грубо кажучи буде трохи більше продуктивності за майже ті самі гроші, коли ціни устаканяться, різниця буде невелика, або 4080с просто зникне з продажуГеральт: ↑ 24.01.2025 15:19Ні, а дійсно. Який сенс чекати 5080, якщо прямо зараз є 4080S яка, так виглядає, має практично ту ж швидкодію...але, як не крути, дешевше. Ще й споживання трошки краще.Enjthesilence: ↑ 24.01.2025 13:27 5080 виглядає як норм пепега для онови з 3080, також планую її купляти
Последние статьи и обзоры
Новости
Відеокарті GeForce RTX 5080 не вдалося обігнати GeForce RTX 4090 у тестах Geekbench
-
oversteve
Member
-
block_stupid
Member
Останні картки, які коштували всіх своїх грошей це були 10-а серія від nvidia та 500 від amd.
Можливо наступне якесь покоління, яке в PT на ультрах буде вивозити 60 кадрів 0.1 стабільно, то можна задматись. Там навіть і не питання в грошах буде, а що картка запропонує.
Бо зараз ні ігри ні залізо суцільні компроміси, коли розумієш що картка могла б більше, але гра сміття по оптимізації.
Або наче гра норм, але одна куртка зажала пам'яті, а інша не шмогла в технології.
Коли обидві натужаться на комфортний 4K геймінг, то фантазери про те що 4К надмірне, накупляють собі цих 4К і обламаються, а такі як я перекочують на 8К. Але фантазери будуть вже нити не про те що 2К норм, а про те що і 4К норм і більше не треба.
Можливо наступне якесь покоління, яке в PT на ультрах буде вивозити 60 кадрів 0.1 стабільно, то можна задматись. Там навіть і не питання в грошах буде, а що картка запропонує.
Бо зараз ні ігри ні залізо суцільні компроміси, коли розумієш що картка могла б більше, але гра сміття по оптимізації.
Або наче гра норм, але одна куртка зажала пам'яті, а інша не шмогла в технології.
Коли обидві натужаться на комфортний 4K геймінг, то фантазери про те що 4К надмірне, накупляють собі цих 4К і обламаються, а такі як я перекочують на 8К. Але фантазери будуть вже нити не про те що 2К норм, а про те що і 4К норм і більше не треба.
-
Reinmar
Member
Rhizone
Та різні ще є) Наприклад брати мега саму потужну в день релізу і сидіти на ній 10 років. Або брати мідл та міняти постійно з виходом ti/super на них, а потім на наступне покоління мотивуючі - тяне тут і зараз, а запас не потрібен - бо через рік заміна на актуальну
Та різні ще є) Наприклад брати мега саму потужну в день релізу і сидіти на ній 10 років. Або брати мідл та міняти постійно з виходом ti/super на них, а потім на наступне покоління мотивуючі - тяне тут і зараз, а запас не потрібен - бо через рік заміна на актуальну
-
Геральт
Member
Трохи більше продуктивності за трохи більші гроші і трохи більший жор. Але потім. Ну, ок )oversteve: ↑ 24.01.2025 17:21 грубо кажучи буде трохи більше продуктивності за майже ті самі гроші, коли ціни устаканяться, різниця буде невелика, або 4080с просто зникне з продажу
-
Rhizone
Member
Reinmar
Так це одне й те ж саме - або міняти часто, або міняти не часто, а на скільки не часто у другому випадку - це вже нюанси
Так це одне й те ж саме - або міняти часто, або міняти не часто, а на скільки не часто у другому випадку - це вже нюанси
-
oversteve
Member
я думаю там реально різниця на сотні гривень буде йти між однаковими версіями, ну і потім це десь через місяць+-, як на мене, то ніякого страшного дефіциту 5080 і нижче не буде, тільки 5090Геральт: ↑ 24.01.2025 17:36Трохи більше продуктивності за трохи більші гроші і трохи більший жор. Але потім. Ну, ок )oversteve: ↑ 24.01.2025 17:21 грубо кажучи буде трохи більше продуктивності за майже ті самі гроші, коли ціни устаканяться, різниця буде невелика, або 4080с просто зникне з продажу
-
Сidonix
Member
От і казочці кінець, а хто слухав той лопух
-
daesz
Member
Вона всього на 3.5% обігнала 4080сне вдалося обігнати
-
Keyser Soze
Member
- спойлер
-
Yurius
Member
The ASUS GeForce RTX 5090 Astral will sell for $2800.
