А навіщо тоді переплачували, гроші дівати не було куди?FunnyBear: ↑ 15.04.2026 13:58 IronWithin
Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"
Різниці в якості чи давності я не бачу. Відстань до екрану від 60 до 100см.
Обидва варіанти мене влаштовують в роботі та іграх.
Новини
Останні статті і огляди
DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
-
IronWithin
Member
-
DuckRider
Member
Идиотам продали плавность™. Сначала всем неправильно объяснили зачем нужны высокогерцовые дисплеи, затем на основе вводящего в заблуждение тезиса о плавности продали генерацию цифр в углу экранаfhntv_smart: ↑ 15.04.2026 16:16 Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если он делает управление желейным? Он добавляет кадров, но не четкости управления которую дают реальные кадры.
-
Invincible
Member
раньше думал что разницы нет, а сейчас на 60 гц уже не могу не то что играть, а даже сидеть в браузере, жутко бесит иногда винда ставит 60 гц, я это сразу улавливаю и лезу в настройки возвращать опять на 240
-
AlienFighter
Member
IronWithin
Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
-
denizen
Member
жах, як можна не помічати різницю між 60 та 120? хіба, тільки, якщо все дуже повільно рухатиAlienFighter: ↑ 16.04.2026 08:59 IronWithin
-
AlienFighter
Member
Invincible
Бразузер і 240Гц - це з жанру цікавих історій. Думаю, вам навіть на статичний робочий стіл Віндовс у 60Гц дуже не приємно дивитися.
Бразузер і 240Гц - це з жанру цікавих історій. Думаю, вам навіть на статичний робочий стіл Віндовс у 60Гц дуже не приємно дивитися.
-
kairo
Member
Як можна не помічати різницю в плавності на телефоні між 60 та 120 Гц ?))AlienFighter: ↑ 16.04.2026 08:59Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
-
Dilfin
Member
Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів, обладнання працює ідеально, от як би була ідеальна оптимізація додатків чи ігр, тоді картинка б була ідеально плавною, а вам внушили, що ідеально не повинні працювати програми, код не потрібно оптимізувати, а потрібно нарощувати потужність обладнання, насправді дуже цікава схема, яке потужне обладнання не випускай, все одно будуть статери через погану оптимізацію.kairo: ↑ 16.04.2026 09:57Як можна не помічати різницю в плавності на телефоні між 60 та 120 Гц ?))AlienFighter: ↑ 16.04.2026 08:59Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
-
AlienFighter
Member
В мене Xiaomi 15 12/256 на Snapdragon 8 Elite - реально не бачу ніякої різниці між 60 та 120Гц. Гортаю контакти в телефонній книзі з максимальною швидкістю - все літає/мерехтить однаково. Контактів - біля тисячі (по роботі добавляю клієнтів в книгу). В результаті переключив в 60Гц, бо не бачу ніякого сенсу в 120Гц. Те саме з відео в ютубі - ніякого ефекту від 120Гц не має. Можете писати, що в мене очі не такі як в усіх 
-
kairo
Member
Статтери якраз при 24кс є. Різниця в тому, що в кіно ти пасивний глядач, а в іграх та при користуванні UI мозок бачить затримку між дією та тим, що відбувається на екрані.Dilfin: ↑ 16.04.2026 12:39Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Ви просто самі себе обманюєте.AlienFighter: ↑ 16.04.2026 13:03 В мене Xiaomi 15 12/256 на Snapdragon 8 Elite - реально не бачу ніякої різниці між 60 та 120Гц. Гортаю контакти в телефонній книзі з максимальною швидкістю - все літає/мерехтить однаково. Контактів - біля тисячі (по роботі добавляю клієнтів в книгу). В результаті переключив в 60Гц, бо не бачу ніякого сенсу в 120Гц. Те саме з відео в ютубі - ніякого ефекту від 120Гц не має. Можете писати, що в мене очі не такі як в усіх![]()
-
Dilfin
Member
kairo: ↑ 16.04.2026 13:45Статтери якраз при 24кс є. Різниця в тому, що в кіно ти пасивний глядач, а в іграх та при користуванні UI мозок бачить затримку між дією та тим, що відбувається на екрані.Dilfin: ↑ 16.04.2026 12:39
Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів
А якщо обладнання буде реагувати миттєво на Ваші дії, тоді як, тоді не потрібно 240 к/с, а коли включаєш генерацію і затримка колосальна, тоді як, потрібні 240 к/с?) Звичайно, що ніхто не спорить, що чим більше кадрів, тим краще, але не такою ціною, коли обладнання буде скоро споживати кілька кіловат.
