AMD підтвердила роботу над ігровим процесором Ryzen 7 9850X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 17:51смарти - сумісні чи ні?
А десь існує смартфон на armv7 із Android хоча б 11? ))
спойлер
ні, з ринку Android TV приставок чітко видно
yuriy_dd: 01.12.2025 17:51Чому ви особисто користуєтесь ноутами з 2017 року? Немаєте грошей на новий? Чи може ви мазохіст?
1. Не заглядайте у гаманці інших;
2. Якщо потужності та технологій для задач, які він виконує вистачає - чому б і ні? Тим паче, якщо підтримка є і дрова на останній ОС працюють добре.

Я б може і далі на свому лептопі із 2020 сидів би - але захотів із грубого перейти на тонкий та легкий. І буду ним користуватись доти, доки не знадобиться потужніший власний для позаробочих задач ТА робочих. А з позаробочими задачами та іграми моєї юності (Heroes III, GTA III (HD), NFSU2 з HD MOD тощо) він справляється на 5+
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.12.2025 17:57 А десь існує смартфон на armv7 із Android хоча б 11? ))
ви маєте дуже обмежені знання, щоб починати сперечатись зі мною

Xiaomi Mi4 є LineageOS 18.1 на Android 11

Відправлено через 50 секунд:
alexeygalas: 01.12.2025 17:57 1. Не заглядайте у гаманці інших;
а іншим можна заглядати у мій?
alexeygalas: 01.12.2025 17:57Я б може і далі на свому лептопі із 2020 сидів би - але захотів із грубого перейти на тонкий та легкий
для таких і придуманий макбук ейр
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 18:07для таких і придуманий макбук ейр
IPS 60hz за 100К із 2 портами та MacOS. Дякую. Я за ці гроші обрав краще ) Macbook AIR залишаю вам

Ну і як мінімум, поки Apple не навчиться робити людські клавіатури із нормальним ходом клавіш - навіть гіпотетично розглядати не буду ))

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
yuriy_dd: 01.12.2025 18:07ви маєте дуже обмежені знання, щоб починати сперечатись зі мною
:lol:
1. Це кастом, який тягнуть ентузіасти;
2. Якщо маєте ПОВНІ знання - загляніть, скільки усього там НЕ працює через банальну відсутність драйверів та заліза в телефоні в принципі ))
erkins007
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 17:51Чому ви особисто користуєтесь ноутами з 2017 року
Потому что мне от ноутбука нужно чтобы он запускал зум, офис и браузер.
Для всего что тяжелее есть ПК.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Доречі про пташечок, як то казали колись.
Щойно MacBook PRO M4 PRO заглючив і дропнув ні з того ні з сього USB-C 2 DP кабель, на якому працював і від якого заряджався по 14год без перерви. Причому цей кабель вже давненько працює і з ним і з PC компами та лептопами. І зарядний до нього під*єднаний його рідний Apple 100W. На PC все показує і живиться без жодних нюансів. А цей раптом почав блимати і втратив з ним коннект. І не те що перестав картинку видавати а й заряджатись не захотів. Але продовжував думати, що дисплей під*єднаний, хоч скільки я не підключав / відключав кабель (це до тих, хто балади співає про супер надійність macos і нікчемність windows) Допоміг лише ребут.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.12.2025 18:14IPS 60hz за 100К
ніби дешевше - від 38к
alexeygalas: 01.12.2025 18:14поки Apple не навчиться робити людські клавіатури із нормальним ходом клавіш
мені якраз клава від Епл - супер. А ви хочете більший хід, чи менший?
alexeygalas: 01.12.2025 18:14 1. Це кастом, який тягнуть ентузіасти;
саме так - і те що ви приписуєте як проблема АРМ - це проблема конкретних виробників АРМ, а не самої архітектури
alexeygalas: 01.12.2025 18:14 2. Якщо маєте ПОВНІ знання - загляніть, скільки усього там НЕ працює через банальну відсутність драйверів та заліза в телефоні в принципі ))
заявлених проблем нема - ви знову як завжди мимо - і коли ви навчитесь хоч щось по суті казати?
https://xdaforums.com/t/rom-11-0-unoffi ... e.4190943/

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
erkins007: 01.12.2025 18:45 Потому что мне от ноутбука нужно чтобы он запускал зум, офис и браузер.
то прогрес у ноутах зупинився? принаймі для вас?
alexeygalas: 01.12.2025 19:55це до тих, хто балади співає про супер надійність macos і нікчемність windows
я можу порівняти проблеми МакОС - яких я ще не мав жодних, і проблеми Віндовс 11 - з якими я стикаюсь постійно
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 22:05ніби дешевше - від 38к
15ка на 32гб 1тб коштує тих самих 100+

