Першій версії Windows виповнилося 40 років

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yuriy_dd, у мене та оточення такого не було. Самозбір з журналу радіо я так і не осилив зібрати в другій половині 90х, закинув.
Kassatka
Member

Васильович: 22.11.2025 10:49
OldGoodGames: 22.11.2025 05:03для 98 була стороння утіліта яка дозволяла користуватись флешками
І цю утиліту треба встановити з флешки :D
Я як мінімім до 2005 року взагалі флешок в руках не тримав. Дуже активно користувався пишучими CD/DVD приводами, у тому числі CD-RW, DVD+/-RW "бовдурками". CD-R/DVD+/-R диски жили практично нескінченно, якщо ними користуватися акуратно і не пошкрябати. У мене вони зараз валяються по суті вже непотрібні сотнями, але викидати жалко. А от перезаписувані CD-RW, DVD+/-RW досить вередливі й після десятка плюс перезаписувань могли працювати нестабільно, тож стають непридатними. Але щоб переносити тимчасову інформацію, яка потрібна лише пару раз/кілька днів вони були незамінні. А вже невелички файли типу вордовських документів цілком можна було переносити дискетами, які ще більш масово дохли від користування, хоча й дбайливо ставився, щоб не підносити близько ні до чого магнітного та носити в чистих пакетиках. А вже один раз записувані CD-R/DVD+/-R диски, щоб зберігати інфу надовго, робити резервні копії про всяк випадок і звільняти місце на вінчестерах, якого завжди дуже обмаль - аж до тих часів, поки на зміну від 20-40 Гб до 1-2 Тб вінчестерів не прийшли вінчестери на 6 Тб і вище. Ну і заодно можна скопіювати з такого диска інформацію комусь, або просто записати такий одноразовий диск і передати назавжди, як і в гостях чи на роботі з інтернетом щось на свої "бовдурки" поназаписувати, якщо пишучий привод є.
А от перехід на Blue Ray все планував колись там в перспективі, бо досить дорого, та так і не придбав, і воно власне втратило актуальність.
МОНАХ
Member

Kassatka: 22.11.2025 19:47 ...CD-R/DVD+/-R диски жили практично нескінченно, якщо ними користуватися акуратно і не пошкрябати. У мене вони зараз валяються по суті вже непотрібні сотнями, але викидати жалко...
...один раз записувані CD-R/DVD+/-R диски, щоб зберігати інфу надовго, робити резервні копії про всяк випадок і звільняти місце на вінчестерах, якого завжди дуже обмаль...
► Жиза - страшенна :up: . Теж сотні дисків лежать на полках - в спец-сумках, в коробках-"боксах" і просто в боксах-"банках" (стопками). Правда, щодо резервного копіювання з "вінта" на диски - у мене конкретно так шиза стрельнула :laugh: : я групував матеріал, записував на диски, купував міні-"бокси" і потім обов'язково фігачив обкладинку - спочатку малював вручну, але так як одну з перших прог на власному компі, яку я годинами почав тоді палко задротити, був фотошоп, а в 2009-му я зумів розщедритись та прикупити собі перший МФУ - "понеслась крінжатіна по трубам" от в такому форматі :gigi: :
спойлер
Изображение
Изображение
- частина коробок з записаними дисками так і лежать з тих пір без обкладинок, з попередньо написаними ТЗ-вкладками, що там мало бути зображено... тепер уже назавжди. Я тоді швидко збагатив спектр напрямків, куди можна було прикласти руку в плані графічного оформлення - все було цікаво і все хотілось спробувати, шкода, що в добі тільки 24 години...
спойлер
► Пам'ятаю, як перше перевстановлення "вінди" "замовив" у свого товариша, але так як одразу я попхався ще й оформлення інтерфейсу - перемальовував іконки, різні елементи ОС, куди можна було долізти, наприклад, через реєстр..., то вже дуже швидко, я навчився встановлювати ХР самостійно, майже з "заплющеними очима" :lol: ...
► Флешки в моєму оточенні вважалися чимось типу RTX5090 зараз :D
спойлер
і використовувались виключно для переносу оперативної інформації. Свою першу флешку - Kingston DTI 8GB White/Black (DTI/8GBBK) - прикупив десь тоді ж, в 2008-му, :D так як по іншому не знав, як перенести на домашній комп CoD 1, CoD 2 і FlatOut 2, які випадково знайшов по внутрішній сітці у колег з першого поверху на робочих компах і "спалитись" було ніяк не можна - викачатись на свій робочий комп без шухеру пощастило, а от для перенесення на свій домашній - у всіх знайомих занадто "мілко-вмісні" флешки виявились, довелось розкошелитись. На диво флешка досі робоча, правда перепрошивав її вже двічі з тих часів...
► Часом шкодую, що моє знайомство з ІТ-технікою з 90-х проходило достатньо епізодично та обмежено і я багато чого не розпробував по справжньому на смак, а працював на тих старих машинах та ПЗ більше "з під палки", часто не до кінця розуміючи що та навіщо роблю, бо все це відбувалося в умовах обмеженого доступу і дебільного формату навчання :weep: ... В 90-х здебільшого тільки розглядав фото нормального ПК з встановленою 95-ю або 98-ю, а на практиці власними очима бачив і часом руками "мацав" виключно Корвет з Бейсіком. А як і довелося іноді посидіти за отим - нормальним ПК, то тільки Дос і можна було "чіпати" :mad: .
OldGoodGames
Member

МОНАХ: 23.11.2025 01:05 [ В 90-х здебільшого тільки розглядав фото нормального ПК з встановленою 95-ю або 98-ю, а на практиці власними очима бачив і часом руками "мацав" виключно Корвет з Бейсіком. А як і довелося іноді посидіти за отим - нормальним ПК, то тільки Дос і можна було "чіпати" :mad: .
Ностальгія.
Корвет та 95-98 це різні епохи, здесь з 97 року вже почали з'являтися перші комп'ютері клуби невеличкі і там вже були 95-98 з Пеньками, невже не було доступу до таких пк(хочаби подивитися) що вимушені були спілкуватись з Корветом тільки? У 95 школах навіть були вже Поиски(1біт проти 8біт у Корвета)
Kassatka
Member

OldGoodGames: 23.11.2025 01:31Корвет та 95-98 це різні епохи, здесь з 97 року вже почали з'являтися перші комп'ютері клуби невеличкі і там вже були 95-98 з Пеньками, невже не було доступу до таких пк(хочаби подивитися) що вимушені були спілкуватись з Корветом тільки?
Ха, як був школярем, то звісно ні по яких комп'ютерних клубах не ходив. Записався в комп'ютерний гурток на станції юних техніків десь у 2000-2002, і в нас там саме був Корвет з бейсіком. Один єдиний флоппі-дисковод на п'ятидюймових дискетах на комп'ютері керівниці гуртка, на всі наші компи інформація передавалася з нього локалкою. Тож кому різна епоха, а кому за відсутності сучасного й теке зійде.
Ну а вдома у мене була восьмибітна китайська приставка типу Dendy, але з клавіатурою - "оЪучающий компьютер" LIKO, де також було два різновиди бейсіка Game Basic та Float Basic, а потім у 2001 з'явився комп на Pentium 3. На ньому я опанував ще один четвертий бейсік Quick Basic, а також Turbo Pascal, а згодом візуальне програмування на Delphi 7. От у школі в 11 класі в 2002-2003 на уроках інформатики вже відносно нові компи з Windows 95/98 стояли, якийсь місцевий політик для шкіл міста закупив. А по комп'ютерним клубам і будучи студентом не ходив, бо друзів для такого не було та й це гроші треба платити, а вдома комп вільно користуєшся. Тому й звик грати RTS ігри виключно проти ботів, а потім пробувати себе в мультиплеєрі зовсім некомфортно. Лише зрідка ходив по цим комп'ютерним клубам зі списком url-адрес з комп'ютерних журналів, де що швидко скачати й потім вже вдома розгрібати. Або ж викладати фотки на власний сайт на narod.ru.
Ну а так поки не купили третій пеньок у 2001 наприкінці дев'ятого класу, то я ніде Вінду й не "мацав". Як потрапив тоді вперше в руки самовчитель по ПК, то дивувався що воно значить скрізь клацнути лівою/правою кнопкою по чомусь.
OldGoodGames
Member

Kassatka: 23.11.2025 03:14
OldGoodGames: 23.11.2025 01:31Корвет та 95-98 це різні епохи, здесь з 97 року вже почали з'являтися перші комп'ютері клуби невеличкі і там вже були 95-98 з Пеньками, невже не було доступу до таких пк(хочаби подивитися) що вимушені були спілкуватись з Корветом тільки?
Ха, як був школярем, то звісно ні по яких комп'ютерних клубах не ходив. Записався в комп'ютерний гурток на станції юних техніків десь у 2000-2002, і в нас там саме був Корвет з бейсіком. Один єдиний флоппі-дисковод на п'ятидюймових дискетах на комп'ютері керівниці гуртка, на всі наші компи інформація передавалася з нього локалкою. Тож кому різна епоха, а кому за відсутності сучасного й теке зійде.
Це в якому місті таке було вибачаюсь спитати? Бо Корвет для 2000-2002 або щось дуууже старезне, у нас у школі були Поиск 1
Kassatka: 23.11.2025 03:14 Ну а вдома у мене була восьмибітна китайська приставка типу Dendy, але з клавіатурою - "оЪучающий компьютер" LIKO, де також було два різновиди бейсіка Game Basic та Float Basic, а потім у 2001 з'явився комп на Pentium 3.
Ну от Пень3 у 2001 це класно вже :) , я сидів на Целеронах до 2004
Kassatka: 23.11.2025 03:14 На ньому я опанував ще один четвертий бейсік Quick Basic, а також Turbo Pascal, а згодом візуальне програмування на Delphi 7.
Молодець витрачав час с розумом! :up:
А зараз ти чим займаєшся?
Kassatka: 23.11.2025 03:14 От у школі в 11 класі в 2002-2003 на уроках інформатики вже відносно нові компи з Windows 95/98 стояли, якийсь місцевий політик для шкіл міста закупив.
Ну це вже не Корвет :up:
Kassatka: 23.11.2025 03:14 А по комп'ютерним клубам і будучи студентом не ходив, бо друзів для такого не було та й це гроші треба платити, а вдома комп вільно користуєшся. Тому й звик грати RTS ігри виключно проти ботів, а потім пробувати себе в мультиплеєрі зовсім некомфортно. Лише зрідка ходив по цим комп'ютерним клубам зі списком url-адрес з комп'ютерних журналів, де що швидко скачати й потім вже вдома розгрібати. Або ж викладати фотки на власний сайт на narod.ru.
Ну а так поки не купили третій пеньок у 2001 наприкінці дев'ятого класу, то я ніде Вінду й не "мацав". Як потрапив тоді вперше в руки самовчитель по ПК, то дивувався що воно значить скрізь клацнути лівою/правою кнопкою по чомусь.
Заздрю по доброму :) бо в мене у 9тому класі у 1995 варіант був купити тільки 286 але він коштував на ті часі шалених грошей аж 240$ це було чотири місячних платні, тому перший ПК(до нього був Робік, Черкаський клон Спектрума і СЮБОР клон Денді) з'явився тільки у 1997 після закінчення школи і це був б/в AMD 5x86 з поганим старим монітором на якому у Варкрафт2 не можна було розгледіти нафтові плями на морі бо кольори чомусь зливалися в один :gigi: Спочатку не було навіть cd-rom, був куплений б/в за 150грн який погано читав диски :gigi: CD на той час було щось типу інтернету, діставати софт можна було тільки на дисках. Звукова + колонки також з'явилися згодом :laugh:
Kassatka: 23.11.2025 03:14 Тому й звик грати RTS ігри виключно проти ботів, а потім пробувати себе в мультиплеєрі зовсім некомфортно
Так, РТС був і моїм улюбленим жанром і також грав з ботами у skirmish :super:
С&C, Red Alert 1-2, StarCraft 1, Populous 3, Warcraft 2, Age of Empires 1-2, та інші :) Ехх ностальжи :)
den888
Member

elek: 21.11.2025 18:20
Васильович: 21.11.2025 13:50 Це поки не треба було в Win98 підключати флешку :D
Мне кажется винда XP у меня появилась раньше первой флешки.
Хорошо, что майки похоронили win 9x и оставили только NT :)
den888: 21.11.2025 15:51 перший пк celeron333, 16МБ памяті і 4МБ riva 128, був на 95 вінді. Warcraft2, Age of Empires, Half Life ...
У меня почти так же, только соплерон 366 был и riva 128zx.
Помню через несколько месяцев после того, как у мнея появился комп, соседу родители купили монстра на пне 3 500 или 550, Geforce 256, 128 оперативки и что сильнее всего запомнилось 4.1 система от Creative наверное, эти маленькие серые кубики :)
Я потім цей комп перший раз сам агрейдив, начитавшись журналів купив один з перших пентіум 3 вже у сокетному варіанті, здається 800мгц, з GeForce2 mx 32 mb та 128 МБ памʼяті. Уявляєте який буст був, quake3 полетів на ультрах. Ото я щасливий був. Потім в мене згоріла материнська плата від ASUS на чипсеті VIA , і я замінив проц вже на пень 3 1.2ггц і нову плату від gigabyte.
VovaII
Member

А чого майже не згадуєте Поіск1? На нього кульбіти примудрялись CGA або навіть EGA відеокарти ставити. Розширяли обʼєм памʼяті. Ще щось ставили, що підвищувало швидкодію. Подальші модернізації різко втратили сенс, як у продажу зʼявилися 286. Київський ринок Караваєві дачі, мало не перший довідник по ПК.
alexeygalas
Member

Ох як загадю ці дибільні фонетичні розкладки клавіатури на радянських компах :puke: У нас в класі лише один хлопець вмів швидко набирати на Yamaha КУВТ (8bit MSX2). У всіх інших схоже були PC вдома (ну у кого були) і ми натреновані були на звичайні ANSI

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
МОНАХ: 23.11.2025 01:05Теж сотні дисків лежать на полках - в спец-сумках, в коробках-"боксах" і просто в боксах-"банках" (стопками)
Ох! Ці піратські музичні диски із MP3 та WinAMP в Autorun на гучності 100% пробуджували всіх ))
elek
Member

den888: 23.11.2025 08:50 Я потім цей комп перший раз сам агрейдив, начитавшись журналів купив один з перших пентіум 3 вже у сокетному варіанті, здається 800мгц, з GeForce2 mx 32 mb та 128 МБ памʼяті. Уявляєте який буст був, quake3 полетів на ультрах. Ото я щасливий був. Потім в мене згоріла материнська плата від ASUS на чипсеті VIA , і я замінив проц вже на пень 3 1.2ггц і нову плату від gigabyte.

Я через годик, после приобритения этого компа, после школы раскладывал всякий спам по почтовым ящикам и летом ещё на какой-то упаковке подрабатывал.Апнулся на атлон 1200, хотел ещё geforce 2, но мне продали TNT 2 Ultra, которая была вроде как даже быстрее джефорса за ту же цену :)
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 23.11.2025 10:16Yamaha КУВТ (8bit MSX2)
і за такою сидів, і всілякі приховані можливості використовував для своїх перших експериментів з графікою
Z440_User
Member

Капець, ото читаю вас і маю сказати, мажори! :laugh:
Школа, десь 1996-1997рік, перший урок інформатики, нас завели в комп'ютерний клас, сказали "Діти, це комп'ютер, а тепер пішли в майстерні на працю". Більше ми в тому класі не були.
Автотехнікум, 1998р., інформатика, перший семестр вчимося рахувати на калькуляторі Електроніка МК61, другий семестр вже пустили за ПК. Натискали кнопки на ПК Корвет-86.
Гірничорудний інститут, 2002р. перший раз в житті побачив більш менш сучасний ПК із віндовсом. Але враховуючи мій "багаж знань", мені зробили пом'якшення і залік було отримано після добре пофарбованої стелі в аудиторії на літніх канікулах :lol:
А перший мій власний комп з'явився в 2003 році. Селерон 1,8ГГц, сдрам 256мб 100мгц, і815, інтегроване відео та звук, 40гб ідє хдд.
OldGoodGames
Member

Z440_User: 23.11.2025 11:23 Капець, ото читаю вас і маю сказати, мажори! :laugh:
Школа, десь 1996-1997рік, перший урок інформатики, нас завели в комп'ютерний клас, сказали "Діти, це комп'ютер, а тепер пішли в майстерні на працю". Більше ми в тому класі не були.
Автотехнікум, 1998р., інформатика, перший семестр вчимося рахувати на калькуляторі Електроніка МК61, другий семестр вже пустили за ПК. Натискали кнопки на ПК Корвет-86.
Гірничорудний інститут, 2002р. перший раз в житті побачив більш менш сучасний ПК із віндовсом. Але враховуючи мій "багаж знань", мені зробили пом'якшення і залік було отримано після добре пофарбованої стелі в аудиторії на літніх канікулах :lol:
Ні, у мажорів вже у 98-99 були Riva, Voodoo по 100$ і це був не я, я ходив і заздрив :gigi:
А у якому місті України у вас така бідність була як описуєте, соромлюсь питати? :shuffle:
Z440_User: 23.11.2025 11:23 А перший мій власний комп з'явився в 2003 році. Селерон 1,8ГГц, сдрам 256мб 100мгц, і815, інтегроване відео та звук, 40гб ідє хдд.
усе добре окрім вбудованого відео :)
Z440_User
Member

OldGoodGames, Кривий Ріг. Але то не має значення. Бо то ж 90ті були. Школа могла отримати сучасні на той час комп, а викладач інформатики вже років 5-10 як пенсіонер, з відповідним рівнем знань, ну і здоров'я, тому інформатика підміняється трудами щоб діти не гуляли.
Або в школі новий викладач і який листи пише на гору про переоснащення класу інформатики, щоб перенести його з 80-х хоча б в початок 90-х.
Последний раз редактировалось Z440_User 23.11.2025 13:01, всего редактировалось 2 раза.
OldGoodGames
Member

VovaII: 23.11.2025 09:36 А чого майже не згадуєте Поіск1? На нього кульбіти примудрялись CGA або навіть EGA відеокарти ставити. Розширяли обʼєм памʼяті. Ще щось ставили, що підвищувало швидкодію. Подальші модернізації різко втратили сенс, як у продажу зʼявилися 286. Київський ринок Караваєві дачі, мало не перший довідник по ПК.
У школі у 95-97 на інформатиці у нас були Поиск 1
Вдома на той час був Поиск 2, безз жоросткого диска, рам диск, дискети, монохромний монітор який був гіршим за cga бо на ньому багато чого із ігор просто показувало чорний екран. А ще у Поиск 2 була болячка як я дізнався тільки у минулому році, у нього було відслоєння доріжок на матплаті через погану якість самої плати, тому він рандомно перезавантажувася і це не лікувалося :weep:
Scoffer
Member

В школі у нас стояли ПОИСК з досом, а у вчителя 286й :D
Як не дивно, але нас заставляли ще й щось там прогати на бейсіку. Хто встигав до завершення уроку, мав повне право рубитись в пакмана чи арканоїда. Вінд, на жаль, чомусь не було, хоча на ньому 3.0 запускається.
Последний раз редактировалось Scoffer 23.11.2025 13:05, всего редактировалось 1 раз.
OldGoodGames
Member

Z440_User: 23.11.2025 12:58 OldGoodGames, Кривий Ріг. Але то не має значення. Бо то ж 90ті були. Школа могла отримати сучасні на той час комп, а викладач інформатики вже років 5-10 як пенсіонер, з відповідним рівнем знань, ну і здоров'я, тому інформатика підміняється трудами щоб діти не гуляли.
Або в школі новий викладач і який листи пише на гору про переоснащення класу інформатики, щоб перенести його з 80-х хоча б в початок 90-х.
Усе так, буремні були ті часи. У нас у Харкові значить ще був топ бо були Поиск 1 але ми мало за ними сиділи, вивчали Паскаль.
alexeygalas
Member

У нас в середніх класах турбо паскаль теж на поиск-2 був. Без жорстких дисків. На лабораторну маєш приходити з дискетою dos 6.22 і урізаним borland turbo Pascal 3, щоб ще було куди компільнути результат

Відправлено через 2 хвилини :
Scoffer: 23.11.2025 13:04Хто встигав до завершення уроку, мав повне право рубитись в пакмана чи арканоїда
А тут в якості розваги був перший Dave який був дуже малий і ще міг влізти поряд із tpu та dos
Kassatka
Member

OldGoodGames: 23.11.2025 04:26 Це в якому місті таке було вибачаюсь спитати? Бо Корвет для 2000-2002 або щось дуууже старезне
У Кременчуці. І це ще норм для станції юних техніків. У ті ж часи станцію юних натуралістів у центрі міста взагалі закрили, бо хтось захотів роздерибанити пристойну ділянку землі в привабливому місці.
OldGoodGames: 23.11.2025 04:26СЮБОР клон Денді)
На моєму китайському клоні Денді під назвою LIKO російськомовний "обучающий картриЛж" теж виводив заставку "СЮБОР" при завантаженні.
OldGoodGames: 23.11.2025 04:26бо в мене у 9тому класі у 1995 варіант був купити тільки 286 але він коштував на ті часі шалених грошей аж 240$ це було чотири місячних платні, тому перший ПК з'явився тільки у 1997 після закінчення школи
Цей мій Пень 3 з моніком обійшлися тоді моїм батькам у тисячу доларів. Власне батько пару років їздив у російське місто нафтовиків на хороші заробітки допомагати родичу вести торговий бізнес, ця лахва швидко скінчилася, але вдалося накопичити певні заощадження. А потім батько вже сам торгував комп'ютерними дисками у Києві, проте бізнес йшов з перемінним успіхом, за піратські диски час від часу шманали, а ліцензійні диски погано продавалися. Коли вже купили комп, то цей бізнес був на завершальній стадії. Таким чином у мої руки потрапило багато хороших дисків, найчастіше застарілих, але від цього не менш цікавими.
OldGoodGames: 23.11.2025 04:26Заздрю по доброму :) бо в мене у 9тому класі у 1995 варіант був купити тільки 286
Зате я на цьому Pentium 3 750 МГц + nVidia Riva TNT2 Pro 32 Мб просидів аж до весни 2008 року, коли я закінчував навчання в універі. І мені в принципі його цілком вистачало весь той час, весь робочий софт працював, хай не завжди швидко, ігри ніби теж ішли. Просто в іграх не варто було виставляти розширення екрану вище за 640x480, а в деяких треба було і 320x240. Ну і в Варкрафт 3 проц не витягував більше 3 ботів на карті, тому коли я купував ніч в комп'ютерному клубі для того, щоб зекономити на можливості скачати якнайбільше мегабайтів, то після скачування кайфував, запускаючи Варкрафт 3 на потужному компі на великій карті з 11 ботами. А потім з мене хотіли здерти додаткові гроші помегабайтно за те, що я свої 60 мегабайт витратив за одну годину, а не розподілив по 10 мегабайт протягом кожної години з шести годин оплаченої ночі й відмовлялися записати мені те, що я скачав, поки не оплачу. Ну а я принципово не схотів за такі наїзди платити й більше в той клуб не ходив. Зате за той час на компі з Пентіум 3 розширили оперативу з 128 Мб до 384 Мб, й багато разів докупалися вінчестери та CD/DVD приводи, вінчестер і CD-RW привод, куплені другими, при цьому встигли здохнути. Також 17" CRT-монік був замінений на 19" IPS, що дало величезне полегшення зі втомлюваністю при тривалому сидінні за компом. Але основа проц, відяха та материнка залишалися без змін. А потім відразу скакнув з нього на Core 2 Quad Q6600 + 4 Гб DDR2 800 + Radeon HD 3870 512 Мб. Зате цей системник з Пентіум 3 притягнув собі на роботу в 2008, бо спочатку мене посадили за якийсь Селерон на базі Пентіум 2.
OldGoodGames: 23.11.2025 04:26Молодець витрачав час с розумом! :up:
А зараз ти чим займаєшся?
Та власне штани протираю офісним планктоном :( з 2008 у одній і тій самій державній установі, у якій працювали й мої батьки, поки були молодшими. Спочатку влаштувався на посаду інженера-електроника, згодом програміста, переважно це звичайна офісна робота планктоном за компами, моніторили інформацію, що йде по нашій всеукраїнській мережі та розсилали роз'яснення та зауваження. Працював неповний робочий тиждень 3 дні, їзжу в Київ з села електричкою, що доволі довго. Час від часу писав деякі програми на Delphi, які допомагали нашому відділу легше робити рутинну роботу та виконували інші корисні речі. Півтора роки назад хотіли мене припахати на повний 5-денний графік, то я не схотів, бо мені так важко й перевівся на позмінну роботу на нижчу посаду техніком у тому ж підрозділі теж за компами плюс з телефонними дзвінками. Працюю тепер одна доба робоча зміна, три дні відпочиваю, та власне на роботі теж не напружуємося й більшу частину ночі спимо на розкладачках. Стало ще більше вільного часу, а зарплата навіть вища, бо раніше було 60% ставки, а зараз повна ставка + невеличка доплата за роботу в нічний час.
Вдома завжди використовував свої вміння для різноманітних хоббі, ну і звісно для навчання/роботи. Теж час від часу пишу програми, які допомагають здійсненню таких хоббі, використовую пакети Corel, Photoshop та багато іншого професійного софту. А серед таких хоббі моддинг ігор, переклад ігор та програм українською, розповсюдження україномовного контенту, колекціонування різних цікавинок з інтернету, 18+ контент та 18+ моддинг. Ну і просто люблю займатися саморозвитком, самоосвітою та самовдосконаленням. Дуже багато займався духовними пошуками, релігією та філософією й при цьому ж водночас науково-популярною інформацією. Навіть втік з християнства та на 4 роки прийняв іслам, а потім взагалі відмовився від релігій і поступово перейшов від деїста/ітсиста до агностика наполовину атеїста. Зараз теж споживаю багато научпопу, останнім часом переважно з Ютубу. Також багато цікавлюся політикою, порохобот. В ігри останнім часом майже не граю, але час від часу дивлюся по ютубу/твічу той нещасний кіберспорт та інший контент, що ще виживає по RTS - Warcraft 3, Age of Empires 2/4, Age of Mythology: Retold, Warhammer 40000: Dawn of War.
OldGoodGames
Member

Kassatka: 23.11.2025 15:34
OldGoodGames: 23.11.2025 04:26 Це в якому місті таке було вибачаюсь спитати? Бо Корвет для 2000-2002 або щось дуууже старезне
У Кременчуці...
Дякую за таку розгорнуту відповідь,
відповім більш повно пізніше сьогодні якщо буде світло :)
Ответить