Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Paradox1306
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.07.2023 10:52 З ДЛСС було 60 фпс, ага. Ну просто зразок оптимізованості і продуктивності :-P
Ну то поясніть будь ласка я же він працює, аж цікаво стало прямо :shuffle:
без длсс, в ремнанті немає люмена і відповідно потрібно рівняти кіберпанк без рт. в ньому було багато багів, але по перформансу там не було такого трешака як в останніх релізах юе4
та для вас то сильно важко, ви же експерт :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 10:54
GreenMile: 27.07.2023 10:52 З ДЛСС було 60 фпс, ага. Ну просто зразок оптимізованості і продуктивності :-P
Ну то поясніть будь ласка я же він працює, аж цікаво стало прямо :shuffle:
без длсс, в ремнанті немає люмена і відповідно потрібно рівняти кіберпанк без рт. в ньому було багато багів, але по перформансу там не було такого трешака як в останніх релізах юе4
та для вас то сильно важко, ви же експерт :lol:
Так Кіберпанк і Ремнант ніхто і не порівнює, Кіберпанк взагалі не стосується теми посту і вказаний в дужках лише як приклад того, що гра вийшла дуже непотимізована, а ви побачили Слово "Кіберпанк" і понесли тут розганяти якісь порівняння :facepalm:
Добре, якщо для вас це норма, то вперед - купйте кожні два роки нову ***90, радуйте куртку і недолугих геймдизайнерів, які навть не намагаються зробити добре, а одразу сподіваються на апскейл і генерацію кадрів :dontknow:
Paradox1306
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.07.2023 11:03 Так Кіберпанк і Ремнант ніхто і не порівнює,
самі ж і порівнювали :facepalm:
GreenMile: 27.07.2023 11:03 Кіберпанк взагалі не стосується теми посту і вказаний в дужках лише як приклад того, що гра вийшла дуже непотимізована,
дійсно, чомусь некст ген гра з включеними промінцями не тягнулась на ягуарахз, 100% неоптимізована. а те що в мене чудово гралась на карті 15 року з 4гб врама то це видно від поганої оптимізації :lol:
GreenMile: 27.07.2023 11:03 Добре, якщо для вас це норма, то вперед - купйте кожні два роки нову ***90, радуйте куртку і недолугих геймдизайнерів, які навть не намагаються зробити добре, а одразу сподіваються на апскейл і генерацію кадрів :dontknow:
для чого? сидів на 3090 до цього часу і на 100% все тягнеться. особисто нічого не бачу поганого в апскейлі, в тому же хогвардсі в мене він включений хоча видає ті самі 60 кадрів(ну так як хогвардс працює так і видає) і без нього. все що я з ваших постів бачу це те що ви просто надивились на упоротих на форумі і те саме пишите, при тому що розуміння предмету 0. чого тільки коштує "ну там по моніторінгу проца 30%" :lol:
Grava
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 11:14те що в мене чудово гралась на карті 15 року з 4гб врама то це видно від поганої оптимізації
Чудово это как? 60 на минималках в помещении с динамическим разрешением?
GreenMile
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 11:14самі ж і порівнювали :facepalm:
Цитату в студію, де я порівнював ці дві ігри :popcorn:
Paradox1306: 27.07.2023 11:14 дійсно, чомусь некст ген гра з включеними промінцями не тягнулась на ягуарахз, 100% неоптимізована. а те що в мене чудово гралась на карті 15 року з 4гб врама то це видно від поганої оптимізації :lol:
Не треба займатись пересмикуванням, ок? Я не зміг нормально пограти в Кіберпанк на 1060 як він вийшов, бо то був лютий треш і там гра була неоптимізована, про це казали всі, це ж легко гуглиться інтернет пам'ятає все, але тільки у вас все було гарно і добре на карті 15 року. Йой, най буде :rotate:
Paradox1306: 27.07.2023 11:14для чого? сидів на 3090 до цього часу і на 100% все тягнеться. особисто нічого не бачу поганого в апскейлі, в тому же хогвардсі в мене він включений хоча видає ті самі 60 кадрів(ну так як хогвардс працює так і видає) і без нього. все що я з ваших постів бачу це те що ви просто надивились на упоротих на форумі і те саме пишите, при тому що розуміння предмету 0. чого тільки коштує "ну там по моніторінгу проца 30%" :lol:
Ну не бачите то й добре, а я не вважаю нормою те, що карта в срій продукитивності гальмує. Давайте згадаємо для чого взагалі первинно це було придумано :) Ще раз, якщо ви вважаєте це нормальним - то ваше право, але воно не є істиною ;)
Ну так, ві навіть не спромоглись подивитить тестовий стенд у статті, зате почали якусь дичину ліпити про i5, але розуміння 0 у мене, звісно. Добре, хай так і буде :rotate:
спойлер
In order to capture the following gameplay footage, we used an AMD Ryzen 9 7950X3D, 32GB of DDR5 at 6000Mhz, and NVIDIA’s Founders Edition RTX 4090. :gigi:
Paradox1306
Member

