Огляд механічної ігрової клавіатури ASUS ROG Azoth X. Візуальний вибух

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Для мене норм мембранка була BTC( вона і досі є, працює з 1996 року по сей день ).
Якщо хтось хоче як на мембранці але з РГБ, та краще ніж мембранка, то беріть Realforce або будь-яку клаву на Topre світчах наприклад HHKB, це майже як мембранка але краще як за тайпінгом так і за відчуттями.

Але взагалі то, обирати гарну клавіатуру, то діло особисте головне взяти гарну базу( із Hot-swap та ргб якщо потрібно) тоді можна обрати будь-які свічі на ваш смак та встановити як свічі так і майже будь-які кейкапи.

Як, приклад можна взяти той же Hator ( українська компанія ), не те щоб вони були супер-пупер, але за свою ціну дають усе що потрібно, Hot-swap, більш менш нормальна якість, РГБ, кастомізація, PBT кейкапи із "Shine Through / Backlit" із із Українською мовою, де підсвічуватися символи і все це не дуже дорого.

Я мав змогу користуватись такими клавіатурами як Akko 3098S, Keychron K10 PRO, Leopold FC900RBT, дві останні я вже продав, залащилися Akko, xоча за роботою мені більше сподобалась Leopold.

HATOR Icefall щось там... тільки мацав у знайомої. :rotate:
Евгений King
Member

Mozdev: 10.08.2025 01:58 Для мене норм мембранка була BTC( вона і досі є, працює з 1996 року по сей день ).
Якщо хтось хоче як на мембранці але з РГБ, та краще ніж мембранка, то беріть Realforce або будь-яку клаву на Topre світчах наприклад HHKB, це майже як мембранка але краще як за тайпінгом так і за відчуттями.

Але взагалі то, обирати гарну клавіатуру, то діло особисте головне взяти гарну базу( із Hot-swap та ргб якщо потрібно) тоді можна обрати будь-які свічі на ваш смак та встановити як свічі так і майже будь-які кейкапи.

Як, приклад можна взяти той же Hator ( українська компанія ), не те щоб вони були супер-пупер, але за свою ціну дають усе що потрібно, Hot-swap, більш менш нормальна якість, РГБ, кастомізація, PBT кейкапи із "Shine Through / Backlit" із із Українською мовою, де підсвічуватися символи і все це не дуже дорого.

Я мав змогу користуватись такими клавіатурами як Akko 3098S, Keychron K10 PRO, Leopold FC900RBT, дві останні я вже продав, залащилися Akko, xоча за роботою мені більше сподобалась Leopold.

HATOR Icefall щось там... тільки мацав у знайомої. :rotate:
Скільки у мене було всякої механіки, на cherry і інших свічах, китай і бренди, з того що заходило на ринок першим, ВСЕ дохло за 3-6 міс, даблкліки, мертві клавіші, помирання підсвітки окремих клавіш чи клави в цілому і т.д.
Для себе зробив одразу висновок, що перший критерій це надійність.
Ще в часи коли хот свап клави були не так розповсюджені, взяв Bloody B830 на LK першого покоління, бо позиціонувалась вона як вічна, і це реально невбиваємий монстр, 3 роки її поюзав, закинув на поличку бо взяв Bloody B930 на LK другого покоління, недавно дістав цю 830ту бо треба була клава на другий ПК, відмив/почистив, працює як нова. Так Bloody B830/930 гучнуваті бо скелетон і ніякої шумки немає, але вони ВІЧНІ, 830й вже 8 років, 930й 5 років, все що з ними сталось за цей час - це на 830й 8 помаранчевих PBT кейкапів, шо йшли на QWERASDF почали виділяти липку субстанцію, пластик почав розкладатись, але є такі самі підмінні 8 стандартних чорних кейкапів, ну і пофарбований метал на обох, в місцях де рука торкається витерся, трохи підшліфувались деякі кейкапи до блиску. На жодній клавіші навіть підсвітка не померла...
З огляду надійності, вважаю оптимальним брати або хот-свап і горсть запасних свічів, або лазерні чи магнітні перемикачі.
Зара придивляюсь до читерських магніток(датчик холу) з можливостями ігрових режимів, керування висоти спрацювання і подвійного спрацювання при ході клавіші назад.
Звичайну механіку сьогодні великого сенсу брати я не бачу, вона не має жодних переваг над механікою на LK чи магнітних свічах, тільки купу недоліків. Навіть найякісніші звичайні механічні свічі мають ну дууже обмежений ресурс роботи, довше 6 міс у мене ні звичайні перемикачі в клаві, ні звичайні перемикачі в миші не живуть що не роби :rotate: 4 останні миші за 2 роки, всі даблкікають окрім Deathadder v2 pro wireless, бо там LK перемикачі... А в шухляді валяються досі живі мишки A4Tech та Bloody котрим навіть важко уявити скільки років.
PS: можна подумати я там на клавомишах чечетку витанцьовую, в іграх вбиваю, гачу об стола чи з суттєвим зусиллям, та ні, я майже не граю в ігри останнім часом і не сказати що тонни тексту пишу, для мене дивно наскільки одноразовою є периферійна продукція сьогодні.
waryag
Member