-
denizen
Member
а Ви колись міркували, над тим, чому на консолях тільки контролер? Ні, а тому, що з контролером, все рухається досить повільно, і неможна швидко рухатись як за допомогою миші. Тому на консолях меньша частота кадрів не так погано сприймається, як на компі.Dilfin: ↑ 16.04.2026 12:39Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів, обладнання працює ідеально, от як би була ідеальна оптимізація додатків чи ігр, тоді картинка б була ідеально плавною, а вам внушили, що ідеально не повинні працювати програми, код не потрібно оптимізувати, а потрібно нарощувати потужність обладнання, насправді дуже цікава схема, яке потужне обладнання не випускай, все одно будуть статери через погану оптимізацію.
Те саме в кіно, при повільному русі камери, все більш менш, коли камера рухається швидко все пливе.
-
AlienFighter
Member
denizen
Це так, але в сучасних смартах потужні процесори, які легко показують відео 60Гц в ютубі (знову ж таки не ясно, в кого відео 60Гц гальмує на 60Гц екрані, але не гальмує на 120Гц) та прекрасно літають онлайнові ігри-помийки, написані спрайтовою графікою (технології приблизно з нульових років). Знову ж таки при 60Гц спрайти ріжуть очі, але при 120Гц - ні. Дивина та й годі!
Це так, але в сучасних смартах потужні процесори, які легко показують відео 60Гц в ютубі (знову ж таки не ясно, в кого відео 60Гц гальмує на 60Гц екрані, але не гальмує на 120Гц) та прекрасно літають онлайнові ігри-помийки, написані спрайтовою графікою (технології приблизно з нульових років). Знову ж таки при 60Гц спрайти ріжуть очі, але при 120Гц - ні. Дивина та й годі!
-
kairo
Member
При чому тут процесор до 60 ФПС відео? Такий фреймрейт легко витягне смартфон 15 річної давнини. Тут основне навантаження йде на GPU.AlienFighter: ↑ 16.04.2026 15:13 denizen
Це так, але в сучасних смартах потужні процесори, які легко показують відео 60Гц в ютубі (знову ж таки не ясно, в кого відео 60Гц гальмує на 60Гц екрані, але не гальмує на 120Гц) та прекрасно літають онлайнові ігри-помийки, написані спрайтовою графікою (технології приблизно з нульових років). Знову ж таки при 60Гц спрайти ріжуть очі, але при 120Гц - ні. Дивина та й годі!![]()
-
mertvei
Member
kairo
Я тоже как ,пример между 30 и 60 ,разницу чувствую реальную а между 60 и 120 нет.Так что всякому свое и ,120 и больше это для киберспорта мое мнение, для игр дома 60 за глаза и так же телефон переключаю в 60 со 120 ))))) .
Отправлено спустя 6 минут 16 секунд:
Я не говорю що 120 і більше не потрібно. Але хватає і 60 погоня за сотнями фпс не призводить не до чого доброго і вигідна тільки виробникам заліза.
Я тоже как ,пример между 30 и 60 ,разницу чувствую реальную а между 60 и 120 нет.Так что всякому свое и ,120 и больше это для киберспорта мое мнение, для игр дома 60 за глаза и так же телефон переключаю в 60 со 120 ))))) .
Отправлено спустя 6 минут 16 секунд:
Я не говорю що 120 і більше не потрібно. Але хватає і 60 погоня за сотнями фпс не призводить не до чого доброго і вигідна тільки виробникам заліза.
-
AlienFighter
Member
kairo
Я погоджувався, що були свої проблеми у відео 24 кадри та консолях з слабкими процесорами, та повільними контролерами як цікаве рішення проблеми. Але в сучасних смартах таких проблем не має - відео без проблем відображається, в тому числі 60 кадрове відео, з численними онлайн іграми спрайтової графіки - жодних проблем не має. А ще я подразнив фанів 120Гц екранів, що їм при 60Гц все не так.
