Alex_Lord: ↑
18.02.2024 23:30Doom Eternal машет ручкой.
А если не горит то и Ведьмак 3 со всеми допами за 115 грн все в стиме.
Можете завидовать.
Вы же в курсе, что история цен и скидок на игры элементарно гуглится?
За первый год ожидания вы могли сэкономить на покупке этих игр по 3.5 доллара.
Конечно, можно было подождать скидки получше, и за 4-5 лет у вас даже получилось бы... но хвастаться этим это уже где-то на грани адекватности.
Я просто не трачу все время мира на игры, зачем брать "срочняком" за 70 баксов если за спиной еще есть во что играть на сотни часов и купить за 10 баксов я смогу уже через год-два .
Понятно что вы заплатили например забагованый Киберпанк по полной, а через пару лет уже готовая игра отдается по распродаже за 12 баксов ))
MetalistForever: ↑
18.02.2024 12:19
ООо а вот и консоль для элитных сектантов , мобильная графика с телефонов по цене AAAA игр - the best business
я з цієї секти, нижче наведу перелік крутих ігор які пройшов, а деякі по декілька разів:
Pikmin 4
Super Mario RPG
Super Mario Bros. Wonder
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Link's Awakening
Paper Mario: The Origami King
Metroid Prime Remastered
Super Mario Odyssey
Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
Yoshi's Crafted World
Kirby and the Forgotten Land
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
Чи є щось таке на інших платформах?
апххахахах супер маріо і зельда. Боже та це просто ігри для дітей 3-5 років, або для retarded
Alex_Lord: ↑
19.02.2024 10:39Я просто не трачу все время мира на игры, зачем брать "срочняком" за 70 баксов если за спиной еще есть во что играть на сотни часов и купить за 10 баксов я смогу уже через год-два .
Понятно что вы заплатили например забагованый Киберпанк по полной, а через пару лет уже готовая игра отдается по распродаже за 12 баксов ))
Давайте, расскажите, как вы купили КП за 10 баксов, если все агрегаторы цен выдают минимальную цену 30. Наверное, сколько-то еще можно было снять бонусами, но это не покупка за 10 баксов.
60-70 баксов это же предполагается что цена за крупный проект, за те самые ААА игры. Там должны быть и геймплея нормального часов на 20-40-60 (в зависимости от жанра), и тот самый графон современный и звук/музыка качественные, и сюжет проработанный, ну то есть все или почти все составляющие соответствуют ААА бюджету.
А нинтенда точно так же начала брать 70 (и насколько помню их ценовая политика стала высокой раньше других) за продукты которые не то чтобы выглядят как ААА и честнее было бы ставить ценник в 30-40, но сектанты же платят и еще и хвалят и оправдывают.
П.С. главное что лучшая игра со свича (совсем не для 12ти летних) всего 50$ стоит
CrypteX: ↑
19.02.2024 19:19
60-70 баксов это же предполагается что цена за крупный проект, за те самые ААА игры. Там должны быть и геймплея нормального часов на 20-40-60 (в зависимости от жанра), и тот самый графон современный и звук/музыка качественные, и сюжет проработанный, ну то есть все или почти все составляющие соответствуют ААА бюджету.
А нинтенда точно так же начала брать 70 (и насколько помню их ценовая политика стала высокой раньше других) за продукты которые не то чтобы выглядят как ААА и честнее было бы ставить ценник в 30-40, но сектанты же платят и еще и хвалят и оправдывают.
Почнемо с того що ціна гри , як і її класифікація до ААА проекту формуюється з бюджету.
А краще покажіть мені чітку класифікацію де вказано що ААА гра має бути з " сучасним " графоном і складним серйозним сюжетом?
Я бачу у вас і музична освіта є , що ви так легко оцінили якість музичного вмісту ігор нінтендо
Просто тримаю в курсі подій , на вулиці 2017 рік :
Нінтендо випускає Зельду бюджетом 120 мільйонів доларів)
Соні випускає Хорайзен з бюджетом в 50 лямів.
