Так якщо ЦП повністю нагружений і малює 1000 кадрів, а ВК з цієї тисячі опрацьовує тільки 100, то здається це якраз хороший приклад того, що ВК може опрацювати. А якщо проц малює 20 кадрів, які навіть 3050 в змозі опрацювати - то власне ваше ж питання вам, що тестуємо ВК чи проц?VladimirV: ↑ 10.04.2025 21:41 Тобто умови, де буде затик в ЦП-залежність.
Цікаве питання, - а що тестимо цп чи гпу?
Новини
Останні статті і огляди
Відеокарта GeForce RTX 5060 Ti виявилася на 13–14% швидшою за GeForce RTX 4060 Ti за результатами Geekbench
-
daesz
Member
-
Геральт
Active Member
А 1080Ti взагалі розриваєbyaka: ↑ 10.04.2025 21:37 Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
https://www.techpowerup.com/review/the- ... ark/5.html
Тестувати треба конфіг в умовах реально наближених до реальних. До тої карти ніхто 9800 брати не буде. А на мідлових збірках (для яких та карта і призначена) будуть шалені дропи в "шедеврах" типу старфілда чи догми. НВ, до речі, також сильніше проц юзає, ніж АМД.VladimirV: ↑ 10.04.2025 21:41 Цікаве питання, - а що тестимо цп чи гпу?
-
VladimirV
Member
daesz
Ну ми не можемо знати скільки кадрів ЦП малює, Я такого не бачив в моніторингах, ми ж в моніторингу бачим кінцевий фпс вже після відеокарти. 100% загрузку цп в іграх я останній раз бачив на 4ядра/8потоків. На 6-ти ядерниках скачки до 90 бачив.
Так, можна зробити тест на низькій резолюції з вбитою графікою, але це теж не справедливо виходить. Бо частково знімає нагрузку з ЦП теж (дальність, кількість об'єктів, РТ і т.п.) Я зазвичай тести такі давно не дивлюсь, вони нічого не показують.
Геральт
Можливо, B580 частину роботи перекладає на процесор, ту роботу, яку роблять ВК інших виробників самі, а не перекладають на ЦП. Це так, припущення, я цього знати не можу.
Але якщо так, це все одно тест різниці процесорів виходить. Частково, можливо, невдалих технологій графіки Інтел. Якщо що, я не виправдовую Інтел графіку, я точно її до покупки не розглядаю, занадто багато косяків та і взагалі слабка.
Ну ми не можемо знати скільки кадрів ЦП малює, Я такого не бачив в моніторингах, ми ж в моніторингу бачим кінцевий фпс вже після відеокарти. 100% загрузку цп в іграх я останній раз бачив на 4ядра/8потоків. На 6-ти ядерниках скачки до 90 бачив.
Так, можна зробити тест на низькій резолюції з вбитою графікою, але це теж не справедливо виходить. Бо частково знімає нагрузку з ЦП теж (дальність, кількість об'єктів, РТ і т.п.) Я зазвичай тести такі давно не дивлюсь, вони нічого не показують.
Геральт
Можливо, B580 частину роботи перекладає на процесор, ту роботу, яку роблять ВК інших виробників самі, а не перекладають на ЦП. Це так, припущення, я цього знати не можу.
Але якщо так, це все одно тест різниці процесорів виходить. Частково, можливо, невдалих технологій графіки Інтел. Якщо що, я не виправдовую Інтел графіку, я точно її до покупки не розглядаю, занадто багато косяків та і взагалі слабка.
-
byaka
Member
Просто у вас тест був проведений пiсля першого патчу,тому це не зовсiм правильно зрiвнювати.Геральт: ↑ 10.04.2025 21:56А 1080Ti взагалі розриваєbyaka: ↑ 10.04.2025 21:37 Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
https://www.techpowerup.com/review/the- ... ark/5.htmlНу і не дуже ясно, як вони там тестували, бо в мене трохи інакше вийшло.
-
Kotya
Member
Це все ясно.byaka: ↑ 10.04.2025 21:37Потрiбно розумiти що rtx5060ti у nvidia це вiдеокарта початкового рiвня,найчастiше проблема навiть не в 8гб ,а в оптимізаці конкретної гри Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
Окремі проекти - то таки окреми приклади.
Але це не змінює загальної нестачі 8гіг
Ну і 5060ті не є картко початкового рівня.
Це вже ближче до мідла.
Ще не мідл, але далеко не початковий рівень, де 8 гіг цілком норм варіант.
Для умовного 5050/5050ті 8 гіг не викликає питаннь.
Як і PCIe 8 чи хоч 4
Хіба ні?
-
SergN
Member
Не скажеш, хто сюди першим в тему притягнув срач про баталію HU з кацапами? Це і провокує тих, хто зацікавився дискусією, йти з цим ознайомлюватися. Тобто сам приймаєш участь і взагалі в темі є ініціатором розповсюдження кацапського контенту. В темі про 5060Ті це взагалі офтоп, про що вище тобі натякнули. Думати треба!kairo: ↑ 10.04.2025 18:25бо українці масово продовжують споживати руснявий контент
-
byaka
Member
Два роки тому rtx4060ti дiйсно була ближча до мiдла, але зараз rtx5060ti карта початкового рiвня тому що вона це та сама rtx4060ti яка вже слабка в 2к.Kotya: ↑ 10.04.2025 22:50Це все ясно.byaka: ↑ 10.04.2025 21:37Потрiбно розумiти що rtx5060ti у nvidia це вiдеокарта початкового рiвня,найчастiше проблема навiть не в 8гб ,а в оптимізаці конкретної гри Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
Окремі проекти - то таки окреми приклади.
