AMD підтвердила, що перші процесори Zen 6 вийдуть наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 12.11.2025 18:31У Вікі 3 та ЕУ5 також мільйон обчислен
Та я от не впевнений. В стелларісі кожен корабель і кожен поп на кожній планеті чи хабітаті це окрема для розрахунку сутність. А їх до біса як багато.
Ну добре, в 4.х попи якось почали скукожувати до мегапопа, але щось краще від того не стало бо це б спрацювало лише якби попи одного типу були на планеті.
В вікі я особливо не грав, а в європі сутностей явно менше.
Nekros
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 12.11.2025 19:42 То есть поменять 9800 х3Д на что-то более быстрое я не смогу до 2027 года? Что за ерунда, они же обещали в 2026 10800х3Д сделать?!
Очима пробував новину читати? :gigi:
kairo: 12.11.2025 17:08 Аутсорс?
Так
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.11.2025 19:57В вікі я особливо не грав, а в європі сутностей явно менше.
Вони в Вікі 3 вирішили гуляти на всю котушку й обраховують кожного попа. Його кошик споживання, культуру, релігію, політичні погляди, місце роботи, дохід, накопичений капітал і тому подібне. Гра дуже важка процесорно, але там хоч видно ефект від потужних ЦП.
quppeq
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.11.2025 19:57
Та я от не впевнений. В стелларісі кожен корабель і кожен поп на кожній планеті чи хабітаті це окрема для розрахунку сутність. А їх до біса як багато.
Ну добре, в 4.х попи якось почали скукожувати до мегапопа, але щось краще від того не стало бо це б спрацювало лише якби попи одного типу були на планеті.
Щодо віки3, то там щось 100-200к попів. Бо в кожній провінції є свої культури, релігії, заводи, стани (клерки чи чорноробочі чи ще хтось), в кожного своя радикалізація і прихильність до якогось руху, кошик споживання. І це все комбінації, тому попів багато. Щось рахується кожен день, щось тиждень, щось місяць. Також намагаються фіксити міграцію, бо раніше попів було ще більше коли в тебе в кожній провінції були всі культури, зараз стараються укрупнювати.
А щодо ЄУ, попів там менше, але ви гляньте скільки там ігрових Акторів. В одній СРІ 500 членів. А там ще й динамічна торгівля і стокпайли.
Так то я теж думаю що для своїх обрахунків хіба ЄУ4 тупить, все решта оптимізовано по рушію добре. Все впирається в геймдизайн. Наприклад в віці якісь обрахунки роблять щотижня а не кожного тіку чи дня.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Nekros: 12.11.2025 20:36
Inqizitor2022: 12.11.2025 19:42 То есть поменять 9800 х3Д на что-то более быстрое я не смогу до 2027 года? Что за ерунда, они же обещали в 2026 10800х3Д сделать?!
Очима пробував новину читати? :gigi:
Ну я прочитал. :rolleyes: написано про 2027.
cspp
Member

Повідомлення

Сможешь ближе к концу 2026, они выпустят обычные чипы, потом только с х3д
starik_0
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.11.2025 19:57
Интересно если сравнить Стелларис версии 2.2 например какая разница в производительности. Я в него играл году в 19 на ноутбуке 2012 года и как то даже прошел но в конце было очень медленно
lw_007
Member

Повідомлення

Earanak: 12.11.2025 10:01
Vlaad13: 12.11.2025 09:40не знаю хто всі ці люди які чекають на нові проци і ще це їм дасть :laugh:
Мне интересны мейнстрим 52-ядерники Nova Lake у Интела и 24-Ядерники Zen6 у AMD.
Не всем хватает 8-ядерных огрызков и далеко не всем подходят тугие Тредриперы/Эпики.
13900K-285K/7950X-9950X3D хорошие и сбалансированные варианты для моих нужд.
Но от следующих процов вполне можно ожидать 30-40% прироста в софтверном рендринге.
А что там в игрульках, для себя я уже понял - плевать. Мне и 13900KF хватало что бы поиграть.
А 3д кеш реально дає буст в рендері?

І чи варто дивитися в сторону інтела? Раніше було все зрозуміло, а зараз не впевнений чи варто витрачати час на ресьорч по синім.

Питаю, оскільки наступного року якраз планував збирати залізо під важкі задачі.

PS. Не розумію мінусаторів. Мені, ще коли тільки до 30тки доходило вже було начхати на більшу частину ігр, і чим далі тим менш цікаво що там в іграх B-)
Earanak
Member

Повідомлення

lw_007: 17.11.2025 14:35 А 3д кеш реально дає буст в рендері?
В V-Ray/Corona Render/CineBench - лично проверял, отключая чиплет сначала без X3D-Кэша а потом с X3D-Кэшом. Прироста нету.
Так же я делал покадровые замеры на отзывчивость модификаторов и инструментов в 3Ds Max, и тоже не нашел какого то весомого прироста.
lw_007: 17.11.2025 14:35 І чи варто дивитися в сторону інтела? Раніше було все зрозуміло, а зараз не впевнений чи варто витрачати час на ресьорч по синім.
Пока не выйдет Nova Lake особо смыслу нету интересоваться Интелами под задачи софтверного рендринга.
13900K-14900K/285K неплохие процы под эти задачи, но их нужно андервольтить и там уже тупик по сокету.
У AM5 просто больше перспектив с точки зрения выхода Zen6 24-ех ядерных. А что будет у Nova Lake - пока неясно.
lw_007
Member

Повідомлення

Ну мене, власне, якраз Corona і цікавить =)
Є, правда, й інші важкі задачі, але то вже зовсім інша сфера :rolleyes:

Воно то вже років зо п'ять інтел не конкуренти в рендері. Думав мб щось змінилось з останніми поколіннями :shuffle:

Дякую за відповідь)
Відповісти