Вибір HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vitaly74
Junior

Повідомлення

Но парковки влияют на шум?
RU$L
Member

Повідомлення

У меня сейчас два Blue : WD10EZEX 1TB и WD40EZRZ 4TB

я не слышу ни одного ни другого .
parseval
Junior

Повідомлення

Alexey1977: сегодня ваш день ;)
юзаю голд и волка про (Seagate ST12000NE0007 IronWolf Pro) как раз на указанные 12ТБ.
берите наверно вариант, который по гарантии жирнее,....
Почти уже решил брать Голду, но наткнулся на Ultrastar DC HC520 с такой же 5 летней гарантией и теми же хар-ми.
Есть тут реальные пользователи сего зверя(Western Digital Ultrastar DC HC520 12TB Western Digital Ultrastar DC HC520 12TB)?
Заранее спасибо за ответы)))
Vitaly74
Junior

Повідомлення

Скажите есть ли разница между WD10EZRZ и WD20EZRZ по шуму, беру для ТВ бокс в карман и нужен наиболее тихий
Alexey1977
Member

Повідомлення

Vitaly74
есть один на 1тб второй на 2тб :laugh: больше ни какой
parseval
по большому счету WD=HGST (для enterprise серий) но выбор за вами,
Vitaly74
Junior

Повідомлення

есть один на 1тб второй на 2тб :laugh: больше ни какой
Это и так понятно, просто даже в одном объеме были разные версии (разное количество блинов) отсюда и разные по шуму
Sasaman
Junior

Повідомлення

Добрый день!
Посоветуйте какой диск купить для ноута от 1 тб., среднейя ценовой категории. Вижу на розетке от 1300 грн , но боюсь :)
Сейчас стоит toshiba mq01acf050, он просто мал.
GetOutTheWay
Member

Повідомлення

Sasaman:toshiba mq01acf050
Не знаю как там 7200 модели, но из 5400 самые быстрые это WD10SPZX (бывшие HGST 1W10028).
А вообще, купить за 3500 грн MX500 на 1 тб, и не знать горя
Sasaman
Junior

Повідомлення

GetOutTheWay:
Sasaman:toshiba mq01acf050
купить за 3500 грн MX500 на 1 тб, и не знать горя
Это явно дорого ноут второй и используется редко, винда на ссд сидит.

Спасибо!
tetadoari
Member

Повідомлення

Панове :)

При збиранні домашнього багатоцільового "сервера" aka "home NAS + 1С" зрозумів, що дуже відстав від ринку HDD.
У користуванні багато років маю дві Тошиби серії dt01aca на 2 та 3 Тб і жодних нарікань окрім довгої розкрутки після сну у мене до них немає.

Наразі потрібно два 2Тб диска для raid-1 для:
- архів музики (доступ через LAN);
- архів сімейних фоточок та відео (доступ через LAN);
- документи;
- бекапи баз 1С та Медок.

В цьому ж "сервері" 3Тб Тошиба працює на роздачу відео.
Сервер працює 24/7, але диски, мабуть, 80% свого часу сплять.

І, власне, що брати?
- P300, як послідовників dt01aca? Чи не зкурвились вони? Та й асортимент Тошиб у нас мене дещо бентежить. Ті ж V та N серії, можна сказати, не представлені взагалі.
- WD Blue?
- WD Purple / Seagate Skyhawk? Позиціонуються як 24/7, три роки гарантії.
- WD Red / Seagate Ironwolf? Все типу чудово, але, відверто кажучи, не бачу в своєму сценарії більш-менш серйозних NAS-навантажень щоб переплачувати за NAS-диски.
lewerlin
Member

Повідомлення

tetadoari:- архів музики (доступ через LAN);
- архів сімейних фоточок та відео (доступ через LAN);
- документи;
- бекапи баз 1С та Медок.
Навантаження на запис переважно. Пюрпли мають підійти.
tetadoari
Member

Повідомлення

lewerlin:Навантаження на запис переважно. Пюрпли мають підійти.
Ну, музика регулярно з нього грає по LAN-у (зараз вона теж на 3Тб лежить) :) При тому буває, що два різних дівайси одночасно її беруть. Далі може ще принаймні один додатися.
Дякую.
lewerlin
Member