Але це не змінює загальної нестачі 8гіг![]()
Ну і 5060ті не є картко початкового рівня.
Це вже ближче до мідла.
Ще не мідл, але далеко не початковий рівень, де 8 гіг цілком норм варіант.
Для умовного 5050/5050ті 8 гіг не викликає питаннь.
Як і PCIe 8 чи хоч 4![]()
Хіба ні?
-
kyon
Member
Лучше обсуждайте результаты известных на весь Мир украинских тестеров, зачем вообще начинать этот срач.
-
kairo
Member
SergN
- спойлер
- Я виклав відео HUB, як приклад недолугості русні. Знайшлись ті, хто полюбляє руснявий контент і почали його захищати. Не треба перекладати з хворої голови на здорову.
-
FastBullet
Member
Абсолютно НІ. Це назвиаєтся команда + талантKotya: ↑ 10.04.2025 21:24Це називається дубляж і озвучка.FastBullet: ↑ 10.04.2025 20:44можно зрозуміти де класно звучить, а де слабенько))
Ваш кеп.
-
oleg5d75
Member
В основному нове залізо хаять ті що сидять на встройці на 1155 сокеті і чекають коли нове покоління буде коштувати як десяток яєць.
Навіть 10 % це прогрес і навіть такі огризки як 5060 будуть користуватися попитом для тих у кого наприклад монітор ful hd, 60hz а таких відсотків 90 а то і більше
Навіть 10 % це прогрес і навіть такі огризки як 5060 будуть користуватися попитом для тих у кого наприклад монітор ful hd, 60hz а таких відсотків 90 а то і більше
-
SergN
Member
Невже так туго?kairo: ↑ 10.04.2025 23:27Я виклав відео HUB, як приклад недолугості русні
-
kairo
Member
SergN
- спойлер
- Який сенс того, що ви зараз пишете? Обговорення вже закінчилось. Не подобається, не читайте. В крайньому випадку є можливість заблокувати користувача(Додати в недруги).
-
unique-neon
Member
Раніше поглядував прохайтек. Якщо бородатий ще притомний, перше навіть ризикнув проти вторгнення висказатись, то з його напарником не все так однозначно, деталей зараз уже не згадаю. Проти мови нічого не маю.IronWithin: ↑ 10.04.2025 18:58Коли ви забуваєте що мова це лише інструмент для спілкування і розуміння людей,
Зазвичай англ. версії граю. Якось пройшов hzd англійською і поцікавився чи стало краще з локалізацією. Перемикаю на рос і там якась лінива робота, і інтонування до ситуацій не пасує, і просто технічно гучність не вирівняна.daesz: ↑ 10.04.2025 20:00Російськомовні дублери або не дограють, або переграють у 99% випадків :\
Востаннє редагувалось 11.04.2025 10:41 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
-
Kobzar
Member
Потужномір зашкалює від цієї відеомавпи 
-
Leeman
Member
Зараз би в 2025 році звертати на гній увагу.kairo: ↑ 10.04.2025 17:07Автори Hardware Unboxed, сказали, що якби Про Хай Тек, просто провели свої тести, до них ніяких питань не було б, але вони почали розповідати, що HUB сфабрикували тести і після цього до них під відео полетіла купа русні і почала звинувачувати в фейках. Через це, вони вимушені були проводити детальні повторні тести і показувати, де натупили Про Хай Тек.evenmore: ↑ 10.04.2025 17:02 У прохайтек один конкретный человек занимается тестами. У него хватает ошибок, но они отслеживаемые. Распаковщики рисуют графики без процесса с мониторингом,
и без объяснения методики тестирования.
Ну как бы...
-
ДядяСаша
Member
Берем стару карту 4060ті впихаємо туди gddr7, піднімаємо ліміти і ось ті 14% відсотків переваги. Ні? Може і більше вистрелить.
Про що це я, а як же ж Длсс4! Тоді приріст зразу стане 56%
Про що це я, а як же ж Длсс4! Тоді приріст зразу стане 56%
-
Voozy
Member
Почекаю бенчів в іграх. Синтетика - не точний показник ігрового приросту.
Але навіть якщо десь так в іграх і буде - це непогано. Особливо, якщо дійсно ціна буде менше 4060ті.
Але, інтернет-критики завжди недовольні, бо Нвідія=ПОГАНО!!1
Але навіть якщо десь так в іграх і буде - це непогано. Особливо, якщо дійсно ціна буде менше 4060ті.
Але, інтернет-критики завжди недовольні, бо Нвідія=ПОГАНО!!1
-
Bukakanga
Member
беда 4060ти и следом за ней 5060ти - цена. Как для начального уровня - слишком дорого, как для уверенного мидла - недостаточно производительна. Ну разве что 16-гиговая версия будет востребована для работы, но это явно не сделает продажи.
Прирост в 10-15% между поколениями - смехотворен, хуже было только 14-е поколение интеловских процессоров.
Прирост в 10-15% между поколениями - смехотворен, хуже было только 14-е поколение интеловских процессоров.
-
vovo
Member
Это вы про то видео где он вспоминал рассказы своей бабушки о немецких фашистах и потом резюмировал "очевидное" наличие нацистов в Украине?unique-neon: ↑ 11.04.2025 10:28 Раніше поглядував прохайтек. Якщо бородатий ще притомний, перше навіть ризикнув проти вторгнення висказатись
А этот с ехидной мордой лица хвастался тем, что у него два электротолчка в хате, так что толчки и нутеллу он не ворует.unique-neon: ↑ 11.04.2025 10:28 то з його напарником не все так однозначно, деталей зараз уже не згадаю.