DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
IronWithin
Member

Повідомлення

FunnyBear: 15.04.2026 13:58 IronWithin
Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"
Різниці в якості чи давності я не бачу. Відстань до екрану від 60 до 100см.
Обидва варіанти мене влаштовують в роботі та іграх.
А навіщо тоді переплачували, гроші дівати не було куди? :D Навіть смартфони всі вже 120+ герц, теж люди просто так зробили, чи все таки різниця є і це якісь заморочки пари підсліпуватих людей? Ну їй богу, доводьте те що хоч 99,9% людей не спростовує, а то такий крінж ловиш що сором.
DuckRider
Member

Повідомлення

fhntv_smart: 15.04.2026 16:16 Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если он делает управление желейным? Он добавляет кадров, но не четкости управления которую дают реальные кадры.
Идиотам продали плавность™. Сначала всем неправильно объяснили зачем нужны высокогерцовые дисплеи, затем на основе вводящего в заблуждение тезиса о плавности продали генерацию цифр в углу экрана
Invincible
Member

Повідомлення

раньше думал что разницы нет, а сейчас на 60 гц уже не могу не то что играть, а даже сидеть в браузере, жутко бесит иногда винда ставит 60 гц, я это сразу улавливаю и лезу в настройки возвращать опять на 240
AlienFighter
Member

Повідомлення

IronWithin
Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
denizen
Member

Повідомлення

AlienFighter: 16.04.2026 08:59 IronWithin
Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
жах, як можна не помічати різницю між 60 та 120? хіба, тільки, якщо все дуже повільно рухати
AlienFighter
Member

Повідомлення

Invincible
Бразузер і 240Гц - це з жанру цікавих історій. Думаю, вам навіть на статичний робочий стіл Віндовс у 60Гц дуже не приємно дивитися.
kairo
Member

Повідомлення

AlienFighter: 16.04.2026 08:59Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
Як можна не помічати різницю в плавності на телефоні між 60 та 120 Гц ?))
Dilfin
Member

Повідомлення

kairo: 16.04.2026 09:57
AlienFighter: 16.04.2026 08:59Так, є багато телефонів 120Гц, але як не листав контакти на різних смартах, ніякої різниці між 60/120Гц так і не помітив. Якщо апарат має слабкий процесор, то тупить в обох режимах, і навпаки, якщо процесор топовий, то ідеальна плавність в обох режимах. При цьому смарт чітко наголошує, що при 60Гц менше жертиме батарею - вибір очевидний.
Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів, обладнання працює ідеально, от як би була ідеальна оптимізація додатків чи ігр, тоді картинка б була ідеально плавною, а вам внушили, що ідеально не повинні працювати програми, код не потрібно оптимізувати, а потрібно нарощувати потужність обладнання, насправді дуже цікава схема, яке потужне обладнання не випускай, все одно будуть статери через погану оптимізацію.
AlienFighter
Member

Повідомлення

В мене Xiaomi 15 12/256 на Snapdragon 8 Elite - реально не бачу ніякої різниці між 60 та 120Гц. Гортаю контакти в телефонній книзі з максимальною швидкістю - все літає/мерехтить однаково. Контактів - біля тисячі (по роботі добавляю клієнтів в книгу). В результаті переключив в 60Гц, бо не бачу ніякого сенсу в 120Гц. Те саме з відео в ютубі - ніякого ефекту від 120Гц не має. Можете писати, що в мене очі не такі як в усіх B-)
kairo
Member

Повідомлення

Dilfin: 16.04.2026 12:39
Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів
Статтери якраз при 24кс є. Різниця в тому, що в кіно ти пасивний глядач, а в іграх та при користуванні UI мозок бачить затримку між дією та тим, що відбувається на екрані.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
AlienFighter: 16.04.2026 13:03 В мене Xiaomi 15 12/256 на Snapdragon 8 Elite - реально не бачу ніякої різниці між 60 та 120Гц. Гортаю контакти в телефонній книзі з максимальною швидкістю - все літає/мерехтить однаково. Контактів - біля тисячі (по роботі добавляю клієнтів в книгу). В результаті переключив в 60Гц, бо не бачу ніякого сенсу в 120Гц. Те саме з відео в ютубі - ніякого ефекту від 120Гц не має. Можете писати, що в мене очі не такі як в усіх B-)
Ви просто самі себе обманюєте.
Dilfin
Member

Повідомлення

kairo: 16.04.2026 13:45

Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів
Статтери якраз при 24кс є. Різниця в тому, що в кіно ти пасивний глядач, а в іграх та при користуванні UI мозок бачить затримку між дією та тим, що відбувається на екрані.

А якщо обладнання буде реагувати миттєво на Ваші дії, тоді як, тоді не потрібно 240 к/с, а коли включаєш генерацію і затримка колосальна, тоді як, потрібні 240 к/с?) Звичайно, що ніхто не спорить, що чим більше кадрів, тим краще, але не такою ціною, коли обладнання буде скоро споживати кілька кіловат.
denizen
Member

Повідомлення

Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах? А дуже просто, немає статерів, обладнання працює ідеально, от як би була ідеальна оптимізація додатків чи ігр, тоді картинка б була ідеально плавною, а вам внушили, що ідеально не повинні працювати програми, код не потрібно оптимізувати, а потрібно нарощувати потужність обладнання, насправді дуже цікава схема, яке потужне обладнання не випускай, все одно будуть статери через погану оптимізацію.
а Ви колись міркували, над тим, чому на консолях тільки контролер? Ні, а тому, що з контролером, все рухається досить повільно, і неможна швидко рухатись як за допомогою миші. Тому на консолях меньша частота кадрів не так погано сприймається, як на компі.
Те саме в кіно, при повільному русі камери, все більш менш, коли камера рухається швидко все пливе.
AlienFighter
Member

