Механічні клавіатури проти оптичних та інших

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

white_noise: 10.04.2026 13:51портібен цифровий блок
так отдельно купи, или никак твои чувства не побороть?
Inqizitor2022: 10.04.2026 15:50единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа
ASUS ROG Falchion RX Low Profile
красивое
Marrog: 10.04.2026 18:05спробувати низькопрофільні зараз трохи жаба душить
очень близко к ноутбучной, только ноутбучная ощущениями как низкопрофильная мембранка, а тут больше ощущений механики, только проваливаться не надо пальцами
zhenyapan: 11.04.2026 21:01ви звикли лупити як по друкарській машинці
ты очень точно всё описал, я прям вспомнил некоторых, как они лупят по клаве
Евгений King
Member

Геральт: 11.04.2026 13:20 Евгений King
Стоп, то дорожезна механіка служить менше дешман мембранки? :spy:
Так, я брав і дешман і дорогі, у мене звичайна механіка ходила максимум півроку, потім починається гра в пятнашки зі свічами ( якщо ще й поміняти можна :gigi: )
Звичайна механіка це прикол, лотерея, 50 млн натискань на кнопках там точно нема, ну не у кожного свіча то точно
The_Rusik
Member

Где бы взять такую как A4Tech FX60H, но маленькую, можно 60-70%. Хочу поменять профильную, чтобы была такого же размеру, но лучше по качеству. Нравится Асус рог, но цена не нравится :gigi:
waylander
Junior

у мене мембранка logitech k120, напевно вже років 10 :) :super:
Якщо чесно не розумію, а в чому прикол механічних і оптичних? я жодних проблем не відчуваю з цією, я зрозуміле натискання ітд
Бачив у товарища механіку, якщо чесно, мені меньше сподобалося, наче на друкарскій машинці, ще й гучніше за мембранки.
Melki
Member

waylander
понимаю тебя
оптику рекомендую поклацать, это не мембранка и не механика
Melofon
Member

waryag: 10.04.2026 16:25
werneo: 10.04.2026 13:24За підтримки "компанії яка не має власного R&D і втридорого продає "ігрові девайси" з аліка".
У більшості випадків у них цілком адекватна націнка за робочу гарантію і локалізацію.

Наприклад, я взяв на аліку VXE R1SE.
Дешево, чудово, але посилання на драйвер веде в нікуди. Для пошуку довелося продиратися через гуглтранслейт на китайських помийках, і навіть з формальним перекладом в драйвері (який чомусь не на VXE, а на ATK) у деяких місцях залишається китайська.

При появі нормальної альтернативи - чому ні?
Но есть же куча других китайских брендов у которых всё норм с дровами, надо было просто проверить есть ли они вообще, это же просто, а так у многих они есть не только в виде установочной папки но и в виде браузерной странцы чтобы не парится с его установкой, хотя я использовал и то и другое в своих Attack Shark, но например у моей более дешёвой Х3 драйвер есть только установочный а у более дорогой R2 есть и установочный и браузерный драйвер, но я так понял что у этого брэнда (и у остальных обычно тоже) чем дороже мышка тем больше у неё возможностей и прозводитель больше вкладывается в драйвер и у него больше функций и больше вариантов, не говоря уже про то что там дороже и сенсор и другая начинка и даже сам корпус, и например та же Attack Shark Х3 это одна из лучших мышек за свои деньги (1000-1300грн) из бюджетных учитывая её качество и обвес, всё что ещё дешевле на более простых сенсорах (типа PixArt PAW3311) считаю уже не особо подходят для игр, разве что для офисных задач.

Отправлено спустя 7 минут 24 секунды:
Евгений King: 12.04.2026 00:01
Геральт: 11.04.2026 13:20 Евгений King
Стоп, то дорожезна механіка служить менше дешман мембранки? :spy:
Так, я брав і дешман і дорогі, у мене звичайна механіка ходила максимум півроку, потім починається гра в пятнашки зі свічами ( якщо ще й поміняти можна :gigi: )
Звичайна механіка це прикол, лотерея, 50 млн натискань на кнопках там точно нема, ну не у кожного свіча то точно
Не знаю что вы там за дорогие брали которые максимум пол-года и начинается борода со свитчами, но почему-то сколько я уже себе и людям не брал среднебюджетные механики ни у кого небыло проблем, разве что когда-то у моей первой дествительно бюджетной механике через полтора-два года начал даблкликать один свитч, и это при том что она была без хотсвапа мне было достаточно залить её изопропиловым спиртом и проклацать чтобы эта проблема потом не появлялась, и это за пару лет на очень бюджетной клаве на оутему свитчах! Все среднебюджетные и с хотсвапом и таких проблем не имели!, а у вас даже дорогие постоянно лотерея, уж очень слабо вериться если честно :think:
GreenMile
Member

waylander: 12.04.2026 12:22 у мене мембранка logitech k120, напевно вже років 10 :) :super:
Якщо чесно не розумію, а в чому прикол механічних і оптичних? я жодних проблем не відчуваю з цією, я зрозуміле натискання ітд
Бачив у товарища механіку, якщо чесно, мені меньше сподобалося, наче на друкарскій машинці, ще й гучніше за мембранки.
У мембранок з часом розбиваються посадкові місця клавіш, фізично зношуються. Кнопки починають бовтатися, підклинювати, якщо натискати не по центру і так далі. Коли у тебе одна клава 10 років - то ця деградація просто не так помітна, тому що воно потроху прогресує і ти до цього звикаєш. Але якщо поряд поставити нову таку саму клаву - одразу зрозумієш, шо стара вже вичерпала ресурс. Тому оці басні, що мембранка по 10+ років норм - то фігня. Так, вона живе, але вона вже не норм порівняно з такою ж новою :)
У механіки такого нема, 12 років тому купив steelseries 6GV2, вона в мене і по нині, а у дружини за цей час вже чотири мембранні клави замінились з причини того, що вони зношується (вона багато друкує). Найдовше прожила мембранна Dell KB522, так от зараз заледве найшов таку саму, довелось аж із штатів перти, бо у нас продаються лише німецькі QWERTZ з наклейками.

