Microsoft зіткнулася з надмірною кількістю ШІ-чипів NVIDIA через проблеми з розгортанням нових ЦОД

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Эх Хорошо что выбрал SOHO сегмент
ronemun
Advanced Member

МОНАХ: 03.11.2025 16:53
GetOutTheWay: 02.11.2025 14:07 ...Хуанг може зарядить котлету на пониження :gigi:
► Нє-а! Скоріше зарядить в 6000-ну серію порізаний варіант, поставить х5 до ціни і під старою піснею, аля як колись rtx, заспіває: "Чуваки! Евріка! Новий виток розвитку унікального емейзінг-геймінга - персонально у кожному компі! Налітай!". ;)
а сенс Нвідії робити великі відяхи по 800мм2, як Geforce 5090, якщо АМД випустила недо Ryzen 9950 на 130мм2 + убогу відяшку рівня Ryzen 7600 і продає від 1500 до 2500 доларів за варіант з 128ГБ, при цьому ті 128ГБ lpddr5 обходяться максимум 500, тоді як 32 ГБ gddr7 коштує 700+ мінімум (згідно semianalysis 35 дол. за 1 ГБ)
zaqik
Member

стоїчне покоління
Это от того, что оно стоически лежит на складах? :gigi: Заголовок, кстати, тоже мозг ломает :shuffle:

Ладно, давайте предположим что ИИ - не пузырь, не лопнет и вот это вот всё. Где тогда мои генераторы дипфейчечного прона, я вас спрашиваю? А то деньги вбухивают-вбухивают, в новостях рассказывают какое ИИ умное и сколько всего умеет, а как попробуешь этим всем пользоваться - это настолько кривое гогно, что диву даёшься, кто те все люди, что иишачка нахваливают.
МОНАХ
Member

ronemun, та я не знаю який там сенс - от чес-слово, але ж кудись то все збувати потрібно тепер, наварювати бабло (чого б частину цього не збагрити через геймерські карти?) - це раз, а два - он же в кінці 2010-х нащось же ж зробили оті "чудо-промені" і що б там АМД тоді не випускала, але ж всі бігом побігли радуватись "променям щастя" від Хуанга :D . Я не доводжу щось або не запевняю, що так логічно або - тощо, просто - факт, який відбувся, а тепер я більше здивуюся, якщо цю бодягу раптом НЕ БУДУТЬ протягувати в наступні серії "відях", ніж БУДУТЬ.
► І - ф-смислі:
ronemun: 03.11.2025 19:37 а сенс Нвідії робити великі відяхи по 800мм2, як Geforce 5090...
- ми ж з вами, ручні хом'ячки Хуанга :D , самі ж і оплатимо це все, яке б він там велике чи дороге не зробив. І ще й подякуємо (страшно признати - але це ж зараз навіть не іронія :gigi: ).
taras_cs
Member

zaqik: 03.11.2025 21:35Где тогда мои генераторы дипфейчечного прона, я вас спрашиваю? А то деньги вбухивают-вбухивают, в новостях рассказывают какое ИИ умное и сколько всего умеет, а как попробуешь этим всем пользоваться - это настолько кривое гогно, что диву даёшься, кто те все люди, что иишачка нахваливают.
Щось там вже є, генерують. Але воно настільки фантастично місцями, що мозок не сприймає.
Можливо, софт не встигає за залізом. Генератори фейків поки що не можуть перевірити результат на реалістичність.
Повно російських фабрик, що генерують контент для знищення морали українців (низької якості, але ж не всі Енштейни - хтось вірить)
[Увага! Під катом російські фейки!]
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
GetOutTheWay
Member

taras_cs: 04.11.2025 12:51 Але воно настільки фантастично місцями, що мозок не сприймає.
Ось вам про діпфейки. Те що ви бачите в фейсбук, це профанація.
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=S4zIH_BGFpQ&t=1s
tablestikus
Member

GetOutTheWay: 04.11.2025 14:56
taras_cs: 04.11.2025 12:51 Але воно настільки фантастично місцями, що мозок не сприймає.
Ось вам про діпфейки. Те що ви бачите в фейсбук, це профанація.
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=S4zIH_BGFpQ&t=1s
фейсбук ще до ШІ перетворився на помийку в яку краще не дивитися
zaqik
Member

Щось там вже є, генерують.
Так вот именно что-то где-то кто-то. А если заявлено, как "общедоступное" - то платно. И я почему-то сильно сомневаюсь, что если заплатить - получишь что-то уровнем выше "мобильного сканера" (это если кто не в курсе в эпоху кнопочных телефонов рекламировали приложение для камеры, чтоб на тёток наводить и видеть их без одежды).
Ответить