Edelveys: 09.08.2025 19:16 Випускають без нанесення букв ? Чоловіче тебе чим огріли у підворотні? Зайди в магазин, подивись де ти знайдеш клави без символів?
Це більше про кастомні кейкапи для естетів.
Компромісний варіант - наносять символи на бічній поверхні кейкапів.
HREN
Member

Клава - всегда дело вкуса и пальцев. Мне нравятся короткоходовые - меньше нагрузка на пальцы. Та же Nuphy идеальна. Но тема с подсветкой вокруг клавиш, а не букв - это реальная проблема ночью. Нафиг вообще эта подсветка. Если я печатаю в слепую, то свет вокруг клавиш только мешает. Короче, даже на Нюфу я купил второй набор клавиш с подсветкой букв и закрыл тему.
artko
Member

Евгений King: 10.08.2025 04:09 З огляду надійності, вважаю оптимальним брати або хот-свап і горсть запасних свічів, або лазерні чи магнітні перемикачі.
Зара придивляюсь до читерських магніток(датчик холу) з можливостями ігрових режимів, керування висоти спрацювання і подвійного спрацювання при ході клавіші назад.
Звичайну механіку сьогодні великого сенсу брати я не бачу, вона не має жодних переваг над механікою на LK чи магнітних свічах, тільки купу недоліків. Навіть найякісніші звичайні механічні свічі мають ну дууже обмежений ресурс роботи, довше 6 міс у мене ні звичайні перемикачі в клаві, ні звичайні перемикачі в миші не живуть що не роби
магнітка, на жаль, не панацея - особливо зіткнувся, в моєму keychron q3 he війшов з ладу сам магнітний сенсор ~4 місяці роботи. зараз переписуюсь з підтримкою та шукаю варіанти на заміну мікросхеми, кейхрон схему не хоче давати.
Scoffer
Member

HREN: 10.08.2025 10:10Мне нравятся короткоходовые - меньше нагрузка на пальцы.
Взагалі-то все з точністю до навпаки. Довгоходові можна недотискати до кінця що повністю прибирає ударне навантаження на пальці. З короткоходовими, особливо всякими ножичними це просто неможливо.

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Саме для того в нормальних механіках вигаданий клік. До кліка довів і все, далі більше не треба.
Melofon
Member

Евгений King: 09.08.2025 01:29 Aula 75 на магнітах передає ляща цьому дітищу маркетингового відділу Asus
Абсолютно разного сегмента клавы так что и сравнивать не стоит, надо сравнивать с металлическими механиками и они как я писал выше стоят 4500-5000 если говорить за реально качественные и популярные брэнды, конечно можно найти и дешевле но и похуже качеством, аула топ в своём сегменте когда нужна обычная нормальная пластиковая клава и у них самый топ это не на магнитах а на обычных механических переключателях типа F75, далеко не всем нужны эти магнитки.
Mozdev
Member

artko: 10.08.2025 10:16
Евгений King: 10.08.2025 04:09 З огляду надійності, вважаю оптимальним брати або хот-свап і горсть запасних свічів, або лазерні чи магнітні перемикачі.
Звичайну механіку сьогодні великого сенсу брати я не бачу, вона не має жодних переваг над механікою на LK чи магнітних свічах, тільки купу недоліків. Навіть найякісніші звичайні механічні свічі мають ну дууже обмежений ресурс роботи, довше 6 міс у мене ні звичайні перемикачі в клаві, ні звичайні перемикачі в миші не живуть що не роби
магнітка, на жаль, не панацея - особливо зіткнувся, в моєму keychron q3 he війшов з ладу сам магнітний сенсор ~4 місяці роботи. зараз переписуюсь з підтримкою та шукаю варіанти на заміну мікросхеми, кейхрон схему не хоче давати.
Ситуація не з приємних але буває, а взагалі механіка якщо не демшан, то досить витривала в мене Akko з 2020 року працює.
Якщо цікавить є ще на магнітній індукції більш надійна ducky one x, або HHKB на Torpe.
Як щоб я обирав зараз нову клавіатуру, то взяв би одну з цих: Ducky One X Full Size, Keychron Q10 Pro, Wooting 60HE v2, Wooting Two HE, MonsGeek FUN60 Ultra, Topre Realforce R2 RGB, HHKB Hybrid Type-S.
Melofon
Member

