов,отписали мол знают что некоторые люди не могут играть онлайн и в виду плевка в лицо подарили мерседес в игре :lol: про чудо rt вобще молчу,оно не дает нихренв кроме падения фпс на %20-25
Чтобы увидеть и разницу в графике и что даёт RT нужно играть на ультра настройках, чего b580 не может предложить
powerpizza
Member

erkins007: 20.05.2026 16:14
Злой Гений: 20.05.2026 09:27а цена за премку в сравнении с 5 частью возросла в 2 раза, 4000 грн Карл
Ну так и курс гривны с выхода пятой части просел в два раза

Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
powerpizza: 20.05.2026 15:34 Освещение и тени в игре уровня форза 3,даже не 4,оптимизация норм,но графика как на 2026 ужас,взял гоунопасс,2й день не дает играть онлайн от слова вобще,дропает соединение каждые 10 секунд,5ка работает по сети нормально,поддержка мелкософт отправила писать разрабам игры,на сайте форза пост закрыли за 5 часов,отписали мол знают что некоторые люди не могут играть онлайн и в виду плевка в лицо подарили мерседес в игре :lol: про чудо rt вобще молчу,оно не дает нихренв кроме падения фпс на %20-25
Чтобы увидеть и разницу в графике и что даёт RT нужно играть на ультра настройках, чего b580 не может предложить
Та ты шо?мои стримы и ютуб это опровергнут,любитель "ультра" наслаждайся просмотром ,можешь конечно доколупаться о ты смотри xess включен,ужас то какой :lol: при чем записано было ещё до выхода драйвера под игру и первых 2х патчей :lol:
erkins007
Member

powerpizza
Ахха. Высокие настройки, не ультра и средняя трасировка, которая конкретно в форзе шум даёт дикий даже с длсс.
Ещё раз. Речь про ультра настройки полные с высокой трассировкой.
powerpizza
Member

erkins007: 20.05.2026 16:43 powerpizza
Ахха. Высокие настройки, не ультра и средняя трасировка, которая конкретно в форзе шум даёт дикий даже с длсс.
Ещё раз. Речь про ультра настройки полные с высокой трассировкой.
спойлер
Снимок экрана 2026-05-20 164818.png
ну лови запредельные с макс трасировкой тогда :lol: щас скажет фотошоп :lol: у меня настройки для комфортных 60-75 при 3440х1440,но вот тест для ультрадуперпупер любителей :weep:
Как и говорил графика ничем не отличается очень высокие с rt от запредельных с макс rt

Відправлено через 11 хвилин 26 секунд:
прилагаю также тест 2к и 1080р,при 1080р уже дефицита памяти нет и вполне играбельно,но кто сидит в 2026 на 1080р я не знаю,настройки максимально возможные
спойлер
Снимок экрана 2026-05-20 165828.png
Снимок экрана 2026-05-20 170001.png
vsx
Member

Злой Гений: 20.05.2026 09:27 Я конечно все понимаю, но революции в графике или физике нету
Какая революция в наше время ты о чем..
если эволюция есть уже не плохо
Vladys77
Member

Може це і найкраще Форза з усіх Форз, але не найкраща аркадна гонка.

Мені сам підхід Форзи з безліччю хаотичних подій по всій карті без чіткого прогресу не подобається.
Ще не подобається відірваність від реальності. Якщо у вас реальні запатентовані машини, то як це уживається з їздою на гіперкарі через густий діс напролом чи через річку?

Ще глюки є. Гра принаймні вчора періодично вилітала. Потім вийшло оновлення і ще не пробував.

Відправлено через 56 секунд:
Злой Гений: 20.05.2026 09:27 Предлагаю обсудить Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Я конечно все понимаю, но революции в графике или физике нету, а цена за премку в сравнении с 5 частью возросла в 2 раза, 4000 грн Карл….. поиграем еще в 5ку, спасибо
Так це DLC до п'ятої частини. Лише локація змінилась.

Відправлено через 2 хвилини :
proos: 20.05.2026 09:37
У вас что то со зрением. Плюс ко всему революции никто не обещал.
В мене теж щось із зором. Я не помітив кардинальної різниці з попередньою частиною. Хтось каже керування стало трохи реалістичніше. Можливо. Але це мабуть тільки при прямому порівнянні можна відчути. Як і відмінність в графіці.

