Минулого кварталу обсяги поставок процесорів для ПК і ноутбуків досягли 67 млн штук

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 14:55якщо вам треба - то шукайте. В мене за багато років - ніколи не було проблеми що потрібно міняти проц в ноуті
а, типовий епл підхід - "не тримайте телефон так" :)
yuriy_dd: 14.08.2025 14:55зможете довести?
https://www.jonpeddie.com/news/second-q ... last-year/

читайте. там явно вказано, що в репорті дані по AMD, Intel, NVidia додавались. і трохи нижче - RISC-V окремим репортом.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 14.08.2025 14:56Я нею користуюсь. Вона коштовна
користуюсь нею безкоштовно, можливостей Free версії мені достатньо

монітор в мене 27" 2K - все ніби добре
alexeygalas: 14.08.2025 14:56І якби ти нею користувався - ти би знав, що вона лише згладжує трохи зображення але основну проблему не вирішує - захардкоджений скейлінг в OS та відключений Anti aliasing почитаючи з Catalina здається. Тому що по*, і так схавають
на ноуті з Він 11 і потребою ставити скейл 150% - і коли старі програми починають милити - то деж достатньо багато проблем

Відправлено через 7 хвилин 34 секунди:
alexeygalas: 14.08.2025 14:58А ще як же я випав, коли дізнався, що в мому macbook PRO 2024 з miniLED екраном Apple не дала можливість вимкнути Local Dimming
ви краще скажіть - мерехтить той екран чи ні? бо очі в мене чутливі. Дивився трохи - враження що мерехтить
Макбук ейр - не мерехтить.

Відправлено через 46 секунд:
artko: 14.08.2025 14:59 а, типовий епл підхід - "не тримайте телефон так" :)
ви міняли проц хоч раз?
а той що розпаяний?
artko: 14.08.2025 14:59читайте. там явно вказано, що в репорті дані по AMD, Intel, NVidia додавались
дуже неявно там сказано
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 15:08ви краще скажіть - мерехтить той екран чи ні? бо очі в мене чутливі. Дивився трохи - враження що мерехтить
Хоч там і 2500 зон але все ж це не OLED. переміщення курсору на темносірому фоні супроводжується glow еффектом. шиму немає якшо відкрити і читати. Але якщо водити мишою - кругом неї glow. Щось їм пороблено з тими екранами. На попередньому 3072х1920х60 був гостінг, тут тепер додумались miniLED вліпити. Ну вліпили, нехай. Дайте можливість вирубити те затемнення.

Відправлено через 17 хвилин 4 секунди:
yuriy_dd: 14.08.2025 15:08користуюсь нею безкоштовно, можливостей Free версії мені достатньо
розділ Flexible Scaling доступний лише в PRO, HiDPI розширені налаштування доступні лише в PRO, Custom scaled Resolutions - PRO. Якби все працювало - я би теж Free версією користувався.

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
yuriy_dd: 14.08.2025 15:08монітор в мене 27" 2K - все ніби добре
Як ти так працюєш? Я 24 qHD поміняв на 4K27 саме заради довбаного маку (на вінді 125% ще якось нормально показує), бо страшне мило було. А у тебе ще й 27 qHD. це ж 108 ppi. macOS страшне мило показує на еквіваленті 1080р. Там ж ця рагульна подвійна буферизація. Він 1080р збільшує в 4 рази до 4к, а потім даунскейлить це 4К до твого qHD. виходить калл. У мене то не так помітно. Він qHD апскейлить до 5к і вписує в 4К реальних. На це ще більш менш можливо якось дивитись
1234waltz
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 14:02 але тих кто купує Samsung Galaxy S (особливо на початку) - я не розумію в принципі
Якщо це S Note з ультрапрокачаним стілусом та ексклюзивними фічами під нього - розумію. Якщо звичайні S-ки, то на них швидко за пів року відпускна ціна падає та акції діють - звичайних заробіток на early adopters фан-базі, яка в більшості брендів є, і яку гріх не стригти.
yuriy_dd: 14.08.2025 14:02 а у вас нема притензій до ціни інших флагманів на Андроїд?
Є.
1. Не розумію як Гугл примудряється продавати свої флагманські пікселі з PWM мерехтящими екранами (в дешевих A версіях хоч ціною пояснюється) та Тензорами, які зливають Яблоку, Квалкому, Медіатеку та навіть Ексіносам Самсунга. Раніше козиряли чистою прошивкою та циклом оновлень.
2. Не розумію, чому у флагманських Сяомі в HypeOS (до швидкості оновлень та циклу підтримки якої немає зараз питань) ставлять мусорні додатки з рекламою, якими ніхто не користується все-одно.
До СінкФонів та НосінФонів питань особливо немаю, якби треба було зараз брати трубку - скоріше щось з цих двох варіантів брав, чи якись з гелексі s.

