Багато позовів вже подали проти виробників чипів пам’яті? Якщо навіть такі компанії як Apple не подали до суду, а розглядають можливість співпраці з китайськими виробниками чипів.Аціо: ↑ 20.02.2026 15:27І це я ще промовчу скільки Нвідію тоді очікує позовів до суду та штрафів, на реальні трильйони, адже дуже легко ІТ індустрія обгрунтує втрати на трильйони, за такий фінт вухами Нвідії, ви може не розумієте що той ринок споживача це трильйони, звідти і така підтримка продукту Нвідії.
Новости
Последние статьи и обзоры
Презентація технологій NVIDIA у Східній Європі: тотальний ШІ
-
Kirakishou
Member
-
dead_rat
Member
Всі окрім зелених, але брали пропорційно майбутній капіталізації зеленихБарбарис: ↑ 20.02.2026 15:40Позови у зв'язку з чим? І хто які штрафи має накладати? В приватної компанії є зобов'язання випускати якийсь продукт? Контракти із замовниками виконали, далі хоч вид діяльності можуть змінити.
dead_rat, хіба зелені брали кредити?
-
Аціо
Member
Так от не виконали, хто вам ото таке розповів що виконали?Барбарис: ↑ 20.02.2026 15:43 Аціо, які контракти, який ринок? Я глобально кажу - виконали контракт, гуляй.
Штрафи та позови фігурують у твоєму коменті, я й питаю за що.
Там прописані довгострокові зобов'язання та ризики, здогадайтесь - замовники тупі?
- І не вкажуть ризики споживача та виробника у контракті?
Та навіть так, якщо не вкажуть є СОТ, є ціла низка міжнародних нюансів та законів країн, які напряму захищають свій бізнес. І ви гадаєте вони дозволять щоб їх ляльці якийсь куртка каку у дзьобі приніс?
Ви неуважно слідкували - як на мільярди легко робить атата ЄС чи США через СОТ?
Ви точно усе підсумували?
Чи тільки останній стовпчик?
Ще і з трьома незавершеними кварталами, потужно так рахуєте.
-
Kirakishou
Member
Виробникам пам'яті вже зробили атата? Оперативна пам'ять подорожчала на 500% і щось на виробників пам'яті ніяких штрафів не накладають. Куди дивиться Єврокомісія?Аціо: ↑ 20.02.2026 15:51Ви неуважно слідкували - як на мільярди легко робить атата ЄС чи США через СОТ?
-
Аціо
Member
Kirakishou: ↑ 20.02.2026 15:59Виробникам пам'яті вже зробили атата? Оперативна пам'ять подорожчала на 500% і щось на виробників пам'яті ніяких штрафів не накладають. Куди дивиться Єврокомісія?Аціо: ↑ 20.02.2026 15:51Ви неуважно слідкували - як на мільярди легко робить атата ЄС чи США через СОТ?
Це ж пам'ять для їх лялечок стала потрібна, для замовників з ЄС та США...
-
Барбарис
Member
Аціо, приклад давай. Де є подібна новина, контракт тощо. Нвідіа виступає лише кредитором або інвестором інших компаній, надаючи їм обладнання замість грошей. Це ще зеленим вимушені будуть платити.
-
Аціо
Member
Чого чого? Ви же заявили що Нвідія виконала контракт, отож ви маєте його, ви і покажете.Барбарис: ↑ 20.02.2026 16:03 Аціо, приклад давай. Де є подібна новина, контракт тощо. Нвідіа виступає лише кредитором або інвестором інших компаній, надаючи їм обладнання замість грошей. Це ще зеленим вимушені будуть платити.
kairo
А то знаєте - раптом завтра Тайвань прокинеться у КНР, і куртка отримає штраф на 3 труляля за провал,
а ви вже у плюс порахували, кажу ж потужно так незламно.
Барбарис
А то чудово у вас виходить, хтось інший заявляє що Нвідія контракт виконала, а я маю показати вам контракт? Нічого не переплутали?
-
Барбарис
Member
Аціо, пробка?
Ще раз напишу для невміючих читати, то було загальне твердження.
Нвідіа, як розробник чіпів та готових рішень для ші, хмар тощо, в контрактах зобов'язується поставити обладнання чи пз.