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
lktnv: 20.05.2026 09:40 Предлагаю обсудить Forza Horizon 6 успішно стартувала в Steam та показала рекордний для серії онлайн

Если есть тут преданные фанаты FH, можете объяснить, чем последние три игры из серии отличаются друг от друга кардинально помимо локации? Потому что я играл в 4 и 5, и на первый взгляд в 6 это всё те же фестивальные покатушки с +- тем же автопарком.
Например, различия между NFS UG/UG2/MW05/Carbon/ProStreet были очевидны (в первую очередь со стороны геймплея). И там вложение денег стоило того. Но брать японскую мапу за 2300-4000 это нужно быть преданным фаном серии по каким-то неведомым мне причинам.
Я не фанат Форзи. Але пройшов п'яту частину. Окрім мапи змінилось те, що тепер можна машиною косити всі дерева, а не лише тонкі і кущі. Ще за завдання раніше давали здається по 5 зірок, а тепер лише по 3 максимум. Раніше були перегони з літаком, а тепер з трансформером.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
fantomrulezz: 20.05.2026 09:52
200 грн по геймпасу
230 грн по Game Pass. Якраз для геймпасу ця гра і створена :D
erkins007
Member

powerpizza: 20.05.2026 17:01запредельные с макс трасировкой
И вот на них уже прекрасно видна вся разница с пятой частью - отражения, освещение, тени, туман. Но для этого нужно на них играть, а не только запустить тест чтобы 49 фпс увидеть.
powerpizza
Member

erkins007: 20.05.2026 17:40
powerpizza: 20.05.2026 17:01запредельные с макс трасировкой
И вот на них уже прекрасно видна вся разница с пятой частью - отражения, освещение, тени, туман. Но для этого нужно на них играть, а не только запустить тест чтобы 49 фпс увидеть.
о да так и знал ,комент агонь :lol:
Ektalion
Member

erkins007: 20.05.2026 17:40 И вот на них уже прекрасно видна вся разница с пятой частью - отражения, освещение, тени, туман. Но для этого нужно на них играть, а не только запустить тест чтобы 49 фпс увидеть.
Свідок ультра налаштувань. Головне не переплутати потім скріни.
erkins007
Member

Ektalion: 20.05.2026 17:55Свідок ультра налаштувань. Головне не переплутати потім скріни.
Канешна. Лучше играть на средних и ныть что прогресса в графике нет.
Ektalion
Member

erkins007: 20.05.2026 18:24 Канешна. Лучше играть на средних и ныть что прогресса в графике нет.
Пора уже придумати епік налашутвання, щоб нити - ультра для середньобюджетних ПК.
powerpizza
Member

erkins007: 20.05.2026 18:24
Ektalion: 20.05.2026 17:55Свідок ультра налаштувань. Головне не переплутати потім скріни.
Канешна. Лучше играть на средних и ныть что прогресса в графике нет.
Со зрением проблемы ?на моих тестах далеко не средние :lol: секта ультра настроек и трасировок какая-то прямо :lol:
7mindfields
Member

arkadiilem0n: 20.05.2026 15:19 Мапа і світ - НАРЕШТІ можна збивати більшість дерев, які в тебе на шляху. Це тупо каєф лютий, оскільки нових маршрутів для швидкої їзди значно додалось.
Це найбільший і найвсратіший мінус 6 частини, ще більше непотрібної казуальщини в елімінатор :puke:
MqM
Member

byaka: 20.05.2026 10:32
proos: 20.05.2026 09:37
У вас что то со зрением. Плюс ко всему революции никто не обещал.
Дiйсно, в деяких мicцях навiть тiней нема,нафiга тут рт незрозумiло :insane:
ASUS-ROG-Maximus-Z690-HERO-Motherboard-Burn-Damage-_4.jpg
В сенсі немає тіней? А на вашому скріншоті це що?
Ви хотіли написати немає достатнього контрасту в освітленні?
7mindfields
Member

powerpizza: 20.05.2026 15:34 2й день не дает играть онлайн от слова вобще,дропает соединение каждые 10 секунд
Карма за те що форсив торент версію форзи :lol:
MqM
Member

MSiAventador: 20.05.2026 10:35 byaka
А рейтрейсінг в FН6 дуже "цікавий" - табличка с написом магазину горить, а світла в цей колір на асфальті не видно.
Щооо ?!!! :weep:
Я підозрюю, як це вийшло. Розпобник випадково чи спеціально виставив мінімальну дистанцію світла, щоб буда ілюзія підсвіченої реклами, але при тому не створювати перехресний шум з освітлення різних вивісок