Повідомлення

Grava: 27.07.2023 11:24
Paradox1306: 27.07.2023 11:14те що в мене чудово гралась на карті 15 року з 4гб врама то це видно від поганої оптимізації
Чудово это как? 60 на минималках в помещении с динамическим разрешением?
фулхд 40+ фпс на 484, ні, там без апскейлів і без динамічного масштабування. налаштування не низькі, вони були кастомні так як в кп все дуже рагульно з впливом цих налаштуваннь на продуктивність і картинку

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
GreenMile: 27.07.2023 11:29 розуміння 0 у мене, звісно
саме так і сказав :laugh: це ж факт

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
GreenMile: 27.07.2023 11:29 Я не зміг нормально пограти в Кіберпанк на 1060 як він вийшов, бо то був лютий треш і там гра була неоптимізована
а я на 580 в момент релізу зміг, єдина реальна проблема була це баг з джуді, ще машини які спавнились но то не мішало проходити. по продуктивності якраз питань не було. але дивлячись на те що ви пишете то я не здивований що у вас не вийшло грати :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 11:43 Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
GreenMile: 27.07.2023 11:29 розуміння 0 у мене, звісно
саме так і сказав :laugh: це ж факт

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
GreenMile: 27.07.2023 11:29 Я не зміг нормально пограти в Кіберпанк на 1060 як він вийшов, бо то був лютий треш і там гра була неоптимізована
а я на 580 в момент релізу зміг, єдина реальна проблема була це баг з джуді, ще машини які спавнились но то не мішало проходити. по продуктивності якраз питань не було. але дивлячись на те що ви пишете то я не здивований що у вас не вийшло грати :lol:
Я вже давно вийшов з віку підліткового максималізму, тому ваші недолугі дитячі переходи на особистості - марнування часу :baby: ;) Але якщо вас це так збуджує, можете мене навіть побити, дозволяю :gigi:
Paradox1306
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.07.2023 11:50 Я вже давно вийшов з віку підліткового максималізму, тому ваші недолугі дитячі переходи на особистості - марнування часу :baby: ;) Але якщо вас це так збуджує, можете мене навіть побити, дозволяю :gigi:
написати якусь дурню - перші, а як розібратись у питанні так вони вже не в тому віці. хоча якщо людина починає розповідати про свій вік то вже дзвіночок :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 12:00
GreenMile: 27.07.2023 11:50 Я вже давно вийшов з віку підліткового максималізму, тому ваші недолугі дитячі переходи на особистості - марнування часу :baby: ;) Але якщо вас це так збуджує, можете мене навіть побити, дозволяю :gigi:
написати якусь дурню - перші, а як розібратись у питанні так вони вже не в тому віці. хоча якщо людина починає розповідати про свій вік то вже дзвіночок :lol:
Продовжуйте, вас так цікаво читати, коли ні слова по суті не сказали, зате аж зі штанів вистрибуєте у спробах ну хоч якось задіти оппонента і виставити свою зверхність :popcorn: :lol:
Paradox1306
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.07.2023 12:21
Paradox1306: 27.07.2023 12:00
Продовжуйте, вас так цікаво читати, коли ні слова по суті не сказали, зате аж зі штанів вистрибуєте у спробах ну хоч якось задіти оппонента і виставити свою зверхність :popcorn: :lol:
пояснюю:
моніторинг % по цп - єдине що по ньому можна зрозуміти це які ядра задіяні більше які менше, все
погано зроблена гра це коли в ній все працює поламано, наприклад - джедаї на релізі, там що 4090 що 4080 що 3090 спочатку давали одне і те саме, тобто від кращого заліза більше фпсів не ставало. також сюди можна віднести останні релізи юе4 де неважливо що в світі станеться, але воно буде дропати фпс. ні першого ні другого в ремнанті нема, гра просто дуже вибаглива до заліза, в загальному це ок якщо це новий движок на якому ще майже нема ігор. а судячи з тих що будуть виходити то ситуація в них краще не стане. як факт скажу що геймдеви витратили час і нормально зробили текстури, а не як деякі. інше - може правитись
Та і саме головне, люди ще не в курсі що на релізі можна купувати лише хліб, а все що стосується техніки і софта лише через місяць+, а до того моменту це тест
GreenMile
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.07.2023 13:54
GreenMile: 27.07.2023 12:21 Продовжуйте, вас так цікаво читати, коли ні слова по суті не сказали, зате аж зі штанів вистрибуєте у спробах ну хоч якось задіти оппонента і виставити свою зверхність :popcorn: :lol:
пояснюю:
моніторинг % по цп - єдине що по ньому можна зрозуміти це які ядра задіяні більше які менше, все
погано зроблена гра це коли в ній все працює поламано, наприклад - джедаї на релізі, там що 4090 що 4080 що 3090 спочатку давали одне і те саме, тобто від кращого заліза більше фпсів не ставало. також сюди можна віднести останні релізи юе4 де неважливо що в світі станеться, але воно буде дропати фпс. ні першого ні другого в ремнанті нема, гра просто дуже вибаглива до заліза, в загальному це ок якщо це новий движок на якому ще майже нема ігор. а судячи з тих що будуть виходити то ситуація в них краще не стане. як факт скажу що геймдеви витратили час і нормально зробили текстури, а не як деякі. інше - може правитись
Та і саме головне, люди ще не в курсі що на релізі можна купувати лише хліб, а все що стосується техніки і софта лише через місяць+, а до того моменту це тест
О, це вже по справі :beer:
Я повністю згодний, що на релізі оцінювати - то зарано, і що це свіжий ue5, саме тому я там вище і наводив офіційну позицію розробників, а не просто кидався лайном бо воно тормозить. Вони, в принципі, могли сказати те, що і ви, типу оптимізуємо, допиляємо, що ви придовбались до гри на релізі без патчів нульового дня, але вони заявили офіційну позицію, що гра в принципі розроблялась з огляду на використання апксейлів :dontknow: Тобто вони і не збирались і не будуть старатись з оптимізаціями - і це дуже прикро, бо основна маса геймерів не може собі дозволити потужні карти. І в мене таке відчуття, що скоро більшість розробників підуть цим шляхом :tomat:
Outsider
Member

