Новини
Останні статті і огляди
За останні роки витрати NVIDIA на гарантійні зобов’язання зросли більш ніж у десять разів
-
erkins007
Member
Scoffer
Я не знаю зачем вы в очередной раз пишите прямую ложь. Вам выше даже скинули печатные платы разных карт. Там разницу между ними увидит даже моя семилетняя дочь.
Производитель не может менять ключевые параметры как то объем памяти или ее тип, но прекрасно может менять все прочее.
От системы питания и тдп до количества и типа видео выходов.
Я не знаю зачем вы в очередной раз пишите прямую ложь. Вам выше даже скинули печатные платы разных карт. Там разницу между ними увидит даже моя семилетняя дочь.
Производитель не может менять ключевые параметры как то объем памяти или ее тип, но прекрасно может менять все прочее.
От системы питания и тдп до количества и типа видео выходов.
-
Scoffer
Member
erkins007
"Дивлюсь в книгу, бачу фігу". Порахуй будь ласка кількість фаз на стандартній 5090 і на якійсь супер-пупер улюлюпер на вибір. Рог астрал чи сьюпрім, чи ще щось що подобається.
"Дивлюсь в книгу, бачу фігу". Порахуй будь ласка кількість фаз на стандартній 5090 і на якійсь супер-пупер улюлюпер на вибір. Рог астрал чи сьюпрім, чи ще щось що подобається.
-
kairo
Member
Навіщо ти продовжуєш писати ці дурниці? Вибір компонентів, їх номінал, кількість фаз і ще купа нюансів, за це все відповідає вендор. Навалила Гіга соплей замість термопрокладок, які витікають з під карти, найперший приклад.Scoffer: ↑ 15.04.2026 17:16Шо лол. Змінити один транзюк на інший тепер вже видатне інженерне досягнення?
Модель і розводка пам'яті ідентичні, живлення на чип заходить також ідентично.
-
erkins007
Member
На прошлой странице специально для вас скрины.Scoffer: ↑ 15.04.2026 22:02 erkins007
24+7 у астрала по 80 ампер.
У топа Палита 22+7 на 50 ампер
У фаундерс 23+6 на 50.
Это я молчу про всякие anniversary и z lightning с тдп в киловат и двойным разъемом.
-
n+gibat[]r
Member
Почти каждая сотая видеокарта Nvidia отправляется по гарантии назад, потужно, потужно 
-
denizen
Member
так а хто сказав, що відеокарта? це будь-які рішення NVIDIA, скоріш за все це Ші прискорювачі у датацентрах
-
Dilfin
Member
Так, дизайн плати можуть робити самі, живлення компонентів з резервом..., але є багато обмежень, деколи навіть усних вказівок, наприклад щоб памяті було не більше певної кількості для певного чіпсету, щоб розєм для підключення живлення був тільки 12VHPWR для певної плати, один чіпсет на платі, а наприклад охолодження, дизайн плати. роби собі який хочеш.kairo: ↑ 15.04.2026 16:37Що не так? Вендори не роблять свій дизайн плати? Не обирають компоненти? Не відповідають за збірку?Scoffer: ↑ 15.04.2026 15:41Ні, це не так. Ти не можеш купити чип і робити з ним що заманеться, інакше давно б розпаювали х2 оперативи і нормальні роз'єми. Хуанг виставляє конкретні технічні умови. Не виконаєш - не отримаєш ще чипів.
-
kairo
Member
Як це впливає на надійність?Dilfin: ↑ 17.04.2026 15:26але є багато обмежень, деколи навіть усних вказівок, наприклад щоб памяті було не більше певної кількості для певного чіпсету... ...один чіпсет на платі
Так можна два поставити.щоб розєм для підключення живлення був тільки 12VHPWR
-
Dilfin
Member
Можна, дехто вроді навіть ставив, якщо мені не зраджує пам'ять, але прикол розєму 12VHPWR в тому, що його якщо не добре з'єднати, то тоже можуть бути великі проблеми, по друге вставляти витягувати також можна тільки 30 разів, далі ніхто не гарантує, що він буде надійно тримати з'єднання.
-
oversteve
Member
по 2 ставили на жирних версіях 4090 і 5090, де паверліміт за межі 600Вт вилазитьDilfin: ↑ 20.04.2026 14:00 Можна, дехто вроді навіть ставив, якщо мені не зраджує пам'ять, але прикол розєму 12VHPWR в тому, що його якщо не добре з'єднати, то тоже можуть бути великі проблеми, по друге вставляти витягувати також можна тільки 30 разів, далі ніхто не гарантує, що він буде надійно тримати з'єднання.