Отправлено спустя 5 минут 43 секунды:
arkadiilem0n: 20.05.2026 15:19 Хелоу
Можете записати мене в так звані "хом'яки" (чи як там по-новому називається це), але я взяв преоредром.
Я не можу назвати себе прям великим фанатом серії, але награв понад 1500 годин з 4 частини (з моменту її появи в стімі, тобто з 2021 року). До 4 частини якось оминав стороною, граючи на старому ПК в НФСки старі та гташку.
Чесно - я залишився задоволений і не шкодую 4к. На питання чому маю відповідь - я в цій грі проведу шонайменше 500 годин, тобто якшо поділити ті 4к на 500, то отримуємо 8 грн за годину в грі, шо як на мене гарний прайс, враховуючи, шо деякі ігри купуються на 2к грн, а граєш в них від сили 40 годин. Так, можливо, трішки дубова логіка, але вона має місце бути. І, будь ласка, не пишіть, що у ф2п іграх ціна за годину виходить ще менше за такою логікою, оскільки це не стосується ігор, де є ліцензовані автомобілі та лайв-сервіс з коопом.
Якшо довго про враження:
спойлер
  • ФПСи прям з'їли, якшо в 5 можна було грати в нативі і мати 100+ на майже екстрималках, то тут такого нема. Без ДЛСС нікуди. РТ - тільки для освітлення і то середній.
  • Звук - машини трішки прокачали, але і понєрфили також. Шо конкретно - повернули звук холостих, але забрали кайфовий звук блоуофф, який був в 5. Завезли навіть реалістичний звук від секвентальних коробок, який відсилає до легендарного звуку бмв м3 з мост вантеда
  • Мапа і світ - НАРЕШТІ можна збивати більшість дерев, які в тебе на шляху. Це тупо каєф лютий, оскільки нових маршрутів для швидкої їзди значно додалось. Але блін вони зробили трафік більш тупим і це прям заважає. Тіпочки можуть просто зніфіга стати посеред вулиці і ти не встигнеш зреагувати. Про сам дизайн - лайк за те, що з'явилась хоч якась вертикальність, а дізлайк, шо не завезли ЖОДНОЇ реально довгої дріфт зони. Після острова с 4 частини та гори з 5 я очікував чогось ще більш грандіозного, але нема :(
  • Машинки - дуууууже багато рейсаклу зі старих частин. В мене трішки бомбануло з того, шо й досі дофігіща фордів, ферарі та порше, в той час, коли японські виробники ледве доходять до їх кількості (маю на увазі не сукупну кількість, а порівняння конкретних марок). Прям жирний лайк за кей-трак, кей-кари та інші японсьікі машинки, яких раніше не було, а так хотілось їх бачити. Про керування та кастомізацію - керування майже не помінялось, логіка їзди та тюнінгу майже та сама, крім нерфу ралійних шин. Кастомізація - її як було мало, так і залишилось (маю на увазі обвіси різні балдьожні), але лайк, шо нарешті поміняли форза аеро
  • Грінд - в плані фестивалів нарешті він буде виправданий, тому шо вони завезли так би мовити прогресивну систему очок за фестиваль - це коли ти не використані зароблені очки можеш списати на нагороди наступного фестивалю, і для серії це геймченджер. Я розумію, шо схожі системи в іграх інших були давно, але від цього мені не менш радісно, що нарешті це доїхало до форзи
TL;DR - якшо шукаєте шось про машинки, куди ви будете повертатись кілька років, то беріть. Лайв-сервісу завезуть нормально. Зроблено непогано і буде цікаво. Якшо нема грошей багато - купіть геймпас, прогрес не втратите
В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
Привчаєте розробників до схеми «спочатку оплата, а потім уся обіцяна робота» - а це чисто психологічно доведено не мотивує нікого. Коли компанія чи особисто людина отримує наперед повну передплату, то це призводить до розслаблення, і можна трішки (чи не зовсім) підзабити на роботу. Коли на преордерах окупилася, навіщо переживати за кінцеву якість продукту і можливі низькі продажі