Відправлено через 47 секунд:
yuriy_dd: 01.12.2025 22:05мені якраз клава від Епл - супер. А ви хочете більший хід, чи менший?
Я хочу хоча б 1.4мм як в мому леново. А в ідеалі 1.5 саме те
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.12.2025 22:2115ка на 32гб 1тб коштує тих самих 100+
я не прихильнику купувати дорогу комплектацію мактука - краще саму дешеву для мобільності, і мак міні чи мак студіо для робочого місця
alexeygalas: 01.12.2025 22:21Я хочу хоча б 1.4мм як в мому леново. А в ідеалі 1.5 саме те
тобто ви хочете менше ніж є у Епл?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 22:23тобто ви хочете менше ніж є у Епл?
Тобто менше? У нових шасі макбуків клави з ходом в 1мм рівно. Це дуже мало
Жодного обзорника лептопів немає (які оглядають усі а не лише маки облизують), який бі не підкреслив бічовість еплових клавіатур. Набираєш текст наче пальцями по фанері. Ходу немає ніякого

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
yuriy_dd: 01.12.2025 22:23я не прихильнику купувати дорогу комплектацію мактука
Хоч це і не робочий лептоп а позаробочий - я на ньому ще граю на колінах і відео в shotcut нарізаю буває. А так як відео інтегроване і забиратиме із рам ресурси - я не буду брати 16 щоб потім гвалтувати свапом накопичувач.
Ну і дорога не дорога - 13-14" версію би навіть не розглядав би. Якщо брати лептоп то з нормальним дисплеєм.

Відправлено через 21 хвилину 53 секунди:
yuriy_dd: 01.12.2025 22:05і коли ви навчитесь хоч щось по суті казати?
https://xdaforums.com/t/rom-11-0-unoffi ... e.4190943/
Ну от ти цей тред гортав? Бо я гортав. Гапси не у всіх ставляться, рандомні креші в іграх, nfc у когось не працює. Ну прям супер .

Я свого часу достатньо і на lewaos, miui, linageos чи як вона там спочатку називалась і ще багатьох. І це так приємно, коли після оновлення камера крашитись починає, або дзвонилка зависає під час виклику. Або інет відвалюється. І доводиться фекторі резет робити.

Тому не бачу я якісної еффективної сумісності між не те що різними чіпами а навіть версіями android. 3 версії тому я міг грати у heroes iii hd на телефоні та gta iii liberty city stories. А тепер раптом на тому ж телефоні я не можу apk встановити.
А ще пам'ятаєш часи android 2, коли під різні чіпи з графікою (adreno/mali/powervr) потрібні були різні кеші до ігор? І малі з павервіар завжди були в аутсайдерах, бо під них більшість ігор не працювали, бо деви підтримували лише квалком з адрено? Не забув. Оце підтримка яку ми заслужили. Арми такі класні в плані підтримки. Просто мрія

А епл зараз навіть між своїми силіконами в проф софті примудряється всирати швидкодію на нових чіпах і тими самими версіями програм.

Тому не сміши вже з цією "сумісністю" на армах мене, який зараз запускає take no prisoners 1997 року, розроблену під windows 95 на свому lunar lake під windows 11 :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.12.2025 23:01 Тобто менше? У нових шасі макбуків клави з ходом в 1мм рівно. Це дуже мало
мені навпаки подобається малий, і ок якщо буде ще менше
важко зробити малий хід, а великий - навіть у Леново виходить :lol:
alexeygalas: 01.12.2025 23:01І це так приємно, коли після оновлення камера крашитись починає, або дзвонилка зависає під час виклику. Або інет відвалюється. І доводиться фекторі резет робити
прямо як на смартах від Гугл чи Самсунг на рідній прошивці
alexeygalas: 01.12.2025 23:01А ще пам'ятаєш часи android 2, коли під різні чіпи з графікою (adreno/mali/powervr) потрібні були різні кеші до ігор?
мені все одно на старе, мені все одно на ігри
я дивлюсь на останє що є зараз
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 23:38мені навпаки подобається малий, і ок якщо буде ще менше
Ну звичайно подобається. А в часи коли у apple був нормальний хід клавіш вім мабуть подобався 1.5. Я не сумніваюсь. Еплофанам подобається все, як диктує компанія. Бо іншого немає і потрібно їсти те, що дають

Точно так було в часи 5-6 айфонів. Всі епловоди ходили з крихітними дисплейчиками і кричали на інші смартфони "фу які лопати не зручні". Але коли епл відкрила для себе таємницю, що екран смартфона може бути більший і видала черговий емейзінг - всі еплофани набухались від щастя і так полюбили лопати ))
Зараз ви не любите олед. Але певен, коли епл десь так в році 2032 дізнається про існування олед в лептопах і нарешті релізнуть макбук з олед - так ви вже його полюбите, що жити без нього не зможете. Ну як власне і всі еплофани.

Відправлено через 6 хвилин 59 секунд:
yuriy_dd: 01.12.2025 23:38прямо як на смартах від Гугл чи Самсунг на рідній прошивці
Сиджу на S21 FE. Все працює бездоганно як в 2021. Що я роблю не так, підкажіть як зламати, щоб вилітало?

Відправлено через 13 хвилин 3 секунди:
yuriy_dd: 01.12.2025 23:38важко зробити малий хід, а великий - навіть у Леново виходить
Дуже важко. Прям на грані можливого в нашому світі. :lol: Китайщини навалом з ходом в 1мм. Леново робить так, як просять споживачі ))

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
yuriy_dd: 01.12.2025 23:38і ок якщо буде ще менше
https://psref.lenovo.com/Detail/Yoga_Bo ... 83KJ001WFR
Два екрани. Екранна клавіатура. 0мм хід клавіш
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.12.2025 07:29А в часи коли у apple був нормальний хід клавіш вім мабуть подобався 1.5
мимо - у мене не було макбука до М проців
в їх сторону я навіть не дивився і ставився як до переоціненого лайна на intel
alexeygalas: 02.12.2025 07:29Точно так було в часи 5-6 айфонів
знову мимо - в мене не було і нема айфона у персональному використанні
сам користуюсь тільки перепрошитими андроїдами - кастоми на основі чистого андроїда
alexeygalas: 02.12.2025 07:29Зараз ви не любите олед
основні претензії
- мерехтить а в мене чутливі очі
- вигорає
- пентайл
alexeygalas: 02.12.2025 07:29Сиджу на S21 FE. Все працює бездоганно як в 2021. Що я роблю не так, підкажіть як зламати, щоб вилітало?
може спробувати почитати відгуки від інших користувачів?
alexeygalas: 02.12.2025 07:29Китайщини навалом з ходом в 1мм
які ви знаєте ноути з таким малим ходом клавіш?
може ви ще знаєте зовнішні повнорозмірні клавіатури з таким малим ходом?
alexeygalas: 02.12.2025 07:290мм хід клавіш
я набираю на сліпу і мені дуже важливо відчувати клавіші фізично пальцями
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.12.2025 09:30основні претензії
- мерехтить (на білянульових рівнях яскравості) а в мене чутливі очі
- вигорає страшилки для двієчників
- пентайл в телефонах, не в пк. чую дзвін та не знаю де він
Десь бачите тут pentile
Lenovo Yoga PRO 9i
Зображення
Asus ROG Oled 27 4K
Зображення
Dell PRO MAX 16 Premium
Зображення
Відправлено через 56 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 09:30знову мимо - в мене не було і нема айфона у персональному використанні
А я не про вас а про вам подібних

Відправлено через 32 секунди:
yuriy_dd: 02.12.2025 09:30може спробувати почитати відгуки від інших користувачів?
Давай відгуки, почитаю )) Аж цікаво
https://rozetka.com.ua/ua/samsung-sm-g9 ... /comments/
хмм, щось усі задоволені, негідники. Мабуть не вміють користуватись правильно.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 09:30які ви знаєте ноути з таким малим ходом клавіш?
Звичайно зовнішні клавіатури. А у лептопах людям це не потрібне - інакше би усі виробники лептопів робили малий хід. А заради одного вас який сенс? 1мм це занадто малодля комфортного набору. І краще би вони повернулись до хоча б тих 1.3мм як було у unibody
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.12.2025 09:52Десь бачите тут pentile
мені здається я десь бачив
а про мерехтіння чому нічого не написали?
alexeygalas: 02.12.2025 09:52хмм, щось усі задоволені, негідники. Мабуть не вміють користуватись правильно.
ви реально не знаєте як люди масово жалілись?
alexeygalas: 02.12.2025 09:52Звичайно зовнішні клавіатури
знаєте модель клавіатури такої з малим ходом?
alexeygalas: 02.12.2025 09:52А у лептопах людям це не потрібне - інакше би усі виробники лептопів робили малий хід
чому ж apple тоді стільки часу мучилось і все-таки відмовились своєю клавіатурою метелик з мінімальним ходом?

