Новини
Останні статті і огляди
Свіжий відеодрайвер NVIDIA теж виявився проблемним. Користувачі скаржаться на напругу і частоту GPU
-
Plush_Dragon
Member
erkins007, вони тебе мінусять вже просто по звичці?
Чесно кажучи ніде крім оверклокерсів не бачив такої кількості абіжєних амудешників.
Чесно кажучи ніде крім оверклокерсів не бачив такої кількості абіжєних амудешників.
-
Archer
Member
У зелених нефанатів стабільність, навіть якщо лажає нвідіа, то все одно винна амд/радеон.zalizo_org: ↑ 03.03.2026 15:00 О, тепер я точно знаю куди пішли працювати чуваки які раніше займалися драйверами Radeon
-
Afit
Member
Очевидно Хуанг заботится о геймерах, делая андервольт для чипов (я так понимаю), своими драйверами
Потому что неизвестно когда мы в близжайшее время сможем позволить себе апгрейд в нынешних реалиях
-
Tyler
Member
підтверджую, на останньому драйвері 5070ti вище 2970мгц не хоче буститись, на 591.74 спокійно їде вище 3100мгц. Навайбкодили, тепер дрова взагалі оновлювати не буду)
-
mult
Member
Добре що я зараз в лікарні лежу і не приймаю участі в екпериментах Нвідії з ШІ 
-
XXXshadyXXX
Member
Просто для статистики. RTX 3060 пол года назад набирала в бенчмарке FFXV(1080р High пресет) 9700 очков, сейчас набирает 8900 очков. RTX 4060 пол года назад набирала 11000 очков, сейчас 10000 очков. RX 6600 год назад как набирала 7800-8000 очков, так и набирает сейчас, ничего не поменялось. Аналогичная ситуация с картами RTX 2xxx серии - недобор по очкам в сравнении как было пол года назад. Просто личная статистика 
-
zalizo_org
Member
Не за адресою, друже. Я тільки жовтні продав свою прекрасну 5700ХТ (отримував лише задоволення від користування. проблем буквально - нуль), пересів на 3070 і тут почалося...Archer: ↑ 03.03.2026 19:41У зелених нефанатів стабільність, навіть якщо лажає нвідіа, то все одно винна амд/радеон.zalizo_org: ↑ 03.03.2026 15:00 О, тепер я точно знаю куди пішли працювати чуваки які раніше займалися драйверами Radeon
-
Аціо
Member
Вибачаюсь у такому разі, я думав ви незламно потужний фанат.erkins007: ↑ 03.03.2026 17:31Я же не амдшник чтобы отрицать очевидное. Корпорации заигрались с ИИ.Аціо: ↑ 03.03.2026 15:41А де ваше - "в мене все гаразд, ви всьо врьоті!"?
Знаете что самое забавное? Я готов поставить что угодно что драйвера для ИИ ускорителей пишутся вручную) Потому что там после таких про*бов были бы последствия.
А знаєте хлопці та дівчата, мені здається Нвідії стало так сумно та нестерпно що усе під неї лягло, що вони у розпачі вирішили перемогти самі себе! Ото ті бездушні АМД та Інтел в усьому винні! - Довели бідненьку Нвідію до такого!
Ті давно і незмінно працюють у Квалком, немала частка з них, інша частка так і перейшли до АМД.zalizo_org: ↑ 03.03.2026 15:00 О, тепер я точно знаю куди пішли працювати чуваки які раніше займалися драйверами Radeon
А от Нвідії кращій у світі ШІ пише, дивно що людям не подобається, гарні драйвери стабільні! -
- спойлер
- Якщо сидіти на старих цілком стабільні, чи на нових також стабільно, але стабільно з багами
-
vsx
Member
Ну смотри, нвидиа на протяжении уже долгого времени выпускает хреновые драйвера. Что это если не стабильность? Получается Эркинс прав
Сегодня видел ролик где драйвет 57-какой-то в резиденте дает прилично больший фпс чем последний. Это прям очень показательно, что драйвер который вообще не знал про существование этой игры работает лучше, чем драйвер который именно для нее и создавался.