8пін по даташиту ті самі 30 разів можна вставляти, по факту любий роз'єм можна роздовбати, якщо руки-крюки
-
Dilfin
Member
Ага, виробник ні в чому не винен, роз'єм 12VHPWR самий надійний в світі, тільки для кожного піна потрібна складна система моніторингу, захисту і охолодження.) А чому наприклад не поставити один роз'єм XT150, або PP120 і хороши силіконовий кабель AWG8 або AWG10?erkins007: ↑ 15.04.2026 15:43Так и есть, другое дело что он не прощает ошибок. Вот пример на личном опыте - на одном фото был пережат кабель со стороны БП, на втором его распрямил.
Больше никаких изменений - тот же тест, то же потребление в 530 ват, тот же кабель.
Как это должен увидеть пользователь у которого карта такое не умеет мониторить? Да никак пока дым не пойдет. А некоторые вообще через переходники пихают.
-
oversteve
Member
https://en.***.com/news/zhelezo/shv ... skikh-platn+gibat[]r: ↑ 16.04.2026 00:17 Почти каждая сотая видеокарта Nvidia отправляется по гарантии назад, потужно, потужно![]()
у деяких виробників кожна 50 залізяка відправляється по гарантії, але нвідією там навіть і не пахне
- спойлер

Востаннє редагувалось 20.04.2026 14:24 користувачем oversteve, всього редагувалось 2 разів.
-
Dilfin
Member
Два то вже напевно по полюбовній домовленості з Nvidia і гарним відкатом з кожної плати.)oversteve: ↑ 20.04.2026 14:18по 2 ставили на жирних версіях 4090 і 5090, де паверліміт за межі 600Вт вилазитьDilfin: ↑ 20.04.2026 14:00 Можна, дехто вроді навіть ставив, якщо мені не зраджує пам'ять, але прикол розєму 12VHPWR в тому, що його якщо не добре з'єднати, то тоже можуть бути великі проблеми, по друге вставляти витягувати також можна тільки 30 разів, далі ніхто не гарантує, що він буде надійно тримати з'єднання.
8пін по даташиту ті самі 30 разів можна вставляти, по факту любий роз'єм можна роздовбати, якщо руки-крюки![]()
-
oversteve
Member
зазвичай не треба, якщо руки з плечей ростуть.Dilfin: ↑ 20.04.2026 14:20Ага, виробник ні в чому не винен, роз'єм 12VHPWR самий надійний в світі, тільки для кожного піна потрібна складна система моніторингу, захисту і охолодження.) А чому наприклад не поставити один роз'єм XT150, або PP120 і хороши силіконовий кабель AWG8 або AWG10?erkins007: ↑ 15.04.2026 15:43 Так и есть, другое дело что он не прощает ошибок. Вот пример на личном опыте - на одном фото был пережат кабель со стороны БП, на втором его распрямил.
Больше никаких изменений - тот же тест, то же потребление в 530 ват, тот же кабель.
Как это должен увидеть пользователь у которого карта такое не умеет мониторить? Да никак пока дым не пойдет. А некоторые вообще через переходники пихают.
авг10 мало, авг8 вже порядком дубовий, і загалом також запас по струму десь в півтора рази менше, ніж у авг16х6
-
Dilfin
Member
Є ось такий Super Flexible Silicone Wire 6 AWG кабель, в якому 3200 окремих мідних волосків, кожен товщиною всього 0.08 мм, використовується в авіамоделюванні, я думаю, що інженери б легко щось придумали.oversteve: ↑ 20.04.2026 14:27зазвичай не треба, якщо руки з плечей ростуть.Dilfin: ↑ 20.04.2026 14:20
Ага, виробник ні в чому не винен, роз'єм 12VHPWR самий надійний в світі, тільки для кожного піна потрібна складна система моніторингу, захисту і охолодження.) А чому наприклад не поставити один роз'єм XT150, або PP120 і хороши силіконовий кабель AWG8 або AWG10?
авг10 мало, авг8 вже порядком дубовий, і загалом також запас по струму десь в півтора рази менше, ніж у авг16х6
-
oversteve
Member
а навіщо?Dilfin: ↑ 20.04.2026 14:38Є ось такий Super Flexible Silicone Wire 6 AWG кабель, в якому 3200 окремих мідних волосків, кожен товщиною всього 0.08 мм, використовується в авіамоделюванні, я думаю, що інженери б легко щось придумали.oversteve: ↑ 20.04.2026 14:27
зазвичай не треба, якщо руки з плечей ростуть.