Scoffer: 10.08.2025 12:29Саме для того в нормальних механіках вигаданий клік. До кліка довів і все, далі більше не треба.
НО не всем нравится этот клик, поэтому есть просто тактильные, довел до таклильного срабатывания и дальше не нужно ;)
Scoffer
Member

Melofon
Беззвучний клік :D Я про те що давити довгохідну механіку до дурі зовсім не обов'язково. При знатному бажанні можна і з зовсім лінійною так, вона далеко не в кінці спрацьовує, просто не очевидно коли зупинитись. А всі ті маломірки доводиться додавлювати до кінця, і коли надрукуєш сторінок з десяток тексту, то пальці вже відчувають що щось пішло не так.
mrigi
Member

Боже, яка мєрзость.
Oк, цифровий блок зайвий геймерам, але що заважало зробити її tenkeyless? Для кого ця недолуга кастомна розкладка?
Що заважало зробити її low profile? Бо єю же незручно користуватися без подовжувача. А з подовжувачем клаву близько до краю не поставити. Чи вони вважають що всі прям з локтями на стіл залазять?
Про що взагалі це непорозуміння? До мене не доходить.
HREN
Member

Scoffer: 10.08.2025 12:29
HREN: 10.08.2025 10:10Мне нравятся короткоходовые - меньше нагрузка на пальцы.
Взагалі-то все з точністю до навпаки. Довгоходові можна недотискати до кінця що повністю прибирає ударне навантаження на пальці. З короткоходовими, особливо всякими ножичними це просто неможливо.

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Саме для того в нормальних механіках вигаданий клік. До кліка довів і все, далі більше не треба.
Я печатаю со скоростью около 350 знаков в минуту. И лично мне удобнее для этого короткоходовые. При этом есть дофига и Рэйзера ТКЛ и пр. Спич был не про то, что мне нравится. А то, что изврат с подсветкой вокруг клавиш без букв. Одно это лично для меня неинтерес к покупке
Melofon
Member

mrigi: 10.08.2025 17:19Oк, цифровий блок зайвий геймерам, але що заважало зробити її tenkeyless? Для кого ця недолуга кастомна розкладка?
Тебе не понять, тут больше экономии места (более компактная) чем у обычной tenkeyless но с теми же функциями, к такой долго привыкать не нужно после обычной tenkeyless.
mrigi: 10.08.2025 17:19Що заважало зробити її low profile?
:facepalm: Может быть то что это другой сегмент и они хотели сделать именно в этом сегменте?
big_bang
Member

вже десь казав - огляди продуктів від Asus закінчую читати на графі "ціна"
harito
Member

Кто этот обзор всё время выдаёт за свежую новость ? Зачем его всё время вверх подымают? Так
и писать нужно - что это реклама ,а не обзор.
AntonyKandaurov
Member

Побачив цінник - пішов протер свою дешман оптомеханіку Hator Rockfall і сказав їй що вона найкраща для мене за свої гроші. Бо викидати 300 баксів за ткл одоробло це ще тим адептом асюс лохрох треба бути.
MultiTAB
Member

Не знаю насколько качественные эти свичи ROG NX V2 Snow, но могу вам сказать за ROG NX на ROG Strix Scope II 96 Wireless. Месяца через три сразу вылетело штук 4-5-6-8 свичей - даблклик, по итогу я заказал себе GATERON Zero Degree (уже приехали, на выходных буду менять). Казалось бы, клава за такие деньги, а свичи вылетели так быстро.
Купить клаву за 150+, потом еще свичи поменять за 70 ++ :shuffle:

В общем больше у меня желания Asus клавы покупать пока что нет). :-/

Хочу попробовать китайца какого то топового, но вот не знаю что там можно брать в формате 96-98 или фулсайз на механике. (Магниток ближе к фулсайз вообще крайне мало).

п.с. Asus могли бы и локализацию для Укр сделать, но нет...
Ответить