Провідні виробники ПК розглядають можливість використання китайських мікросхем пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Rosberg
Kingbank как пример, если вы не знаете то это не значит что их нет
tornadox
Member

FirstTDM: 06.02.2026 19:57Блоки питания be quiet! разрабатываются и проектируются в Германии компанией Listan GmbH, а само производство располагается в Азии. Немецкие инженеры осуществляют контроль качества, финальное тестирование продукции проводится в лабораториях недалеко от Гамбурга, что гарантирует соблюдение высоких стандартов качества бренда.
десь приблизно як в цьому відео.

be quiet! - якісні? абсолютно! Чи розробляє їх німець в Гамбурзі? Сумніваюся. Швидше узгоджує дизайн, розмір партії та компоненти з готового каталогу ODM.
В китаї є взагалі така річ, називається "white monkey job" це коли наймають білого аби ходив на бізнес зустрічі і презентевував компанію що дає їй кращий вигляд нібито вона західна. https://en.wikipedia.org/wiki/White_monkey
FirstTDM
Member

tornadox: 07.02.2026 01:19десь приблизно як в цьому відео.
Я же не спорю - продолжайте верить в некие видео... :)

Просто у меня есть конкретные факты против китайщины и всё тут... а что и как во ВСЕХ европейских производствах/лабораториях - я не знаю достоверно... но конкретные случаи с be quiet! - могу только подтвердить...
dead_rat
Member

tornadox: 07.02.2026 01:19 В китаї є взагалі така річ, називається "white monkey job" це коли наймають білого аби ходив на бізнес зустрічі і презентевував компанію що дає їй кращий вигляд нібито вона західна. https://en.wikipedia.org/wiki/White_monkey
Коли був у Китаї в 2019 то це ще було, спілкувався з такою людиною: європейське обличчя і блакитні очі давали працювати вчителем англійської і іноді моделлю. Але з тих пір цей тренд пішов на спад
tornadox
Member

FirstTDM: 07.02.2026 01:24Просто у меня есть конкретные факты против китайщины и всё тут... а что и как во ВСЕХ европейских производствах/лабораториях - я не знаю достоверно... но конкретные случаи с be quiet! - могу только подтвердить...
Ну так напиши конкретні факти, можливо цим фактам років з 20. Можливо нам треба щось знати.
Але з того що я бачу то китайські відомі бренди зараз нічим не гірші за Американські і Європейські "бренди" які так само виготовлені в Китаї але зі західним шильдиком, тільки от ціна нижча, якість та сама.
По факту єдине в чому Китай ще відстає це літографія.
dead_rat
Member

FirstTDM: 07.02.2026 01:24
tornadox: 07.02.2026 01:19десь приблизно як в цьому відео.
Я же не спорю - продолжайте верить в некие видео... :)

Просто у меня есть конкретные факты против китайщины и всё тут... а что и как во ВСЕХ европейских производствах/лабораториях - я не знаю достоверно... но конкретные случаи с be quiet! - могу только подтвердить...
А чатик не згоден, каже BeQuiet дешеві це FSP, а дорогі це CWT стандартні платформи
OEM Platform Details
Dark Power Pro (e.g., Dark Power Pro 13 / 12 / 1500W)
• The flagship Dark Power Pro units are built by Channel Well Technology (CWT).
• According to teardown reports, they use CWT’s semi-digital CST platform, which typically includes:
Multiple +12 V rails (configurable to single-rail via be quiet!’s “Overclocking Key”).
Full-bridge + LLC topology with DC-to-DC converters on secondary rails.
Digital control in the primary/critical sections but not a fully digital control system like some competitors (e.g., Corsair AX series).
• This CWT platform is tailored for high efficiency and premium output, often targeting 80+ Titanium in the DP Pro lineup.
FirstTDM
Member

tornadox: 07.02.2026 01:39Ну так напиши конкретні факти
Я и написал - "наши инженеры ездили в Германию в прошлом году" - конкретно в лаборатории/производство be quiet! и там всё хорошо! Я уже не знаю как и что рассказывать - дорого, но качественно... конечно китайщина дешевле и лучше :lol:

Отправлено спустя 22 секунды:
tornadox: 07.02.2026 01:39китайські відомі бренди зараз нічим не гірші за Американські і Європейські "бренди"
:D
MqM
Member

Kirakishou: 06.02.2026 19:07
MqM: 06.02.2026 16:04Колись люди научаться розрізняти китайських виробників з власним виробництвом та американські ( і тайванські) компанії з перенесеним виробництвом по їхнім же стандартам.
Більшість населення взагалі нічого не розрізняє і йому відверто плювати. Ви мабуть не знаєте, але більшість населення ходить з китайськими смартфонами, купує одяг китайських брендів – труси, джинси, кросівки, куртки, светри. Купує автомобільну резину, автомобільне скло чисто китайський брендів. Купує китайські роутери (більшість з них чисто китайські бренди), китайські ліхтарики, світильники, безперебійники для роутерів, котлів та комп’ютерів, генератори (навіть якщо там написано, що він виготовлений в Україні). А екофлоу, блюетті та решта зарядних станцій? Почитайте, це все чисто китайські бренди. На 100%. Олівці, ручки, папір, фарби, навіть крейда – все китайське. По комп’ютерам теж можна пройтися: леново, мсі, паліт, інно3д, кінгстон – тобто те, що купує переважна більшість населення. Китайські клавіатури, мишки, килимки для мишок які купують звичайні люди, а не комп'ютерні гіки. Телевізори, монітори. NVR, камери відеоспостереження. Дешеві китайські комп’ютерні корпуси і блоки живлення. Та навіть і не дешеві.
А знаєте, яка найбільша в Україні мережа мультимаркетів непродовольчих товарів? Аврора. Там 99% товарів – чисто китайські бренди.
Наголошую, це все на 100% саме китайські бренди. Не як айфон чи нвідія, а чисто китайські. Я на 100% упевнений, що ви особисто купуєте китайські товари. Чи то плитку, чи сантехніку, чи якийсь герметик, чи цвяхи, чи підшипники, чи якесь силіконове мастило, чи банальну ручку, чи парасольку, чи вентилятор або обігрівач. Не може бути такого, щоб ви ніколи не купували товари чисто китайських брендів.
Питання: то ви вже навчилися розрізняти китайські бренди?
Все так, але відколи тайванська MSI стала китайською материковою компанією? А американський Кінгстон китайським?
Якщо я десь не приділив увагу то це канцелярські вироби:)
Проте переконаю все, що має важливість та відчутну ціну підбираю ретельно ;)
Проте мені стало цікаво в чому ви мене хочете переконати, що все норм і так треба?)

Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
DuckRider: 06.02.2026 19:33
FirstTDM: 06.02.2026 19:14

Нет. Это не так - есть множество производителей в Турции, Египте, Таиланде, Малайзии...

Нет. Никогда не покупал китайские роутеры и нормальные фирмы не покупают китайщину...

Это - да, конечно... всякая фигня, которая не включается в розетку - можно и дешевку китайскую попробовать...

Нет и никогда.

Объясняю - нет, нормальные люди не покупают китайские бренды.
А теперь переверни клавиатуру и сфоткай фразу made in ...
І? Можна знайти мейд ін Поланд)
Чекаю розповідей про польські телевізори ;)
Ти розумієш що таке бренд?
Локалізоване випобництво це не бренд😂

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Retamon: 06.02.2026 19:47 В мене телевізор Хайсенс. Китай-китАєм, чудовий телевізор. Ноутбук і планшет Леново. Китай-китАєм, середньобюджетні, але таке поєднання потрібних мені характеристик за таку ціну тільки у них знайшлося. Телефон Моторола, там від ТІЄЇ Мотороли тільки назва, це Китай-китАєм. ССД Лексар, чудова швидкість, гарна ціна (на момент покупки), Китай-китАєм, на YMTC китайській nand.
Ніякі з великих корпорацій нам не друзі, їх завдання здерти з нас останню гривню даючи нам товар мінімально можливої якості, залежно від цінової ніші конкретного товару. І ЗРІЛИЙ китайський товар нічим не гірше і не краще таких же з умовної Кореї, як наприклад ті ж ТВ Хайсенс.