Питання з зірочкою , чому така графониста Хорайзен із серйозним сюжетом коштувала дешевше ніж Зельда ?
Саме так, експерт у всьому) Стандарту може й не має, але це щось, чого люди мають парво очікувати (хоча б більшу частину) від цінника 60-70+.
Ну хорайзон не те щоб приклад дуже великої та передової у чомусь гри. Судячи з howlongtobeat, вона в 2 рази менша за Зельду тож трати будуть вже меншими. + ви не знаєте яка частка тут була маркетинг.
Але якщо хочете йти не від рівня та розміру контенту, а також технічного рівня, а лише від бюджету то ок:
Той же 2017, AC Origins - бюджет ~ 130млн, трохи менша за розміром за Зельду, порівняно з нею ж - "графониста із серйозним сюжетом". Теж саме питання - чому вона коштувала дешевше ніж Зельда?
2018 рік - виходить RDR2, бюджет ~150-200млн на розробку, гра приблизно така ж сама за розмiром при цьому в рази вище по технічному рівню, фізиці, анімаціям, графіці і тд - на релізі коштувала менше Зельди.
2020 рік - Cyberpunk 2077 з бюджетом ~170млн (до патчів та ДЛЦ), зараз пишуть суммарно аж до 400 лямів - коштував і зараз коштує дешевше.
2023 рік - BG3 - бюджет ~100+млн, гра більша за Зельду, не поступається в технічному рівні і тд - коштує дешевше.
Може все-таки головна відповідь втому, що Нінтендо знає що сектанти готові платити й 70 і 80 та користуються цим?)
Periodinane: ↑
24.02.2024 19:33
Я бачу у вас і музична освіта є , що ви так легко оцінили якість музичного вмісту ігор нінтендо
<...>
Питання з зірочкою , чому така графониста Хорайзен із серйозним сюжетом коштувала дешевше ніж Зельда ?
По-перше, в вас є відповідний фах або освіта, щоб так легко ставити такі питання, чи ви вирішили зареєструватись на форумі, щоб займатись вотебаутизмом? По-друге, чому апеляція саме до Horizon?
Саме так, експерт у всьому) Стандарту може й не має, але це щось, чого люди мають парво очікувати (хоча б більшу частину) від цінника 60-70+.
Ну хорайзон не те щоб приклад дуже великої та передової у чомусь гри. Судячи з howlongtobeat, вона в 2 рази менша за Зельду тож трати будуть вже меншими. + ви не знаєте яка частка тут була маркетинг.
Але якщо хочете йти не від рівня та розміру контенту, а також технічного рівня, а лише від бюджету то ок:
Той же 2017, AC Origins - бюджет ~ 130млн, трохи менша за розміром за Зельду, порівняно з нею ж - "графониста із серйозним сюжетом". Теж саме питання - чому вона коштувала дешевше ніж Зельда?
2018 рік - виходить RDR2, бюджет ~150-200млн на розробку, гра приблизно така ж сама за розмiром при цьому в рази вище по технічному рівню, фізиці, анімаціям, графіці і тд - на релізі коштувала менше Зельди.
2020 рік - Cyberpunk 2077 з бюджетом ~170млн (до патчів та ДЛЦ), зараз пишуть суммарно аж до 400 лямів - коштував і зараз коштує дешевше.
2023 рік - BG3 - бюджет ~100+млн, гра більша за Зельду, не поступається в технічному рівні і тд - коштує дешевше.
Може все-таки головна відповідь втому, що Нінтендо знає що сектанти готові платити й 70 і 80 та користуються цим?)
По-перше , що асасіни , що рдр , що кіберпанк , що бг3 коштували на старті 60$/€ , абсолютно так само як і зельда .
Взагалі-то , моя апеляція до Хорайзен направлена , щоб розвінчати ствердження , що ААА гра має мати сучасну графіку / складний сюжет і т.д. , щоб коштувати 60$ , що ви в своєму минулому коменті просували )))
А ціна дійсно в більшості формується з бюджету , а бюджет в свою чергу залежить від кількості і якості контенту в грі , і тривалості розробки і ще купи факторів .
