Новини
Останні статті і огляди
Вибір HDD
-
Vitaly74
Junior
Но парковки влияют на шум?
-
RU$L
Member
У меня сейчас два Blue : WD10EZEX 1TB и WD40EZRZ 4TB
я не слышу ни одного ни другого .
я не слышу ни одного ни другого .
-
parseval
Junior
Почти уже решил брать Голду, но наткнулся на Ultrastar DC HC520 с такой же 5 летней гарантией и теми же хар-ми.Alexey1977: сегодня ваш день![]()
юзаю голд и волка про (Seagate ST12000NE0007 IronWolf Pro) как раз на указанные 12ТБ.
берите наверно вариант, который по гарантии жирнее,....
Есть тут реальные пользователи сего зверя(Western Digital Ultrastar DC HC520 12TB Western Digital Ultrastar DC HC520 12TB)?
Заранее спасибо за ответы)))
-
Vitaly74
Junior
Скажите есть ли разница между WD10EZRZ и WD20EZRZ по шуму, беру для ТВ бокс в карман и нужен наиболее тихий
-
Alexey1977
Member
Vitaly74
есть один на 1тб второй на 2тб
больше ни какой
parseval
по большому счету WD=HGST (для enterprise серий) но выбор за вами,
есть один на 1тб второй на 2тб
parseval
по большому счету WD=HGST (для enterprise серий) но выбор за вами,
-
Vitaly74
Junior
Это и так понятно, просто даже в одном объеме были разные версии (разное количество блинов) отсюда и разные по шумуесть один на 1тб второй на 2тббольше ни какой
-
Sasaman
Junior
Добрый день!
Посоветуйте какой диск купить для ноута от 1 тб., среднейя ценовой категории. Вижу на розетке от 1300 грн , но боюсь
Сейчас стоит toshiba mq01acf050, он просто мал.
Посоветуйте какой диск купить для ноута от 1 тб., среднейя ценовой категории. Вижу на розетке от 1300 грн , но боюсь
Сейчас стоит toshiba mq01acf050, он просто мал.
-
GetOutTheWay
Member
Не знаю как там 7200 модели, но из 5400 самые быстрые это WD10SPZX (бывшие HGST 1W10028).Sasaman:toshiba mq01acf050
А вообще, купить за 3500 грн MX500 на 1 тб, и не знать горя
-
Sasaman
Junior
Это явно дорого ноут второй и используется редко, винда на ссд сидит.GetOutTheWay:купить за 3500 грн MX500 на 1 тб, и не знать горяSasaman:toshiba mq01acf050
Спасибо!
-
tetadoari
Member
Панове 
При збиранні домашнього багатоцільового "сервера" aka "home NAS + 1С" зрозумів, що дуже відстав від ринку HDD.
У користуванні багато років маю дві Тошиби серії dt01aca на 2 та 3 Тб і жодних нарікань окрім довгої розкрутки після сну у мене до них немає.
Наразі потрібно два 2Тб диска для raid-1 для:
- архів музики (доступ через LAN);
- архів сімейних фоточок та відео (доступ через LAN);
- документи;
- бекапи баз 1С та Медок.
В цьому ж "сервері" 3Тб Тошиба працює на роздачу відео.
Сервер працює 24/7, але диски, мабуть, 80% свого часу сплять.
І, власне, що брати?
- P300, як послідовників dt01aca? Чи не зкурвились вони? Та й асортимент Тошиб у нас мене дещо бентежить. Ті ж V та N серії, можна сказати, не представлені взагалі.
- WD Blue?
- WD Purple / Seagate Skyhawk? Позиціонуються як 24/7, три роки гарантії.
- WD Red / Seagate Ironwolf? Все типу чудово, але, відверто кажучи, не бачу в своєму сценарії більш-менш серйозних NAS-навантажень щоб переплачувати за NAS-диски.
При збиранні домашнього багатоцільового "сервера" aka "home NAS + 1С" зрозумів, що дуже відстав від ринку HDD.
У користуванні багато років маю дві Тошиби серії dt01aca на 2 та 3 Тб і жодних нарікань окрім довгої розкрутки після сну у мене до них немає.
Наразі потрібно два 2Тб диска для raid-1 для:
- архів музики (доступ через LAN);
- документи;
В цьому ж "сервері" 3Тб Тошиба працює на роздачу відео.
Сервер працює 24/7, але диски, мабуть, 80% свого часу сплять.
І, власне, що брати?
- P300, як послідовників dt01aca? Чи не зкурвились вони? Та й асортимент Тошиб у нас мене дещо бентежить. Ті ж V та N серії, можна сказати, не представлені взагалі.
- WD Blue?
- WD Purple / Seagate Skyhawk? Позиціонуються як 24/7, три роки гарантії.
- WD Red / Seagate Ironwolf? Все типу чудово, але, відверто кажучи, не бачу в своєму сценарії більш-менш серйозних NAS-навантажень щоб переплачувати за NAS-диски.