П.С. Один момент, Айфон Ейр це не флагман, а буквально огризок, в якому заради зменшення на пару мм корпусу поставили ніякий АКБ та лишили одну камеру.
alexeygalas
Member

Повідомлення

1234waltz
Galaxy S - перш за все це підтримка. Досі ходжу з S21 FE. І на нього вже тестується OneUI 8 з v16 (Shipping with Android 12, 4 major updates). Security оновлення що місяця.
Ну і починаючи з S24 Samsung зобов*язався давати Sкам 7 років підтримки. За цей час аккум здохне скоріш за все. Але його замінити можна. І всетаки це навіть більше ніж Apple зараз пропонує.

Pixel розглядав але все ж після довгих мук вибору не взяв із 3х причин:
- Stock лончер андроїд досі бракує зручних плюшок;
- Програмка камери в сосунга досі працює найліпше з поміж усіх (а так як в наших телефонах стоять не 36х24 матриці - це має дуже великий влив на фінальний результат);
- Немає оф сервісу в Україні (а бракованих випадків в пікселів навіть побільше буде) ризиково
1234waltz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 14.08.2025 15:58 - Немає оф сервісу в Україні (а бракованих випадків в пікселів навіть побільше буде) ризиково
Ага. Не так давно десь на очі попалась новина про массовий брак аккумів на 6ій серії, які на середині ресурсу дохли, пухли та ломали-палили плати.
alexeygalas
Member

Повідомлення

1234waltz: 14.08.2025 16:18на 6ій серії
Так за це я в курсі і про Galaxy Note 9 там теж щось таке було. Але вже такого немає
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 02:01 бо у АРМ - більший ріст у всіх сегментах і у фанатів х86 дуже горіти буде?
Упустим что речь идет про ЦП, а ARM это рынок готовых устройств в целом.

Смотри, у тебя есть продажи 100 ЦП в месяц ARM и 1000 х86.
ARM вырос аж на целых 30%, а х86 на 10%. В штуках сколько будет подсказывать надо? А в % да, рост стремительный :)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 14.08.2025 15:31тут тепер додумались miniLED вліпити. Ну вліпили, нехай. Дайте можливість вирубити те затемнення
може якщо відключити його - то х-ки монітори стануть сильно гіршими?
alexeygalas: 14.08.2025 15:31Як ти так працюєш? Я 24 qHD поміняв на 4K27 саме заради довбаного маку (на вінді 125% ще якось нормально показує), бо страшне мило було. А у тебе ще й 27 qHD. це ж 108 ppi
на вінді - все чудово, очі не втомлюються, scale = 100%
на мак - трішки не зручно, але терпимо
маю ще портативний монітор на 16" FullHD - там гірше
alexeygalas: 14.08.2025 15:31Він 1080р збільшує в 4 рази до 4к, а потім даунскейлить це 4К до твого qHD. виходить калл. У мене то не так помітно. Він qHD апскейлить до 5к і вписує в 4К реальних. На це ще більш менш можливо якось дивитись
зменшити в 2 рази і на 10% - краще перше, особливо видно на якійсь регулярній решітці
1234waltz: 14.08.2025 15:42Якщо звичайні S-ки, то на них швидко за пів року відпускна ціна падає та акції діють - звичайних заробіток на early adopters фан-базі, яка в більшості брендів є, і яку гріх не стригти.
але айфони так швидко не дешевіють, і сильно довше можна ними користуватись
1234waltz: 14.08.2025 15:42П.С. Один момент, Айфон Ейр це не флагман, а буквально огризок
та мені абсолютно все одно на айфони - не мав і не маю
alexeygalas: 14.08.2025 15:58Galaxy S - перш за все це підтримка. Досі ходжу з S21 FE. І на нього вже тестується OneUI 8 з v16 (Shipping with Android 12, 4 major updates)
а якщо чесно - на скільки гірше стало?
Alexsandr: 14.08.2025 17:08 бо у АРМ - більший ріст у всіх сегментах і у фанатів х86 дуже горіти буде?
Упустим что речь идет про ЦП, а ARM это рынок готовых устройств в целом
а проци для ноутів - це не ринок готових пристроїв?
Alexsandr: 14.08.2025 17:08Смотри, у тебя есть продажи 100 ЦП в месяц ARM и 1000 х86.
ARM вырос аж на целых 30%, а х86 на 10%. В штуках сколько будет подсказывать надо? А в % да, рост стремительный
навіть не сперечаюсь що в асболютних цифрах - більше буде за х86
але прогрес АРМ не можна заперечувати, і це лише початок
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 22:52може якщо відключити його - то х-ки монітори стануть сильно гіршими?
Ні. Просто буде нормальний LCD
yuriy_dd: 14.08.2025 22:52а якщо чесно - на скільки гірше стало?
Що саме? Все чудово працює як і в перший день
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 22:52 а проци для ноутів - це не ринок готових пристроїв?
Можно купить проц, эти же ЦП ставятся в другие устройства, мастера успешно перепаивают на более мощные ЦП в ноутах (если есть такие в линейке). х86 универсальный ЦП.
ARM єто именно устройство. Не факт что даже внутри семейства заведется при перепайке.
yuriy_dd: 14.08.2025 22:52навіть не сперечаюсь що в асболютних цифрах - більше буде за х86
але прогрес АРМ не можна заперечувати, і це лише початок
Да растет, только изготовители таких ЦП с ужасом узнали, что клиентам нужна совместимость и нужна поддержка прошлых команд на новых ЦП, мало кто готов все переделывать под новый выпуск ЦП. Нужен рост производительности при смене ЦП и без изменения ПО. А жрать эта архитектура при высокой производительности меньше не хочет.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 15.08.2025 19:28Можно купить проц, эти же ЦП ставятся в другие устройства, мастера успешно перепаивают на более мощные ЦП в ноутах (если есть такие в линейке). х86 универсальный ЦП.
ринок сервісних центрів - це щось окреме
ви багато разів перепаювали проц на ноуті?
Alexsandr: 15.08.2025 19:28 ARM єто именно устройство. Не факт что даже внутри семейства заведется при перепайке.
айфони досить успішно паяють
Alexsandr: 15.08.2025 19:28Да растет, только изготовители таких ЦП с ужасом узнали, что клиентам нужна совместимость и нужна поддержка прошлых команд на новых ЦП, мало кто готов все переделывать под новый выпуск ЦП. Нужен рост производительности при смене ЦП и без изменения ПО
М1 - М4 - все успішно сумісне
Alexsandr: 15.08.2025 19:28А жрать эта архитектура при высокой производительности меньше не хочет.
але М4 сильно швидший при меншому споживанні
daesz
Member