The MSI GeForce RTX 5090 Suprim SOC will sell for $2400.
Асус як завжди, причому в данному випадку Супрім у всьому вийшов кращим
-
Keyser Soze
Member
Т.е. то, что RTX 4090 в этом тесте и в этом разрешении с большим отрывом опережает RTX 5090 - это уже никого не интересует?Yurius: ↑ 24.01.2025 19:17The ASUS GeForce RTX 5090 Astral will sell for $2800.
-
daesz
Member
Раз ви наполягаєтеYurius: ↑ 24.01.2025 19:17The ASUS GeForce RTX 5090 Astral will sell for $2800.
-
Melofon
Member
Да шляпа а не прирост, даже 4090 догнать не смогла не то что перегнать, это поколение самое донное по реальному приросту за последние 10-12 лет если не больше.Earanak: ↑ 24.01.2025 12:57 Как то больно на 5080 смотреть с ее 16 гигами памяти. Вроде видяха ОК по мощности, но память...
-
Yurius
Member
Я не про це,а про абсолютно дурну ціну Асус Астрал в порівнянні з конкурентами, а то що "5090 не їде" загалом,то зрозумілоdaesz: ↑ 24.01.2025 20:25Раз ви наполягаєтеYurius: ↑ 24.01.2025 19:17
The ASUS GeForce RTX 5090 Astral will sell for $2800.
-
Royalfree
Member
Тем временем, ценник на видеокарты 50 серии (notebookcheck.net)
Розничные цены на GeForce RTX 5090:
MSI Ventus 3x OC — 2200 долларов США
MSI Gaming Trio OC — 2350 долларов США
MSI Vanguard SOC — 2380 долларов США
MSI Vanguard SOC Launch Edition — 2380 долларов США
MSI Suprim SOC — 2400 долларов США
MSI Suprim Liquid SOC — 2500 долларов США
Asus TUF Gaming — 2450 долларов США
Asus ROG Astral OC — 2800 долларов США
GeForce RTX 5080:
MSI Ventus 3X OC Plus — 1140 долларов США
MSI Inspire 3X OC (Gold) — 1170 долларов США
MSI Gaming Trio OC (White) — 1200 долларов США
MSI Gaming Trio OC — 1200 долларов США
MSI Vanguard SOC — 1230 долларов США
MSI Suprim SOC — 1250 долларов США
MSI Suprim Liquid SOC — 1300 долларов США
Gigabyte Gaming OC — 1200 долларов США
Gigabyte Windforce SFF — 1370 долларов США
Asus Prime — 1400 долларов США
Asus Prime OC — 1500 долларов США
Asus TUF Gaming OC — 1700 долларов США
Asus ROG Astral OC — 1900 долларов США
И у перекупов (скальперов)
Розничные цены на GeForce RTX 5090:
MSI Ventus 3x OC — 2200 долларов США
MSI Gaming Trio OC — 2350 долларов США
MSI Vanguard SOC — 2380 долларов США
MSI Vanguard SOC Launch Edition — 2380 долларов США
MSI Suprim SOC — 2400 долларов США
MSI Suprim Liquid SOC — 2500 долларов США
Asus TUF Gaming — 2450 долларов США
Asus ROG Astral OC — 2800 долларов США
GeForce RTX 5080:
MSI Ventus 3X OC Plus — 1140 долларов США
MSI Inspire 3X OC (Gold) — 1170 долларов США
MSI Gaming Trio OC (White) — 1200 долларов США
MSI Gaming Trio OC — 1200 долларов США
MSI Vanguard SOC — 1230 долларов США
MSI Suprim SOC — 1250 долларов США
MSI Suprim Liquid SOC — 1300 долларов США
Gigabyte Gaming OC — 1200 долларов США
Gigabyte Windforce SFF — 1370 долларов США
Asus Prime — 1400 долларов США
Asus Prime OC — 1500 долларов США
Asus TUF Gaming OC — 1700 долларов США
Asus ROG Astral OC — 1900 долларов США
И у перекупов (скальперов)
Последний раз редактировалось Royalfree 24.01.2025 20:46, всего редактировалось 1 раз.
