Блогер JayzTwoCents показав, що нові драйвери знизили продуктивність GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Tesseract: 09.09.2025 00:12Для джуніка достатньо школи, для інтерміда вистачить технікума, а сіньйору дуже бажано універ. Бо в школі не викладають теорію алгоритмів і дискретку, а сіньйору дуже бажано хоча б приблизно уявляти собі як воно працює під капотом. І чому, наприклад, алгоритми що працюють з графікою в великих ігрових рушіях пишуть без використання збирачів сміття.
Прокоментую з досвіду.

Приходили з дискреткою в програмі навчання трейні на проект. Дискретка їм ніяк не допомага писати потрібний код в потрібній якості. Людей доводилось вчити простим деревам та рекурсії, щоб на UI відображати примітивні ієрархії. Від того що окремий сініор уявляв як працює IL я не бачив щоб він цим користувався, компілятори не пише. Чому GC та зайве смикання MM з алокаціями пам'яті викликає рандомні статери якби знаю і я (давно пишучи на JS), чув про обжект пули і навіть багатопоточні примітиви (втім давно не користуюсь), і маючи не профільну до ІТ освіту. При цьому навіть ті хто в темі, мало хто пише рушії, ну от Epic наприклад і іще кілька контор. В решті типових задач, GC не те що не заважає, а навіть допомгає, оскільки спрощує роботу. Ну от якось так.

На бекенді теж трохи подотнетив і не тільки на правах мідла. Історія приблизно та ж.

Як на мене, якщо цікавить підкапоття - воно все вивчається куди швидше поза вишами.
cspp
Member

Отрицательный тоже прирост.
Andrew_R30
Member

Нічого нового з часів gtx900 :laugh:
Ніколи такого не було, і ось знову
D_ad
Member

Ну.. якщо карти тупо прогорають, то може й не так погано? Не кожен звичайний юзер вміє самотужки робити андервольт.

Моя 3080 від "асус" без проблем виходить за позначку 420W без нього і це "з заводу".
Nouriel
Member

Enjthesilence: 09.09.2025 08:09звести дані середнього та лоу,
нашо зводити якшо ріва тюнер сама це показує, про шо я і написав увімкнути)))
але ти правий шо потрібно тестити 3 рази і тд, тому на майбутнє не кидай вобще скрінів, і не вводь людей в оману не маючи нормальних даних
Enjthesilence
Member

Nouriel: 10.09.2025 16:01
Enjthesilence: 09.09.2025 08:09звести дані середнього та лоу,
нашо зводити якшо ріва тюнер сама це показує, про шо я і написав увімкнути)))
але ти правий шо потрібно тестити 3 рази і тд, тому на майбутнє не кидай вобще скрінів, і не вводь людей в оману не маючи нормальних даних
на майбутнє, облиш мене своїми порадами))
якщо 2 рази після встановлення драйвера, в ідентичній сцені, фпс тримається на однаковому значені і воно співпадає, цього достатньо щоб приблизно зрозуміти різницю в продуктивності, але бачу в тебе катілок не вивозить в таку серйозну дедукцію
Ответить