Seasonic готує кіловатний блок живлення лінійки Prime Fanless TX із пасивним охолодженням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo
Сам БЖ буде виділяти 50-80 Вт телпа в залежності від навантаження. А що він буде живити на кіловат в ПК і як те обладнання буде охолоджуватись?
Та я розумію що він тепло виділяє але в відеокарт активні СО тому що там левову частину тепла виділяє маленький чіп який може дуже швидко нагріватись і який відповідно треба дуже швидко охолоджувати. Не стверджую що блок зі статті витяне в пасиві кіловат але порівнювати його з відеокартами якось взагалі не правильно.
Proff
Member

Я би взяв собі. Була 600 ватна версія - перша вирубалась у захис при навантаженні 550 Вт (корпус здоровий, кастом вода, все тепле повітря назовні видувалось) Поміняли по гарантії у Представництві Сісонік в Україні. Другий теж інколи у захист падав при 560 Вт навантаженні. Хоча по оглядам мав тримати 800 Вт.
Gold_Star
Member

Він вам не KCAS :gigi:
daesz
Member

Proff: 24.11.2025 21:38перша вирубалась у захис при навантаженні 550 Вт
Швидше за все захист по ОТР :)
kairo
Member

Phos4: 24.11.2025 21:01Не стверджую що блок зі статті витяне в пасиві кіловат але порівнювати його з відеокартами якось взагалі не правильно.
Ви якось неуважно прочитали мій коментар. Який сенс в кіловатному пасивні, якщо за роботою 5090 + ЦП, той кулер БЖ взагалі не чути буде. Для тих, хто хоче сайлент збірку, але із потужними компонентами, є гібридні блоки живлення.
daesz
Member

kairo
спойлер
Изображение
спойлер
За більше року користування сф850л - пропелер так жодного разу в мене і не закрутився, коли купляв БЖ - все надіявся, що мб корсар передумає та поверне в асортимент 600ватну модель (бо мені й 600 вистачило б), добре що не повернули, 850вт - це і довговічніше (бо БЖ навіть на половину ніколи не загружений), і тихо (бо вічний пасив) :gigi:
kairo
Member

daesz
Для таких сценаріїв гібрид якнайкраще і підходить. Він буде практично весь час фанлес, крім тих сценаріїв, де карта та проц будуть маслати на повну. В такому випадку ви все одно не почуєте того вентиля. Повний пасив я можу зрозуміти в збірках, де усі інші компоненти також на пасивному охолодженні, але це явно не про кіловат історія. Навіть якщо взяти сценарій, де юзер хоче подвійний запас і бере 1000 Вт БЖ на 500 Вт збірку(що саме по собі дурня), мені важко уявити таку збірку без жодного вентиля в корпусі.
Vpupkin
Member

kairo: 25.11.2025 00:48Повний пасив я можу зрозуміти в збірках, де усі інші компоненти також на пасивному охолодженні.
От тільки як це врятує від співу котушок?
kairo
Member

Vpupkin: 25.11.2025 00:53От тільки як це врятує від співу котушок?
Не вмикати ПК :laugh:
Vpupkin
Member

kairo: 25.11.2025 01:09
Vpupkin: 25.11.2025 00:53От тільки як це врятує від співу котушок?
Не вмикати ПК :laugh:
Отож, відсутність пропелера нам гарантують, а відсутність шуму — ні.
Donate
Member

kairo: 24.11.2025 23:43
Phos4: 24.11.2025 21:01Не стверджую що блок зі статті витяне в пасиві кіловат але порівнювати його з відеокартами якось взагалі не правильно.
Ви якось неуважно прочитали мій коментар. Який сенс в кіловатному пасивні, якщо за роботою 5090 + ЦП, той кулер БЖ взагалі не чути буде. Для тих, хто хоче сайлент збірку, але із потужними компонентами, є гібридні блоки живлення.
Краще, є сайлент вінгс від бікваету з гарним корпусом там сидиш гадаєш пк ввімкнений чи ні :gigi: навіть якщо ти живеш за містом де тільки чортові мопеди літають :gigi:

Основна проблема за відкомапи з дуже ціновими вертушками, там або касиром, або накьуа едішен, або вода. Весь сток кал лютий =[

P.S: але хтось колись собі такі купив 600 ватну модель не зважаючи ні на що. Окрім реле від блоку взагалі нічого не чути...
Phos4
Member

kairo
Я вас не правильно зрозумів. Всякі такі хай енд диковинки я особисто сприймаю як рекламу бренду. Лідер ринку має показувати що він може.
big_bang
Member

в будь який момент можна поставити в нього крутілку від noctua і "безшумність" лишиться на місці
для тих хто переживає за відсутність кулера
Ответить