Отправлено спустя 2 минуты 20 секунд:
arkadiilem0n: 20.05.2026 15:35
Не шарю за неї, навіть відоси не дивився, бо не маю намірів купувати плойку.
Може воно і краще, можно воно гірше, а може на тому ж рівні
То треба пробувати і від індивіда до індивіда думка буде різнитись
От питання тепер є, а рекомендуючи турізмо, чи грав сам автор рекомендації в форзу 5 чи 6?
Бо тейк є, а пояснення чому - нема :)
Принаймні в грі самі тачки зроблені не на «відстаньте і так зійде». А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції :weep:
І саме тому гра не коштує того прайсу. Розробники з частини у частину ганяють ті самі криві моделі тачок зроблені вєтнамцями, індусами з виробничою культурою «тяп-ляп і в продакшен»
Як мені здається це вже банальна неповага до покупців в серії, яка має колосальні продажі.
erkins007
Member

powerpizza: 20.05.2026 21:12Со зрением проблемы ?на моих тестах далеко не средние
Да, походу у тебя проблемы. На твоих тестах трасировка на средних.
arkadiilem0n
Member

7mindfields: 20.05.2026 21:43 Це найбільший і найвсратіший мінус 6 частини, ще більше непотрібної казуальщини в елімінатор :puke:
Схоже знайшов першого мінусера на мій попередній пост :)
Не згоден з цим твердженням, гра - не автосим. Цього елементу казуальності не вистачало, тим паче НЕ ВСІ дерева можна збити, тобто фіча збалансована. Дерева бісили ще в 4 частині, особливо коли тебе в нього штовхнув якийсь довбень в онлайні. Тепер цього не буде і це жирнючий плюс, імхо.
Елімінатор
MqM: 20.05.2026 21:57 В чому сенс преордеру окрім пограти трішки раніше ніж всі?
Привчаєте розробників до схеми «спочатку оплата, а потім уся обіцяна робота» - а це чисто психологічно доведено не мотивує нікого. Коли компанія чи особисто людина отримує наперед повну передплату, то це призводить до розслаблення, і можна трішки (чи не зовсім) підзабити на роботу. Коли на преордерах окупилася, навіщо переживати за кінцеву якість продукту і можливі низькі продажі

Принаймні в грі самі тачки зроблені не на «відстаньте і так зійде». А у Форзі чимало тачок зроблені наче аматорами, які замість креслень брали якісь фото з інтернету зняті на телефон через що не змогли у пропорції :weep:
І саме тому гра не коштує того прайсу. Розробники з частини у частину ганяють ті самі криві моделі тачок зроблені вєтнамцями, індусами з виробничою культурою «тяп-ляп і в продакшен»
Як мені здається це вже банальна неповага до покупців в серії, яка має колосальні продажі.
А от і другий мінусер)
Якшо б преордер коштував дорожче - я б не брав, а як різниці в ціні нема - чого б і не взяти? З 5, яку я теж брав преордером, проблем не було, тому я виявив лояльність до бренду і знову його зробив. Проблема преордерів не стосується абсолютно всіх видавців, є ті, хто віддає грабельну версію гри одразу. А є EA - які роблять шляпу вже майже десятиліття і вони не заслуговують ані преордерів, ані купівлі за фул прайс. Це суб'єктивно, якшо шо.

Щодо ГТ7 - я повторюсь, шо не грав і в очі не бачив шо там і як. Про пропорції в форзі - схоже, що мсьє не зає про те, шо самі проблемні модельки переробили перед виходом. Так, ще є над чим працювати, базару зіро, але ж і ту саму тисячу переробити навіть руками індусів і в'єтнамців то справа не одного дня і навіть тижня. Окрім цього, як ви взагалі це помічаєте? Я, в основному, дивлюсь на машину тіки під час того, як виходжу з гаража. В гонках фокус мого зору зміщений на трек, суперників та тахометр. Машина не схожа на квадрат - і на цьому дякую, але не можу не погодитись з тейком, шо просто знати, що тачка фул відповідає оригіналу - приємно.
btw - я до останнього тижня не знав про проблеми пропорцій, поки не попався відос про це)
Plush_Dragon
Member

Погоняв пару годин, та видалив нафіг. Потім скачав з торрента GRID 2008 року і з величезним задоволенням граю в нього і зараз.
Хай що воплять фанатики форзи, але це по факту не гонки взагалі. Форза 6 це юбісофтовський ассассінс крид на машинках. Зачищай точки інтересу на відкритій мапі, і за все тебе хвалять. Деградація якась. Духу гонок та азарту приблизно ноль.
Ответить