Повідомлення

Таке не скромне питання, для кодування відео в прозі CapCut (чи подібних не профі) яка відеокарта краще AMD (6xxx серії) чи NVIDIA (1xxx, 2xxx, 3xxx серії). Бо судячи зі всього процесор там мало задіяний.
Prescott
Member

Повідомлення

Парни, на 4080 как-то цены подупали,
https://hard.rozetka.com.ua/inno3d-c408 ... 382046295/
получается со скидкой за 47 499, что думаете?
GreenMile
Member

Повідомлення

Там ще гігабайт сьогодні останній день дає БЖ в подарунок до ВК, довго вагався, але не взяв :laugh: Подумав, що ще занадто дорого, 3080 іЧіл х4 на початку майнерського буму можна було взяти за 36к, теж майже натиснув кнопку тоді. За 50+ хай в дупу ідуть з такими цінами, дорожчати не буде, я 4070ті в квітні купляв за 39+, зараз вона 36+ і потроху дешевшає далі.
Prescott
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.07.2023 18:06За 50+ хай в дупу ідуть з такими цінами, дорожчати не буде, я 4070ті в квітні купляв за 39+, зараз вона 36+ і потроху дешевшає далі.
Если качели с валютой не начнутся. Обычно нужно брать здесь и сейчас если есть возможность. Ждунство и в другую сторону работает часто. :rolleyes:
GreenMile
Member

Повідомлення

Prescott: 31.07.2023 18:23
GreenMile: 31.07.2023 18:06За 50+ хай в дупу ідуть з такими цінами, дорожчати не буде, я 4070ті в квітні купляв за 39+, зараз вона 36+ і потроху дешевшає далі.
Если качели с валютой не начнутся. Обычно нужно брать здесь и сейчас если есть возможность. Ждунство и в другую сторону работает часто. :rolleyes:
Я у валюті оцінюю і виходить, що одна з найдешевших варіацій все одно значно дорожча за рекомендовану ціну, хоча вже рік пройшов :dontknow: Якщо не має на чому грати і дуже хочется - то можна взяти, 47+ це навіть вже поруч із моїм психологічним порогом :laugh: Але пересідати з 3080 - ну я зараз особисто сену не бачу :think:
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.07.2023 18:38
Prescott: 31.07.2023 18:23
Я у валюті оцінюю і виходить, що одна з найдешевших варіацій все одно значно дорожча за рекомендовану ціну, хоча вже рік пройшов :dontknow: Якщо не має на чому грати і дуже хочется - то можна взяти, 47+ це навіть вже поруч із моїм психологічним порогом :laugh: Але пересідати з 3080 - ну я зараз особисто сену не бачу :think:
в Європі рекомендована ціна 1330 євро, це 54к грн
в Польші найдешевші 5.4к злотих, це десь 50к грн
на CU найдешевші 1200 євро, це десь 49к грн

