Ентузіаст створив корпус-радіатор для комп’ютера на базі AMD Ryzen AI Max+ 395

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

BVI: 04.07.2025 22:09а я писав про БЖ формата TFX
А навіщо БЖ в форматі TFX в кастомному корпусі? Щоб собі побільше проблем вигадати? ATX i SFX повно варіантів.
dext
Member

Повідомлення

TLDR: яблуко це компанія, яка називає загальнопринятний термі AI як "Apple Intelligence" замість "Artificial Intelligece" тому що їх власні моделі це відверте сміття і вони поступаються всім своїм конкурентам, по всім параметрам :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 05.07.2025 01:12 там взагалі жодного радіатора нема - є конкуренти від х86 взагалі без радіатора?
Таких і на сучасних багатопоточних ARM немає
я підозрюю що ви плутаєте багатопоточний і багатоядерний - буду вважати що ви мали на увазі багатоядерний, бо багатопоточний може бути і на одному ядрі
невже М4 на 10 ядер - не є багато-ядерним?
dext: 05.07.2025 01:12 а чому не варто? може скажете конкурента макбук ейр з пасивним охолодженням?
просто тому, що це не є повноцінною та функцінональною заміною десктопу, на відміну від будь-яких сучасних x86 SBC/mini-PC
це ви так вважаєте
dext: 05.07.2025 01:12 ну добре - давайте зробимо ситуацію для М4 найгіршу - ноут, пасивне охолодження, робота від батареї.
Робота де? VisualStudio/VBox/VMWare/SQL Server/CAD/etc? Одразу пролітає
до речі майже все що ви сказали - працює і чудово. Далі не моє
Це треба повністю не шарити в темі, щоб таке писати. Я не користуюсь ні одним з цього софту, але банально погуглив і вуаля:
– Інженери? MATLAB, AutoCAD, Xcode, Fusion 360, Rhino — працює без питань.
– Архітектори? ArchiCAD, SketchUp, AutoCAD. Revit через Parallels або хмару.
– Науковці? RStudio, Python, Jupyter, MATLAB, SPSS — бери й користуйся.
– 3D-дизайнери? Blender, Cinema 4D, Maya, ZBrush — все на маку.
dext: 05.07.2025 01:12кщо порівнювати усілякі апаратні енкодери/декодери - тут яблуко також програє і апаратно
інтеграшка М4 взуває в робочих програмах 5090, споживаючи в рази менше - може знайдете подібний х86?

dext: 05.07.2025 01:12Типовий cherry picking: кому в продакшені цікавий однопоточний тест CPU рендера
одно-потік важливий всім, купа взаємодії з ОС - одно-потокова
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.07.2025 17:35
Tiufin: 04.07.2025 17:30Пасивне охолодження актуальне для тих, хто женеться за компактністю
Взагалі не взаємопов'язані речі. Мені начхати на розмір коробочки, і я б з задоволенням завів собі пасив, але поки що не бачу внятних корпусів під нього з нормальним охолодженням всіх компонентів.
І не побачите. Бо нормальну систему пасивно не охолодити. Я ж кажу - це для любителів міні-пк із залізом умовно для друкарської машинки, або для домашнього медіа-серверу.
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.07.2025 23:19Дайте мені приклад будь якого х86 проца (навіть хай споживає 400 Вт від розетки і 100 кулерів) з швидшим одно-потоком в тесті Cinebench 2024?
Привіт Apple фанатикам. Давно не чулись ))

https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... tra-9-288V
спойлер
screenshot1.jpg
Screenshot 2025-07-02 at 17.17.04.png
Holly_M4.jpg
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
yuriy_dd: 05.07.2025 02:08інтеграшка М4 взуває в робочих програмах 5090, споживаючи в рази менше - може знайдете подібний х86?
Знов дурну рекламу робиш, де ж вона в твому відео кого взуває, якщо там в важких сценаріях у 5090 відриви в 150-300% від цієї іграшки? Ти сам хоч відео своє дивився це? Як вона може взувати, вдумайся?
BVI
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.07.2025 01:16
BVI: 04.07.2025 22:09а я писав про БЖ формата TFX
А навіщо БЖ в форматі TFX в кастомному корпусі? Щоб собі побільше проблем вигадати? ATX i SFX повно варіантів.
У мене зустрічне запитання. А навіщо використовувати форм-фактор материнської плати FlexATX у даному кастомному корпусі, якщо є MicroATX та АТХ? Щоб собі більше проблем вигадати? ATX та MicroATX материнських плат повно варіантів.
DDt
Member

