Огляд PMM Zen 8K: радикальний моддинг-набір для миші Razer Viper V3 Pro (33 грами!)

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Patruletz
Member

Повідомлення

espo: 12.07.2025 18:01,j wlmouse лайно не якісне
окрім влмаус існує ще дофіга брендів та всякого китая, де можна знайти те що душа забажає
VovaII: 12.07.2025 12:42Попросіть пана leif показати Вам парк його клавіатур
людина має хоббі і не мені там щось вказувати чи тим більше рахувати потрачені кошти.

По сабжу я написав що це тупо купувати миш та її модити так, коли є готові варіанти.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Patruletz: 12.07.2025 18:37
espo: 12.07.2025 18:01,j wlmouse лайно не якісне
окрім влмаус існує ще дофіга брендів та всякого китая, де можна знайти те що душа забажає
VovaII: 12.07.2025 12:42Попросіть пана leif показати Вам парк його клавіатур
людина має хоббі і не мені там щось вказувати чи тим більше рахувати потрачені кошти.

По сабжу я написав що це тупо купувати миш та її модити так, коли є готові варіанти.
для тих кому ідеально підходить форма миші і подобається софт
DuckRider
Member

Повідомлення

Dilfin: 11.07.2025 12:47 Колись мишки для професійних геймерів спеціально робились важчими за допомогою різних грузиків,
Ніколи. Це був маокетинговий булшіт
Melofon
Member

Повідомлення

Smok: 11.07.2025 18:47
Melofon: 11.07.2025 14:17Так то моддинг прикольный, единственное что не нравится это качество обработки корпуса, корявые стенки граней смоторятся очень не очень.
так написано що це 3D друк, по корпусу видно, що це SLS друк
гладний корпус - це тільки лиття
з іншої сторони цей корпус менш слизький, аніж гладке лиття
Я ничего не говорил за гладкость корпуса, я говорил за неровные боковые грани всех треугольников которые смотрятся не очень, а то что она не гладкая наоборот даже хорошо для сцепления.

Отправлено спустя 7 минут 35 секунд:
cspp: 12.07.2025 03:21 3500 грн за перфорацию...(Не, я понял что там корпус другой). Берём дрель, аккуратненько нашинковываем своего грызуна, ставим на весы...жирок спал немного, полирнули и водочкой тоже полирнули за успех.
И твоя мышь из обычного пластика даже если ты её продырявишь всё равно не будет такой легкой как этот корпус из композита, в том то и дело, а ещё он очень жесткий при этом, даже дырявые корпуса из магниевого сплава весят меньше чем обычные пластиковые корпуса, а так да есть готовые мышки и из пластика по 35г которые даже не дырявые, но там того пластика кот наплакал по сравнению с обычными пластиковыми мышками, там корпус очень тонкий.

Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
yariksom: 11.07.2025 17:59
Залежно як використовувати, для умовного контрстрайку якогось це можливо бімба, а для класичної РПГ зовсім не те.
Бред, нормально она для любой игры в принципе и ты это почувствуешь когда посидишь часа 4-6 на тяжелой 100+г мышке и на 35-50г мышке, на последней ты сильно меньше устанешь и просто быстрее будешь перемещать курсор что тоже даст какой-то профит практически в любой игре.

Отправлено спустя 40 минут 26 секунд:
А для тех кто не хочет парится и тратится есть вполне хорошие мышки которые очень похожи на этот корпус (та же примерно форма, дырочки, карбоно-композитный корпус, 8к Гц, топовый сенсор) например Attack Shark R5 или IPI Float 88/88S за +-2к грн. на олх, единственное реальный вес у них 42г, но выглядят они конечно получше, учитывая разницу в цене такой вес оправдан.
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 13.07.2025 12:17 единственное реальный вес у них 42г, но выглядят они конечно получше, учитывая разницу в цене такой вес оправдан
очевидно ж, що кожен грам нижче цих 42гр дається все важче і важче і буде коштувати все дорожче і дорожче, особливо, якщо ми говоримо про плюс-мінус ергономічну форму середнього розміру самої миші, а не про компромісні по варіативності хвату рішення типу Zaunkoenig або зменшені варіанти по розмірах, які буде далеко не так зручно тримати хватами відмінними від claw, якщо у тебе долоні середнього і більше розміру. за -9 грам в цьому сегменті і для цих габаритів заплатити доведеться добряче, про що власне і мова. і все питання в тому, чи виправдано для конкретного юзера платити такі гроші за -9 грам ваги чи ні. особисто я поки не роблю висновків, бо не пробував, але враховуючи, що люди женуться навіть за меншою вагою ніж 33гр, думаю собі, що щось в районі 30гр спробувати обов'язково треба за нагоди, а там подивимось. і тут сабж виглядає привабливо, за виключенням високої ціни, а перелічені тобою "Attack Shark R5 или IPI Float 88/88S"
це інший клас
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Это я всего лишь привел пример похожего корпуса, а так есть мышки на олх весом и 35-38г и ценой в 2000-3500грн нормального формата а не микро варианты по типу Zaunkoenig, например Dareu a950 Wing , SCYROX V8, VXE Mad R и подобные.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Покажи, будь ласка, приклад мишки 35гр з аналогічними розмірами і формою. Мені цікаво що там за якість (наскільки можна по фото-відео судити)