Повідомлення

Юрчик ще в одному треді на 3 сторінки забайтив :lol:
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.08.2025 01:40 ринок сервісних центрів - це щось окреме
ви багато разів перепаювали проц на ноуті?
Этим сервисники занимаются. Успешно. Могут и вместо селерона поставить что-то помощнее.
yuriy_dd: 16.08.2025 01:40 айфони досить успішно паяють
Да, память или такой проц на такой же.
yuriy_dd: 16.08.2025 01:40 М1 - М4 - все успішно сумісне
але М4 сильно швидший при меншому споживанні
Точно сильно? И точно быстрее или в 1 поток?
Только мы опять упираемся в то, что получаем готовое устройство, а не ЦП. М1 сколько производителей выпускает сервера на их основе? Какие варианты ОС есть?
Это все само по себе. Нельзя софт для М1 запустить на 8 снапдрагоне. Проц по названию типа ARM, а совместимости 0 т.к. ARM жестко привязан к устройствам большей частью.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.08.2025 20:32Этим сервисники занимаются. Успешно. Могут и вместо селерона поставить что-то помощнее.
коли ви це робили останій раз?
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.08.2025 21:05 коли ви це робили останій раз?
Это обязательно каждому делать? Я предпочитаю ПК вместо ноутов.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.08.2025 14:42ключеве - вам не підійде

але більшості підходить

воно легеньке, дуже швидке та автономне, дуже якісне

я за десктоп дома з великим екраном, купою оперативи, студійними моніторами і тд, і щось легке з собою
Ця більшість з вами в одній кімнаті? А то статистика не показує падіння продажів х86 процесорів за роки після виходу м-серії.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.08.2025 21:15коли ви це робили останій раз?
Это обязательно каждому делать?
ну ясненько, не міняли
waryag: 16.08.2025 21:25Ця більшість з вами в одній кімнаті? А то статистика не показує падіння продажів х86 процесорів за роки після виходу м-серії.
раніше всі маки були на Інтел процах
майже 5 років тому - вони перейшли на свої на основі АРМ
за цей час Інтел - опинилась майже в повній жопі - але ви будете продовжувати нести маячню, що статистика нічого не показала?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.08.2025 23:01 за цей час Інтел - опинилась майже в повній жопі - але ви будете продовжувати нести маячню, що статистика нічого не показала?
Інтел опинилася там де є, бо роками провалювала переходи фабрик на нові т/п, процесорів - на нові архітектури, зі спробами диверсифікувати бізнес теж не заладилося.

І це ж стало однією з причин переходу епл на свої процесори.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.08.2025 23:01 ну ясненько, не міняли
т.е. и от вопроса ушли и типа не заметили, что менять можно, да в сервисе, но можно и на другую модель :)
Відповісти