Повідомлення

curious user: 04.07.2025 12:04 А чого мільярдні корпорації такого не зроблять. :spy: А, так це ж треба працювати, заморочуватись. А нащо? Поставимо декількасантиметровий радіатор з ревучим високообертовим вентилятором і хавайте. :down: "И так сойдёт" :gigi:
делают, только это продукты индастриал уровня, там совсем другие запросы и другой уровень цен
Scoffer
Member

Повідомлення

BVI: 05.07.2025 13:59А навіщо використовувати форм-фактор материнської плати FlexATX у даному кастомному корпусі, якщо є MicroATX та АТХ?
Затим що АТХ варіантів з Ryzen AI Max+ 395 немає в продажу, і не намічається.
BVI
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.07.2025 14:04
BVI: 05.07.2025 13:59А навіщо використовувати форм-фактор материнської плати FlexATX у даному кастомному корпусі, якщо є MicroATX та АТХ?
Затим що АТХ варіантів з Ryzen AI Max+ 395 немає в продажу, і не намічається.
Так. Все правильно ви пишете. Тільки ніяк не можете зрозуміти, що крім TFX БП або FlexATX(ще менше) інші БЖ не влізуть у цей мініатюрний корпус шириною менше 100мм, невже це не очевидно. Я не агітую і не пропагую ці форм фактори. Далі, у статті є посилання на подібний міні корпус Framework Desktop із габаритами 96,8 x 205,5 x 226,1 мм. у якому також використовується FlexATX. https://www.overclockers.ua/ua/news/fra ... i-max-300/
А ще нагадаю, дискусія почалася через маленького шумного вентилятора БЖ...

Блоки ATX мають стандартну ширину та висоту - 150 × 86 мм
SFX - компактний блок з розмірами 125×63,5×100 мм.
TFX - ще один варіант для невеликих корпусів розміром 85×64×175 мм.
FlexATX - теж зменшений варіант розміром 40×80х150 мм.
l-m
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.07.2025 02:08інтеграшка М4 взуває в робочих програмах 5090, споживаючи в рази менше - може знайдете подібний х86?
о це шиза :lol:

алсо при чому тут х86 до 5090? Який між ними зв'язок, крім того що вбогий Мак не може використовувати цю відеокарту?
Scoffer
Member

Повідомлення

BVI
Ні, це ти не можеш зрозуміти що навіть якщо автор корпусу протупив і поставив непідходящий БЖ, то це проблеми автора корпусу, а не концепції безшумних пк. Це любительський виріб, не серійний продукт.
Джон_Иваныч
Member