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Ага, все, бачу. Дякую :up:
Melofon
Member

Повідомлення

leif

То что я перечислили это не всё что есть в этой весовой категории и плюс-минус за эту же цену, просто вспомнил самые популярные, так то можно поискать и найти больше вариантов.
leif
Member

Повідомлення

Тоді так, я зробив дещо невірні висновки через брак інфи. Треба було спочатку погуглити потім писати :shuffle: щось з вищеперелічених навіть спробую замовити, а потім вже подумати, чи це достатньо якісно чи треба платити дорожче

Відправлено через 5 хвилин 18 секунд:
Melofon
А найлегша це Dareu a950wing, так?

Відправлено через 1 годину 27 хвилин 1 секунду:
Melofon
Почитав трохи. З цих трьох тільки Dareu реально важить близко до сабжу, а дві інші це вже скоріше 40гр в реальному житті, хитрують в специфікаціях.
Але Dareu 119,5мм в жовжину, тоді як сабж — 127мм. По висоті і ширині теж ~ по пару мм менша Dareu
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 13.07.2025 14:20А найлегша це Dareu a950wing, так?
Не факт, тут надо поискать ещё варианты, может есть и поинтересней, но цена-вес-начинка у него наверно самые лучшие бо цена у неё самая низкая из таких легких, так то обычно она примерно 2к на олх стоит но есть продавцы которые продают и по 1700грн https://www.olx.ua/d/obyavlenie/bezdrot ... Y1ZCt.html, https://www.olx.ua/d/obyavlenie/dareu-a ... Y20Bq.html, кстати есть ещё интересный вариант мышки с экранчиком кому интересно https://www.olx.ua/d/obyavlenie/bezdrot ... XV1xL.html тоже прикольная мышка за свои деньги и не сильно тяжелая, тут интересно что сам верх корпуса не дырявый а дно дврявое для облегчения веса.

Отправлено спустя 9 минут 49 секунд:
leif

Многие китайские производители немного врут о весе мвшек поэтому и надо смотреть всегда обзоры на эти мышки, там всегда их взвешивают, посмотрите на SCYROX V8 и VXE Mad R может эти не так сильно врут, у меня сейчас мышка Attack Shark R2 у которой в спеках 45г но в реале и во всех обзорах 49-50г и моя реально так и весит. Но у неё магниевый сплав верх корпуса и пластик на дне, но мне и 50г вполне отлично заходит после прошлой 99г, между ними небо и земля по весу и посидев на новой вернувшись на старую это жесть как печально что я так поздно пришел к легким мышкам.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Щось за 1700 взагалі якась підозріло солодка ціна :spy:

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Ну от я і подивився огляди і виходить що до заявлених 36гр треба додавати ще 3-4гр у випадку цих двох. А от Dareu це трушні 35гр. Дуже цікаво. Але 1700 якось здається якась сильно вже підозріла халява, еге ж?

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Я вже рік користуюсь профільною, вагою 54гр, теж дуже задоволений нею але 35гр це зовсім інша історія

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
А чо ви мінусуєте його? Гляньте огляди Dareu та відгуки на редіті, все дійсно виглядає як мінімум цікаво, як максимум просто дуже офігєнно як на ці гроші

Відправлено через 57 секунд:
Я сам не знав що таке справді реально і вже доступно, відстав від життя. Чесно — трохи в шоці
Melofon
Member

Повідомлення

leif

И даже если вес реальный 38-40г у этих мышек то это всё равно отличные варианты в пять-шесть раз дешевле сабжа вместе со стоком.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Та я не проти але Dareu прям має аналогічну вагу solid версії сабжу і навіть на 60маг більший акум. Навіть не зважаючи на менші розміри це вражає за її ціну

Відправлено через 12 хвилин 4 секунди:
Написав продавцю, каже, що все добре з тією Dareu за 1700грн з олх, жодних нюансів. Аккаунт старий, купа доставок.