Чомусь зараз ви вже кажете про "рівень і кількість контенту" , але як не дивно в нінтендо з якістю продуктів які вона випускає в більшості все дуже і дуже чудово , що геймплей , що атмосфера , що кількість контенту чудова , це неодноразово підтверджувалося як і іншими розробниками , так і пересічними гравцями .
"Може все-таки головна відповідь втому, що Нінтендо знає що сектанти готові платити й 70 і 80 та користуються цим?)" - питання на засипку , чому тоді нінтендо випускає ігри і по 30 , і по 40 , і по 50 $ ?
Вони ж " знають " що сектанти готові платити ?
По-перше, в вас є відповідний фах або освіта, щоб так легко ставити такі питання, чи ви вирішили зареєструватись на форумі, щоб займатись вотебаутизмом? По-друге, чому апеляція саме до Horizon?
По-перше , так , здобував освіту в ШДЕМ м.Київ ( гітара ) .
По-друге, апеляція до Хорайзен через те що вона має більш сучасну графіку і складніший сюжет ніж зельда , так само можна і до ас оріджінс апелювати , ситуація подібна , при тому обидві вони зроблені і пропрацьовані гірше ніж зельда того ж року .
Periodinane
Я не казав, шо нінтендо продукти погані чи пусті. Я розумію що вони подобаються іншим людям навіть якщо як на мене виглядають як дитячі.
Але цінова політика їх стала агресивною раніше (таж сама Breath of the wild була вище 60$ в деяких країнах, точно пам'ятаю скандал про 60£ а не 50, та про 80$ в канаді) та явно надмірно зловживає фанатською базою. Читав, що Нінтендо також не сильно часто проводить розпродажі/знижує прайс через 2-3-4 роки після релізу, але тут не знаю чи правда. Вони HD ремастери продають за 60$, таким навiть Sony не займається.
> що рдр , що кіберпанк , що бг3 коштували на старті 60$/€ , абсолютно так само як і зельда.
РДР та кіберпанк мали бюджети в 2-3 рази вище, але чомусь цінник був не більше 60. БГ3 вийшла пізніше, коли нова зельда вже була 70 з ходу.
Тут правило "ціна дійсно в більшості формується з бюджету" працює якось особливо?)
> чому тоді нінтендо випускає ігри і по 30 , і по 40 , і по 50 $
Ми говорили про ті що вони випускають за фулл "AAA" прайс, але ок, ось моя улеблена за 50$ як уже згадував раніше - Ви реально думаєте що це адекватно?) Чисто по трейлеру це схоже на безкоштовну демку для демонстрації джойконів.
Це все бачать інші контори і будуть все більше занижувати вимоги які вони вкладають в цінники, той же Юбі приклад свіжий, Актівіжн-Бліз.
29.02.2024 17:32Читав, що Нінтендо також не сильно часто проводить розпродажі/знижує прайс через 2-3-4 роки після релізу, але тут не знаю чи правда.
Постійні розпродажі у єшопі, але на свої екзи не більше 33% знижки. Інше шо є в ешопі - майже завжди в стімі в 2 рази дешевше бо немає регіональних цін. Але тут таке діло - картриджі. Це така штука, що майже не падає в ціні з екзами. Я грав в майже всі екзи нінтендо світч, ніколи не продавав картрижді дешевше ніж брав. Але якщо є бажання зібрати колекцію - то це напевно найдорожча консоль вийде.
29.02.2024 17:32Periodinane
Я не казав, шо нінтендо продукти погані чи пусті. Я розумію що вони подобаються іншим людям навіть якщо як на мене виглядають як дитячі.
Але цінова політика їх стала агресивною раніше (таж сама Breath of the wild була вище 60$ в деяких країнах, точно пам'ятаю скандал про 60£ а не 50, та про 80$ в канаді) та явно надмірно зловживає фанатською базою. Читав, що Нінтендо також не сильно часто проводить розпродажі/знижує прайс через 2-3-4 роки після релізу, але тут не знаю чи правда. Вони HD ремастери продають за 60$, таким навiть Sony не займається.
