Відеокарта GeForce RTX 5060 Ti виявилася на 13–14% швидшою за GeForce RTX 4060 Ti за результатами Geekbench

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

VladimirV: 10.04.2025 21:41 Тобто умови, де буде затик в ЦП-залежність.
Цікаве питання, - а що тестимо цп чи гпу?
Так якщо ЦП повністю нагружений і малює 1000 кадрів, а ВК з цієї тисячі опрацьовує тільки 100, то здається це якраз хороший приклад того, що ВК може опрацювати. А якщо проц малює 20 кадрів, які навіть 3050 в змозі опрацювати - то власне ваше ж питання вам, що тестуємо ВК чи проц?
Геральт
Active Member

Повідомлення

byaka: 10.04.2025 21:37 Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
https://www.techpowerup.com/review/the- ... ark/5.html
А 1080Ti взагалі розриває :D Ну і не дуже ясно, як вони там тестували, бо в мене трохи інакше вийшло.
спойлер
Зображення
VladimirV: 10.04.2025 21:41 Цікаве питання, - а що тестимо цп чи гпу?
Тестувати треба конфіг в умовах реально наближених до реальних. До тої карти ніхто 9800 брати не буде. А на мідлових збірках (для яких та карта і призначена) будуть шалені дропи в "шедеврах" типу старфілда чи догми. НВ, до речі, також сильніше проц юзає, ніж АМД.
VladimirV
Member

Повідомлення

daesz
Ну ми не можемо знати скільки кадрів ЦП малює, Я такого не бачив в моніторингах, ми ж в моніторингу бачим кінцевий фпс вже після відеокарти. 100% загрузку цп в іграх я останній раз бачив на 4ядра/8потоків. На 6-ти ядерниках скачки до 90 бачив.
Так, можна зробити тест на низькій резолюції з вбитою графікою, але це теж не справедливо виходить. Бо частково знімає нагрузку з ЦП теж (дальність, кількість об'єктів, РТ і т.п.) Я зазвичай тести такі давно не дивлюсь, вони нічого не показують.
Геральт
Можливо, B580 частину роботи перекладає на процесор, ту роботу, яку роблять ВК інших виробників самі, а не перекладають на ЦП. Це так, припущення, я цього знати не можу.
Але якщо так, це все одно тест різниці процесорів виходить. Частково, можливо, невдалих технологій графіки Інтел. Якщо що, я не виправдовую Інтел графіку, я точно її до покупки не розглядаю, занадто багато косяків та і взагалі слабка.
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 10.04.2025 21:56
byaka: 10.04.2025 21:37 Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
А 1080Ti взагалі розриває :D Ну і не дуже ясно, як вони там тестували, бо в мене трохи інакше вийшло.
спойлер
Зображення
Просто у вас тест був проведений пiсля першого патчу,тому це не зовсiм правильно зрiвнювати.
Kotya
Member

Повідомлення

byaka: 10.04.2025 21:37Потрiбно розумiти що rtx5060ti у nvidia це вiдеокарта початкового рiвня,найчастiше проблема навiть не в 8гб ,а в оптимізаці конкретної гри Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
Це все ясно.
Окремі проекти - то таки окреми приклади.
Але це не змінює загальної нестачі 8гіг :dontknow:
Ну і 5060ті не є картко початкового рівня.
Це вже ближче до мідла.
Ще не мідл, але далеко не початковий рівень, де 8 гіг цілком норм варіант.
Для умовного 5050/5050ті 8 гіг не викликає питаннь.
Як і PCIe 8 чи хоч 4 :gigi:
Хіба ні?
SergN
Member

Повідомлення

kairo: 10.04.2025 18:25бо українці масово продовжують споживати руснявий контент
Не скажеш, хто сюди першим в тему притягнув срач про баталію HU з кацапами? Це і провокує тих, хто зацікавився дискусією, йти з цим ознайомлюватися. Тобто сам приймаєш участь і взагалі в темі є ініціатором розповсюдження кацапського контенту. В темі про 5060Ті це взагалі офтоп, про що вище тобі натякнули. Думати треба!
byaka
Member

Повідомлення

Kotya: 10.04.2025 22:50
byaka: 10.04.2025 21:37Потрiбно розумiти що rtx5060ti у nvidia це вiдеокарта початкового рiвня,найчастiше проблема навiть не в 8гб ,а в оптимізаці конкретної гри Яскравим прикладом є TLOU2 де rtx4060ti домiнує над rx6700 при тому що гра споживае 10гб, а rx6700 має 12гб відеопам'яті.
Це все ясно.
Окремі проекти - то таки окреми приклади.
Але це не змінює загальної нестачі 8гіг :dontknow:
Ну і 5060ті не є картко початкового рівня.
Це вже ближче до мідла.
Ще не мідл, але далеко не початковий рівень, де 8 гіг цілком норм варіант.
Для умовного 5050/5050ті 8 гіг не викликає питаннь.
Як і PCIe 8 чи хоч 4 :gigi:
Хіба ні?
Два роки тому rtx4060ti дiйсно була ближча до мiдла, але зараз rtx5060ti карта початкового рiвня тому що вона це та сама rtx4060ti яка вже слабка в 2к.
kyon
Member