-
snegurrrka
Member
Не ставив, поки все ще на 591.44 версії, яка загалом скрізь стабільна, проте на днях грав у Resident Evil Requiem і відразу кинулося в очі, що на макс налаштуваннях в 4К з Path Tracing, DLSS Quality та Frame Generation (але і без), RTX 4090 видає споживання на рівні 280-320 Вт і при цьому показує 99-100% завантаження GPU, хоча при 100% power limit вона б мала за такого навантаження стабільно 400+ Вт тягнути. Як тільки Path Tracing вимкнув та виставив Ray Tracing, то разом з тим, що показники FPS виросли відчутно, ще й споживання повернулося до рівня 420-450 Вт в піку на дефолтних налаштуваннях карти.
Тобто не знаю, які зараз найбільш оптимальні драйвера, залежить схоже від конкретної гри та моделі відеокарти, оновлюватися поки точно рано, треба ще фікс фікса нової офіційної версії чекати.
- спойлер
Тобто не знаю, які зараз найбільш оптимальні драйвера, залежить схоже від конкретної гри та моделі відеокарти, оновлюватися поки точно рано, треба ще фікс фікса нової офіційної версії чекати.
-
1okisan
Member
А як саме статерить, опишіть будь ласка, і вкажіть яку вас саме відеокарта.zalizo_org: ↑ 03.03.2026 15:11В мене 591.86 статтерить. Продовжую сидіти на 591.741okisan: ↑ 03.03.2026 13:53Я відкатився до 591.86 він стабільний.
-
Earanak
Member
snegurrrka, когда GPU показывает 100% это так же как диспетчер задач показывает 100% CPU. Это на самом деле занятость конвейера, но не 100% утилизация возможностей CPU/GPU и всех их блоков при котором достигается лимит по питанию. Увы у меня сейчас под рукой нету какой нить норм игры для примера. Но вот у меня на 4090 в Monster Hunter Wilds - 300вт и выше никак не идет, но уже в Superposition Extreme - 430вт, в Unreal Engine 5 в PT рендере - 450вт, а в Lumen Рендере в том же UE5 - 350вт. И все эти варианты показывают одинаково 97-100% занятости GPU.
На примере CPU-Рендера в Corona, если я рендрю пустую сцену с кубиком в 2000px то у меня 75 градусов при высоком потреблении, если я рендрю огромный экстерьер в 8к разрешении то у меня 60 градусов при среднем потреблении, а если у меня фигачит какой нить Prime95 SmallestFFT тест без промахов по кэшу то у меня 95 градусов при предельном потреблении. Хотя все эти три случая показывают 100% загрузку (занятость). Вот примерно так же это и с Играми, зависит от настроек игры/оптимизации.
На примере CPU-Рендера в Corona, если я рендрю пустую сцену с кубиком в 2000px то у меня 75 градусов при высоком потреблении, если я рендрю огромный экстерьер в 8к разрешении то у меня 60 градусов при среднем потреблении, а если у меня фигачит какой нить Prime95 SmallestFFT тест без промахов по кэшу то у меня 95 градусов при предельном потреблении. Хотя все эти три случая показывают 100% загрузку (занятость). Вот примерно так же это и с Играми, зависит от настроек игры/оптимизации.
-
snegurrrka
Member
Earanak
Тут дякую
Суть розумію, але це як раз приклад, що або Path Tracing не оптимально налаштовано в новій Resident Evil Requiem поки що, оскільки при звичайному Ray Tracing карта працює очікувано і споживає свої законні 450 Вт в піку, а не 320 Вт в Path Tracing режимі в залежності від локації та FPS просаджується непропорційно якось, або Nvidia драйверами має покращити цей момент. І це схоже системна проблема в новому RE, судячи з кількості відгуків та відосів на YT на відяхах Nvidia.
Тут дякую
-
zalizo_org
Member
В мене Palit GeForce RTX 3070 GameRock V1.1okisan: ↑ 03.03.2026 21:27А як саме статерить, опишіть будь ласка, і вкажіть яку вас саме відеокарта.
Наприклад в Clair Obscur: Expedition 33 коли блукаєш по локації (наприклад коли в загальний світ заходиш) то там є просадки по 1%, аналогічне в Dying Light The Beast. Банально статтерить там де з більш раннім драйвером все норм. І я перепробував різне - і чисте перевстановлення і DDU. Короче кажучи, треба просто інший стабільний драйвер ставити і все знов чудово та плавно.
-
erkins007
Member
Та хай минусят, если бы у меня за минуса деньги снимались это было бы печально, а так хай ребятишки развлекаются.Plush_Dragon: ↑ 03.03.2026 19:11 erkins007, вони тебе мінусять вже просто по звичці?
Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:
Я фанат лучших технологий. Не "топ за свои деньги" и "ну зато дешевле", а лучших в асболюте. Как только проц Интела стали хуже чем у АМД я тут же перебежал на АМ5. Если вдруг завтра АМД выйдет и скажет вот вам карта которая быстрее 5090 и при этом ещё и дешевле я буду один из первых кто ее купитАціо: ↑ 03.03.2026 20:36Вибачаюсь у такому разі, я думав ви незламно потужний фанат.
-
Ekz0rcyst
Member
erkins007
Ви великий молодець. Ваші коментарі завжди підіймають настрій. За це я вам дуже вдячний.
Ви великий молодець. Ваші коментарі завжди підіймають настрій. За це я вам дуже вдячний.
-
man1242
Member
Тільки що пройшов резіка9, про продуктивність питань немаerkins007: ↑ 04.03.2026 00:48Та хай минусят, если бы у меня за минуса деньги снимались это было бы печально, а так хай ребятишки развлекаются.Plush_Dragon: ↑ 03.03.2026 19:11 erkins007, вони тебе мінусять вже просто по звичці?
Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:Я фанат лучших технологий. Не "топ за свои деньги" и "ну зато дешевле", а лучших в асболюте. Как только проц Интела стали хуже чем у АМД я тут же перебежал на АМ5. Если вдруг завтра АМД выйдет и скажет вот вам карта которая быстрее 5090 и при этом ещё и дешевле я буду один из первых кто ее купитАціо: ↑ 03.03.2026 20:36Вибачаюсь у такому разі, я думав ви незламно потужний фанат.
-
БомжАнатолій
Junior
Шкода що ці "технології" не ідеально працюють, зате за всі гроші світу купивerkins007: ↑ 04.03.2026 00:48Та хай минусят, если бы у меня за минуса деньги снимались это было бы печально, а так хай ребятишки развлекаются.Plush_Dragon: ↑ 03.03.2026 19:11 erkins007, вони тебе мінусять вже просто по звичці?
Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:Я фанат лучших технологий. Не "топ за свои деньги" и "ну зато дешевле", а лучших в асболюте. Как только проц Интела стали хуже чем у АМД я тут же перебежал на АМ5. Если вдруг завтра АМД выйдет и скажет вот вам карта которая быстрее 5090 и при этом ещё и дешевле я буду один из первых кто ее купитАціо: ↑ 03.03.2026 20:36Вибачаюсь у такому разі, я думав ви незламно потужний фанат.
-
man1242
Member
Ціна за користування інноваціями завжди була не помірно висока, хоча на разі вже позахмарнаБомжАнатолій: ↑ 04.03.2026 01:15Шкода що ці "технології" не ідеально працюють, зате за всі гроші світу купивerkins007: ↑ 04.03.2026 00:48
Та хай минусят, если бы у меня за минуса деньги снимались это было бы печально, а так хай ребятишки развлекаются.
Я фанат лучших технологий. Не "топ за свои деньги" и "ну зато дешевле", а лучших в асболюте. Как только проц Интела стали хуже чем у АМД я тут же перебежал на АМ5. Если вдруг завтра АМД выйдет и скажет вот вам карта которая быстрее 5090 и при этом ещё и дешевле я буду один из первых кто ее купит![]()
-
БомжАнатолій
Junior
Тепер можна пройти і з рейтрейсінгом, вигляжає неймовірно на вулиціman1242: ↑ 04.03.2026 01:14Тільки що пройшов резіка9, про продуктивність питань немаerkins007: ↑ 04.03.2026 00:48
Та хай минусят, если бы у меня за минуса деньги снимались это было бы печально, а так хай ребятишки развлекаются.
Я фанат лучших технологий. Не "топ за свои деньги" и "ну зато дешевле", а лучших в асболюте. Как только проц Интела стали хуже чем у АМД я тут же перебежал на АМ5. Если вдруг завтра АМД выйдет и скажет вот вам карта которая быстрее 5090 и при этом ещё и дешевле я буду один из первых кто ее купитале є сцени де того паст трейсінга хитає але то таке, враження залишилися позитивні від реалізації технології. За гру відповім що мало
пресет RR юзав E через нвідіа інспектора, значно менш гостінга з ним