-
lewerlin
Member
Навантаження на запис переважно. Пюрпли мають підійти.tetadoari:- архів музики (доступ через LAN);
- документи;
-
tetadoari
Member
Ну, музика регулярно з нього грає по LAN-у (зараз вона теж на 3Тб лежить)lewerlin:Навантаження на запис переважно. Пюрпли мають підійти.
Дякую.
-
lewerlin
Member
Це не навантаження))). Флаку і дешевої флешки вистачає. От якщо там 4к на пару теликів, та ще торренти в фоні...)tetadoari:Ну, музика регулярно з нього грає по LAN-у
Взагалі, в Пюрплах прошивка оптимізована на інтенсивний запис, в редах - на інтенсивну змішану роботу+плюшки для рейду. Особисто я би переплатив за реди, але це вже чисто ІМХО, для дому пурпур достатньо раціональний.
-
tetadoari
Member
Та я роузмію, тому й зі смайликом. Відео (1080p та 720p) і торренти - зав'язані на 3Тб Тошибу. Наче, порається з ними.lewerlin:Це не навантаження))). Флаку і дешевої флешки вистачає. От якщо там 4к на пару теликів, та ще торренти в фоні...)
Взагалі, в Пюрплах прошивка оптимізована на інтенсивний запис, в редах - на інтенсивну змішану роботу+плюшки для рейду. Особисто я би переплатив за реди, але це вже чисто ІМХО, для дому пурпур достатньо раціональний.
Я читав красиві маркетингові тексти і у ВД, і у Сігейта, і у Тошиби
Я просто не бачу які саме плюшки отримаю для свого сценарію від Редів в порівнянні з Пурплами чи СкайХоуками (тчи навіть з Блу та найдешевшими з усіх Р300).
Тому й почав з того, що дуже відстав від ринку ХДД. Для мене SMR стало відкриттям кілька днів тому
-
sanchako
Junior
Всем привет. Выбираю себе в комп 3.5" на 1ТБ для игрулек и разной мелочи, хочется чтоб надолго. По хар-кам вроде WD Caviar Black WD1003FZEX неплохой вариант, может кто знающий подсказать на что еще обратить внимание? 
-
DarkJoney
Member
sanchako
Я бы взял Тошибу Х300. Блек физически тоже самое, что и Ред-Пюрпл-Блу 7200, я без понятия, почему такая наценка. Это уже не тот блек, что был 10 лет назад.
Я бы взял Тошибу Х300. Блек физически тоже самое, что и Ред-Пюрпл-Блу 7200, я без понятия, почему такая наценка. Это уже не тот блек, что был 10 лет назад.
-
lewerlin
Member
Моя конечно понимать, что бюджет не резиновый, но сегодня игрульки и хдд дружат плоховато. Все, что с открытым миром, теряет в играбельности.sanchako:3.5" на 1ТБ для игрулек и разной мелочи
Но если прям ССД не по карману, то лучшее "блинное" для игр, ИМХО, - WD10EZEX.
Если таки по карману, то уже для остального - WD10PURZ, ну или версия повместительней.
-
RU$L
Member
неплохая шумелка .sanchako: По хар-кам вроде WD Caviar Black WD1003FZEX неплохой вариант .
-
tetadoari
Member
Все ще в роздумах про два винта (дзеркало через Win10 Storage Spaces) для свого медіа/1С -сервера. Вже задовбався )))
Наразі звелось до Toshiba V300 3Тб vs SG Skyhawk 4Тб.
Вивчивши документацію на Skyhawk та Ironwolf, прийшов до висновку, що механічно вони однакові і не бачу сенсу переплачувати за вовка.
SG - три роки гарантії, RV датчики.
Тошиба - у мене з нею (два dt01aca) особисті позитивні стосунки.
Начебто, все за говорить за SG, але щось не можу визначитись.
Наразі звелось до Toshiba V300 3Тб vs SG Skyhawk 4Тб.
Вивчивши документацію на Skyhawk та Ironwolf, прийшов до висновку, що механічно вони однакові і не бачу сенсу переплачувати за вовка.
SG - три роки гарантії, RV датчики.
Тошиба - у мене з нею (два dt01aca) особисті позитивні стосунки.
Начебто, все за говорить за SG, але щось не можу визначитись.
Та біс його знає... Assassin's Creed Odyssey чудово бігає з 2Тб dt01aca200.lewerlin:Моя конечно понимать, что бюджет не резиновый, но сегодня игрульки и хдд дружат плоховато. Все, что с открытым миром, теряет в играбельности.
-
lewerlin
Member
В мене теж "все чудово бігало", поки не пересів на ссд. "The Difference" я ще й як "feel".tetadoari:Та біс його знає... Assassin's Creed Odyssey чудово бігає з 2Тб dt01aca200.