Я погоджувався, що були свої проблеми у відео 24 кадри та консолях з слабкими процесорами, та повільними контролерами як цікаве рішення проблеми. Але в сучасних смартах таких проблем не має - відео без проблем відображається, в тому числі 60 кадрове відео, з численними онлайн іграми спрайтової графіки - жодних проблем не має. А ще я подразнив фанів 120Гц екранів, що їм при 60Гц все не так.
-
vmsolver
Member
AlienFighter
Видео это ладно, оно должно быть снято 120 Гц.
Но если в меню телефона не видна разница между 60 и 120 Гц, значит телефон не включает 120 Гц режим, 120 Гц от 60 видно сразу, просто любой скролл в меню и это видно.
Видео это ладно, оно должно быть снято 120 Гц.
Но если в меню телефона не видна разница между 60 и 120 Гц, значит телефон не включает 120 Гц режим, 120 Гц от 60 видно сразу, просто любой скролл в меню и это видно.
-
Filabatya
Member
AlienFighter
Відкрийте новинну стрічку гугла і полистайте її на середній швидкості 60 і 120, потім новини в фейс буці чи список відосів в ютубі. Для чого на контакти пялитись
Питання дійсно, як вище написали, де ваш телефон включає 120 гц, а де економить батарею. Якщо там 1 -120 екран то взагалі для чого його різати по верхам
Відкрийте новинну стрічку гугла і полистайте її на середній швидкості 60 і 120, потім новини в фейс буці чи список відосів в ютубі. Для чого на контакти пялитись
Питання дійсно, як вище написали, де ваш телефон включає 120 гц, а де економить батарею. Якщо там 1 -120 екран то взагалі для чого його різати по верхам
-
fhntv_smart
Member
В кіно дуже конський моушен блюр. там майже немає різких кадрів. Спробуйте поставити на паузу любу хоч трошки денамічну сцену, там буде сплошне мило.Dilfin: ↑ 16.04.2026 12:39 Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах?
Далі, коли мамкіни продюсери щось динамічне домальовують до існуючих фільмів без розмиття руху, воно по екрану стрибає так що кров з очей тече.
Коли знімають відео з дронів на екшен камеру, знов таки, якщо зняти на 24 к/c та показати на великому экрані, кров з глаз потече. Бо витримка мала, бо діафрагми у камери немає.
треба зажимати діафрагму, щоб збільшити витримку кожного кадру, щоб знов таки, з'явився той сами моушен блюр.
Для цього придумали ND-фільтри. Тобто ставлять на камеру затемнююче скло, щоб зробити моушон блюр, щоб було приємно дивитись.
(ну камера ще може з ISO гратись, но эффеект той самий).
Щоб картинку було приємоно дивитись, потрібна витримка в половину кадру часу.
тобто для 24 к/с треба витримку кадру 1/48.
якщо зняти 24 к/с при витримці 1/500, на великому екрані кров з глаз тече.
В іграх також може бути моушен блюр, і він доволі сильно допомагає. приклад з тих що запам'ятав, це just cost 3. Він в мене тягнув десь на 50-60 кадрів. Я заліз в налаштування, думав повимикати все зайве, вимкнув його і трошки офігів.
-
kairo
Member
Я навіть в стратегії відчуваю різницю в плавності інтерфейсу між 60 та 120.mertvei: ↑ 16.04.2026 15:29120 и больше это для киберспорта мое мнение, для игр дома 60 за глаза и так же телефон переключаю в 60 со 120 ))))) .
З таким підходом і 30 ФПС достатньо. На консолях такий фреймрейт вже кілька десятиліть. 60 ФПС вигідні лише виробникам заліза.Але хватає і 60 погоня за сотнями фпс не призводить не до чого доброго і вигідна тільки виробникам заліза.
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Так чим подразнили?)) Тут в нас один форумчанин усім розповідає, що йому +-20ФПС в іграх достатньо і більшого не требаAlienFighter: ↑ 16.04.2026 15:46А ще я подразнив фанів 120Гц екранів, що їм при 60Гц все не так.
Востаннє редагувалось 16.04.2026 17:48 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.