Відбита наглухо людина
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD Ryzen 9 9950X3D2 — майбутній флагман платформи AM5 зі 192 мегабайтами L3-кешу
-
Afit
Member
yuriy_dd
Відбита наглухо людина
В мене знайомий такий є. Але його на Linux заклинило. Його байдуже що комусь не цікаво/не потрібно возитись з вивченням нової ОС, тим паче з неочевидними вимогами до знань і запар Linux. Так і ти з цим своїм ARM. І аргументи вам обом ні до чого, бо як з гуся вода відскакують будь які факти. Наприклад я тобі не раз доводив як НЕ допомагає багатоканал процам з робочих станцій в іграх і багатьох інших завданнях, за який (багатоканал) ти постійно топиш. Тобі байдуже прямі тести, які це доводять. Ти як баран, далі б'єш в ворота, хоч це безглуздо. І так по всим питанням. Тобі не доходе, що порівнювати цифри в характеристиках безглуздо, на різних архітектурах. В тебе тупі порівняння, які виглядають як - якщо в умовній фурі 500 коняк, то значить що легкові автомобілі теж потягнуть такий вантаж, з аналогічним за потужністю двигуном. А те що нічого в легковому під такий режим роботи не розраховане, то тобі байдуже. 500 кобил = 500 кобил, і не їпе 
Відбита наглухо людина
-
alexeygalas
Member
Але гравці в бейзбол та крикет, на який усім начхати.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 08:32Всі великі гравці вже переходять на арм
Lenovo, Dell, HP та інші вендори в лептопи, тонкі ПК, товсті ПК, сервери встановлюють Intel/AMD. 2 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики.
А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі.
Які ж великі гравці?
-
yuriy_dd
Member
раніше не було зараз є = явний прогресalexeygalas: ↑ 27.12.2025 13:002 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики
де найбільші продажі і найбільші грошіalexeygalas: ↑ 27.12.2025 13:00А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі
ринок x86 стає меншим
нагадаю - на смартах x86 взагалі не представлений, і капіталізація Квалком - більша ніж intel
-
alexeygalas
Member
Бо йому там не місце, на смартах були arm, xscale і ще багато усього. І вони для того і робились.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 14:11на смартах x86 взагалі не представлений
-
yuriy_dd
Member
ви не правіAfit: ↑ 27.12.2025 10:45Наприклад я тобі не раз доводив як НЕ допомагає багатоканал процам з робочих станцій в іграх і багатьох інших завданнях, за який (багатоканал) ти постійно топиш
на вашу думку для чого АМД зробили великий 3Д кеш? чи у всіх програмах проц з 3Д кешем буде швидший за його аналог без?
приклад?Afit: ↑ 27.12.2025 10:45Тобі байдуже прямі тести, які це доводять
дійсно є речі які порівнювати безглузду наприклад частота - АРМ на меншій частоті взуває x86 який на значно більшійAfit: ↑ 27.12.2025 10:45Тобі не доходе, що порівнювати цифри в характеристиках безглуздо, на різних архітектурах
а ось розмір оперативної пам'яті - тут вже провина windows, яка дуже неефективно її використовує
а чому наприклад не можна порівнювати загальну швидкість оперативної пам'яті?
а енергоефективність?
я також багато лінукс використовую але тільки через текстову консольAfit: ↑ 27.12.2025 10:45Але його на Linux заклинило
МакОС - подібно
але він там колись був, чому його не стало?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:14Бо йому там не місце
скільки вам часу потрібно щоб до вас дійшло що енергоефективність зараз один з самих важливих параметрів для процесорів?
-
alexeygalas
Member
Ну дурня ж повна. Швидкодія - найважливіший параметр.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 14:28скільки вам часу потрібно щоб до вас дійшло що енергоефективність зараз один з самих важливих параметрів для процесорів
Навіть в смартфонах топ сегмент не має нічого подібного з енергоеффективністю, бо живе 1-2 дні в той час як молодші моделі живуть 3-4 дні. Бо флагман на те і флагман щоб бути найшвидшим
Чому до мене має дійти твоя суб'єктивна думка
Последний раз редактировалось alexeygalas 27.12.2025 14:36, всего редактировалось 2 раза.
-
AntonyKandaurov
Member
Однопоточна швидкодія
Брехун втікає зі свого топіка в інші
Брехун втікає зі свого топіка в інші
-
yuriy_dd
Member
а чому тоді Епл не ставить М проци в мобільні?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:32Швидкодія - найважливіший параметр
а середнього класу смарти скільки часу живуть?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:32в той час як молодші моделі живуть 3-4 дні
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
viewtopic.php?t=290746&start=1140
viewtopic.php?t=290746&start=1140
-
alexeygalas
Member
З тієї ж причини, чому ми не забиваємо цвяхи табуреткою - бо є молотокyuriy_dd: ↑ 27.12.2025 14:38а чому тоді Епл не ставить М проци в мобільні?