Повідомлення

Conqistador: 04.07.2025 15:47 Джон_Иваныч
это не хейт а конструктивная критика, хотя кому я объясняю, это же выглядит реально круто :think:
простите-извините, гражданин "конструктор")
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.07.2025 02:08 я підозрюю що ви плутаєте багатопоточний і багатоядерний
Ви все добре зрозуміли, тобто багатоядерний - таких сучасних, продуктивних, без радіаторів ні в кого немає
yuriy_dd: 05.07.2025 02:08це ви так вважаєте
Є фактичні вимоги до софта, яким я (і не тільки я) користуюсь, де яблучним рішенням просто робити нічого
yuriy_dd: 05.07.2025 02:08до речі майже все що ви сказали - працює і чудово. Далі не моє
Не доречі і не чудово, якщо ці віртуалки на x86, ну і прикладний софт, розроблений/накопичений за роки.
Ну і черрі-пік: яблуко не повністью/коректно реалізує віртуалізацію регістрів чи щось подібне, порушуючи специфікації ARM, до яких побічних ефектів це призводить - мені навіть не цікаво :rotate:
yuriy_dd: 05.07.2025 02:08Це треба повністю не шарити в темі, щоб таке писати. Я не користуюсь ні одним з цього софту, але банально погуглив і вуаля
Просто для інформації: індустріальний стандарт API для CAD - OpenGL був яблуком помічений як deprecated і вже багато років не розвивається, не виправляється і планується до видалення, той же glTexSubImage2D працює просто жахливо - тож ви ніколи з цим не стикались в CAD-софті, чи не так? Гугління вам тут не домоможе
yuriy_dd: 05.07.2025 02:08одно-потік важливий всім, купа взаємодії з ОС - одно-потокова
Не завжди важливий, і точно не вирішальний, в сучасних ОС (linux/windows) немає відвертих блокувань на одному ядрі, помітних в повсякденному використанні, це напевно щось mac-специфічне
Знову типовий cherry picking: ви для чого дискретну 5090 берете? Правильно: для топового Final Render, 3D, RT, AI - де особливо в останньому яблуку взагалі нічого не світить апаратно/програмно бо ви є заручником повністю закритої екостистеми, де компанія вважає AI "неважливим" (тому що сильно відстає від абсолютно всіх конкурентів), enjoy your "amazing" як то кажуть B-)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 05.07.2025 10:38Знов дурну рекламу робиш, де ж вона в твому відео кого взуває, якщо там в важких сценаріях у 5090 відриви в 150-300% від цієї іграшки?
тести - де 5090 - зливає, звичайно що краще ігнорувати?
l-m: 05.07.2025 17:37 алсо при чому тут х86 до 5090? Який між ними зв'язок, крім того що вбогий Мак не може використовувати цю відеокарту?
а для чого використовувати 5090? у них за 2.5 роки - прогресу майже нема, в той час як М проци - кожен рік новий і значно кращий
М4 вже взуває в робочих задачах 5090 - і це просто інтеграшка, яка споживає в рази менше
dext: 06.07.2025 03:16 я підозрюю що ви плутаєте багатопоточний і багатоядерний
Ви все добре зрозуміли, тобто багатоядерний - таких сучасних, продуктивних, без радіаторів ні в кого немає
релігія не дає визнати що АРМ і М проци давно і ріст більший ніж у х86?
а те що AWS купує більше АРМ серверів ніж х86?
dext: 06.07.2025 03:16 це ви так вважаєте
Є фактичні вимоги до софта, яким я (і не тільки я) користуюсь, де яблучним рішенням просто робити нічого
я кажу в принципі про АРМ, і наприклад сервери на АРМ - вже давно і все паше
dext: 06.07.2025 03:16Ну і черрі-пік: яблуко не повністью/коректно реалізує віртуалізацію регістрів чи щось подібне, порушуючи специфікації ARM, до яких побічних ефектів це призводить
щось знову нове - придумали і самі вірите?
dext: 06.07.2025 03:16 одно-потік важливий всім, купа взаємодії з ОС - одно-потокова
Не завжди важливий, і точно не вирішальний, в сучасних ОС (linux/windows) немає відвертих блокувань на одному ядрі, помітних в повсякденному використанні
навіть запуск програми одно-потоковий. І чув багато скарг користувачів CAD що там є одно-потокові задачі
dext: 06.07.2025 03:16бо ви є заручником повністю закритої екостистеми, де компанія вважає AI "неважливим" (тому що сильно відстає від абсолютно всіх конкурентів)
це ж в якій глибокій печері треба стільки часу сидіти, агов :lamer: :lamer:
М3 Ultra за $10к дозволяє запускати моделі під 500 Гб
ви не задумувались скільки буде коштувати сервер на х86 щоб робити подібне? одна карточка Нвідіа на 80 Гб - коштує в рази дорожче ніж весь М3 Ultra, а ще ж потрібно і сервер і материнку в яку 6+ карточок засунути, і БЖ. А ви в курсі скільки рішення на х86 буде споживати?
Відповісти