P.S. Нагадаю а можливо комусь відкрию очі - побутова техніка Філіпс це на 100 % чистий Китай. При чому недешевий. І люди беруть.
Спитай, що відбулося на площі Тяньаньмень на своїх пристроях)
Кажуть цензура там по дефолту

Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Retamon: 06.02.2026 20:13 Я тобі Філіпс, ти мені БіКвіт......
Я кажу як приклад конкретно
про
Філіпс
побутову техніку

Це на 1 000 000 % Китай, там від Філіпс тільки назва і лейба.
А зібрані в Польщі телевізори китай чи що там?) чи вони там суто корпуси складають просвіти :weep:
Afit
Member

Да тут целый холивар разгорелся по поводу Китайщины😃 Вставлю свои некомпетентные 5 копеек. Я за использование, ради устранения образовавшейся бреши, с помощью китайской памяти. Понятно что с контролем качества. Пусть она будет хотя-бы базовой, там на 5600, если это DDR5, но зато у людей будет возможность купить, а не недоумивать, глядя на одну лишь память, по бюджету всей сборки. :eek:
Ekz0rcyst
Member

dead_rat
Ну так і нічого дивного, більшість "виробників" нічого і не виробляє бо власне і не має власного виробництва, і замовляє у великих oem виробників, типу озвучених вами fsp чи cwt. Часто різниця в наклеєній етикетці. І нічого поганого і дивного тут немає, просто така модель ведення бізнесу. Наприклад в тої ж nvidia теж немає власного виробництва і нічого, я б сказав без перебільшення зараз компанія переживає свої найкращі часи.
waryag
Member

DuckRider: 06.02.2026 19:07А тепер згадай як файно працювала при тобі ддр5 і про якість вже можна не згадувати :laugh: І це ще досить дорога була, а не бюджетні варіанти.
А тепер подумай, на який рівень зможе вивести процес китайська комплектуха )

Відправлено через 11 хвилин 13 секунд:
FirstTDM: 06.02.2026 19:57Блоки питания be quiet! разрабатываются и проектируются в Германии компанией Listan GmbH, а само производство располагается в Азии. Немецкие инженеры осуществляют контроль качества, финальное тестирование продукции проводится в лабораториях недалеко от Гамбурга, что гарантирует соблюдение высоких стандартов качества бренда.
:lol:
Из немецкого там выбор ОЕМ платформы, маркетинг, дизайн коробки-упаковки и своя вертушка (кроме бюджеток, физическое производство тоже в Азии).

Відправлено через 7 хвилин 54 секунди:
Ekz0rcyst: 07.02.2026 06:20Наприклад в тої ж nvidia теж немає власного виробництва і нічого, я б сказав без перебільшення зараз компанія переживає свої найкращі часи.
У нвідіа є розробка унікальних пристроїв, систем та ПЗ до них. Більшість брендів БЖ обирають каталожний варіант у виробника і клеять бірочку.
IronWithin
Member

tornadox: 07.02.2026 01:39
FirstTDM: 07.02.2026 01:24Просто у меня есть конкретные факты против китайщины и всё тут... а что и как во ВСЕХ европейских производствах/лабораториях - я не знаю достоверно... но конкретные случаи с be quiet! - могу только подтвердить...
Ну так напиши конкретні факти, можливо цим фактам років з 20. Можливо нам треба щось знати.
Але з того що я бачу то китайські відомі бренди зараз нічим не гірші за Американські і Європейські "бренди" які так само виготовлені в Китаї але зі західним шильдиком, тільки от ціна нижча, якість та сама.
По факту єдине в чому Китай ще відстає це літографія.
Те що ти бачиш це мило в очах, якщо тобі подобається то купуй, але нічого тут ходити і розказувати що американське = європейське = китайське, бо це брехня, не було так, зараз не так, і не буде в найближчі десятиліття так!

