yuriy_dd: ↑
04.05.2026 08:20до речі я пробував яскравість підняти - десь на 50% - вже очі випалює в кімнаті. На сонці - я не користуюсь
Та навіть без сонця, просто навіть кабінет з жалюзями і на яскравості 50% та менше я бачу своє відображення замість інформації на екрані практично у всіх випадках, робочий день перетворюється на пошук комфортного кута нахилу екрану та пошук положення на столі з найменшою кількістю бліків, а я під час роботи ще часто переміщуюся і показую свій дисплей іншим співробітникам і приходиться вже обом підлаштовуватися під дисплей ейра і так багато разів за день, ним ідеально користуватися в темній кімнаті, тоді нічого не блікує, але де є кімната там є і розетка, а в офісах оце бігати з ноутом і не отримувати повний робочий день автономності таке собі
Пригорає в тебе коли ти крутишся як той вуж на сковорідці постійно

Ти сказав що важко знайти екран з 500+ ніт, але сам юзаєш 100ніт +- бо сидиш в підвалі, а коли виходиш з підвалу то тебе не врятують ті 500ніт без хорошого антиблікового покриття

От і пригорає в тебе
Ти ноути з оледом хоча б бачив на власні очі? Сумніваюся, бо не казав би такого

Воно з технічної точки зору якщо міряти приладами то виходить однаково, але людським оком олед сприймається зовсім по іншому, в хпс було ніби 400ніт заявлено, але по оглядах щось типу 350, в парі з антибліковим покриттям це був набагато комфортніший ноут для роботи
yuriy_dd: ↑
04.05.2026 08:20LVladislavchik: ↑ 03 травня 2026 23:49
я давав результати автономності в загальному ейра з врахуванням його дисплея, бо я ж купую ноут в зборі, окремо м4 я не можу купити, тому який би не був енергоефективний проц, а дисплей все ламає
ви це скажіть orange_deer - а то він мене в протилежному пробує переконати
Нагадаю, ти мене переконував що треба напряму порівнювати і7 1360р в колишньому хпс проти м4 в ейрі і не дивитися на яскравість дисплею, маніпуляторе ти наш, з якого дива я маю
orange_deer вказувати не переконувати тебе?
Маю, але що це дає? Я можу цим тільки перевірити ккд зарядки чи кабелів, знаючи ємність батерейки та скільки в неї зайшло через вимірювальний прилад можна в теорії зарядити ноут до 100 і дивитися скільки він потім просто від розетки бере, але є більш об'єктивний спосіб, в хпс батерейка була 55вт і в ейрі м4 54вт, плюс в хпс була деградація декілька процентів і додатково в хпс був ВЕНТИЛЯТОР (який, як ти кажеш, неймовірно ненадійний вузол в ноутбуках і постійно шумить і споживає енергію

), я обидва заряджав до 100 і розряджав в звичайному повсякденному користуванні до ~20% і на основі цього й фіксував енергоспоживання, далі ти ж сам признав що середньостатистичний користувач грузить ноут на 20-25% десь, більшість часу в мене таке ж завантаження, різниці в швидкості я не помічав, автономність в ейра в такому режимі краща на 15-20% всього, там де хпс тримав 6 годин, то ейр тримає 7 з хвостиком, тобто або скручувати яскравість (не варіант, бо тоді моя продуктивність падає), або садити ноут далі (не варіант, хочеться завжди мати резерв на випадок форс-мажорних ситуацій), або сидіти біля розетки щоб отримати повноцінний робочий день 8 годин (мій варіант, купив декілька магсейф кабелів та розкидав в зручних місцях)
Ще є варіант спробувати матову плівку на дисплей, по ідеї це покращить ситуацію, але щось мені здається що там буде велика зернистість і дисплей взагалі перестане подобатися

Взагалі було б цікаво пощупати мак прошку з антибліковим покриттям, кажуть що воно практично не впливає на якість зображення, але сильно додає читабельності навіть під прямим сонцем, якщо це правда, то в купі з більшою в 1.5 раза батерейкою, відсутністю необхідності викручувати яскравість та більшою економічністю мінілед дисплею я зможу витягувати 2 і більше повноцінних робочих дні