Повідомлення

tetadoari:Ну, музика регулярно з нього грає по LAN-у
Це не навантаження))). Флаку і дешевої флешки вистачає. От якщо там 4к на пару теликів, та ще торренти в фоні...)
Взагалі, в Пюрплах прошивка оптимізована на інтенсивний запис, в редах - на інтенсивну змішану роботу+плюшки для рейду. Особисто я би переплатив за реди, але це вже чисто ІМХО, для дому пурпур достатньо раціональний.
tetadoari
Member

Повідомлення

lewerlin:Це не навантаження))). Флаку і дешевої флешки вистачає. От якщо там 4к на пару теликів, та ще торренти в фоні...)
Взагалі, в Пюрплах прошивка оптимізована на інтенсивний запис, в редах - на інтенсивну змішану роботу+плюшки для рейду. Особисто я би переплатив за реди, але це вже чисто ІМХО, для дому пурпур достатньо раціональний.
Та я роузмію, тому й зі смайликом. Відео (1080p та 720p) і торренти - зав'язані на 3Тб Тошибу. Наче, порається з ними.
Я читав красиві маркетингові тексти і у ВД, і у Сігейта, і у Тошиби :)

Я просто не бачу які саме плюшки отримаю для свого сценарію від Редів в порівнянні з Пурплами чи СкайХоуками (тчи навіть з Блу та найдешевшими з усіх Р300).
Тому й почав з того, що дуже відстав від ринку ХДД. Для мене SMR стало відкриттям кілька днів тому :eek:
sanchako
Junior

Повідомлення

Всем привет. Выбираю себе в комп 3.5" на 1ТБ для игрулек и разной мелочи, хочется чтоб надолго. По хар-кам вроде WD Caviar Black WD1003FZEX неплохой вариант, может кто знающий подсказать на что еще обратить внимание? :shuffle:
DarkJoney
Member

Повідомлення

sanchako
Я бы взял Тошибу Х300. Блек физически тоже самое, что и Ред-Пюрпл-Блу 7200, я без понятия, почему такая наценка. Это уже не тот блек, что был 10 лет назад.
lewerlin
Member

Повідомлення

sanchako:3.5" на 1ТБ для игрулек и разной мелочи
Моя конечно понимать, что бюджет не резиновый, но сегодня игрульки и хдд дружат плоховато. Все, что с открытым миром, теряет в играбельности.
Но если прям ССД не по карману, то лучшее "блинное" для игр, ИМХО, - WD10EZEX.
Если таки по карману, то уже для остального - WD10PURZ, ну или версия повместительней.
RU$L
Member

Повідомлення

sanchako: По хар-кам вроде WD Caviar Black WD1003FZEX неплохой вариант .
неплохая шумелка . :gigi:
tetadoari
Member

Повідомлення

Все ще в роздумах про два винта (дзеркало через Win10 Storage Spaces) для свого медіа/1С -сервера. Вже задовбався )))

Наразі звелось до Toshiba V300 3Тб vs SG Skyhawk 4Тб.
Вивчивши документацію на Skyhawk та Ironwolf, прийшов до висновку, що механічно вони однакові і не бачу сенсу переплачувати за вовка.

SG - три роки гарантії, RV датчики.
Тошиба - у мене з нею (два dt01aca) особисті позитивні стосунки.
Начебто, все за говорить за SG, але щось не можу визначитись.
lewerlin:Моя конечно понимать, что бюджет не резиновый, но сегодня игрульки и хдд дружат плоховато. Все, что с открытым миром, теряет в играбельности.
Та біс його знає... Assassin's Creed Odyssey чудово бігає з 2Тб dt01aca200.
lewerlin
Member

Повідомлення

tetadoari:Та біс його знає... Assassin's Creed Odyssey чудово бігає з 2Тб dt01aca200.
В мене теж "все чудово бігало", поки не пересів на ссд. "The Difference" я ще й як "feel".
Відповісти