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
Afit: 07.02.2026 04:55 Да тут целый холивар разгорелся по поводу Китайщины😃 Вставлю свои некомпетентные 5 копеек. Я за использование, ради устранения образовавшейся бреши, с помощью китайской памяти. Понятно что с контролем качества. Пусть она будет хотя-бы базовой, там на 5600, если это DDR5, но зато у людей будет возможность купить, а не недоумивать, глядя на одну лишь память, по бюджету всей сборки. :eek:
Всегда в таких случаях, голосуют деньгой, ты либо купишь её(и скорее всего пожалеешь), либо это всё слова, и только.
FirstTDM
Member

waryag: 07.02.2026 09:03Из немецкого там выбор ОЕМ платформы, маркетинг, дизайн коробки-упаковки и своя вертушка (кроме бюджеток, физическое производство тоже в Азии).
IronWithin: 07.02.2026 09:55Те що ти бачиш це мило в очах, якщо тобі подобається то купуй,
И еще раз - отлично! Вы все всё знаете! "Снимаю шляпу!"

Наверное, уважаемые участники форума лично ездили в Германию, проводили строгую проверку существующих лабораторий/производства и сделали вывод...

Ок! Продолжайте покупать китайский нонейм - разве я спорю с этим :D
vsx
Member

У нас все китайское на ура продается, корпусы, бп. Я уже не говорю про смартфоны, роутеры и зарядные станции. Если будет качественная оперативка конечно народ будет покупать. Ссд покупают ведь.
Телевизоры уже давно китайцы научились делать, потихоньку и рынок мониторов захватывают. Конкуренция всегда хорошо.
FirstTDM
Member

IronWithin: 07.02.2026 09:55Всегда в таких случаях, голосуют деньгой,
Всё верно - дешевле значит лучше :lol:

Отправлено спустя 46 секунд:
vsx: 07.02.2026 10:27Конкуренция всегда хорошо.
Вот тут - полностью согласен!
Avenger80
Member

del
DuckRider
Member

waryag: 07.02.2026 09:03
DuckRider: 06.02.2026 19:07А тепер згадай як файно працювала при тобі ддр5 і про якість вже можна не згадувати :laugh: І це ще досить дорога була, а не бюджетні варіанти.
А тепер подумай, на який рівень зможе вивести процес китайська комплектуха )
Та таке саме лайно буде як г.скілл флаєр Х :laugh:
Polyaan
Member

Ну китайские телевизоры (а конкретно один только TCL) в конце прошлого, и по прогнозу в этом году обоняет Самсунг, вынудив самс выйти из конкуренции за бытовой сегмент и сделать акцент на премиум.
К тому же почти все бюджетные и средние самсы с китайской матрицей, точный процент лень гуглить.
Новость при покупке Китаем 51 процента акций Sony(ой совместный проект, где у китайцев большинство акций).
Да и раз разговор про ЕС, TCL и Hisense лидеры продаж.
В крупном немецком провайдере Telekom большинство в штуках предложений - телефоны ксиоми, а во флагманах ксиоми, яблоко и Самсунг.
Странно такое доверие немцев к Китаю :lol:
Или все таки это другое?
А заградительные дополнительные пошлины, что хочет ввести или ввела в этом году Германия на покупку любого самого дешёвого товара с Али и прочих китайских площадок, ибо делают конкуренцию магазинам местным.
При этом в местных маназинах 95 процентов товаров с шильдиком Китай.
Глобализация она такая, поздно уже.
waryag
Member

DuckRider: 07.02.2026 14:22Та таке саме лайно буде як г.скілл флаєр Х :laugh:
Це було б дуже класно для китайців.
По залізу може і буде, а з підтримкою виробників МП - ой навряд чи.

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
FirstTDM: 07.02.2026 10:26Наверное, уважаемые участники форума лично ездили в Германию, проводили строгую проверку существующих лабораторий/производства и сделали вывод...
Сьездить чтобы что? С одной стороны обзоры и фотки, с другой - маркетинговые сказки. Чему же верить? :rotate:
Ответить