Це все регулярно поставляється, відповідно й контракт буде виконаний.
І якщо виконали контракти з поставок чіпів, то далі вони не зобов'язані нові поствляти.
Чи ти десь бачиш, що не поствляють, затримують?
Що в цій схемі, як ти стверджуєш, нвідіа порушує та за що їй мають бути штрафи?
Тому питання саме до тебе, де той контракт, який змушує зелених щось розробляти далі?
dead_rat, хай брали пропорційно. Яким боком тут нвідіа? Як на мене, то плутаєте причину та наслідок - капіталізація зелених росте саме внаслідок кредитів, які беруть бажаючі їх обладнання. В заставу відповідно йде обладнання для ші. Кредити дають саме через їх очікування і тому, що покупці високо оцінюють вартість цих чіпів. Але це точно не в рахунок майбутньої капіталізації. І тут точно немає у зелених зобов'язань по виплаті кредитів.
Ще раз напишу для невміючих читати, то було загальне твердження.
Нвідіа, як розробник чіпів та готових рішень для ші, хмар тощо, в контрактах зобов'язується поставити обладнання чи пз.
Це все регулярно поставляється, відповідно й контракт буде виконаний.
І якщо виконали контракти з поставок чіпів, то далі вони не зобов'язані нові поствляти.
Чи ти десь бачиш, що не поствляють, затримують?
Що в цій схемі, як ти стверджуєш, нвідіа порушує та за що їй мають бути штрафи?
Це ж твій пост. Так от, напишу ще разок - де в них підписаний контракт із зобов'язанням продовжити розробляти/випускати чіпи чи відеокарти. З вендорами підписують на рік, пів року. З ші , хмарами на 3-5. Поставили їм чіпи по контракту і все.Аціо: ↑ 20.02.2026 15:27
Ну м'яко кажучи - уявіть собі, робить скажемо який виробник продукт, а засоби для його споживання відмовляється раптом, а до того виробляв 80-90% цих засобів, уявіть собі дуже скоро цей виробник і за для засобів, і за для інфраструктури продукту, і для споживача стає дуже м'яко кажучи - не потрібен.
Тому питання саме до тебе, де той контракт, який змушує зелених щось розробляти далі?
dead_rat, хай брали пропорційно. Яким боком тут нвідіа? Як на мене, то плутаєте причину та наслідок - капіталізація зелених росте саме внаслідок кредитів, які беруть бажаючі їх обладнання. В заставу відповідно йде обладнання для ші. Кредити дають саме через їх очікування і тому, що покупці високо оцінюють вартість цих чіпів. Але це точно не в рахунок майбутньої капіталізації. І тут точно немає у зелених зобов'язань по виплаті кредитів.
Последний раз редактировалось Барбарис 20.02.2026 16:36, всего редактировалось 1 раз.
-
erkins007
Member
Ни для одной. Даже Индиана прекрасно в 24 влезает. Но вот не памяти, а мощность 5090 нужно всем играм и там она не лишняя будет.kairo: ↑ 20.02.2026 13:50Для якої гри треба 32ГБ ВРАМ?
-
kyon
Member
Какая-то убогая презентация как для многотриллиардной корпорации, там видимо 1.5 журналиста сидело судя по размеру комнатки где они это проводили. А с другой стороны кто там в восточной Европе, считай и нет никого значимого, зачем вообще отдельная презентация.
-
kairo
Member
Треба бути сліпим, щоб не бачити, що Нвідія тепер, це компанія, яка постачає обладнання для ШІ. Хуанг натурально порізав виробництво ігрових карт, щоб виробляти більше рішень для дата центрів.Аціо: ↑ 20.02.2026 15:58Ви точно усе підсумували?
-
Kassatka
Member
І вистачає ж людям глузду хавати таке лайно.Вона обіцяє до «1000 Гц сприйнятої частоти оновлення» (тобто глядачу здається що він бачить таку високу частоту, хоча насправді вона звісно втричі нижча – 360 Гц) на сумісних моніторах за допомогою стробоскопічного ефекту в момент перемикання пікселів. По суті це є варіативна частота оновлення екрана зі стробоскопічним ефектом, де між послідовними кадрами додається чорний кадр, щоб дозволити пікселям повністю оновитися до наступного кадру й позбавитися набридливих шлейфів.