так що наші 48к то ще досить пристойно :dontknow:
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 31.07.2023 19:36
GreenMile: 31.07.2023 18:38 Я у валюті оцінюю і виходить, що одна з найдешевших варіацій все одно значно дорожча за рекомендовану ціну, хоча вже рік пройшов :dontknow: Якщо не має на чому грати і дуже хочется - то можна взяти, 47+ це навіть вже поруч із моїм психологічним порогом :laugh: Але пересідати з 3080 - ну я зараз особисто сену не бачу :think:

Ну от середній ціновий сегмент 4080 зараз ±55к грн і це типу "акційні" зі знижками, тобто вартість як рекомендована для Європи і це через рік після виходу :dontknow: Я вважаю, що це трохи занадто, особливо після того, як вони плюнули всім геймерам в пику зі своєю 3000 серію, підігріваючи майнерський бум. Гребли надприбутки ешелонами, але тут халява скінчилася і вони вирішили компенсувати це утриманням ціни. 1,5 к за середнякову 4080 не на виході - то трохи занадто, як на мене, це може бути ціна за топ. Ну це звісно моя суб'єктивна думка.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.07.2023 20:10
oversteve: 31.07.2023 19:36

Ну от середній ціновий сегмент 4080 зараз ±55к грн і це типу "акційні" зі знижками, тобто вартість як рекомендована для Європи і це через рік після виходу :dontknow: Я вважаю, що це трохи занадто, особливо після того, як вони плюнули всім геймерам в пику зі своєю 3000 серію, підігріваючи майнерський бум. Гребли надприбутки ешелонами, але тут халява скінчилася і вони вирішили компенсувати це утриманням ціни. 1,5 к за середнякову 4080 не на виході - то трохи занадто, як на мене, це може бути ціна за топ. Ну це звісно моя суб'єктивна думка.
ну от на розетці по 50-52к достатньо варіантів
4080 далеко не середнякова, вона десь на 30-35% потужніша за 3080ті/3090, в свою чергу 3080ті десь на ті ж 35%-40 потужніша за 2080ті, і та на 30-35% за 1080ті, от обізвав би її хуанг 4080ті і було б менше бугурту і ціна відповідна
то скорше 4090 занадто "дешева", враховуючи її продуктивність і ціноутворення попередніх поколінь
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 31.07.2023 20:34
GreenMile: 31.07.2023 20:10 Ну от середній ціновий сегмент 4080 зараз ±55к грн і це типу "акційні" зі знижками, тобто вартість як рекомендована для Європи і це через рік після виходу :dontknow: Я вважаю, що це трохи занадто, особливо після того, як вони плюнули всім геймерам в пику зі своєю 3000 серію, підігріваючи майнерський бум. Гребли надприбутки ешелонами, але тут халява скінчилася і вони вирішили компенсувати це утриманням ціни. 1,5 к за середнякову 4080 не на виході - то трохи занадто, як на мене, це може бути ціна за топ. Ну це звісно моя суб'єктивна думка.
ну от на розетці по 50-52к достатньо варіантів
4080 далеко не середнякова, вона десь на 30-35% потужніша за 3080ті/3090, в свою чергу 3080ті десь на ті ж 35%-40 потужніша за 2080ті, і та на 30-35% за 1080ті, от обізвав би її хуанг 4080ті і було б менше бугурту і ціна відповідна
то скорше 4090 занадто "дешева", враховуючи її продуктивність і ціноутворення попередніх поколінь
Хуанг, перелогіньтесь :laugh:
Малася на увазі сердня лінійка серед 4080, тобто не самий дєшман типу вантуза, віндфорса та іншіх. Наступне покління завжди продуктивніше, але це не означає, що вона має коштувати на 50% дорожче і це типу ок (я якщо брати рекомендовані ціни - то рівно в 2(!) рази дорожче). Що, через 2 покоління дійдемо до 3000$ на страті за ***80? А шо, вона ж продуктивніше буде! :dontknow:
Закрито