Повідомлення

Лучше обсуждайте результаты известных на весь Мир украинских тестеров, зачем вообще начинать этот срач.
kairo
Member

Повідомлення

SergN
спойлер
Я виклав відео HUB, як приклад недолугості русні. Знайшлись ті, хто полюбляє руснявий контент і почали його захищати. Не треба перекладати з хворої голови на здорову.
FastBullet
Member

Повідомлення

Kotya: 10.04.2025 21:24
FastBullet: 10.04.2025 20:44можно зрозуміти де класно звучить, а де слабенько))
Це називається дубляж і озвучка.
Ваш кеп.
Абсолютно НІ. Це назвиаєтся команда + талант
oleg5d75
Member

Повідомлення

В основному нове залізо хаять ті що сидять на встройці на 1155 сокеті і чекають коли нове покоління буде коштувати як десяток яєць.
Навіть 10 % це прогрес і навіть такі огризки як 5060 будуть користуватися попитом для тих у кого наприклад монітор ful hd, 60hz а таких відсотків 90 а то і більше
SergN
Member

Повідомлення

kairo: 10.04.2025 23:27Я виклав відео HUB, як приклад недолугості русні
Невже так туго? :facepalm: Сам визнає, що притягнув сюди офтоп-відео, де посилання на русню, а потім ще дивується. Ще раз: ти ж і є розповсюджувач їх контенту. Якого це було сюди взагалі тягнути, новина про це?
kairo
Member

Повідомлення

SergN
спойлер
Який сенс того, що ви зараз пишете? Обговорення вже закінчилось. Не подобається, не читайте. В крайньому випадку є можливість заблокувати користувача(Додати в недруги).
unique-neon
Member

Повідомлення

IronWithin: 10.04.2025 18:58Коли ви забуваєте що мова це лише інструмент для спілкування і розуміння людей,
Раніше поглядував прохайтек. Якщо бородатий ще притомний, перше навіть ризикнув проти вторгнення висказатись, то з його напарником не все так однозначно, деталей зараз уже не згадаю. Проти мови нічого не маю.
daesz: 10.04.2025 20:00Російськомовні дублери або не дограють, або переграють у 99% випадків :\
Зазвичай англ. версії граю. Якось пройшов hzd англійською і поцікавився чи стало краще з локалізацією. Перемикаю на рос і там якась лінива робота, і інтонування до ситуацій не пасує, і просто технічно гучність не вирівняна.
Востаннє редагувалось 11.04.2025 10:41 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
Kobzar
Member

Повідомлення

Потужномір зашкалює від цієї відеомавпи 🤣
Leeman
Member

Повідомлення

kairo: 10.04.2025 17:07
evenmore: 10.04.2025 17:02 У прохайтек один конкретный человек занимается тестами. У него хватает ошибок, но они отслеживаемые. Распаковщики рисуют графики без процесса с мониторингом,
и без объяснения методики тестирования.
Ну как бы...
Автори Hardware Unboxed, сказали, що якби Про Хай Тек, просто провели свої тести, до них ніяких питань не було б, але вони почали розповідати, що HUB сфабрикували тести і після цього до них під відео полетіла купа русні і почала звинувачувати в фейках. Через це, вони вимушені були проводити детальні повторні тести і показувати, де натупили Про Хай Тек.
Зараз би в 2025 році звертати на гній увагу. :facepalm:
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Берем стару карту 4060ті впихаємо туди gddr7, піднімаємо ліміти і ось ті 14% відсотків переваги. Ні? Може і більше вистрелить.
Про що це я, а як же ж Длсс4! Тоді приріст зразу стане 56% :lol:
Voozy
Member

Повідомлення

Почекаю бенчів в іграх. Синтетика - не точний показник ігрового приросту.
Але навіть якщо десь так в іграх і буде - це непогано. Особливо, якщо дійсно ціна буде менше 4060ті.
Але, інтернет-критики завжди недовольні, бо Нвідія=ПОГАНО!!1
Bukakanga
Member

Повідомлення

беда 4060ти и следом за ней 5060ти - цена. Как для начального уровня - слишком дорого, как для уверенного мидла - недостаточно производительна. Ну разве что 16-гиговая версия будет востребована для работы, но это явно не сделает продажи.

Прирост в 10-15% между поколениями - смехотворен, хуже было только 14-е поколение интеловских процессоров.
vovo
Member

Повідомлення

unique-neon: 11.04.2025 10:28 Раніше поглядував прохайтек. Якщо бородатий ще притомний, перше навіть ризикнув проти вторгнення висказатись
Это вы про то видео где он вспоминал рассказы своей бабушки о немецких фашистах и потом резюмировал "очевидное" наличие нацистов в Украине?
unique-neon: 11.04.2025 10:28 то з його напарником не все так однозначно, деталей зараз уже не згадаю.
А этот с ехидной мордой лица хвастался тем, что у него два электротолчка в хате, так что толчки и нутеллу он не ворует.
Відповісти