Щоб за таке великі гроші платити? Я б і за 1500 грн. не глянув би у бік моніка, що мерехтить з частотою, нижчою за 700 Гц.
А що тут власне нового, якщо цей розтриклятий BFI існує вже багато років, так ще й часто його не можна вимкнути прямим налаштуванням і назавжди, щоб і духу не було?
Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
Але он досі купа людей нахвалюють ковбасу по 2,20 CRT-монітори, як пречудові для геймінгу.
-
avuremybe
Member
Апл перший в списку тих, хто ті ціни розганяє. З біса б їм судитись проти своїх же методів видавлення конкурентів з контрактування?Kirakishou: ↑ 20.02.2026 15:45Багато позовів вже подали проти виробників чипів пам’яті? Якщо навіть такі компанії як Apple не подали до суду, а розглядають можливість співпраці з китайськими виробниками чипів.Аціо: ↑ 20.02.2026 15:27І це я ще промовчу скільки Нвідію тоді очікує позовів до суду та штрафів, на реальні трильйони, адже дуже легко ІТ індустрія обгрунтує втрати на трильйони, за такий фінт вухами Нвідії, ви може не розумієте що той ринок споживача це трильйони, звідти і така підтримка продукту Нвідії.
-
Inqizitor2022
Member
Потому, что продажа лопат мошенникам, которые разводят инвесторов - это сверхдоходы. 
Отправлено спустя 16 минут 2 секунды:
Монитор даже с высокочастотной ШИМ вообще неприемлем, только без ШИМ должен быть.
2. CRT мониторы плохи для всего были, единственное преимущество - дешевизна.
У них:
- даже с кактусами вокруг и защитным экраном всё, что больше 17" начинало сильно излучать, могло даже тошнить если сидишь долго
- постоянная расфокусировка от плохой геометрии на даже самых дорогих мониторах, начиная с 17" и выше, на 14-15" меньше замечалось
- необходимость размагничивания время от времени
- 100+ герц ставились на невысоких разрешениях, чем выше разрешение - тем больше проблемы с картинкой
- огромные размеры и вес
- большое энергопотребление
- трубка садилась и потом начинались чудеса
- если в игре были тёмные цвета, особенно белый цвет на чёрном фоне - были лютые шлейфы за белым если перемещается, да ладно, кого я обманываю, шлейфы были за любым светлым на тёмном фоне.
От частоты монитора не зависило , это неисправимый дефект CRT мониторов.
Поэтому когда вышли хотя-бы сносные ЖК мониторы типа NEC - я сразу продал ЭЛТ чудо и купил ЖК и очень рад что это сделал.
Отправлено спустя 16 минут 2 секунды:
1. Ничего там не мерцает, только в тёмных местах пульсация и то не везде. Плюс эта дрянь (vrr flickering) без проблем отключается через драйвер - отключаем freesync и всё. Плюс не на всех мониторах есть вообще. Плюс тут вообще не про синхронизацию речь, а про длсс и фреймген, там в принципе никаких мерцаний нет.Kassatka: ↑ 20.02.2026 21:27 І вистачає ж людям глузду хавати таке лайно.Воно ж мерехтить! Вам 360 Гц мало, дуже захотілося типу як 1000? Щоб заради цього по своїй добрій волі по факту погодитися на аналог низькочастотної ШІМ у 360 Гц. Бо нормальна високочастотна ШІМ, це хоча б 500-700 Гц, ну аж ніяк не 360 Гц.
Щоб за таке великі гроші платити? Я б і за 1500 грн. не глянув би у бік моніка, що мерехтить з частотою, нижчою за 700 Гц.
Але он досі купа людей нахвалюють ковбасу по 2,20 CRT-монітори, як пречудові для геймінгу.Хоча вони взагалі мерехтіли як неприкаяні, що було видно неозброєним оком без усякого олівця, й пригнічуюче давили цим на очі та мозок.
Монитор даже с высокочастотной ШИМ вообще неприемлем, только без ШИМ должен быть.