-
daesz
Member
Асус, нажаль, уже давно скотився в маркетингову прірву. Якісно - це все ще хороший продукт, але ціна завжди задерта без явної причини.Yurius: ↑ 24.01.2025 20:32Я не про це,а про абсолютно дурну ціну Асус Астрал в порівнянні з конкурентами, а то що "5090 не їде" загалом,то зрозуміло
-
Melofon
Member
Royalfree
Асус совсем поехали крышей с такими неадекватными ценами, донная Асус Прайм 5080 дороже чем мси Суприм на воде на 100$, цены а ус Таф и тем более астрал так вообще уже проще доплатить немного до 5090, ну не дебилы? Кто их вообще покупать будет с такими ценами? Я бы выбрал мси Суприм на воздухе или на воде вместо дешманского Асус прайм
Асус совсем поехали крышей с такими неадекватными ценами, донная Асус Прайм 5080 дороже чем мси Суприм на воде на 100$, цены а ус Таф и тем более астрал так вообще уже проще доплатить немного до 5090, ну не дебилы? Кто их вообще покупать будет с такими ценами? Я бы выбрал мси Суприм на воздухе или на воде вместо дешманского Асус прайм
-
Yurius
Member
на цьому форумі це давно всі знають,але ціни вище це просто пздець навіть для них.daesz: ↑ 24.01.2025 20:44Асус, нажаль, уже давно скотився в маркетингову прірву. Якісно - це все ще хороший продукт, але ціна завжди задерта без явної причини.Yurius: ↑ 24.01.2025 20:32
Я не про це,а про абсолютно дурну ціну Асус Астрал в порівнянні з конкурентами, а то що "5090 не їде" загалом,то зрозуміло
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
по тестах Техпаверап Супрім 5090 виявилась тихіша та холодніша за Астрал.Melofon: ↑ 24.01.2025 20:51 Royalfree
-
daesz
Member
Melofon
я частково виню дизайн проарта в 4000 серії, дуже багато людей (особливо в сфф комюніті) купляли саме його - бо там були норм кульки, температури, шум та розміри (товщина) в часності.
Якщо глянути на збірки у фрактал террі з 4080 - то це у 99% випадків був проарт
я частково виню дизайн проарта в 4000 серії, дуже багато людей (особливо в сфф комюніті) купляли саме його - бо там були норм кульки, температури, шум та розміри (товщина) в часності.
Якщо глянути на збірки у фрактал террі з 4080 - то це у 99% випадків був проарт
-
Melofon
Member
А я и не сомневался что так и будет, мси Суприм всегда были топчиками по охладу в одном поколении, астрал это тот же Стрикс который не был самым топовым по охладу радиатором, его обходили МСИ Суприм и гигабайт аорус мастер которые просто были жирнее, но при этом Стрикс дороже обычно стоила, теперь нужно быть просто мега-упоротым фанатом асус чтобы покупать их карты если даже самые дешманские праймы дороже других топов если говорить про 5080, а средние тафы дороже остальных топов если смотреть на 5090. Асус и так последнее время делает много брака откуда мы и видели кучу их рефарбишед карт на рынке, но чего-то они из себя возомнили топового производителя? И это с их громкими и гудящими вентиляторами (они тихие только до определенных оборотов после которых уже может быть и гул и шум) на шариках и пищащими дросселями у практически всех видеокарт.Yurius: ↑ 24.01.2025 20:54по тестах Техпаверап Супрім 5090 виявилась тихіша та холодніша за Астрал.
Последний раз редактировалось Melofon 24.01.2025 21:19, всего редактировалось 1 раз.