М5 трохи пів смартфона може займе і розрядить його швидше. Охолодити не вийде, немає купи технологій пов'язаних із мобільним зв'язком і ще з багатьох причин
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Думаю є моделі. Зараз сильно не володію питанням, бо користуюсь топ сегментом.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 14:38а середнього класу смарти скільки часу живуть?
Але свого часу мав Lenovo P780 та tcl 3s m3g які тримали по 5 днів із одною активною сімкою і майже 4 із двома. І це був середнячок
Але флагмани це зажди був день активної експлуатації і 1.5-2 дні легкої.
Ну і на телефонах якраз автономність має більше значення за швидкодію. Для комп'ютерів - навпаки
Смартфон ми використовуємо щоб бути якомога довше на зв'язку, а комп'ютер - щоб розв'язувати задачі швидше ніж в зошиті із калькулятором. Згоден?
І тут мені головне швикість. А буде він при цьому 20 вт чи 200вт споживати - мені якось фіолетово
Якщо стоїть задача зробити компактний пк - це вже інше питання. Тоді потрібно враховувати і "святу" енергоеффективність.
Але зробити Mac PRO на Apple Silicon - було найбільшою дурістю зі сторони Apple.
Проміняти можливість карт розширення, відео карт та ecc пам'яті на оцю іграшку - це вже не має права називатись PRO
-
yuriy_dd
Member
все залежить від оптимізаціїalexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:54Але флагмани це зажди був день активної експлуатації і 1.5-2 дні легкої
і ви дуже помиляєтесь вважаючи що дешеві телефони живуть довше - довше вони живуть лише через ту причину що на них люди нічого не роблять крім того що дзвонять бо неможливо там щось робити дуже вони тупі
кастомна прошивка на основі чистого андроїду дозволяє отримати і швидкодію і автономність скріни я наводивalexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:54Ну і на телефонах якраз автономність має більше значення за швидкодію. Для комп'ютерів - навпаки
чудово для мене швидкість також саме головне - наприклад швидкість браузераalexeygalas: ↑ 27.12.2025 14:54І тут мені головне швикість. А буде він при цьому 20 вт чи 200вт споживати - мені якось фіолетово
а те що воно по цьому споживає порядка 10 вт то це дуже вагомий плюс
-
alexeygalas
Member
Але не вирішальний показник.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 17:05а те що воно по цьому споживає порядка 10 вт то це дуже вагомий плюс
Бо інакше всі би на T версіях процесорів би працювали.
-
yuriy_dd
Member
я кажу що М проци швидші за найкращі х86, а ви мені пропонуєте використовувати ще повільніші х86alexeygalas: ↑ 27.12.2025 17:38Бо інакше всі би на T версіях процесорів би працювали.
-
alexeygalas
Member
В однопотоку в примітивних задачах. Це і є дуже обмежене його застосування.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 18:10я кажу що М проци швидші за найкращі х86
-
yuriy_dd
Member
браузер - це примітивна задача?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 18:39В однопотоку в примітивних задачах. Це і є дуже обмежене його застосування
Cinebench - теж? 7zip?
а що вже казати про індустріальний стандарт Geekbench?
-
den888
Member
В якому всесвіті ?!yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 14:11раніше не було зараз є = явний прогресalexeygalas: ↑ 27.12.2025 13:002 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики
де найбільші продажі і найбільші грошіalexeygalas: ↑ 27.12.2025 13:00А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі
ринок x86 стає меншим
нагадаю - на смартах x86 взагалі не представлений, і капіталізація Квалком - більша ніж intel
Що по темі сказати є ?
-
alexeygalas
Member
Так. Їм не потрібна надвисока точність обчислень чи avx
-
yuriy_dd
Member
це ви про що?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 19:59Їм не потрібна надвисока точність обчислень
ви про той AVX від якого intel відмовилась хоч стільки років просувала?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 19:59чи avx
-
alexeygalas
Member
Після скількох років його експлуатації. Потім був AVX-512 та AVX2.yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 20:18ви про той AVX від якого intel відмовилась хоч стільки років просувала?
А що не зрозуміло написано?yuriy_dd: ↑ 27.12.2025 20:18це ви про що?
-
yuriy_dd
Member
якраз від нього intel недавно і відмовиласьalexeygalas: ↑ 27.12.2025 20:23Потім був AVX-512
АРМ не точно рахують?alexeygalas: ↑ 27.12.2025 20:23А що не зрозуміло написано?