2. CRT мониторы плохи для всего были, единственное преимущество - дешевизна.
У них:
- даже с кактусами вокруг и защитным экраном всё, что больше 17" начинало сильно излучать, могло даже тошнить если сидишь долго
- постоянная расфокусировка от плохой геометрии на даже самых дорогих мониторах, начиная с 17" и выше, на 14-15" меньше замечалось
- необходимость размагничивания время от времени
- 100+ герц ставились на невысоких разрешениях, чем выше разрешение - тем больше проблемы с картинкой
- огромные размеры и вес
- большое энергопотребление
- трубка садилась и потом начинались чудеса
- если в игре были тёмные цвета, особенно белый цвет на чёрном фоне - были лютые шлейфы за белым если перемещается, да ладно, кого я обманываю, шлейфы были за любым светлым на тёмном фоне.
Поэтому когда вышли хотя-бы сносные ЖК мониторы типа NEC - я сразу продал ЭЛТ чудо и купил ЖК и очень рад что это сделал.
-
Аціо
Member
Ні нічого вам не тисне? То таки самі вказали, що 5 років Нвідія щось зобов'язана, то тепер ні? І це в одному реченніБарбарис: ↑ 20.02.2026 16:31
Це ж твій пост. Так от, напишу ще разок - де в них підписаний контракт із зобов'язанням продовжити розробляти/випускати чіпи чи відеокарти. З вендорами підписують на рік, пів року. З ші , хмарами на 3-5. Поставили їм чіпи по контракту і все.
Контракт ви мені так і не показали до речі, який Нвідія виконала.
Треба бути дуже недалекоглядним, щоб не розуміти що Нвідія може грати роль хоч гелікоптера, хоч насіння.kairo: ↑ 20.02.2026 17:09Треба бути сліпим, щоб не бачити, що Нвідія тепер, це компанія, яка постачає обладнання для ШІ. Хуанг натурально порізав виробництво ігрових карт, щоб виробляти більше рішень для дата центрів.Аціо: ↑ 20.02.2026 15:58Ви точно усе підсумували?
- Заради прибутків та підняття ажіотажу, і допомагати вам їй не обов'язково, вони і без вас підіймуть вартість, чи то через муху на носі, чи то через метеликів на весельці, чи то через сферичних конів у вакуумі.
Не існуватиме Нвідія у ШІ - без користувацького існування.
Споживач - має мати засіб споживання продукту Нвідіа, чи ви думаєте Інтел їм їх буде робити? Чи АМД? Та вони одразу перероблять алгоритми ШІ матриць, і усі data center Нвідіі стануть непотрібні, ви хочете мені довести що Нвідія це наївні рожеві поні що їдять веселку та какають метеликами? Ви себе чуєте?
-
Барбарис
Member
Аціо, гальмо, нічого не жме?
Ти пишеш про гіпотетичний світ мрій, де зелених засудять та оштрафують за відмову розробляти нове покоління користувацьких карт.
Я ж тобі написав реальні контракти, де нвідіа зобов'язується поставляти розроблені продукти - чіпи та пз.
Якщо вони побачать, що далі є попит на умовні швейні машинки, то закритють поточні справи та будуть робити їх.
Ніде немає в них зобов'язань підписувати нові контрактина чіпи чи розроблятимайбутні покоління. Розумієш?
Тому я напишу тобі востаннє- покажи контракт, який змушує нвідіа розробляти та згідно якого їх оштрафують на твою думку? Хоча тої думки і не видно.
Ти пишеш про гіпотетичний світ мрій, де зелених засудять та оштрафують за відмову розробляти нове покоління користувацьких карт.
Я ж тобі написав реальні контракти, де нвідіа зобов'язується поставляти розроблені продукти - чіпи та пз.
Якщо вони побачать, що далі є попит на умовні швейні машинки, то закритють поточні справи та будуть робити їх.
Ніде немає в них зобов'язань підписувати нові контрактина чіпи чи розроблятимайбутні покоління. Розумієш?
Тому я напишу тобі востаннє- покажи контракт, який змушує нвідіа розробляти та згідно якого їх оштрафують на твою думку? Хоча тої думки і не видно.