Купив, подивимось, що приїде :spy:
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 13.07.2025 16:13Щось за 1700 взагалі якась підозріло солодка ціна
Ничего не халява и не подозрительно, я уже не раз на олх покупал дешевле чем на Али, и это тоже нормально, например свою R2 я купил за 2200грн тогда как везде она была 2800-3300грн на олх, R5 на тот момент стоила тоже в районе 3к, сейчас можно найти за 1800грн варианты, тем более какие могут быть подвохи когда ты проверяешь мышку на почте, такие мышки часто или запакованные полностью в плёнку но чаще там опен-бокс, но с наклеиным на глайды целофаном, да и видно что ими не пользовались, просто открыли для проверки чтобы исключить брак и сразу его отправить продавцу, поэтому у нас такие мышки чаще опен бокс, а вот всякие дорогие ВЛмаус уже полностью запакованные бо там контролькачества лучше. Я свою проверил чисто по блютус и всё, дома уже проверил полностью и небыло проблем, и если что у нас тут на форуме тоже есть проверенный продавец который торгует китайскими беспроводными легкими мышками и на олх тоже, я щас просто не могу дать на него ссылку бо не дома, но у него там цены чуть повыше конечно чем минимальные на олх.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Ага, ок. ну, вже переказав за неї гроші по олх-доставці, приїде – відпишусь тут, може комусь ще цікаво буде
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Ну если и отписываться то наверно лучше в выбор мышек, там это будет полезней бо всегда найдут, а тут можно просто копию сделать.

Отправлено спустя 4 минуты 29 секунд:
leif: 13.07.2025 16:13Я вже рік користуюсь профільною, вагою 54гр, теж дуже задоволений нею але 35гр це зовсім інша історія
Keris II норм мышка но сейчас конечно за её цену уже много куда интересней вариантов и легче, ну и которые умеют всякие популярные 4/8к что тоже плюс, пусть даже некоторые считают это маркетингом, но это не совсем так бо оно реально быстрее, но и нагрузка на проц больше и разряд аккума быстрее.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
8к щось сильно проц додатково навантажує, ще й акум швидше сідає, особисто я наразі не впевнений, шо вони потібні. 4к ніби нормально, керіс вміє 4к по бездроту/8к по дроту, пробував і так і так — зупинився на 4к по бездроту

А взагалі так, мишка норм, але дорога (недивно, бо це ж Асус). Мені більше за все подобається в ній фактура пластику/якість збірки і ергономіка форми. Буде з чим порівняти dareu
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Да я тоже не пользуюсь 8к, мне и 4к хватает для шутеров, а для других игр и 1к с головой.

Ну у меня тоже асус прошлая мышка только не Керис а Chakram Core, но блин тяжелая собака, без грузиков 99г (да,да это ещё та мышка у которой можно добавить вес :D ), и мне она тоже нравится качеством исполнения, особенно прикольно что она разбирается без откручивания аинтов чтобы заменить микрики, всё на магнитах и есть хот-свап что дало возможность заменить микрики на супер тихие Huano Braun которые не кликают но при этом тактильные (почти как в клаве ;) )

leif

https://www.olx.ua/d/obyavlenie/grova-m ... YeDY5.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/vxe-mad ... Y085q.html
Другие варианты легких мышек о которых я говорил и уровень качества этих мышек вроде как повыше чем у более дешёвой Dareu.
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 13.07.2025 18:29что дало возможность заменить микрики на супер тихие Huano Braun которые не кликают но при этом тактильные (почти как в клаве )
краєм ока десь бачив, що є асус з такою можливістю і огляд цієї миші, навіть читав, якщо нічого не плутаю, але ніколи не пробував міняти світчі в мишках, тому, і що таке Huano Braun не уявляю, та і не цікавився, які там варіанти вважаються гарними, які ні, не в темі, коротше кажучи. і не знаю навіть, чи мені сподобався б тихий клік :dontknow: теж, мабуть, питання особистих вподобань))
Melofon: 13.07.2025 18:29https://www.olx.ua/d/obyavlenie/grova-m ... YeDY5.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/vxe-mad ... Y085q.html
Другие варианты легких мышек о которых я говорил и уровень качества этих мышек вроде как повыше чем у более дешёвой Dareu.
дяк. мені теж здалось по оглядах, що саме в питанні яксоті виготовлення ці дві будуть покраще, але я поставив на цей раз найменшу вагу на перше місце в списку пріорітетів, тому взяв Dareu. але, якщо буде сильно погано, то може її продам, а спробую взяти щось з них. спочатку подивимось на найлегшу мишу. взагалі цікаво 5гр це взагалі відчується чи ні саме для мене. ну от 40гр проти 35гр, що це, як це, наскільки це краще. треба тестити :yes:
Scoffer
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.07.2025 20:24
Dilfin: 11.07.2025 12:47 Колись мишки для професійних геймерів спеціально робились важчими за допомогою різних грузиків,
Ніколи. Це був маокетинговий булшіт
Я звичайно не прохвесійний геймер, але важкою мишою легше спозиціонувати приціл, не вдаючись до триметрового килимка і сенси в 50. Вона тупо плавніше переміщується по килимку. Можна взагалі ввімкнути режим ледаря, і нормально грати, не відриваючи передплічча від столу на сенсі під чи за 2к. З легкою мишею це дещо проблематично.
Відповісти