ASUS підготувала плату ROG Crosshair 2006 у ретро-стилі до 20-річчя бренду Republic of Gamers

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Типова сучасна поробка: не бути, а здаватися.
Там, де в старій моделі був масив мідних ребер не теплотрубках, зараз чи то литий, чи то фрезерований алюміній, оздоблений під мідь.
Барбарис: 15.05.2026 12:59а де шершава? Та й товщина не показник, якщо це обмежена партія. Якість фото і тут, і на сайті асуса така, що не дає з впевненістю сказати за матеріал, зі смарта так точно.
Тільки кустарно. В серії вигідніше і ефективніше нанизувати мідні ребра на теплотрубки. Та й в цілому, мідь складна і дорога в обробці, щоб йти на таке збочення.
Але не зробили накладки з фанери та й вже добре :lol:
Хіба що.
leif
Member

waryag: 15.05.2026 20:05Типова сучасна поробка: не бути, а здаватися.
Там, де в старій моделі був масив мідних ребер не теплотрубках, зараз чи то литий, чи то фрезерований алюміній, оздоблений під мідь.
наведеш приклад, де алю радиаторів для сучасних топових плат не вистачає?

ось цитата з огляду звичайного х870е хіро на TPU:
We used a trio of methods to monitor VRM temperature including the ASUS software readout, which did match our own thermal probe attached to the board's 2-pin thermal probe header, while an IR laser probe backed these results up. The first two peaked at 56°C during our stress test, while the handheld IR probe measured 52°C at the hottest visible point.
56 градусів, боже який жах, терміново 1.5кг міді туди!

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
сам особисто скільки не дивився на температури vrm на усіх своїх материнках за останні років 15 -- ніде не бачив пролеми з охолодженням, хоч в М-ітх форматі хоч в АТХ
waryag
Member

leif: 15.05.2026 20:18наведеш приклад, де алю радиаторів для сучасних топових плат не вистачає?
При чому тут "вистачає"? Для дуже дорогого іміджевого продукту могли б і постаратися. Хай навіть з того же алюмінію, але набрати радіатори з пластин, а не імітувати.
leif
Member

waryag
Це не мат плата за 5000 доларів. так виглядає, що вона буде лише трохи дорожче звичайного хіро і зроблена чисто під круглу дату для маркетингової активності, а не для того щоб продемонструвати "як ми могьом в інженерні шедеври". З якою метою городити город з ребрами, ТТ – не зрозуміло. І так нормально все і працює і виглядає на ці гроші, імхо. Здорожчувати і ускладнювати для "естетів", 99.9% з яких ніколи таку плату не куплять і не збирались — марний двіж.
waryag
Member

leif: 15.05.2026 20:38Це не мат плата за 5000 доларів. так виглядає, що вона буде лише трохи дорожче звичайного хіро і зроблена чисто під круглу дату для маркетингової активності, а не для того щоб продемонструвати "як ми могьом в інженерні шедеври". З якою метою городити город з ребрами, ТТ – не зрозуміло. І так нормально все і працює і виглядає на ці гроші, імхо. Здорожчувати і ускладнювати для "естетів", 99.9% з яких ніколи таку плату не куплять і не збирались — марний двіж.
А тут не треба 5000 доларів. Націнка за набірний радіатор відносно цього навряд чи більше 10-20 доларів.
Зате плата мала би пристойний олдскульний вигляд. А не як дешевий підвальний китай, що імітує старі плати, за штуку-півтори баксів.
Барбарис
Member

waryag, лише якщо серія велика та треба зекономити. Багато пристроїв та верстатів мають фрезеровані радіатори, бо це краще відводить тепло. Багато зварювальних машин чи установки контактної сварки мають фрезеровані шини з ребрами радіатора.
Все залежить від кількості(Мільйон мат. плат це одна справа, а сотня\тисяча радіаторів для аерокосмічної галузі інша. І те, і те серія.) та теплової необхідності. Якщо це буде сотня друга плат, то городити штампи для пластин на них невигідно.
mrigi
Member

усього один відео вихід - лайно
oled шляпа помре через рік, теж лайно
і це те що одразу видно, а скільки ще приховано
leif
Member

waryag: 15.05.2026 21:01як дешевий підвальний китай, що імітує старі плати
б'юсь об заклад, що ринок не погодиться аж з такою радикальною оцінкою і весь тираж сабжу оперативно розійдеться, не зважаючи на не найкращі часи для виробників заліза :)

повторюсь, що цей едішон це просто планова маркетингова активність лідера ринку, яка робиться за принципом "мінімум напрягу і додаткових витрат аби привернути якусь увагу і галочку в річному плані поставити".