-
Аціо
Member
І так щоб не сперечатись, а задамо питання ШІ правильно - скільки користувацьких графічних процесорів виробила Нвідія порічно.kairo: ↑ 20.02.2026 17:09 Хуанг натурально порізав виробництво ігрових карт, щоб виробляти більше рішень для дата центрів.
-Відповідь у 2025 році 5+ млн.
У 2024 році трохи менше 4 млн.
У 2023 році ще трохи менше.
і тд. і тп.
Порізала мама дарахая, парізала шмарізала паніка хутко купляти за х2 вартість бо більше не буде, зима не буде, хліб не буде паніка, соплі, сльози... Це ж дуже і дуже, воно ж таке щось мале, а ні огого бо так але ні!
Вибачте не втримався щоб підколоти, ну не тупа Нвідія, не тупа, тому грати роль та прикидатись так вони вміють, роздмухувати ажіотаж та будь ласка, вкидати абир-абирвалг ідеї скільки завгодно задля здорожчання, і вам необов'язково їм допомагати, ну звичайно якщо ви не у них на ланцюжку сидите.
Це ви так зрозуміли, а я писав за ІТ сектор, та за пряму залежність продукту споживання та виробляння продукту, далі взагалі не цікаво адже реальні контракти, мають реальних вигодоотримувачів які можуть легко через СОТ зробити атата, і роблять коли їм це вигідно. І це у вас світ мрій якийсь, де вами не показані контракти виконані.Барбарис: ↑ 21.02.2026 06:41 Аціо, гальмо, нічого не жме?
Ви звичайно виконаний контракт з Нвідією не покажете, а будете його у мене питати? Ну ви же стверджуєте що він виконаний? Він у вас тоді є, от і подивіться його.
-
Барбарис
Member
Аціо, реально тупий чи прикидаєшся?
Ти розумієш різницю між реальним контрактом на постачання продукції та якимось вигаданим тобою контрактом на подальшу розробку нових поколінь?
Тут не має значення чи я напишу виконали контракт на постачання, чи виконають контракт на постачання.
Це всього лише контракт на поставку розробленого продукту.
Немає у зелених ніякого ні з ким контракту на розробку нового покоління ігрових відеокарт.
Немає у вендорів та сот і приводу для позовів чи штрафів. Є лише одна категорія перед якою приватна фірма має зобов'язання, але їй фіолетово як їх виконають - чи за допомогою продажу відеокарт, чи за допомогою продажу презервативів для дельфінів. Здогадаєшся, що за категорія?
Когось із виробників пам'яті, які перепрофілювались на нвм та згорнули підрозділи ссд і планок, покарали?
Ти розумієш різницю між реальним контрактом на постачання продукції та якимось вигаданим тобою контрактом на подальшу розробку нових поколінь?
Тут не має значення чи я напишу виконали контракт на постачання, чи виконають контракт на постачання.
Це всього лише контракт на поставку розробленого продукту.
Немає у зелених ніякого ні з ким контракту на розробку нового покоління ігрових відеокарт.
Немає у вендорів та сот і приводу для позовів чи штрафів. Є лише одна категорія перед якою приватна фірма має зобов'язання, але їй фіолетово як їх виконають - чи за допомогою продажу відеокарт, чи за допомогою продажу презервативів для дельфінів. Здогадаєшся, що за категорія?
Когось із виробників пам'яті, які перепрофілювались на нвм та згорнули підрозділи ссд і планок, покарали?
-
Kirakishou
Member
Розробники ігор це ІТ сектор? Де позови до суду на Нвідію та АМД через майнінг та ШІ, а також на виробників оперативної пам’яті, жорстких дисків та ссд? Адже це впливає на ігрову індустрію і за вашою логікою Епік Геймс, Стім та розробники ігор повинні подати до суду на всі ці компанії. Невже розробникам ігор, а також магазинам Епік Геймс та Стім вигідно, щоб для геймерів були недоступні комп’ютери?Аціо: ↑ 21.02.2026 06:58Це ви так зрозуміли, а я писав за ІТ сектор, та за пряму залежність продукту споживання та виробляння продукту, далі взагалі не цікаво адже реальні контракти, мають реальних вигодоотримувачів які можуть легко через СОТ зробити атата, і роблять коли їм це вигідно.