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
waylander: 12.04.2026 12:22 у мене мембранка logitech k120, напевно вже років 10 :) :super:
От у мене рівно така сама Логі, але бездротова, використовую з робочим ноутом. Гарна клава, але за три роки вже почала підклинювати, купив вже другий комплект :dontknow:
SERGBILL
Member

Melki: 11.04.2026 22:09
white_noise: 10.04.2026 13:51портібен цифровий блок
так отдельно купи, или никак твои чувства не побороть?
це взагалі найкраще рішення. наприклад тому, що я користуюся ним зліва від клавіатури. є клави, де цифровий блок можна переставляти, але їх дуже небагато
Ektalion
Member

Евгений King: 12.04.2026 00:01 Так, я брав і дешман і дорогі, у мене звичайна механіка ходила максимум півроку, потім починається гра в пятнашки зі свічами ( якщо ще й поміняти можна :gigi: )
Кул сторі.
AZAZEL_ED
Member

MITSUMI Classic KSX-3 PS/2
Працює мінімум 16 років, бачила багато різних трупів мишів)
Маю надію, попрацює ще) :shuffle:
New Editor
Junior

Товариство, бачу тут публіка у сучасних клавіатурах підкована, а я від того далекий, то прошу поради!

У мене нині вже 26 років служить вірою і правдою Logitech Internet Keyboard Y-ST39.
Має великі плюси, бо не боїться ні чаю, ні кави, ні чорта лисого. Періодично розбирай, чисть, і далі користуйся. Навіть жодна клавіша не стерлася із WASD включно, а бувало, що я на ній в день набирав статті на десятки тисяч символів чи грав по кілька годин в ігри.

Але від старості вже почав кришитися пластик на внутрішніх направляючих. Просто розсипається при демонтажі клавіш.
Та і взагалі, раз на 26 років клавіатуру можна й змінити.

Що порадите повнорозмірне, тихе (бажано безшумне), і в ідеалі - білого кольору та із кирилицею й латиницею різних кольорів (бо невдобно коли букви різних мов одного кольору, інколи випадково не те тицяєш).
Не знаю, чи такі варіанти існують, побіжний пошук нічого не дав.
Тож вдячний за будь-які поради.
Melki
Member

one love

Отправлено спустя 5 минут 10 секунд:
New Editor: 12.04.2026 22:46повнорозмірне
оно тебе точно надо?
New Editor: 12.04.2026 22:46тихе (бажано безшумне)
мембранка, оптика чуть шумнее
New Editor: 12.04.2026 22:46в ідеалі - білого кольору та із кирилицею й латиницею
Asus ROG Falchion RX (по разным цветам не уверен)
New Editor
Junior

оно тебе точно надо?
Так - точно треба повнорозмірна і точно дуже тиха.
А все інше — в ідеалі, але не 100% обов'язково.

Asus ROG Falchion RX - на жаль, без цифрового блоку.
destructX
Member

New Editor: 12.04.2026 23:21
оно тебе точно надо?
Так - точно треба повнорозмірна і точно дуже тиха.
hator skyfall 100 pro
Melki
Member

New Editor: 12.04.2026 23:21на жаль, без цифрового блоку
отдельно докупить некрасивое и прятать с глаз долой, когда ненужное
Megaclite
Member

Avenger80: 11.04.2026 11:11 Logitech K120 Живее всех живых. :gigi:
ага, а в мене Sven Multimedia EL 4004 2009 рік
Клавіатура по функціоналу і вигляду обсирає більшість того що рекламують, всякий шмельц по 10000грн
Має на борту хаб на 2 USB і jack 3.5
Настільки шлак випускають, що навіть замінити нема на що
спойлер
Изображение
Изображение
Delfin4ick
Member

Як ви експлуатуєте клавіатури по 10-15 років? Вони ж пилюкою припадають, засалюються, а хто ще любить чіпсами похрумтіть за фільмом, не кажучи вже за колу і чай :) , її ж треба частково розбирати щоб мити і чистити, та нахіба воно треба) Клава і миша це ж витратні матеріали, викинув, купив нове за 10 баксів раз у рік і забув) завжди чиста свіжа клава при компі нова
dreikk91
Member

Маю якусь хатор механічку, деякі кнопки буває не спрацьовують, а деколи замісттть одної літери друкує дві, три, п'ять
Геральт
Member

Delfin4ick: 13.04.2026 08:30 Як ви експлуатуєте клавіатури по 10-15 років? Вони ж пилюкою припадають, засалюються, а хто ще любить чіпсами похрумтіть за фільмом, не кажучи вже за колу і чай :) , її ж треба частково розбирати щоб мити і чистити, та нахіба воно треба) Клава і миша це ж витратні матеріали, викинув, купив нове за 10 баксів раз у рік і забув) завжди чиста свіжа клава при компі нова
Клаву почистити (кожну клавішу) - півгод роботи з перекурами. В корпус також пилюка набивається, його також в утіль раз на рік?
Delfin4ick
Member

Геральт: 13.04.2026 09:02
Клаву почистити (кожну клавішу) - півгод роботи з перекурами. В корпус також пилюка набивається, його також в утіль раз на рік?
Зрівняв, корпус закритий і руками ніхто комплектуючі не трогає, воно сухеньке все, раз в міс дуйкою на акумі продув і все) Інша справа клавіатура, яка постійно відкрита і дотикається пальцями
Ответить