"0 проблем".SergiusTheBest: ↑ 17.06.2025 15:03Мак не для ігор. Навіщо там ігровий бенчмарк? Краще поміряти в робочих задачах.ArmagedoonZergs: ↑ 17.06.2025 14:11 Ось я вибираю собі новий Мак, я хочу порівняти попугаї нових М4 процессорів з чимось на вінді, як мені це зробити?
JetBrains чудово працює під Linux. Нуль проблем. Плюс натівний докер на відміну від macOS та Windows.ArmagedoonZergs: ↑ 17.06.2025 14:11 Ті самі JetBrains ніяк не можуть зробити нормальну підтримку лінукса, при тому що "продають" на ньому вже років 20.
Ідея працює під Xwayland = мильні шрифти на 4к моніторі, проблеми з драг-н-дропом, жором ресурсів, (щоб рендерити на 150% збільшені треба рендерити вікно на х2 розширені),
лагами юая (знову ж через ікси). І це тільки перші найбільші проблеми які видно прямо відразу.
https://youtrack.jetbrains.com/issue/JBR-3206
ось пилять підтримку вже років 4, але все ніяк не допилять.
"чудово працює" видимо тільки для тих хто не бачив як він працює на рідній платформі (на маку).
"натівний докер" це єдиний плюс. І то
https://appleinsider.com/articles/25/06 ... containers
Так що реальних плюсів нема. Хіба що для тебе це хоббі і хочеться щось покрутити чи поналаштовувати.
Для реальної роботи - онлі вінда-мак.
Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
Сорі що на руснявому.SergiusTheBest: ↑ 20.06.2025 13:16Це ж неправда, що перше, що друге. Спробуйте аргументувати. От я навів аргументи, що wayland живий і в активній розробці.ArmagedoonZergs: ↑ 20.06.2025 13:14 Ти не розумієш про що пишеш.
Ікси теж не вихід, будь яка апка яка має доступ до іксів = має рут. Таке собі.
Раджу до перегляду.
Там на дитячому пояснюється що з іксами не так.
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Що аргументувати то?SergiusTheBest: ↑ 20.06.2025 13:16Це ж неправда, що перше, що друге. Спробуйте аргументувати. От я навів аргументи, що wayland живий і в активній розробці.ArmagedoonZergs: ↑ 20.06.2025 13:14 Ти не розумієш про що пишеш.
Ікси теж не вихід, будь яка апка яка має доступ до іксів = має рут. Таке собі.
перший пункт - дивись відос, там треба простиню писати.
Другий пункт - вейленд != заміна іксів. Це взагалі АБСОЛЮТНО інакший підхід до роботи з ГУІ. З вейлендом кожне вікно саме за себе.
І якщо на іксах була стандартизація, да все там працює через сраку з мільйоном костилів. Але за 30 років там все +- у всіх однаково.
То на вейленді кожен робить як хоче. Написати додаток під вейленд для КДЕ і Гном - це рахуй писати два додатка.
А про всяку шизу типу wlroots і основаних на ньому гуі я навіть писати не буду.
Я не буду влазити в технічні деталі, просто повтрюсь, тобі не вистачає експертизи в тому що ти пишеш.