для них головне, що і з такими радіаторами все цілком спрацює, на мій погляд. продукт вийде, про нього напишуть, нагадають всім вчергове, що РОГ - це потужно і взагалі он вже 20 років потужності, а це огого як круто B-) потім весь тираж розкуплять як ностальгуючі міленіали, так і якісь колекціонери, любителі лімітед едішонів тощо, а маркетинговий відділ піде планувати наступні продукти і активності

щодо оцінок скільки б саме коштувало додавати якісь складніші радіатори, точно не знаю, не візьмусь гадати, тут як то кажуть it depends. я ж пишу в першу чергу про те, що і для ЦА і для бренду це не принципово, на мій погляд
Melofon
Member

mrigi: 15.05.2026 22:17 усього один відео вихід - лайно
oled шляпа помре через рік, теж лайно
і це те що одразу видно, а скільки ще приховано
Пишет тот кто оледами даже не пользовался :facepalm: , но зато начитался и насмотрелся "правильных каналов" на ютуб.

Отправлено спустя 3 минуты 45 секунд:
Pro100SSK: 15.05.2026 21:57 форум долб0ёбов, как не зайдёшь то какое то чм0 всё минусит. неудачники по жизни ё п т

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
хуже этого форуме только опен нет
Ещё один такой же чуствительный к знакам + - :lol:
Nuclear World
Member

Два момента:

1. ROG
2. Новинка также получила двухдюймовый OLED-дисплей.

30к думаю минимум ценник будет. :(

Но выглядит потрясающе..., вызвать дикое чувство ностальгии по середине 00х у них получилось. Стоила бы она хотя бы доступного прайса, сам бы перешёл на AM5 ради такого дизайна. :super:
Melofon
Member

Nuclear World: 15.05.2026 23:1730к думаю минимум ценник будет.
За её прототип дарк хиро и так цена от 30к, так с чего юбилейная плата на её основе которых будет намного меньше в экземплярах будет стоить тех же денег? Она будет скорее не дешевле 50-ти учитывая и её материалы и её малая серия, а чем меньше серия тем дороже итоговый продукт.
Nuclear World
Member

Melofon: 15.05.2026 23:30
Nuclear World: 15.05.2026 23:1730к думаю минимум ценник будет.
За её прототип дарк хиро и так цена от 30к, так с чего юбилейная плата на её основе которых будет намного меньше в экземплярах будет стоить тех же денег? Она будет скорее не дешевле 50-ти учитывая и её материалы и её малая серия, а чем меньше серия тем дороже итоговый продукт.
Я что похож на того, кто шарит в конъектуре рынка амд плат?)) Я вон сегодня приценивался, нашёл новую интересную плату Asrock X870E Nova с таким же питальником 20+ фаз, 8 слоёв текстолита, жирный звук на борту за 250 баксов..., посему 30к это я ещё взял в запасом как мне казалось... :D

Ну за 50к+, то уже для состоятельных почитателей середины 00х))
waryag
Member

Nuclear World

Асрок в принципе более дешёвый бренд, ещё и на фоне проблемы с райзенами 9000.
VileDog
Junior

А 2 повноцінних 16x PCI-E поставити не спромоглися. Теж мені кроссхерр. А дизайн мене взагалі не зачепив...
І з тією бляхою позаду, не дай Боже її впустити...
kabostebeztak
Member

Devijack: 15.05.2026 12:40 Цікаво мідь чи пофорбували алюміній як завжди.
Аби б красиве було і не заважало охолодженню
n+gibat[]r
Member

Хорошо прогревают гоев, я б тоже купил :laugh:
Ща бы в 2006, при власти Ющ, в стране мир, молодость, Siemens C65 в кармане и первый комп на Core 2 Duo, а не вот это вот все что сейчас происходит из-за наших "соседушек". :facepalm:
RoMiLiUs
Member

Я очікую цінник в районі 45-50. Гарна пара для 9950X3D2. APEX вже не торт(
elek
Member

Аж вспомнилось, как я фапал на Asus commando, но взял ABit AB9 Quad GT, из того, что было в наличии :)
Ray2000gt
Advanced Member

waryag: 15.05.2026 20:05 Типова сучасна поробка: не бути, а здаватися.
Трохи виправлю.
Там, де старим моделям потрібна мідь з тт, новим радіатор здебільшого не потрібен взагалі. Я про чіпсет, якого немає і південний міст, який на Інтелі потребує радіатора лише з декоративною метою.
Hotspur
Member

чудова плата
Ответить