Повідомлення

denizen
Це так, але в сучасних смартах потужні процесори, які легко показують відео 60Гц в ютубі (знову ж таки не ясно, в кого відео 60Гц гальмує на 60Гц екрані, але не гальмує на 120Гц) та прекрасно літають онлайнові ігри-помийки, написані спрайтовою графікою (технології приблизно з нульових років). Знову ж таки при 60Гц спрайти ріжуть очі, але при 120Гц - ні. Дивина та й годі! :laugh:
kairo
Member

Повідомлення

AlienFighter: 16.04.2026 15:13 denizen
Це так, але в сучасних смартах потужні процесори, які легко показують відео 60Гц в ютубі (знову ж таки не ясно, в кого відео 60Гц гальмує на 60Гц екрані, але не гальмує на 120Гц) та прекрасно літають онлайнові ігри-помийки, написані спрайтовою графікою (технології приблизно з нульових років). Знову ж таки при 60Гц спрайти ріжуть очі, але при 120Гц - ні. Дивина та й годі! :laugh:
При чому тут процесор до 60 ФПС відео? Такий фреймрейт легко витягне смартфон 15 річної давнини. Тут основне навантаження йде на GPU.
mertvei
Member

Повідомлення

kairo
Я тоже как ,пример между 30 и 60 ,разницу чувствую реальную а между 60 и 120 нет.Так что всякому свое и ,120 и больше это для киберспорта мое мнение, для игр дома 60 за глаза и так же телефон переключаю в 60 со 120 ))))) .

Отправлено спустя 6 минут 16 секунд:
Я не говорю що 120 і більше не потрібно. Але хватає і 60 погоня за сотнями фпс не призводить не до чого доброго і вигідна тільки виробникам заліза.
AlienFighter
Member

Повідомлення

kairo
Я погоджувався, що були свої проблеми у відео 24 кадри та консолях з слабкими процесорами, та повільними контролерами як цікаве рішення проблеми. Але в сучасних смартах таких проблем не має - відео без проблем відображається, в тому числі 60 кадрове відео, з численними онлайн іграми спрайтової графіки - жодних проблем не має. А ще я подразнив фанів 120Гц екранів, що їм при 60Гц все не так.
vmsolver
Member

Повідомлення

AlienFighter
Видео это ладно, оно должно быть снято 120 Гц.
Но если в меню телефона не видна разница между 60 и 120 Гц, значит телефон не включает 120 Гц режим, 120 Гц от 60 видно сразу, просто любой скролл в меню и это видно.
Filabatya
Member

Повідомлення

AlienFighter
Відкрийте новинну стрічку гугла і полистайте її на середній швидкості 60 і 120, потім новини в фейс буці чи список відосів в ютубі. Для чого на контакти пялитись :gigi:
Питання дійсно, як вище написали, де ваш телефон включає 120 гц, а де економить батарею. Якщо там 1 -120 екран то взагалі для чого його різати по верхам :shuffle:
fhntv_smart
Member

Повідомлення

Dilfin: 16.04.2026 12:39 Кінематограф, як може бути картинка плавною при 24 кадрах?
В кіно дуже конський моушен блюр. там майже немає різких кадрів. Спробуйте поставити на паузу любу хоч трошки денамічну сцену, там буде сплошне мило.
Далі, коли мамкіни продюсери щось динамічне домальовують до існуючих фільмів без розмиття руху, воно по екрану стрибає так що кров з очей тече.

Коли знімають відео з дронів на екшен камеру, знов таки, якщо зняти на 24 к/c та показати на великому экрані, кров з глаз потече. Бо витримка мала, бо діафрагми у камери немає.
треба зажимати діафрагму, щоб збільшити витримку кожного кадру, щоб знов таки, з'явився той сами моушен блюр.
Для цього придумали ND-фільтри. Тобто ставлять на камеру затемнююче скло, щоб зробити моушон блюр, щоб було приємно дивитись.
(ну камера ще може з ISO гратись, но эффеект той самий).
Щоб картинку було приємоно дивитись, потрібна витримка в половину кадру часу.
тобто для 24 к/с треба витримку кадру 1/48.
якщо зняти 24 к/с при витримці 1/500, на великому екрані кров з глаз тече.

В іграх також може бути моушен блюр, і він доволі сильно допомагає. приклад з тих що запам'ятав, це just cost 3. Він в мене тягнув десь на 50-60 кадрів. Я заліз в налаштування, думав повимикати все зайве, вимкнув його і трошки офігів.
kairo
Member

Повідомлення

mertvei: 16.04.2026 15:29120 и больше это для киберспорта мое мнение, для игр дома 60 за глаза и так же телефон переключаю в 60 со 120 ))))) .
Я навіть в стратегії відчуваю різницю в плавності інтерфейсу між 60 та 120.
Але хватає і 60 погоня за сотнями фпс не призводить не до чого доброго і вигідна тільки виробникам заліза.
З таким підходом і 30 ФПС достатньо. На консолях такий фреймрейт вже кілька десятиліть. 60 ФПС вигідні лише виробникам заліза. ;)

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
AlienFighter: 16.04.2026 15:46А ще я подразнив фанів 120Гц екранів, що їм при 60Гц все не так.
Так чим подразнили?)) Тут в нас один форумчанин усім розповідає, що йому +-20ФПС в іграх достатньо і більшого не треба :laugh:
Востаннє редагувалось 16.04.2026 17:48 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти