Scoffer: ↑
12.11.2025 19:57
Та я от не впевнений. В стелларісі кожен корабель і кожен поп на кожній планеті чи хабітаті це окрема для розрахунку сутність. А їх до біса як багато.
Ну добре, в 4.х попи якось почали скукожувати до мегапопа, але щось краще від того не стало бо це б спрацювало лише якби попи одного типу були на планеті.
В вікі я особливо не грав, а в європі сутностей явно менше.
Щодо віки3, то там щось 100-200к попів. Бо в кожній провінції є свої культури, релігії, заводи, стани (клерки чи чорноробочі чи ще хтось), в кожного своя радикалізація і прихильність до якогось руху, кошик споживання. І це все комбінації, тому попів багато. Щось рахується кожен день, щось тиждень, щось місяць. Також намагаються фіксити міграцію, бо раніше попів було ще більше коли в тебе в кожній провінції були всі культури, зараз стараються укрупнювати.
А щодо ЄУ, попів там менше, але ви гляньте скільки там ігрових Акторів. В одній СРІ 500 членів. А там ще й динамічна торгівля і стокпайли.
Так то я теж думаю що для своїх обрахунків хіба ЄУ4 тупить, все решта оптимізовано по рушію добре. Все впирається в геймдизайн. Наприклад в віці якісь обрахунки роблять щотижня а не кожного тіку чи дня.