пс: це важко зробити з маленьким ходом тому і не роблять
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.12.2025 13:07а про мерехтіння чому нічого не написали?
написав. низька частота мерехтіння там лише на 10% яскравості. А на середніх там 1200 Hz, які ваше око просто не зафіксує
yuriy_dd: 02.12.2025 13:07знаєте модель клавіатури такої з малим ходом?
Logitech Pebble Keys 2 K380s
Keychron B1
І купа отакого всілякого https://www.aliexpress.com/item/1005007621716013.html

Сам користуюсь MX Keys Mini у якої Total Travel 2.0mm. Найзручніша клава для друку і найтихіша, яка у мене була

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 13:07ви реально не знаєте як люди масово жалілись?
На нагрів? Ну це SnapDragon 888 він в принципі був гарячий. Зараз вже такого немає. А у всьому іншому труба бездоганна. Жодного разу не підвела, навіть у горах де поганий зв*язок.
Чого не скажеш про кастомні роми, де навіть при переході із мажорної версії на нову не обійтись без форматування data розділу. А тут інкрементні оновлення і нічого не злетіло.

Відправлено через 19 хвилин 27 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 13:07мені здається я десь бачив
Ну може десь в таких моделях як Yoga Slim 9i робили 14" 4K OLED з пентайловим патерном, але там така щільність пікселів - що його не побачити без лупи.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.12.2025 13:51написав. низька частота мерехтіння там лише на 10% яскравості
я часто користуюсь на мінімальній яскравості в повній темряві
alexeygalas: 02.12.2025 13:51Сам користуюсь
моя робоча A4Tech KV 300h, поки ще не знайшов її заміни але дякую за моделі - гляну
alexeygalas: 02.12.2025 13:51ви реально не знаєте як люди масово жалілись?
На нагрів?
https://r2.community.samsung.com/t5/Gal ... p/14582136

https://eu.community.samsung.com/t5/oth ... p/12422300

Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
alexeygalas: 02.12.2025 13:51Logitech Pebble Keys 2 K380s
Keychron B1
І купа отакого всілякого https://www.aliexpress.com/item/1005007621716013
глянув - вони всі неповнорозмірні

я собі навіть епловску купив - дуже якісна клава але там замість клавіші insert клавіша Fn - то я її до мак міні підключив
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.12.2025 22:05я можу порівняти проблеми МакОС - яких я ще не мав жодних, і проблеми Віндовс 11 - з якими я стикаюсь постійно
Знов сталось те саме сьогодні
https://www.reddit.com/r/macbookpro/com ... _randomly/
https://discussions.apple.com/thread/25 ... ortBy=rank
https://forums.macrumors.com/threads/ne ... p.2453356/

"люблю" apple. Дійсно "PRO" інструмент. нічого не скажеш. І тепер навіть заряджатись не хоче від власної зарядки. Поки не ребутну.

p.s. на інтел версії 2019 з тач баром таких приколів не було. (П)окращення

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 14:09епловску купив - дуже якісна клава
Лахмоття. Вона гримить клавішами. MX Keys потрібно було взяти https://www.logitech.com/en-eu/shop/p/mx-keys-s Цю хоч цілий день тряси над головою - тиша

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
Це явно брак або він свистить про те, що не пошкоджував його.

Про відео з індусом - може пререлізна версія якась. Не було у мене ні разу жодного лагу інтерфейсу. навіть у важких прогах
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.12.2025 14:30Знов сталось те саме сьогодні
це спокійно може бути якась локальна проблема чи самим ноутом чи з кабелем чи з монітором
alexeygalas: 02.12.2025 14:30MX Keys потрібно було взяти
в неї клавіші “ворушаться“ коли їх легенько хитати, мені треба щоб твердо тримались
alexeygalas: 02.12.2025 14:30Не було у мене ні разу жодного лагу
абсолютно може бути або ви не помічали
новый софт стає все складніший і софта чи заліза без багів не буває
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.12.2025 14:44це спокійно може бути якась локальна проблема чи самим ноутом чи з кабелем чи з монітором
Samsung DEX робить і заряджається телефон, два Lenovo роблять і заряджаються, Asrock z890 видає сигнал, Asrock b650 видає сигнал
Перевіряв одразу після того як сталось, нічого не від*єднуючи зі сторони монітора та зарядного.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.12.2025 14:49Перевіряв одразу після того як сталось
якби це була реальна проблема вона би була дуже масовою бо дуже багато хто ноут під'єднує до зовнішнього монітора

я особисто раніше завжди під'єднував але зараз в мене стаціонарне робоче місце або портативний ноут
Відповісти