> що рдр , що кіберпанк , що бг3 коштували на старті 60$/€ , абсолютно так само як і зельда.
РДР та кіберпанк мали бюджети в 2-3 рази вище, але чомусь цінник був не більше 60. БГ3 вийшла пізніше, коли нова зельда вже була 70 з ходу.
Тут правило "ціна дійсно в більшості формується з бюджету" працює якось особливо?)
> чому тоді нінтендо випускає ігри і по 30 , і по 40 , і по 50 $
Ми говорили про ті що вони випускають за фулл "AAA" прайс, але ок, ось моя улеблена за 50$ як уже згадував раніше - Ви реально думаєте що це адекватно?) Чисто по трейлеру це схоже на безкоштовну демку для демонстрації джойконів.
Це все бачать інші контори і будуть все більше занижувати вимоги які вони вкладають в цінники, той же Юбі приклад свіжий, Актівіжн-Бліз.
>Але цінова політика їх стала агресивною раніше (таж сама Breath of the wild була вище 60$ в деяких країнах, точно пам'ятаю скандал про 60£ а не 50, та про 80$ в канаді) та явно надмірно зловживає фанатською базою. Читав, що Нінтендо також не сильно часто проводить розпродажі/знижує прайс через 2-3-4 роки після релізу, але тут не знаю чи правда. Вони HD ремастери продають за 60$, таким навiть Sony не займається.
Їх агресивна політика скоріше заключається в тому ,що відсутні регіональні ціни , тому в якійсь Японії Зельда вже 8 років коштує 45$ а десь як ви і написали може досягати 80$ .
Щорічно десь 4 великих розпродажі екзів роблять
, звичайно це мало і погано що так рідко , але це стимулює розбавляти грання в одні екщи мультиплатформою яка на постійних знижках і звичайно треба згадати безсмертні карики , які на олкс досі продається по 1500-2000 грн.
> РДР та кіберпанк мали бюджети в 2-3 рази вище, але чомусь цінник був не більше 60. БГ3 вийшла пізніше, коли нова зельда вже була 70 з ходу.
Вони коштували 60$ в першу чергу бо тоді це була стеля цінника на гру , якби кіберпанк з його якістю на старті коштував 70$ його б ще сильніше засрали і скоріше всього спонсори би закрили фінансування.
БГ3 просто робить Базу видаючи гру за 60$ , тут питань немає .
>Тут правило "ціна дійсно в більшості формується з бюджету" працює якось особливо?)
Ні , воно завжди працює +/- однаково , раніше коли гра мала бюджет за 100 мільйонів і більше вона зазвичай коштувала 60$ .
Зараз , з урахуванням того що стеля цінника виросла до 70$ ігри з бюджетом за 100-150 мільйонів починають видавати за 70$ , а потім будуть рости бюджети і рости цінники на ігри .
> Ви реально думаєте що це адекватно?) Чисто по трейлеру це схоже на безкоштовну демку для демонстрації джойконів.
Ні , я не вважаю це адекватно , як і всі адекватні гравці які цікавилися свічем , тому нінтендо і запомиїли всі ,бо раніше вони могли продавати консоль в комплекті до якої йшла найкраща паті гра всієї консолі ( Віі з Віі спорт) , а зараз вони просять ще окремо 50$ .
>Це все бачать інші контори і будуть все більше занижувати вимоги які вони вкладають в цінники, той же Юбі приклад свіжий, Актівіжн-Бліз.
Звичайно бачать , тільки нінтендо після цього провалу з демкою за 50$ , робить висновки і випускає десяток достойних ігор які будуть коштувати своїх грошей , а компанії як юбі і АКБ після таких провалів далі продовжать свій конвеєрний тип розробки , роздуваючи величезні бюджети і видаючи що " встигли " за фул прайс.